43023
  • lac coo
    Nem tudom mirol beszelsz de biztos :))))))
    Vagy visszair vagy nem, mit csinaljak.....Ha nem ir vagy megvetetem massal vagy nem veszek . :)))) Egyszeru ez.... :) De gondolom csak ir , miert ne....
  • Jackal
    Egy kis unaloműző, félelmetet így Nordscliefe:
  • barcalaci84
    Amúgy jó h felhoztatok a témát:)
    Ugy érzem ma megint osszeveszek az asszonnyal :)
    Hiába mondom neki, h ő költi a pénzt hülyeségekre (kajára stb:))
    A ptr mód még kell mint egy falat kenyér :)
  • bardocz
    Igen, van egy program, amivel be tudod lőni, hogy melyik pedál milyen tartományban működjön. Nekem pl a kuplung kb jó ha 20%-on működik, csúsztatni nem tudom, de gyorsan váltani igen. A féket is ugyan így állíthatod, az elején adhatsz neki egy kis holtjátékot, hogy tutira ne fogjon be, és ez minden játékban így lesz, nem kell külön állítgatni.
  • Pitti
    Nekem nem az van amiről beszéltek.
    Hanem ez:

[IMG]http://www.apelectrix.com/images/IMGP0158%20[320x200].JPG[/IMG]
  • alma2
    A jelek szerint nem csak itt szoktad kihuzni a gyufat az embereknel:)
    Tudod mi a vicces, meg a posztjaidat is megtalaltam, a gtr-masters forumon, amikor erdeklodsz 2011.11 honapban, sot vissza is jelzett neked.

(ez az 50 kg egy felso haterertek nem? Vagyis ha jol raktam ossze amit olvastam, le lehet csokkenti kevesebbre is, a gazella labuak kedveert :) )
  • bardocz
    Szerintem egy idő után elkezdte az 50 kilósat használni. Ugyan az van benne amúgy, mint valamelyik, 600 dolláros pedálszettben.
  • lac coo
    En is irtam neki, de nekem megint nem jelez vissza semmit :)))
    Pedig most penzem is van :))))
  • alma2
    a loadcelles forumot olvasva, 35 kg-os szinte mindegyik, de volt akinek direkt csinaltak 50 kg-ost. Lehet, te voltal az egyik? :)
    Vagy gondolom kerni is lehet ezt a varianst.

Kozben irtam Tilusnak, most elfoglalt, de jovoheten visszaterunk ra, van neki ilyen cucca keszen, kiprobalhato is.
  • bardocz
    Az enyém 50 kilóig mér emlékeim szerint.
  • kigyi
    Be kell szereznem, mert a multi már érdekel :D
  • barcalaci84
    én anno 15 percen belül megkaptam...
    azért ilyen későn mert a srácnak még be kellett fejeznie a krumplihámozást :)
  • Gilb3rto
    11161
  • Gilb3rto
    Jó most ki minek mondja a végeredmény ugyan az kapni fogsz egy txt filet abban lesz egy link, rákattintasz ha be vagy jelentkezve a stemre akkor feljön hogy Giftet kaptál elfogadod vagy nem , elfogadod és lehet is telepíteni :)
  • kigyi
    És meg is kaptad?
  • Szabi #11162
    nincs is AC kulcs, csak gift :D

• Gilb3rto
    Ja és ne tévesszen meg az oldal egy magyar srác csinálja(utalásnál látni is fogod név alapján) én 40 perc alatt megkaptam a kulcsomhoz vezető linket e-mailben!
  • Szabi #11160
    novemberben magyartól 5200-ért kaptam a játékot, ennél olcsóbb nemtudom hogy lesz-e valaha :D
  • Gilb3rto
    bocsánat én is hardver apróra írtam:)
    ő Vidalia mondott multhét pénteken 6900-at előre kell utalni és amikor megkapja akkor küldi a giftet steamre, de mivel banki órarend szerint nem tudtam hétvégén utalni a lentebb említett oldalon paypal-al oldottam meg!
  • barcalaci84
    hardveraprón azért elég olcsón be lehet szerezni most is:)
  • Gilb3rto
    Prohardver fórumon 6900 8000 8900FT-ért árulják a 8000 Ft-oshoz van weboldal is! Alapból 8427 Ft azthiszem de új reggel 5% kedvezményt kapsz itt így 8047 Ft ami még a Steames Early-nél is olcsóbb:

Steam Giftek über áron :)
  • kigyi
    Ha véletlen valaki ráakad valami akcióra amiben meg lehet vásárolni (tudom nem nagyon lesz már ilyen csak majd jóval a megjelenés után, de ki tudja). Akkor írja be ide legyen szíves, mert az előrendelésről anyagi és egyéb gondok miatt lemaradtam most meg így még sok egy kicsit.
  • szacsee
    Nem gáz a szoftveres mókolás sem sőt....
    Leo oldaláról le lehet tölteni a DIView nevű progit.
    Annyi hátránya a hardvereshez képest, hogy win újratelepítésnél felejt.
    Ezt pedig beállítás után az értékeket egy txt fájlba mentve ki lehet küszöbölni. Elmented win telepnél csak megnézed melyik tengelyt hova állítottad és azután a régi. Nem kell hozzányúlni mint a hardveresnél.
    Előnye, hogy bármit tudsz vele állítani, akár a G27 kuplung pedálját gyári potival, hogy előbb legyen a nyomáspontja, fék holtjátékot, középállást eltolni stb. Ezt használom LC vezélrő elektronikához, mert amikor a PTR-t akartam venni nem volt és nem bírtam várni, így összedobtam magam egyet.
  • Jackal
    G27 pedálja alapból 8 bites (256 szint), azt azért nem árt egy kicsit feljebb vinni... (főleg load cellnél)
    @Pitti: lehet a load cell elektronikáján állítani, milyen erőnél legyen max a "benyomás" (legalábbis rendesen összerakottnál)
  • barcalaci84
    leírás alapján hardveresen is működik, így elég egyszer beállítani a nekem kényelmes értékre és akkor minden játékban ugyan olyan lesz szoftveres mókolás nélkül...
    (szerintem pont ezért is ajánlják hozzá a Leo Bodnar kábelt, na meg a mégnagyobb pontosság miatt is persze9
  • Pitti
    Ez igaz, de volt néhány ahol nem működött jól. AC-ben még nem próbáltam
  • Pitti
    na ennek utána nézek...
  • lac coo
    De legtobb szimulatorban allithato a pedal szaturacioja min-max kozott, szoval megoldhago, higy kalibralastol fuggetlenul kevesebb nyomasnal erje el a maxot.......
  • barcalaci84
    illetve ahogy olvasom Tilus leírását : "maximum fékhatáshoz szükséges erő állítható" a PTR modban
    szóval szerintem te valami ilyesmit keresel:)
  • barcalaci84
    össze nem veszünk rajta, hisz nem ugyanarról a termékről beszélünk...
    a PTR mod ban 35 kilós van , de ahohy neilszab is írta az csak az egyik része a modnak hisz mást is változtattak, nem csak a load cell kerül bele...(pl maga a hosszabb pedálok is sokat jelentenek...)
  • Pitti
    Én itt vettem a loadcellt, talán 5 éve.
    Az adatok szerint 100 font erő kell neki a maxhoz, ez kb 45,5kg. Én úgy emlékszem akkoriban szórakoztam vele egy szobamérlegen és 40 kiló környékén mértem.
    De ezen nem veszünk össze :)
  • Alexease
    AC Twitter: The update will get out ASAP. Not delayed for Friday. We release when bug is finally ironed out, at anytime. Hence no ETA
  • Alexease
    Marco: 01:25 AM - diary note
    Nine times out of ten, at first lap Imola AI cars get a better apex at Tamburello chicane than cars driven by humans in multiplayer.. Jokes apart, we are working 18 hours per day to solve some unpredictable issues recognized last friday 2 hours before the (delayed) release of AC. Step by step we are find and fixing these issues: thank you very much for your patience and your so kind support.
  • barcalaci84
    nekem még a dfgt gagyi pedálja is elcsúszott állandóan...
    aki szimezik meg több tízezreket kiad a cuccokra, annak szerintem alap h a normális rögzítésről is gondoskodni kell (akár olcsón házibarkáccsal :))
  • barcalaci84
    ha tényleg ez számítana akkor a gagyi műanyag genius pedálokkal lehetne a leggyorsabbnak lenni :)
  • Alexease
    Aki nyomaserzekeny pedalban gondolkodik, az azert a koritest is vegye figyelembe. Azt a pedalt mar iilik jobban letamasztani, es a gurulos szek mar felejtos:D

Nekem meg a G25 fekpedalja is eleg kemeny, ha nem kapaszkodom a kormanyba, lazan hatratolom magam a szekkel:D
  • barcalaci84
    komoly fékezésnél, visszaváltáskor a gázfröccs még jót is tesz...
  • barcalaci84
    ptr mod pl 35 kilós maxig mér ha jól tudom...
    ha pedál normálisan le van rögzítve akkor 35 kilóval nem olyan nehéz azt nyomni (pedig nem egy terminátor vagyok)
    mondom én egyszer próbáltam a simhouse szimulátorában és azonnal beleszerettem...(gyűjtögetés elindult ,csak párom részéről még elég erős az ellenszél:) )
    max erővel nyomni úgy is csak nagyon ritkán kell és akkor is csak pillanatokra...degresszív fékezést kell használni potméteresnél is
    első féktávot egyből elcsesztem , de utána hihetetlenül kézenfekvő h mi az előnye az egésznek
    egyrészt hasonló tewchnikával kell fékezni mint rendes autóban, és sokkal könnyebb jól adagolni a féket
    ha teljesen hozzászokik az ember akkor akár komoly előnyt is lehet belőle kovácsolni...
    mielőtt kipróbáltam azt hittem sokkal nehezebb lesz a dolog , de így elsőre is nagyon jól lehetett érezni a vitathatatlan előnyeit...
  • Pitti
    Amúgy egy normál vasárnapi kocsikázás során is 20-30 kilóval nyomjuk az autó fékjét egy sárgánál. (jó tudom néha gázt nyomjuk sárgánál)
    Ha vészfékezel akkor simán 50 kiló felett. Persze itt rásegít a tehetetlenségi erő is.
  • Pitti
    Igazad van elég sok az a 40 kiló, főleg, hogy ha nincs tökéletesen fixálva a pedál és ülés akkor 3 körönként igazgatni kell a hosszú egyenesekben. :)
    Ezzel a g25 loadcell moddal csak az az egyetlen bajom, hogy nem lehet kalibrálni a max fékerőt mondjuk 30 kilóhoz.
    Ez úgy működik, hogy az első fékpedál benyomásakor beállítja a max erőt ahhoz amit először nyomtál. Ez addig marad így amíg nem nyomsz egy erősebbet és onnantól már az lesz a max. KB 40 kiló az ahol már nem lehet tovább nyomni. De ezzel az erővel csak az elején talán 1 másodpercig kell taposni, mert utána már csúszol.
    De összeségében elmondható, hogy a rugós potis fékhez képest 1000x jobb.