Assetto Corsa (és EVO)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun
KEZDÉS: 2014.07.29. 20:30 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY: 24 PÁLYA: Salzburgring 1.01 AUTÓ: BMWe92s1
a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
a pálya tapadása időmérőn 90 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk
pálya:salzburgring 1.01
ugye mentem egy versenyt, akkor jottetek fel a szerverre. 1:27 vegefele lett a legjobb koridom a verseny alatt. Most betoltottem, hotlap, ugye optimal settings, elso korre tobb mint 2,5 masodpercet javitottam masodikra osszesen mar 3-mat, igy a masodik kor vegere lett 1:24.394. Szerintem ehhez a kocsihoz setup sem kell nagyon, mivel nincs mit allitgatni nagyon rajta 😊
szerintem
Semmi extra, akarhova kattingattam, mindig ugyanolyan volt;D A hatuljat leultetve, valamivel gyorsabb volt, akkor 6-ost is kapcsoltam, de akkor meg izgulos volt a fektav, mert 5-bol 1-szer hattal erkeztem meg😄DD
Annyira nem rossz, persze, csak az autót nem kell figyelembe venni, amiről mintázták 😄D
1:25:3 volt a legjobb, raadasul keresztbe csuszassal😄 Egyszer meg sikerult ezredre ugyanannyit menni😊
Mondjuk minden auto kicsit romlott, legalább is a kissebbek, az Eleven is, az Elise is stb ....
Meg ezt a húsz éves gumit is elfelejthetnék végre, 50-nnel csak csúszik, csak forog, csak csúszik csak csúszik ....😛
Ha meg nagyon keves az ero adni kell ra egy kis szurest, hogy kozelotsen a min-max effekt.
Amugy piko motorom nem volt, de lattam gyerekkoromban 😊)
Falusi vagyok, szaltot ugralni jartunk a szalmakazalba 😊))))
Ha a kormany 2bit-es, akkor tud jobb vagy balra, 0% vagy 100% erot😊 Minnel tobb, annal jobb😊))) A Logitech (elvileg) 14bites, az uj kormanyok (elvileg) 16bitesek. A 4x tobb reszletesseg.
Az elektronkak frissitese is szamit, ezek gozom sincs mennyi, de amikor az rF2 megjelent, volt valamikavaras (talan 300Hz kornyeken akartak/tudtak tolni infokat?!).
Plusz ott van a motor problema. Azoknak is van "felbontasuk". Ez rossz pelda, de biztos volt Piko motorod vagy hasonlo😊 A nagyon regiek 4-8 reszre voltak osztva (tekered es ugraL😄), a tuti Tesla motor extra finom mozgasu volt😉))) Persze ma mar mas a helyzet, mas technika, de valszeg a mostaniak sem full linearisak. Persze ezt megoldja az attetel.
Es ha mar ettetel, akkor fogaskerek (az se mindegy milyen) vagy szijjhajtas.
De teljesen mindegy, szegeny ember vizzel foz (nem alaplevel)😄
https://fxmason.blogspot.com/
Foleg ha be van az ember froccsozve ! 😊
Amugy sokszor van, higy elobb kormanyoz az ember, laggnak hivjak 😊
De az ember nagyon erzi a milliszekundumot is, eleg csak a hallasra gondolni. Ha zeneltel mar gep + szinti zongora stb komboval ezt tudhatod.
Ha az alap kesleltetest nem szamolod, ami hirtelen nem is tudom mennyi, talan 10-30 msec kozott. Csak a csuszkat amit te allitasz pluszban mondjuk a hangkartyadon, egy 7 milliszekundomrol felemeled 15-17-re. Vagyis a kulonbseg csak kb 8-10 msec, 1 szazadmasodperc plusz ami alapbol hozzajon es megorulsz, hogy lemarad a hang szinte lehetetlen zongorazni. (persze mindent meg lehet szokni)
szerintem

Most mar ott tartunk, hogy a pici erokkel van baj.....
Elmeletben azt is alairom, hogy ha az ember feljebb veszi, akkor a kis finom visszajelzesek is hatarozotabbak, viszont ezzel egyutt a felso tartomanyban kezelhetetlenul eros lesz. A legtobb bernek mar egy g25 is tul eros.
A valaszido meg megint csak snobsag, nehigy mar millisecundumokat erezzen bafki is a karjaval.Gyanitom annyit a rugalmas ekszij is siman kisimit.
No mindegy fingreszeles 😊)))
Aki teheti vegyen jo cuccot, aki meg nem az ne bankodjon, annyival biztos nem jobb, es vannak fontosabb dolgok is eletben minr a szaros jatek 😊
(vagy csak nekem nem szurt szemet? 😊 )
szerintem
A kormany vagy balra vagy jobbra mozdul, azt hogy mogotte ki mi hogyan szamolja es hany iranybol teljesen mindegy. Szoval akar a fizikalis, akar szoftveres reszebol adodo kulonbsegekbol termeszetes, hogy mas erzes lesz jatszani mindegyikkel.
Senki nem allitja azt, hogy nem jobb egy dragabb kormany, vagy egy ujabb, vagy mas alapokon nyugvo,de egy motor erore hivatkozni a tipikus atlag embert akarjak megteveszteni, meggyozni, hogy az jobb. Mint amikor azt irjak a telefonbra hany megapixeles a kamera. Aki egy picit is utana olvas tudja rohadtul lenyegtelen, sot egy szam utan mar csak ront a minosegen a dolog. Igazabol ezt szerettem volan kidomboritani ezzel a motor erovel. De lathatoan mukodik a reklam, es nem azt emeltek ki, hogy amit mastermason emlitett, hogy pl "gyorsabb reagalasu motor" mert azt senki nem ertene, erdekelne.
szerintem
Bármilyen kormányt is nézünk van 0 és 100 százalék erő, ezt kell beosztani. Nyílván nem egyforma egyik ilyen másik olyan de ez van mindegyikben.
A részletességet értem, az ok, de az erőnek azok szerint amit írtál semmi köze ehhez ...
Egy 500 000.-es fanatec is tud 0 és 100 % erőt, a között osztja be. Hogy ott a 80 % letépi a karomat az mindegy ....Vagyis szerintem a játék hibája ha ezt nem képes beosztani, Vagy hogy megy ez, egyiknél beosztja magának másiknál nem ? 😊))
Szerintem ez kacsa, nyílván minőség , felbontás nem egyforma, de hogy az erő miatt jobb azt én nem hiszem .
amúgy jah, ilyenem sose lesz, nem is akarom, kapásból 15 dolog jut eszembe aminek örülne a család, jobb életünk lenne 300 forintból, nem egy játékkormi 😄DD
A kormanyon nem csak a sebessegbol adodo kozeprehuzast es a kanyarodast kell/lehet erezni, hanem a teljes felfuggesztes mozgasat. Es mivel vannak erok, amelyek 10 vagy 100-szor kisebbek mint a tobbi, ha nem eleg reszletes, pontos, gyors a kormany,akkor azok egyszeruen elvesznek. Felhuzva a max erot, valszeg elojonnek, de akkor meg az erosebb, "allando" erok lesznek erezhetetlenul "egyformak".
A jo FFB vezerles (leegyszerusitve) igazabol nem az erokbol indul ki, nem eroket szamol vegig, hanem az egymasra epulo alap elmozdulasokat "osszegzi" a kormanyon.
A Codies-fele cuccok (vagy a gamepad-re optimalizaltak) eleg ha 2-3 parameterbol epitkeznek.
A komolyabb cuccok 50-100 vagy tobbol. Mar csak maganal a kereknel is tucatnyi parameter van/lehet: atmero, szelesseg, suly, felni meret, ballonossag, karkasz, futofelulet, ezek torzulasa, rugozasa, melegedes, kopas stb. Es ez csak a kerek, hol van meg a felfuggesztes, merevites, auto, sebessegek, erok stb.
De ez most ugy is mindegy. Mindenbol van jobb, szebb, gyorsabb, erosebb, de ha megvehetetlen akkor lenyegtelen ezen ragodni😄
De tudsz mondani egy ilyen kanyart a jatekban, ahol 100 % eronel nem erzel visszajelzest, viszont most kisebb eronel, kapsz plusz informaciot a kormanytol az ut minosegerol?
Azt gondolnam akkor azt is kellett volna mar erezni, hogy barmileyn kanyarnal, rossz iven menve, majd ramenve a razokore, a kormanyod mar nem rezgett. Vagy eppen 100 eronel a hataron menve meg lehetett, feltetelezve ha pl +102 - 98 % eron razza az erosebb jelre nem csinalt mar semmit a kormany, viszont amikor picit ala ment, majd vissza a 100%-ra ugyanugy atjonne a rezges erzes.
szerintem
Ez is teljesen logikus amit irsz, de ha iven tartott autonal kanyarban, a kormanyom 100%-erovel tartana ellent az regen rossz lenne, mert az azt jelenti szinte kicsavarja a kezembol, vagyis nem tudnam x ideig kenyelmesen az ivre ravezetni a kocsit. Persze nem vagyunk egyformak. Konkretan a shelbynel nekem mar ezert kenyelmetlen a 100 % ero, nem tudom precizen terelgetni kanyarban plusz faraszto is x kor utan nagyon. Ha olyan eros lennek hogy konnyeden megtartom akkor meg ahogy egyre nagyobb erot fejtesz ki, ugy csokken az erzekenyseged, vagyis egy 0 es 10 kozotti eroket erzekeled finoman, talan mindet kulon is erzed. Viszont egy 90 -100 % kozottinel mar nem tudnal ennyit megkulonboztetni a megfeszult izmok miatt, remelem sikerult felig erthetoen leirnom 😊
De egyszeru kiprobalni, ha a kormanyodat szoftveresen beallitod mondjuk 700 fokra, feltetelezzuk, hogy szoftveresen, ha azon felul tekered, a driver 100 % erot ad ra. tekerd tovabb, probald ugy finoman terelgetni megy ugy, kenyelmes, ereztel mar ilyen ellenerot barmelyik jatekban ivben kanyarodasnal? Akkor valos a problema felvetesed.
szerintem
Gondolom én a csöpp agyammal 😊
Szerintem ez kacsa, no mindegy 😄D
A g27 simán képes azért arra, hogy megrántsa a kezemben a kormány, én tudom ,szeretem erősen használni ....
Minap szóba jött már ez a klipping , vagy mi, akkor néztem a ha macskapöcse erőre rakom ,akkor is pirosba megy a csúcsokon, pedig hogy a motorban még bőven van erő, az holtbiztos, szóval én sem értem mit jelez a villogó sáv AC-ban .
De ami az alapveto felvetes, ha a program pirosan villog nekem, akkor a kormany nem tud vele mit kezdeni, mert gyenge hozza. De mit kezdjen, akkor mar reg kitepi a kezembol es feltetelezem a maximum motorerot adja ki magabol arra az idore. De egy jatek miert is akarna ennel tobbet kikuldeni barmilyen eszkoznek is? es meg mindig nem tudjuk mit jelent amikor piros, bar oszinten sose neztem. Fanatecen nem piros?
Ha a kormanyom mondjuk tud 100 fele erot leadni, a jatek ki tud kuldeni 200 felet, akkor kezelje le, legyen a max ero a kormanyom altal kezelt max erovel es aranyosan ossza vissza, vagy barmilyen gorbe alapjan allithassam. De azert, hogy ne villogjon pirosan levenni az ffb erot, nem is ertem komolyan 😊
szerintem
De ami késik nem múlik, mert hamarosan bezsákolok egy ilyen fanatec-et, meg egy oculust, és utána lesz kedvem is játszani. 😉 (bár csak a fele szabadidőt tudom majd akkor is erre tölteni, másik fele már foglalt ED-re. 😄 De igazából csak és kizárólag az új VR-es játékélmény miatt fogok újra játszani...)