43023
  • Solt
    Subaru... és akkor jöhetnek a murvás pályák is. Ilyen fizikával valószínűleg elélveznék féltávnál! :D
  • b-type
    Leszavaztam a Honda-ra :)
  • bardocz
    Jól látom, hogy csak egyre?
  • Skypack
    Itt lehet szavazni, hogy milyen autó márkára van igény!
  • lac coo
    Mindegy, jo ez igy, koszi, meg tudom csinalani amit akarok.
  • Alexease
    Ezert mondtam, kicsit barkacs jellegu a dolog, minden auto mas megoldassal van csinalva, ahogy fejlodott a cucc vagy eppen ahogy sikerult;)
  • lac coo
    Itt az alapszínt a metal detail dds adja, szépen csempézi, a matricát a festés alfája szűri ki (fehér: matrica, fekete: alap szín), a fényességet és a tükröződést megy egyszerre szűri a zöld katymasz ... szóval van itt káosz néha (nekem ...) :)

• lac coo
    De ha berakok egy carpaint_detail .dds-t a skinbe, akkor ugye az lesz az autó színe , ebben az esetben viszont a Carpaint_D_white.dds alfája nem fényességet szabályoz, hanem a matricákat lehet kimaszkolni vele .....Nálad gondolom a sárga szín a mapon van "festve" ...
    De akkor értem, úgy látszik ennél az autónál csak együtt lehet állítani a tükröződést-fényességet ...Lotusnál megy külön is . Valóban nincs két egyforma cucc benne :))

THX !!!
  • Alexease
    A motorhazteto balodala fenyes, jobboldala matt.
    A kek X egyik egyenese metal (amelyik fenylik), a masik normal.
  • Alexease
    Az a zold szin azert zold, mert a keszitonek az tetszett:) Amugy semmi koze az autohoz, azon a mappon a feher resz jelenti a lenyeget.
    Es igen, az szabalyozza a csillogast/tukrozodest (Carpaint_D_white_map.dds). Az alpha csatorna semmit nem csinal.

A fenyesseget (fneyes-metal), a masik texturan lehet allitani, az alpha csatorna reszben, amelyiket a mappot is fensteni kell (Carpaint_D_white.dds).

• lac coo
    Nem, nem jól értelmezed :)Vagy inkább cifrán kérdezek :)))
  • Toby0501
    Szerintem ne 1bit-es alphát használj, hanem interpolated alphát, arra lehet szürkével is dolgozni, úgy tudsz kevésbé csillogós textúrát csinálni. Már ha jól értelmeztem a kérdést.
  • lac coo
    Upsz, sorry, ezt nem ide akartam ! :)
  • lac coo
    Alex, ezek a zöld színű mapok hogyan működnek ? Nem jövök rá ....Az tuti, hogy az szabályozza a shine-t, tükröződést de mit, melyik RGB csatornát hogyan kell festenem ? Nem bírok vele :)

Ha belefestek fekete színnel, akkor ott se csillogás se tükröződés, de gondolom valahogy ezeket külön külön valahogy az RGB csatornák szabályozzák nem ? Csak ha igen akkor hogyan ?

Alap fényezésre a textura alfacsatornája szűri ki a "matricákat", de jó lenne leszedni róla a tükröződést, úgy hogy egy ici-pici shine maradjon rajtuk .....Itt a carpain white map-ra festettem feketével, ez így leszed mindent ....

• NIBI
    Pontosan! Én is ezt mondtam csak másképp. Rosszabb, nem reális!
    3 monitoron sokkal közelebb áll a valósághoz, szinte lelassul (az 1-hez képest) ahogy írtam. :)
    Én 1 monitoron sokkal gyorsabbnak (és szarabbnak) érzek mindent. :D Vagy nem látom amit kéne vagy nem látom amit kéne. :D És a térérzet nyilván rosszabb ezért gyorsabbnak is tűnik. :P

Alex nekem fogalmam sincs milyen FOV-al megyek, mert minden programban máshogy írja. :D AC 3 monitorhoz nem ír FOV-ot... Mindegy mire állítom akkor is ugyanaz marad. :D Nem ez az egyetlen dolog ami másképp (vagy sehogy sem) működik 3 monitor esetén AC-ben. :)

• Alexease
    Az 1 es a 3 monitoros sebessegerzetet CSAK ugy erdemes hasonlitani, ha mindket rendszer ugyanolyan, korrekt FOV beallitassal megy.
    Nem erdemes az 1 monitoros, altalaban beletorzitott FOV erteketek hasonlitani, az elvileg normalisan beallitott 3 monitoroshoz.

Egy darab 24-es monitort, 1 meter tavolsagbol bamulva, a korrekt FOV beallitas ~30 fok.
    Ki az aki 30 fokon tolja 1 monitorral?:) Nekem az 50, de inkabb a 60 fok ami jo:)
    Harom 24-es monitor ~120 fok (mivel a ket szelso dontve van), igy csak a kozepsot nezve, biztos rosszabb a sebessegerzet, mint egy duplan beletorzitott 1 monitoros cuccnal.
    De 3 monitornal ki az aki csak a kozepsot latja?:) Most a csolatokat es a ket szelso monitor kikapcsolt allapotat ne vegyuk figyelembe:D
  • Jacek
    Akkor örőm és bóddóggság:):))
  • TeeBeee
    Na ebben viszont egyet értek, ezért is linkeltem a CXC-s videót.
  • TeeBeee
    Mindent értek amit írsz, nem vagyok retardált. :)
    ...csak nem mindennel értek egyet, de az ugye nem baj?
    Amiről EREDETILEG szó volt:
    1x40" VS 3x24" szerintem szélesebb képet ad a 3 monitor cm-ben mint 1 TV, ergó élethűbb, szebb, jobb, tutibb.

• lac coo
    Keres egy három monitoros videót majd takard le a két szélsőt ;) Sokkal rosszabb a sebességérzet egynél ...!
  • NIBI
    Szerintem fordítva. :D 3 monitoron kisebb a sebességérzet, mivel óriási teret látsz, ahhoz képest (érzetre) "lassú" a tempód.
    1 monitoron olyan mint ha egy kis lyukon néznél ki, és úgy a kis tér csak úgy robog el melletted... Kb olyan ez mint ha az autóban haladás közben előre nézel (3 monitor) meg ha oldalra (1 monitor). Melyiken nagyobb a sebességérzet? :P
    De igazából nem a sebességérzet a lényeg hanem a tér érzékelése, ebben jó a 3 monitor. Nagy kép, nagy tér, nagy út, kevés műszerfal/beltér, pont amire szükség van, szinte kinyílik a világ és a pálya az ember előtt. :P "Lelassul az idő és a tempó" ezért lehet pontosan vezetni. :)
    1 monitoron valamit mindig be kell áldozni valami másért. Vagy sokat látsz a térből de keveset az útból, vagy széles utat látsz de semmit a térből...

40-es moncsinak sincs nagyobb előnye, mert hiába magas a kép, ha oldalra kevés. :D Tetőkárpit és a műszerfal nem érdekel, ezért fölösleges a bazi nagy monitor. Annyival nem jobb amennyivel drágább 3 monitor esetén. :P
    Ahogy TeeBeeee is írta, kinek hogy jön be és mekkora a pénztárcája. :)
  • Jacek
    Nem tudom hogy nem akarod érteni vagy nem érted valójában... 23-as moncsi kicsi!4 Amit Endy írt a 3x27 az határeset valószínűleg el lehet vele lenni.
    Személyes véleményem a 3x40+:))
    A 3x23 viccesen hat számomra hogy a kormány akkora majdnem mint a monitor.... 40-nél meg mintha ott ülnél akkora a cucc..

Részemről ennyi volt a triplemoncsi téma:)
  • Jacek
    Erről beszéltem én is.. persze veri a 3xmoncsi az 1xTV.. de a 3xTV meg agyonveri a 3xmoncsit:DD
  • endy papp
    Mivel látom a monitorok a téma,egy picit én is hozzá tenném a magamét.
    TV vs 3 monitor.
    Egyértelműen a 3 moncsi veri torony magasan a TV-t.
    Először 52" TV-n toltam de hamar rájöttem ,annyira nem gyerebe.
    Így az marad TV nézésre.
    Igaz életben nem tudtam kipróbálni a 3 moncsis rendszert de amit vidiken láttam róla már meggyőző volt így váltottam és nem bántam meg, itt jobban érzem a sebességet,persze az életet nem kárpótolja de arra is vannak rendszerek csak azok több millába fájnának.
    Így a 3x27" már szerintem elég, nekem legalább is.
    Nem mondom hogy a 40" nem lenne jobb de ott már sok minden más is bejátszik amit már lehet hogy én is feleslegesnek tartanék,de kitudja talán még egyszer eljön az az idő is.......
    Persze ehhez a felbontáshoz már(5900x1080) kell egy komoly vidi kari is(hogy a többiről ne is beszéljek),a pCars,AC és a hasonló graffal megáldott játékok már igénylik, ha csak nem minimum grafikával akarja valaki használni.
    Most ezek, jelenleg közepes beállításokkal 6970-el aránylag szépen futnak ,de nekem ez kevés így a váltás mellet döntöttem,ami a vidi karit illeti.
    Hogy mennyit fog jelenteni az új még nem tudom de remélem még az idén be tudok róla számolni,ha a Jézuska is úgy akarja
    Bocs hogy picit hosszú lett.
  • Solt
    Ne nagyon várd... legalább 2-3 év kell még neki mire lesz olyan hardver ami rendesen kiprésel belőle fix 60 FPS-t.
  • Solt
    Most komolyan odaül bukóban egy ilyen kütyü elé, és pillangó váltóval és autómata kuplunggal használja az Elis-t? :DD Rúgnám bokán... balfasz... :D
  • lac coo
    Én a lotto ötöst várnám meg ....
  • hungary27
    én inkább megvárnám az oculus rift-et
  • GPx8
    Szvsz. nagyobb monitortól nem lesz nagyobb sebességérzet, mivel arányosan minden nagyobb. Ami a szimulátorok hátránya, az pont a sebességérzet hiánya. Ezen segíthet a 3 monitoros elrendezés.
  • TeeBeee
    Nem tudom, szerintem a horizont a lényeg, nem pedig a tetőkárpit.

3x40":

De annyival nem nagyobb a látószög, és persze messzebb is kellett vinni, tehát a kisebb monitor közelebb helyezve sem rossz.
    De ízlések és pofonok, nameg pénztárca.
  • Jacek
    És én igen próbáltam sok mindent és amikor ki jött az LFS már LCD tévével nyomtak:)) De mostanában egy 47 colos tévével szoktam na ott van méret nem beszűkült a látótér:)
  • Jacek
    Egyszerűen kicsi, tehát magasságban kevés ezért szar az összkép.
    40-42 az a méret ami majd valós nagyságú képet ad, és ha beruházok egy atom rendszerre ami visz egy triple monitoros rendszert(ami nem kevés lové) akkor nem spórolok a monitorokon sem! Mert ugye kell a csúcs kártya de inkább CF/SLI 150-200e, 3 monitor is van vagy 150e minima a 3 TV meg 300e nem azon fog múlni ha beruházok egy ilyen csomagra.
  • TeeBeee
    Szerintem sem vicc, bár tény, hogy ha lenne/lesz ilyen rendszerem minden nap megmosolyognám.
  • NIBI
    Miért vicces?
  • Jacek
    Természetesen jobb a 3x23 mint az 1x40, de milyen jó a 3x40!:DD
    Egyébként szerintem 3 monitoros rendszer ilyen 23/24-es monitoron egy vicc... minima a 40 coll, tudom hogy drága de ha olyat nem tudok akkor leszarom...
  • cselt
    Ez tény, de ennek a szettnek még 23"-os monitorokkal is több helyre van szüksége mint egy 40"-os tv-nek. Nálam pl úgy van megoldva, hogy a tv egy forgatható talpon áll és ha játszani akarok, akkor csak befordítom 90°-kal a cockpit felé, aztán ha tvzni szeretnék, akkor meg vissza. 3 moncsis szettnek sajna nincs elég helyem, no meg ahhoz ahogy írod már combosabb gép is kell.
  • TeeBeee
    Ez most buli után 2:10-kor kijött belőlem.
  • TeeBeee
    Nem azért írok, hogy bármiről meggyőzzelek, de szerintem szimulátornál ütősebb a 3 monitoros megoldás, mint a 40 coll + os TV.
    Normális Fov egy 3x23" monitoron:

3x24":

3x27":

Jól látszik, hogy ha értelmesen állítasz FOV-ot, akkor a 23"-os monitorral is hatalmas élményt tudsz elérni elég széles látómezővel és sebesség érzettel.
    Jól tudom, hogy ehhez gép is kell, hiszen 3x HD felbontás, de csak belinkeltem, hogy ez is komoly alternatíva, hiszen a 40 plusszos kijeljő is kisebb vagyon.
  • precise
    Azt se feledd, hogy a nagycégeknek az 1.0 sokszor még béta, nem egyszer volt hogy végigjátszás sem ment mert akkora bug volt benne, mégis 1.0-nak árulták teljes áron.
  • precise
    Az indulási ígéretek már készen vannak, csak lassan adagolja. Azért csúszik, mert akar bele karriert meg ilyen szarságokat, mert steamen árulja. alapból csak egy lfs lett volna szebb graffal, meg licencelt cumóval.