Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Persze majd ebbõl is hoznak ki évente újabbat, ami majd mindig annyival tud majd többet, hogy megvedd! 😄
www.smart-bus.hu
Ha az FPS szám nem egyezik meg (kevesebb) a kijelzõ frissítési frekvenciájával, akkor az oldalirányú gyors mozgások akadozni fognak. (Lásd TrackIr) Ez még monitoron is zavaró, ha közvetlenül a szemed elõtt van, még idegesítõbb.
Ragozhatjuk ezt a kérdést, de nem sok értelme van. Magas felbontás, magas frissítési frekvencia az ehhez tartozó FPS értékkel, 3D, plusz a cikkben is szereplõ egyéb szûrõk = Olyan 1 GPU-s számítási igény, ami jelenleg nem elérhetõ.
1-2 generációváltás, plusz az egész rendszerhez illõ grafikus API és mehet a móka... addig csak szívás lesz vele.
www.smart-bus.hu
A masik: ne offoljatok szet a topic-ot, biztos van OR topic is😊<#vigyor>#vigyor>
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
A frissitesi freki pedig nem ugyanaz, mint a jatek altal nyujtott fps szam. A kijelzonek tudnia kell ezeket a magas ertekeket, hogy kevesebb ember legyen rosszul tole, de a jatek attol meg futhat lassabban - ebben nem kulonbozik egy hagyomanyos kijelzotol. Igen, lehet ervelni, hogy dehat az az idealis, amit a kijelzo tud, de a gyakorlatban a kepminoseg es a futasi sebesseg mindig a kompromisszumrol szol - csak az adott konfigtol fugg, mennyire. Ha az OR-bol tomegtermek lesz (marpedig annak szanjak), akkor bizony kalkulalni kell ezzel.
Egyébként így a virtuális dashboard is meg van csinálva néhol, bár ezeket én tök fölöslegesnek tartom, nekem csak egy sebességkijelzõre és egy váltás jelzõ piros pöttyre van szükségem, a többit magasról leszarom menet közben, ezek meg látszanak a mûszerfalon.
A váltót meg oda kell tenni, ahol a virtuális cockpitben is van és pont oda akarsz majd nyúlni, bár más pozíciót is hamar meg lehet szokni.
Remélem jó lesz mert jobb lenne élményben mint a triplescreen, a hardver adott hogy pajszer kell, de legalább a 3 minima 40-es tv nem kellene megvennem😊 Mert ez a 3x 24-es monitor inkább viccs mint jó..
Az NV eszközét meg a hajadra kenheted, ha addigra a DX nem fejlõdik akkorát, hogy a MANTLE grafikus API közelébe érjen. Jelenleg messze az oculus a legfejlettebb, ráadásul ez nem lesz kötve semmilyen gyártóhoz.
www.smart-bus.hu
Én nagyon várom, biztos szokatlan lesz elsõ blikkre, de nagy élmény lesz az tuti, még ha lassabb is lesz tõle az ember (bár sokan az ellenkezõjét mondják), akkor is megéri.
.: SUZUKI heart, GTi mind :.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A Valve véleménye
Itt már legalább 95Hz-rõl beszélnek... Nincs szó túlmisztifikálásról, nemes egyszerûséggel a hardverek korlátjáról. Egy szaros TrackIr-hez kell a fix 60FPS egy 60Hz-s monitoron, különben akadozik a mozgása. 4770K + GTX780 mellett hány olyan játékot mondjak neked, ahol ezt 1080p-ben nem tudom elérni? 😊
Az Oculus Rift problémái a számítások oldalán kezdõdnek. Az adott PC-nek ugyanis el kell készítenie az adott képkockát a jelenetrõl, ráadásul nem akárhogy. Mivel sztereó 3D-s rendszerrõl van szó, így két kamera is van a jelenetben, vagyis minden számítás megkétszerezõdik, emellé az Oculus Rifthez mindenképp alkalmazni kell szupermintavételezést, ugyanis az utómunkához mindenképp szükséges a kívánt felbontásnál nagyobb kép elõállítása, végül a jobb és bal szem számára szánt kész képkockákon le kell futtatni egy igen számításigényes shadert, ami a képet úgy torzítja, hogy az létrehozza a virtuális valósághoz szükséges hatást. Ez már eleve egy pokoli meló a mai hardvereknek, de az Oculus Rift még egy követelményt megfogalmaz: a mûködéshez állandóan 60 képkocka/másodpercre van szükség, és ezt nagyon stabilan tartani kell. A jó képminõséghez még négymintás MSAA-ra is szükség van, csak úgy ráadásképpen.
www.smart-bus.hu
Nem kell tulmisztifikalni a dolgot, az Oculus Rift lenyegeben egy faek egyszerusegu cucc, csak a fejmozgas kovetese az, ami megbonyolitja. Nem atomeromu kell neki, de az teny, hogy kicsit combosabb gep nem art.
www.smart-bus.hu
Késletetés a bemenetre nagyon kicsi(2-3 ms kb), eddig maga a kijelzõ volt 20ms körül, képalkotás 10-15 ms. Témát részemrõl lezártam, don't fos és használjátok az agyatok.
UI: mérnök vagyok, hardveres headtrackert dobtam össze pár hete(AC-ben is frankón használható) tudom mirõl beszélek.
A késleltetésnél pedig nem a kijelzõ késleltetése a lényeg, hanem a rendszeré... ezért nem jöhet szóba CF, SLI, és ezért szopás a jelenlegi DX!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Az esetemben is mukodne a cucc, de csak ket dvi csatlakozom van, + 4 dp.
Vagyis nekem jelenleg csak egy aktiv kabel kell a dp portra, a masik ketto kimenet megy siman a dvi portrol. Sot most is hasznalok harom kimenetet passziv kabellal is, de ilyenkor mindig csak ket kimenet lehet aktiv.
szerintem
People who annoy you: | | |N| |G|G|E|R|S| | |
Meg pálya helyett ki szürke kocka, ha versenyezni szeretnék.
Izmos VGA is kelleni fog hozzá, én úgy gondolom, hogy a Oculus Rift teljes költsége egy 3 monitoros rendszerével fog vetekedni, igaz, annál jóval többet is tud.
Én ilyenre emlékszem amikor legutoljára mentem Joux Plane-en.
szerintem
(egy 7970-es kartya elviszi siman a harom monitort ac-ban emberi beallitasok mellett)
szerintem
www.smart-bus.hu