14
-
#14 "Nem gondoltam, hogy az üstökös jeges magja elég nagy ahhoz, hogy túlélje a sok millió fokos koronát, amiben közel egy órán át tartózkodott, a Lovejoy-üstökös azonban még mindig itt van velünk"
He? Hö? He?
Én még úgy tudtam, hogy a Nap felszíne valami 5900 fok körüli. Az üstökös innen 140 ezer km-re volt, tehát ennél inkább hidegebb kellett, hogy legyen. Akkor mi az a több millió fok, ami amúgy a Nap magjában található? -
#13 Csak majd vészesen közelít felénk, aztán a Náza meg küldheti föl Brúszvilliszt és a kőolaj elfogyása miatt meló nélkül maradt fúrósokat a zűrbe, hogy megmencsenek bennünket!
Csak várjá csak, meglátod! -
Irasidus #12 Az üstökösök felfedezéséhez ideális a kis távcső, vagyis az amatőr, meg rengeteg munkaóra egy jó szoftver társaságában. Erre a legalkalmasabb egy lelkes amatőr. Tudományos haszna egy újabb üstökösnek gyakorlatilag nem túl sok van, az is a három-test probléma, vagy a kaotikus bolygómozgások világába tartozik, amihez egy hegyes ceruza, és kockás papír kell. Mivel a NASA nem csillagászattal, hanem űrkutatással-űrhajózással-repüléssel foglakozik, ezért ilyenre nem szoktak költeni. -
Irasidus #11 A Nasa jelenleg a Föld megfigyelésre kapja a legtöbb pénzt, erre minek kérne még többet?
-
Zro #10 A NASA földi dolgokkal foglalkozik, pénzt próbál összekalapozni :) -
xinosz #9 A cikket elolvasva nekem is az jutott eszembe először, hogy egy amatőr csillagász fedezte fel(a földről relatív amatőr távcsővel)! De akkor mit csinál a NASA? :) -
kvp #8 Keszul, csak a nasa weboldalarol kell letolteni. Egyebkent meg a maximalis felbontas akkora lesz mint a keszito fenykepezogep felbontasa, mivel az urallomason sima kezi digitalis fenykepezogepeket hasznalnak. -
xido #7 ezekből a klassz hivatali fotókból miért nem készül soha HD felbontás wallpaper?:) -
gombabácsi #6 mit? egy brutál fontos dolog ismételgetését? nem -
katarzis #5 Nem unod még? -
gombabácsi #4 zuhognak az űrhajódarabok is az égből
jelek az égben: véget ért az űrkorszak
vajon mekkora sokkot okoz a "civilizált" világnak? -
#3 Ebben az a ciki, hogy egy amator csillagasz fedezte fel, es ket heten belul mar a napot kerulte – vagyis eleg kozel volt mar, amikor "meglatta". Tudom, "ezek" nem jonnek nekunk, de ebbol is latszik, hogy mennyi mindent latunk odakint;) -
whisper #2 "A végtelenbe és tovább!" Bodlog karácsonyt nektek és családotoknak és akkor Lovejoy-üstökösnek is -
#1 Tényleg gyönyörű a 'kis' túlélő.