43023
  • atiwrc
    Csinálja nyugodtan, nem terveztem ennyire modolni az AC-t, hogy még skint is adjak ki hozzá de még bármi lehet :D
  • PacsutaTibi
    Hát most a neten keresgélve látok képeket amin mintha jó lenne.
    De hiába volt szürke az üveg és fehér a betük alfája.
    Ha a material átlátszóság típusát Multiplyra raktuk akkor ilyesmit kaptunk:
    http://www.racingzone.hu/uploads/images/racingzone/rz2/rfactor-2012-05-03-20-47-19-13.png
    Ha meg simple-re akkor meg jó volt a betünél, viszont az üveg meg nem is látszott egyáltalán.
  • lac coo
    Rf1- ben ? Szerintem lehetett.
    Fene tudja, en eszre sem vettem az eltereseket, jol nezzen ki azt annyi :)
  • PacsutaTibi
    Csinálja, de lesz majd belőle úgy is szebb.

Számomra egy skin értékét az adja hogy minden ugyanott, ugyanúgy van ahogy igazából. Nemhiába szöszöl a tesóm 1 skinnel heteket, hiszen van amikor alig találni logót, vagy meg kell rajzolni, skennelni kell hozzá képeket. Főleg régebbi 2002-3 előtti festéskhez.

Az alfát még nagyon nem néztük mit hogy kezel, de remélem jobb mint az Rfactor, mert ott nem lehetett normálisan beállítani hogy a pl a név 100%ban látszódjon, az üveg mellete meg félig.
  • cstibikeee
    Ez olyan negyed-fél kész. :) Azt én is tudom,h a feliratok egyáltalán nem olyanok egyenlőre. De ha nem teszek rá semmi feliratot, akkor meg nem is igazán látom,h néz ki. Ami a képen van jobb oldalt az elég fullos.
  • lac coo
    szóval ha fehér az alfa akkor nem látszik át, de valami valahol szűr valamit, mert itt a koromfekete alapon fehér betűk ilyenek lettek a játékban :

• lac coo
    Had csinálja már, egy szkinnél nehogy már pár apróság számítson :)
    Eleve teljesen más autó ....
  • PacsutaTibi
    Hááát....

Alapjában szépenbelőted a zöld színt, de azok a feliratok....

Az MX betűformája teljesen más.
    A Maximum Energy is teljesen más betűkből áll.
    A 323 sokkal kisebb mint igazából és vékony fehér keretet sem látok rajta.
    A www.mxenergy.hu a küszöbön nagyon elől van.
    Az oldalán az MX színe miért másabb mint a kasztni színe?

Nemtudom egyáltalán miért kezdtél bele, hiszen ati renderképén ott van jobb oldalt, nem ő csinálta de tudunk engedélyt kérni hogy átrakhassuk. A múltkor már kifejlesztettük hogy hogyan lehet egy kész festésből "kivonni" az árnyékréteget.
    Szóval bár nincs meg a PSD fájl hozzá, le tudjuk tisztítani az RBR-es vonalakat, árnyékokat. Aztán majd át lehet illeszteni AC-ba.
    Annak csak a zöld színe nem jó, de azt könnyen lehet orvosolni.
  • lac coo
    Ha fehérrel fested az alfát nem átlátszó, de erre a szürke rétegre ami elszínezi még találtam megoldást ...
  • cstibikeee
    Pont most akartam írni, hogy tudtok erre valami megoldást? Mert eléggé átlátszó. 3 réteget is tettem egymásra, biztos ami biztos alapon, de ilyen. Legalább a fényszórónál jó. :d

• lac coo
    Szélvédőt sikerült festened? Nekem valahogy valami szürke réteget rak rá akárhogy festem. Vagyis a fehér szín is szürke lesz, meg minden sötétebb ....
  • Szabi #7426
  • cstibikeee
    Most eddig jutottam el gyorsan, sztem holnap kész lesz.

• BooMiller
    Szírzó:)) majd publikáld:)
  • Norbi1990
  • atiwrc
    Még egy kicsit lehet tákolom aztán vélhetően publikálva lesz, gyakorlatilag csak átdobáltam az rbres skinről a dolgokat mert én csináltam meg a 2003as eger rally-s festését és megvolt psdbe. Jó lenne a szárny toldást lekapcsolni, meg szürkére a rácsot elől de ez nem rf és így se rossz.
  • Norbi1990
    ez a McLaren nem is olyan rossz, ha rájössz hogyan kell vezetni :D
  • tonio2006

Remélem sikerül. :D
  • tonio2006

Nem erős gépen is jól néz ki a cuccos. :D
  • BooMiller
    Ez jobb mint amit én tákoltam:) publikus?:)))
    De a fekete hátuljú festés lenne jó....
  • tonio2006
    Szép!
  • atiwrc
    Én is Cigi skinnel tolom :)

• lac coo
    Miért mi lesz még 2014-ben ? :)
  • bardocz
    Azt csak nem olyan nehéz megcsinálni, szerver megnézi steamben megvan-e vásárolva az autó, ha nincs, akkor nem enged be. Legalábbis én ilyesmit képzelnék el, ha lehetséges. race07-hez sem tudtam belopni az evo autóit, hogy tudjam használni neten. Lehet az is valami hasonló volt.
  • Alexease
    Valhol mar a 2014-rol irogatnak, milyen jo lesz szimes szempontbol.
    Ami meg igaz is lehet.

Bar ha jjol emlekszem, a 2012-nek is milyen nagy remenyekkel futott neki mindenki, a 2011 vegi bejelentesek miatt: Kunos AC; ISI rF2; SimBin GTR3 "parasztvakitas", amibol egy elavult es draga RaceRoom lett:P; es a CARS, ami egyre jobban huzodik igy egyre tobbet akarnak szakitani (elobb vagy utobb telefonra, tabletre es okosorara is fejleszteni fogjak;P).

Aztan a 2012-bol nem lett semmi:)
    Az AC most kerult ki, betanak, meg legalabb 3-6 honap fejlesztessel.
    Az rF2-rol meg most derult ki, hogy mar 1 eve "megjelent" es "vegleges":)))

De hat a szimes cuccok mar csak ilyenek:) Az iR-t is tobb ev biztonsagi hegesztes utan adtak ki, NR2003 "tudassal", aranyaron, es azota is reszelik. Bar azt eleg jol es precizen csinaljak, de ezt a folyamatos bevetel eleg jol meg is tamogatja.

Remeljuk, hogy az AC-t a nagykozonseg szamara nem az annyira ellenszenves elofizetes, hanem a folyamaos DLC-k fogjak eletbentartani. Persze csak akkor, ha Kunosek le vedik valahogy a loginhez, mert amugy az emberek nagyresze a gyujtoldalakrol fogja bemasolgatni, aztan annyi.
  • PacsutaTibi
    Kösz
  • PacsutaTibi
    Na, a tesóm sosenéz rendesen körül.. Csak a contentbe nézegette a skineket. Már neki is áltt a gyáriról lepucolni a kék piros csikokat...
  • Alexease
    Nezegettem a texturazast a palyaknal, es persze nem biztos csak tipp, de ugy nez ki, mintha mar most elokeszitettek volna az esore. Ami jo hir (lenne), mert mar "csak" a program hianyzik melle (hasonloan a mar mukodo groove-hoz).
  • cstibikeee
    pl.: d:Program Files (x86)SteamSteamAppscommonassettocorsadev

itt van az összes
  • Alexease
    A DEV mappaban az osszes autonak ott a template file PSD-ben.
  • PacsutaTibi
    Template-t lehet leszdni hozzá? Mert csak a 3 kocsihoz van hivatalos templi. Még csak sima fehér skint se találtunk. Amikor meg a játékba egyszínüek a kocsik, azokvan a mappákban nincs is ..._skin..dds fájl. Szóval abból sem tudunk kivenni.

Viszont az érdekes hogy akkor a sima kocsikon nincsen árnyékréteg, a matricásokon meg van?? (Mert megnézve egy gyári skint azon vannak árnyékrétegek.)
  • BooMiller
  • BooMiller
    Én most cigivel csapatom ott:DDD

• Alexease
    Remelhetoleg megoldottak.
    Egy darab palyakeszito emberuk van, ha nem szeret szenvedni, akkor valszeg ertekeztek a dologrol Kunossal;P
    A materialok neve adott, az benne lesz az exportban, igy megoldhato a csoportos shaderezes (es remelhetoleg ki is menti, nem kell ujra csinalni az egeszet, ha uj MAX exportot kap).

De ha nem, akkor majd a 3DSimEd megoldja, mehet oda az FXB, a beallitas es az export:)
  • lac coo
    Hát pedig az egy egyszerű select name gombbal orvosolható lenne :DDDD
  • PacsutaTibi
    Érthetőbben, minden objektumhoz külön material-t (=anyagtulajdonságot) generál, külön kezeli azokat, még akkor is ha azok a materiálok ugyanazt a textúrát használják. (3DS maxban ugyanaz a material volt rádobva)
  • lac coo
    Jah, értem, az valóban reménytelen :)))

Csak volt annyi esze ha már ennyi évet dolgozott a játékon, és elvileg ez igazi moddolható cucc, felhasználó barátibb lett az editor ...
  • PacsutaTibi
    Úgy hogy pl van 2000 bólya lerakva a pályán. Az ugyanazt a textúrát használja 3dsmaxban. Kimented, de szeretnél még valamit változtatni pl egy bump mapot rárakni a gumikra. (Ezt Maxban nem tudod megcsinálni) Szóval ezt be kell állítanod az NKP editorban. Viszont nem lehet úgymint pl 3dsimedben hogy a materialoknál átállítod, export és azután minden objektum ezt használja. Hanem minden egyes objektumon külön külön kell hozzáadni ezt a bumpmap réteget.
  • bardocz
    Nekem pattogósabbnak tűnik..:DD Bár ehhez valszeg köze van, hogy picit más futóműve van egy WRC-nek és egy GT autónak. Meg abban régen mentem, de olyan rövidnek hat.
  • lac coo
    Azt nem értem, hogy 2000 object 2000 textura ?

Több object nem használhatott egy texturát ? :)

Mindegy, talán foltozott rajta, egy select name, color, group stb, Hide menu csak nem olyan ördöngösség ... :)