30
-
atok666 #30 Miert, ez nem uj "ficsor" a windowsban?
Nem latom a cikkben sehol leirva, hogy az MS szerint ez vmi nagyon uj dolog, ami sehol mashol nincsen. Nem ertem mi a gond.... -
TothPal #29 Tipródnak, nyűglődnek, és forgolódnak mint csiga a melegplatnin, most éppen egy olyan "új"-nak beállított "fícsörrel" próbálják meg elvakítani a parasztok szemét, ami más OS-ekben / szoftverekben évek, de inkább évtizedek óta alapfelszereltség. -
BlackRose #28 while (true) { System.Console.Write("hahaha"); } -
Tripax #27 Még annyit tennék hozzá, hogy jó azért egérrel klikkelni meg nem csak 320 X 240 -ben tolni a nagy felbontású részletgazdag videókat (Én speciel imádom a tenger alatti élővilágot és nagyon szép ha részletgazdag). -
Namelesske #26 Akkor használj Pentium III-mat. Meg Windows 2000-et. -
#25 Nem értem, hogy még mindig vannak, akik az Aerót pusztán fölösleges erőforrászabáló csicsának tartják, holott van néhány hasznos funkciója. De hát ilyen, aki ösztönlény.
Te 10 évvel ezelőtt hol futtattál FIFA 2011-et vagy F1 2010-et, vagy hasonló bonyolultságú játékot?
Tíz évvel ezelőtt hol néztél Full HD-ban MKV-t?
Eredjél már az ilyen céltalan összehasonlításokkal! Visszatérhetsz a 10 évvel ezelőtti konfigodhoz, azt' nézheted az MPG fájlt 240 p-ben szaggatva. Meg játszhatsz Space Invaderst. -
Pycur #24 Az újabb Windózoknak nem lenne szabad magasabb gépigénynek lennie mint a win2000 volt.
Mivel az NT alapokon fejlesztik tovább ugyanazt tudja kb mint a 2000. A csicsa és az aero gépigénye miatt nevetséges az egész de sajnos nem tudunk mit tenni ellene mint beletörődni. Ezzel a hatalmas designal a buta emberek kezébe is odaadták a technikát és folyamatosan hozzájuk igazítják. Láttátok a win8 full butított metro beállításait. Há hogy néz az ki?
Nameg a gépet régen (10 éve) mire használtuk? Zene, cd írás, pár film, meg egyszerűbb játékok.
Ma ugyanehhez win7en milyen gép kell hozzá? 2 magos cpu 2 gb ram meg egy jó 128-256 megás vga.
Ja és egy ilyen vassal a win7 a full HD mkv-t épphogy vagy akadva tudja lejátszani, vajon miért? Egy tescos bluray player sztem 500 mhz teljesítménnyel meg le tudja játszani.
Na szóval ennyit arról hogy fölöslegesen eszi a gépet a win.
És a win8 eddig a metro és a fájl menü kiírtásán kívül más újdonságot nem fog felmutatni. Csak az olyanok fogják használni akik újmániások. Akik hivatalból ki kéne h fizessék szépen hagyni fogják hogy kenjék csak a hajukra. Nálunk a hivatalba xp-s az összes gép és 2 van ahol dos-os program kezeli az adatokat. A win7 már most nem is tud mit kezdeni a dos programokkal, nemhogy a win8 mit fog tudni :D
Szóval dögöljenek meg :D
Ami működik nem cseréljük le addig amíg működik és szükségünk van rá. -
paradan #23 es akkor hova sz....jak? eroforrasigenyes vacak op rendszer lesz ez is. mert a windows 7 ssd, quad gepen egy tetulassu fos!
gyuuuuuuulolom a windowst.
Apple OSX powa! -
#22 pluszegy. Nekem pl céges gépen a sticky notes a jelszó tárolóm, de természetesen egy deka jelszó nincs rajta :)
Van egy alap jelszavam, amit régen használtam (8 karakteres kisnagybetűsszámos spec karakteres), az már beleégett a tudatalattimba is szerintem... az az alap... cetlire pedig az van felírva, hogy mi változott az alaphoz képest :) -
Justil #21 Te nagyon kész vagy. -
#20 Milyen jó is az mikor nem kell semmit megjegyezni. A laptopos ujjlenyomat olvasó is okos dolog. Hozzá rendeled az összes jelszavad és amikor elszáll a készülék csak pislogsz, hogy mik is voltak azok. Nem egyszer találkoztam már userrel aki e miatt nem tudott belépni a kedvenc oldalaira. A gépre logint egy password resettel meg lehet oldani, de a többinél vagy egy napot eltökölt míg megváltoztatta és utána inkább felírta egy cetlire és a noteszába tette. Nesze neked "nem kell megjegyezned mindent". Cégnél nekem is vagy 6-8 jelszót kell fejben tartanom és csak reggelente agyalok hogy "na mi is jön ide?", de egy kávé után már csípőből írom a min 8 max 20 karakteres jelszavakat, loginokat.
Egyszer néztem ezt a Keepass-t vagy mit. Paranoiás vagyok az ilyen programok miatt, mert beírom minden belépési azonosítómat, jelszavamat, majd ha valaki feltöri akkor tálcán az övé minden. Inkább legyen fejben, max a nagyon bonyolultakat fel lehet írni, de oda is néha elég az első 3-4 karakter hogy utána már beugorjon a többi. Egy ilyen 10+ karakteres cuccnál ha nem a cég név, a kisgyerek neve, az én nevem a jelszó plusz pár szám (születési idő, gyerekem születési ideje...stb), akkor ha ráírod magadnak egy cetlire hogy DrXk már tudni fogod a folytatást is. Nem kell végigírni hogy DrXkvrtt128b27 esetleg ezt egy postit-tel kiragasztva a monitor szélére, sőt rögtön a loginname mellé, meg hogy mihez tartozik. (volt ilyen, már nem dolgozik a cégnél) xD -
hunwhite #19 Meddő vita! Aki eddig védte az ezután is védeni fogja a cuccait megfelelő jelszavakkal amiket nem felejt el!
Aki pedig nem védte az ezután sem hasonlítja a saját privát szféréjéhoz vagy éppen a lakásához vagy családjához a virtuális világát már ami a biztonságát illeti! -
sascha1978 #18 Valahol hallottam (most nincs kedvem utána nézni), hogy valaki (talán egy matematikus) bebizonyította, hogy egy bizonyos szint felett a jelszavak erőssége már növeli a biztonsági kockázatot. -
#17 És én még csak szakmabeli sem vagyok, mert semmi rendszeradminisztrációs végzettségem nincs, csak mezzei számítógéphasználós. Az a feltétel, hogy "nincs köze a rendszerhez" meg eléggé nehezen kivitelezhető, egy gép akkor van teljes biztonságban, ha még soha nem csatlakozott hálózatra. Egyetlen "szakmabeli" ismerősöm van, az egy SIM kártya nélküli android telón tárolja keepass-ban a jelszavait. Paranoia nagy segítség jelszó biztonságban tartásához! :D -
freemanone #16 Gratulálok hozzá, eddig egyetlen szakmabelivel találkoztam akinek ez megy. Mi többiek használjuk ezeket a programokat/noteszt stb... ki mit. Bármennyire is nem javallott a használata. A beléptető rendszerek sajátos metodikája nem nagy cucc, találkoztam elég sok félével. Na persze ezzel nem azt mondom, hogy ez az MS féle megoldás szép lenne. Mindenképp külső software ajánlott aminek nincs köze a rendszerhez. -
#15 Legutóbb windows millenium alatt hallottam erről a problémáról. Melyik windowsra gondolsz? Nekem 5,51 GB úgy, hogy hozzá sem nyúltam. -
#14 Szuper, ez lesz a második funkció amit kikapcsolok a telepítés után. Az első a távoli registry hozzáférés szokott lenni. A winsxs könyvtár megfékezése is elég nagy feladat, de azt is elég jól megoldom. (Jelenleg 6 GB körül stagnál 1 éve, de láttam már olyat akinél 20-30 GB volt pár nap alatt). -
#13 Az a nagy harci helyzet, hogy minél több/fontosabb jelszavad van, annál nagyobb felelőtlenség feljegyezni/egyetlen programra bízni USB kulcs meg nehéz master jelszó ide vagy oda ... tehát minél több szükséged lenne egy ilyen jelszó manager programra, annál inkább ellenjavalt a használata. -
finizlik #12 Az az amit 100%, hogy nem használnék... Jelszó kezelésre kizárólag külső program aminek a fullos internet elérése letiltható. -
Kingfisher #11 Továbbá nem egyezhet az előző 8-12 jelszó egy kis darabkájával sem :) Én ma reggel revokeoltam magam 24 órára az intranetről, mert reggeli kávé előtt próbálkoztam belépni, és összekevertem egy másikkal, mert persze minden jelszó egyszerre jár le, és lusta vagyok eltolni őket :) ITCS104 FTW!
Még szerencse, hogy a banki jelszón kívül a privát jelszavaim nem járnak le, szóval ott egy bevált pattern elegendő 1-1 rendszerspecifikus plusszal. ellenben anyukám is a noteszos módszert alkalmazza, neki mindenképp hasznos egy ilyen megoldás. -
#10 Nagy cucc ... 40 karakteres jelszavakat is fejben tartok, minél sűrűbben használja az ember, annál nehezebben felejti, SŐT a beléptető rendszerek sajátossága miatt több jelszónak még a begépelés módját is meg kellett jegyeznem, mert nem magyar betűkészletet használ. Problem? Akinek szüksége van rá igenis vegye a fáradtságot ... -
freemanone #9 próbáltál már fejben tartani 40 céges jelszót? De hogy pontos legyek, jelenleg 37 jelszó bejegyzés van a progiban amit erre a célra használok. Teszem hozzá ezek a jelszavak mind lejárnak 60 naponta, minimum 12 karakter hossz, kis és 4 nagybetűt, számot és 2 speciális karaktert is tartalmazina kell. Valamint nem lehet egyezés az előző jelszóval 3 karakteren. pl:
1. jelszó: XcV12Tr;re$8
2. jelszó: XcV24Zr÷rz$6 <<---- ez nem lehet, mert az első 3 karakter egyezik, de akárhol máshol lenne egyezés szintén nem megengedett. Problem? -
#8 Számomra ilyenkor nyer megerősítést az a feltételezés, hogy az emberi társadalom csak hülyül/tunyul ... lassan már ott tartunk, hogy egy ember a saját születési dátumát sem lesz képes bediktálni a személyi igazolványa nélkül.
Megjegyezni? Urambocsá! -
krk #7 Egy noteszben tárolom a jelszavakat. Ezt egyetlen hacker sem tudja feltörni. -
Papichulo #6 "ezzel megint monopolhelyzetbe fog kerülni a jelszókezelő piacon IS és a keepass és társai csődölnek és eltűnnek szép lassan. "
Ez nem feltetlenul igaz. OSX-en mar regota letezik ilyesmi (en.wikipedia.org/wiki/Keychain_(Mac_OS)), ennek ellenere nepszeruek a nagyobb tudassal es kenyelmesebben hasznalhato password manager alkalmazasok, mint peldaul a https://agilebits.com/onepassword -
nlght #5 Keepass-nél választható a belépési mód, hogy csak egy masterpass-t kérjen és/vagy egy usbkulcsot is. Usbvel már elég jó lesz a biztonság. Az ötlet sztem jó, de ezzel megint monopolhelyzetbe fog kerülni a jelszókezelő piacon IS és a keepass és társai csődölnek és eltűnnek szép lassan.
Amúgy olvastam h ha keepass-t használsz, akkor be kell kapcsolni a two-way-encryption opciót, mert különben visszafejthető a jelszó beillesztése. -
willcox #4 "A jelszókezelő program kellően védett lesz, így egy fertőzés esetén se szivároghatnak majd ki az adatok" - ha meg mégis, akkor ott lesz az összes jelszó egy helyen. A ms nem kifejezetten a hatalmas biztonságról híres. Praktikusabb, ha minden jelszót külön tárolnak, mert egy esetleges fertőzés esetén nem kerül ki egyszerre minden jelszó. -
willcox #3 "a jövőben nem kelljen" - magyartalan!!!!
helyesen:
a jövőben ne kelljen -
joghurt3 #2 Egy weblap hozzá tud férni az oprendszer APIjához, és információkat tud lekérni tőle?
Vagy csak trehány a megfogalmazás, és nem az oprendszerről beszélünk, hanem az abba szervesen beépített IE-ről, és így az FF-et, Chrome-ot, Operát használók nem észlelnek semmit ebből a szenzációs, hatalmas újdonságból? -
aronvirginas #1 Szuper! Csak kár, hogy minden más rendszerben már évek óta van ilyen.