29
  • Prof William
    #29
    A tökös a hobbit az őr meg a nazgul.
  • B0nFire
    #28
    "The Hobbit: An Unexpected Journey-nek (hivatalos magyar címe még nincs)"

    Le merném fogadni – ismerve a magyar címadási szokásokat –, hogy az "Egy váratlan utazás"-t snassznak fogják találni a forgalmazók, és majd költenek hozzá egy zengzetes bullshitet.
  • B0nFire
    #27
    Persze kár, hogy nálunk nincsen 3D, még sosem voltam 3D moziban, de a jegyárakat nézve nem is nagyon az én bukszámhoz szabták. IMAX nincs 50 km-en belül, kocsival oda-vissza 100 km ~2000 Ft benzin, plusz a jegyárak. (Plusz élelem, mert ez egy fél napos kirándulás...) Ha el is mennénk sógorommal, nővéremmel, gyerekkel és negyedmagammal, az egy kisebb vagyon lenne. Így marad a 2D, de szerintem így is élvezni fogom.
  • B0nFire
    #26
    Én személy szerint örülök neki, hogy egy film helyett kettőt kapunk. Akkor is, ha tulajdonképpen kétszer fizetünk érte. A Gyűrűk Ura is három kötet volt, logikus volt, hogy három filmben készüljön el, és mind tartalmasan ki volt töltve, és ott is háromszor fizettünk érte.

    Amúgy sem vagyunk elkényeztetve a jó filmekkel, most legalább már tudjuk, hogy lesz még egy, amiért megéri moziba elmenni. Én ritka és válogatós mozijáró vagyok, utoljára talán az Indiana Jones IV-et néztem moziban. A többi nekem nem nyújt akkora várakozást, hogy egyáltalán megfontoljam, elmegyek-e moziba. Jövőre, ha minden igaz, két filmre is el tudok menni. Az egyik a Hobbit lesz, a másik a Prométeusz, amit nagyon nagy izgalommal várok.
  • BaliBoy
    #25
    Nem csak maga a Hobbit könyv lesz benne, de még A Gyűrűk Ura függelékéből is lesznek jelenetek a filmben. Szóval nem kell aggódni. Tartalmas két filmet fognak varázsolni. :)
  • adampierson
    #24
    Igen, ha jól emléxem a Mad Max is két részes lesz.
  • Ragnar360
    #23
    Büntet!
  • sandor8206
    #22
    remek, oda meg vissza vagyok, várós
  • Russian
    #21
    Ha kifejezetten ragaszkodnak a könyvhöz plusz ugye a technika(minőségi képsorok)akkor nem is olyan vészes a két rész külön-külön!
    Gondoljatok bele!
    Valamit valamiért!
    Én azt az időt nem tudom mikor voltam moziban utoljára(vidéken lakok)!
    De ha minden lehetőség engedi akkor ezt a filmet tuti ott fogom megnézni!
    Város!

    ui.:Szerintem sikerült megteremteni Középfölde hangulatát nem is kicsit így könyv után hatalmas élmény!
  • Kferro
    #20
    Azért azt is vegyük figyelembe, hogy az általad felsorolt filmeknél a tényleges forgatás idő a filmkészítés csak egy részét teszi ki, a post production munkák (azaz pl. CGI része a filmeknek) igen hosszú időt felemésztenek. A Farkasokkal táncolónál azért ilyen nem volt. :)
    Tehát, ha ahhoz, hogy egy kb. 4 órás "egybenfilmet" el tudjanak készíteni, dupla annyi idő is kellene...
  • hdo
    #19
    Nem, nem azt akartam írni. Egyben forgatják az Avatar második meg harmadik részét.

    Igen, kegyetlen nagy trend, mert még több film van készülőben aminél ugyanezt csinálják.
  • winnie
    #18
    "Kihagytad a Twilightot, meg az Avatart ... mostanában ez a trend."

    nem azt akartad írni, hogy kihagyta a gyűrűk urát? az avatart egybe mutatták be.

    egyébként kegyetlen nagy trend, hogy idén volt egy film, ahol ez történt. meg tavaly is egy. előtte meg 2003-ban volt a kill bill? (még a grindhouse is idevehető, amit mi kettőben láttunk.)

    ez az, aminek szerintem a legtöbben örülnek, mert vagy az van, hogy 4,5 órás harry potter készül, vagy az, hogy az utolsó részből kivágnak 140 percet - dicséretes dolog, hogy ha valamiben van anyag, akkor azt nem tömörítik össze. a twilight is könyvalapú, a lotr is, a hobbit is. az egy dolog, hogy a kill bill ezt játszotta el szándékosan, de a szkripteket egyébként, ha eredeti ötletből írják, akkor be tudják lőni fix hosszra.

    "Produkciós kassza emelkedése nélkül dupla bevétel"

    emelkedése nélkül? gondolj bele: dupla akkora forgatási idő, dupla annyi effekt, dupla nyersanyag, dupla emberóra, és ami a legkeményebb, mindkét film elé kell 50-80M marketingköltség. ja, és dupla fizetés is jár a színészeknek, ami sokszor nem is dupla (az alkonyat 4-ért a fő emberkék 1-3M dollárt kapta, az alkonyat 5-re 10M fölött)
  • hdo
    #17
    Kihagytad a Twilightot, meg az Avatart ... mostanában ez a trend. Produkciós kassza emelkedése nélkül dupla bevétel. Persze ezt ők úgy állítják be, hogy így minőségibb és költségesebb technikát tudnak alkalmazni, mert tuti hogy megtérül.
  • Inquisitor
    #16
    Azért bosszant ez a trend, anno a Mátrix "folytatása" jött két részben (eredetileg nem így lett volna), aztán ketté vágták a Kill Bill-t, nemrégiben a Harry Potter utolsó részéből lett utolsó két rész ... Most meg a Hobbitra vegyek két darab atomdrága mozijegyet. És persze szemetek, mert pl. én meg is veszem :)
    De akkor is szemét dolog. A farkasokkal táncoló miért nem volt kettőbe vágva? Jó persze nem a rendezői 8 órás verzióra gondolok.
  • HeinzGuderian
    #15
    Én a nem hogy a High-Tech de még a Low-Tech cuccokhoz se értek ugyhogy nem is szólok hozzá a képminőséghez, 48 fps-nél témához,viszont szerintem a trailer adja a Gyűrűk Ura hatást,én anno nagyon birtam a trilógiát,meg is néztem van kilencszer xD Szerintem ez is jó lesz,csak nehogy úgy járjak vele mint a Karib-tenger Kalózaival...a negyedik rész...hagyott kivánnivalót maga után ,a lényeg hogy ez szerintem ott lesz a toppon :D
  • Inquisitor
    #14
    Technikailag nem biztos, hogy volna akadálya DVD-n a 48 képkockának. Lehet csinálok ilyen videót és kiírom, mit kezd vele egy asztali lejátszó. PC simán viszi.
    Némelyik hülye film/game oldal már elég régen 60 képkockás HD videókat tesz ki, fene tudja miért. Sok helyet foglal, de legalább hülyék kódolják, ezért rossz minőségűek. :)
  • Inquisitor
    #13
    "hiszen a Mission: Impossible - Fantom protokollal ellentétben nem IMAX-kamerákkal dolgoznak"
    Izé, nem úgy volt, hogy ott is kb. 20 percnyi rész készül azzal és ezért a többi résznek még a képaránya is más lesz a moziban? :)
  • Celeborn
    #12
    A lemezeken szerintem is marad a 24 fps, de mivel egy 48fps-es alapanyagból állítják elő, ezért lehet hogy az is jobb lesz, mintha eleve 24fps-el filmezték volna.
  • hdo
    #11
    "Az itthon a Fórum Hungary által forgalmazott film jelen állás szerint nálunk december 13-án kerülhet bemutatásra, vagyis se híre, se nyoma a nyáron a sajtó által megénekelt világpremier-embargónak a Warner részéről, ..."

    Lehet rájöttek, hogy mégse a magyarok beszélnek oroszul, meg írnak cirill betűkkel a cam ripeken!
  • skinnyman
    #10
    dvd-n nyilvan marad 24p, alapbol sztem bd-n is, aztan ha a tobbi gyarto is elkezdene nyomni a 48p-t, kesobb johet valami uj formatuma ami tamogatja (mint a 3d bluray), jo lenne..
  • Pycur
    #9
    Negyvennyóc a kedvenc számom :D
    Kiváncsi vagyok a dvd-bd adaptációt hogy oldják így meg? :D
  • thsanyi5
    #8
    Ettől a trailertől én se érzem azt amit a filmtől, de azért várom. A trilógia olyan jó lett, hogy ez se lehet rossz :)
  • viasz
    #7
    Hmm. Én eg órát láttam az első részből, elég is volt. Lehet megint nekikezdek, hátha már "érettebb" vagyok :D
  • winnie
    #6
    hangulatnak nevezik.
  • lamb
    #5
    Lehet, hogy velem van a baj, de tök érdektelennek tűnik.
    A Gyűrű Szövetsége nagy kedvencem volt, viszont ettől a trailer-től semmit nem érzek.
  • endrev
    #4
    WOW, NAGGYONJÓLEEESZ!!!
  • hdo
    #3
    Tudtok valami módszert 360 napig tartó kóma előidézésére? Máshogy nem tudom hogy bírom ki a várakozást!
  • Stranger666
    #2
    Te láttad LOTR trilógiát? : kb20x bővítettben, de nem elééég!!!!!!!!
  • Narxis
    #1
    Minden napp meg fogom nézni a trailert.