24
  • speed2006
    #24
    Hát, nem tudom. de nekem eddig nincs velük bajom. Illetve egy OZC volt gyárilag hibás rögtön beszerelés után. A legöregebb 1.5 éves. Arról nem beszélve, hogy sokkal gyorsabb. Igaz sokkal drágább is.
  • Tinman #23
    Nem tudok olyan pesti nagykerről mely a Raid Edition HDD-ket ne 5 évvel adná. Ha 3 évvel adja, messziről kerülendők valószínűleg adócsaló, "Bedöntöm Kft." style.
  • Tinman #22
    Az informatikai kifejezés amit keresel: Raid 1 aka mirror.
  • Tinman #21
    Na jó csak legközelebb írd le, hogy a "nálunk" az melyik céget jelenti, csak, hogy véletlenül se kerüljünk kapcsolatba veletek...

    Szerverekbe ugyanis kifejezetten Raid Edition HDD-ket szoktak jobb helyeken pakolni, melyekre 5 év garancia van és tapasztalatból mondom, hogy nem véletlenül van rájuk 5 év, ugyanis 95%-ban semmi gond nincs velük.
  • sanyicks
    #20
    Viszont arról híres hogy nem megy tönkre az egyik napról a másikra, főleg nem adatvesztéssel, viszont a vinyó nagyon gyakran így tesz. Tegnap még semmi baja, ma el sem indul.
  • lordsithlord
    #19
    Valószínűleg az új technológiákkal a minőség is javulni fog, legalábbis ezek az ígéretek (bár nem tudom, jelenleg milyen problémák akadnak, én amit eddig láttam, abból egyik se hardveres volt).
  • Retry
    #18
    Ha Raid0-ban tárolod az adataid, akkor b@szhatod az összeset, ha tönkremegy az egyik HDD, Raid1-re gondoltál szerintem!
  • Komolytalan
    #17
    SSD nem éppen a tartósságáról híres, nem tudja kiváltani a HDD-t minden területen. Persze lehet redundánsa használni azokat is, de azért annyira meg nemigen lesznek olcsók.
  • Komolytalan
    #16
    Ha nem érdekel a garancia, és az adatod sokkal többet ér mint a vinyó ára, akkor miért nem Raid0-ban tárolod őket? 2 vinyóból egy megdöglik - a másikon még mindig ott az adat. Gyorsan besuhintasz a helyére egy új disket, és az adataid újra biztonságban vannak.
  • Inquisitor
    #15
    "A szerverekbe szánt lemezekre általában eddig három év gari volt."
    Hmmm. WD és Seagate 5 évet adott rájuk, Samsung is gyártott ilyeneket, de valamiért sosem keresték a boltokban ahol dolgoztam, ezért passzolom. Amennyiben csak 3 évvel vette a céged, akkor az olyan jó fej nagykerek miatt lehetett akik a 3 év garis alaplapot és videokártyát is 1 vagy 2 évvel forgalmazzák.
  • Inquisitor
    #14
    Milyen szelektív az emberi emlékezet :)
    Annak idején már a gyártók lecsökkentették a 3 év garit 1-2 évre, a szerver vinyókét meg 3-ra, aztán jött a sszenya Samsung a 3 év garis cuccaival és "érthetetlen okokból" hirtelen mindenki megint 3 és 5 év garit kezdett adni a vinyókra.
    Kérdés, hogy most azért csökken a gari, mert időleges alkatrész hiány van, vagy mert fent nevezett Samsung kilépett a HDD gyártók sorából?

    Vagy azért, mert baromi költséges gari okokból egy halom ezer éves avult alkatrészt legyártani és 2-3-5 évig raktáron tartani?
  • wraithLord
    #13
    Nem probléma, eddig is általában a garanciaidő lejárta után döglöttek be, ezután is ez lesz...
    Mondjuk ilyen csak egyszer fordult elő, ezt kivéve minden winchesterem működik még mindig, amit életemben vettem (a legidősebb, mai gépekben is használható vinyóm kb. 16 éves), 1 vagy 2 rossz szektor van rajtuk.
  • sanyicks
    #12
    Ugyan olyan tartós mind2... csak az 5 éves garanciánál nagy a veszteség, mert akár 2 havonta is ki kell cserélni szerencsétlenebb helyzetben, 1 éves garival meg gyorsan így jár a kedves vásárló. nekem a 3 év garis vinyóm 2 hónap után tele volt hibás szektorral :)
  • Armagedown
    #11
    szerintem például egy olyan hdd amire 1 év gari van , szerintem közel sem olyan tartós , mint amire 5 év van adva.persze ez csak az én véleményem
  • Zoliz
    #10
    Most oszinten, ki a bubanatos francot erdekel egy winchester garanciaja??????

    Mikor a rajta tarolt adatok sokkal tobbet ernek (sokkal tobb mint egy winchester ara), es ha bexarik akkor mar ugyis mindegy.

    Cafoljon meg barki! Ha illegalis ha legalis adatokat tarolunk egy winchesteren az adatvesztes sokkal fajobb mint egy bexart elektronika.
  • mr9
    #9
    Nem hiszem el, hogy ne lenne piaca a tartós termékeknek (~50 év legalább), céget kéne alapítani rá és megrendelésre gyártani.
  • duke
    #8
    Hat azert a gyartas megkezdese elott biztos letorolgetik egy kicsit azokat a gepeket szaraz rongyokkal. Nem hinnem, hogy a nedveseg, kozvetlenul hatna a minosegre. Inkabb az lehet, azert teszik, mert megtehetik, hogy a nagy verseny miatt, a drasztikus aremeles mellett, meg a minoseget is csokkentik, illetve rontjak a garancialis felteteleket. (vagyis tovabb emelik az arat)
  • juhand
    #7
    Szerintem az elázott gyártósorok nem tudják majd hozni közel sem azt a minőséget amit eddig és ezért kell a gari csökkentése.
  • lordsithlord
    #6
    Ez a lépés valószínűleg válasz arra a kimutatásra, hogy jövőév közepétől, hála az új technológiáknak, piaca kerülhetnek az olcsó, nagy méretű SSD-k.

    Ha ez tényleg megtörténik, két variáció lesz: vagy rohamos árcsökkentésbe kezdenek a winchester gyártók, vagy nemes egyszerűséggel kénytelenek lesznek teljes egészében átállni az SSD technológiára, ha fenn akarnak maradni.
  • mortep
    #5
    Ezentúl a merevlemez-tányérokat elhasznált bakelitlemezekből akarják gyártani? Nem hiszem, hogy csak a piac átrendeződése végett csökkentik a garanciaidőt, várható lessz a merevlemezek minőségének csökkenése is.

    stain, javaslom hogy használj software-es raid-et és akkor nem lesznek ilyen problémáid.
  • Reparamorf
    #4
    Ez szomorú. Minnél "nagyobb" lesz egy vinyo annál fontosabb lenne a hosszú működési idő. A tárolt adatokra 10 év múlva is szükség lenne.
    Nekem még van régi működő 20 éves vinyóm, csak éppen a kapacitása kicsi, és bizony legalább 12 évig folyamatosan ment. Nem beszélve a mégrégebbi FM vinyokról...8-10 megások
    Érdekes volt olvasni az előttem szólótól, hogy 2 év után megadja magát a szerverben magát. Mert egy folyamatosan működőnek kellene tovább "menni".
    Hát akkor ezért lesz csak 1 év a gar.
  • hdo
    #3
    Ezek után kiszedem az összes merevlemezt a gépemből ami nem kell bele közvetlenül, és dokkolóba fogom dugni ami kell, csak arra az időre amire kell ... vagy visszatérek a DVD-k tömeggyártására.
  • Doktor Kotász
    #2
    Ez azt jelenti, hogy a merevlemezek egyre szarabbak lesznek, mert lehetnek azok.

    SDe befoglyák ezt szopni, mert az SSD-ék egyre elterjedtebbek lesznek...
  • stain
    #1
    Ócska kartelezés már megint. A szerverekbe szánt lemezekre általában eddig három év gari volt. Nálunk van kb. 100-150 lemez a szerverekben, és rendszeresen 2 év 10 hónap után halnak. Bár már eddig is sokszor volt olyan gond, hogy egy idő után nem kaptunk a raid vezérlővel kompatibilis lemezeket, és a komplett raid-et kellett upgrade-lni, ami simán lehet 1-2 milliós tétel is, holott nem is kellett volna nagyobb tárterület.