43023
  • Pitti
    Nem mindenkinél van anomália, nekem pl tök jól megy. Lehet, hogy neked is menni fog.
  • gviski
    köszi Szabi, átlinkelem VSR fórumba is ;-)
  • Jackal
    Ezeket kellene szépen okoan szabályokkal megoldaniuk Kunoséknek... Hogy lehessen szavaztatni is mondjuk bookingolás első felében.
  • barcalaci84
    egyik kedvenc kombóm:)
    csak pont nem leszek szombaton :(
  • neilszab
    Kiírtam első komoly versenytávú és szervezésű futamot szombat estére, erre már előzetes kell majd készülni és nevezni, így az ellenfelek minősége is valamilyen szinten garantált lesz majd. Majd rendesen is beharangozom, ez most csak ilyen előzetes: [URL=http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?4948]Assetto Corsa Tesztfutam #4[/URL]
  • barcalaci84
    apropó ,nem kell nyitogatni Jackal hozzászólásait :)
  • barcalaci84
    Mintha Jackal írtavolna hétvégén h talált valmi megoldást...
    Valami Microsoft -os programról írt valami leírást h az a megoldás...
    azt még kipróbálnám:)
  • lac coo
    Pedig jo lenne tudni, ma hoztak a modemet, en inditanek valami orultseget. _))))
  • Alexease
    Arra en sem jottem ra, bar nem tulzottan eroltettem:)
    Az AC forumon is kuzdenek vele, ott vanak infok (bar saz sem mukodik mindenkinel).
    De valahol olvastam, hogy Kunosek is dolgoznak rajta, vagyis valami egyeb anomalia lehet, nem csak user problema.
  • Alexease
    En ertem:) De nekem se szerverem, se beleszolasom, se semmi. Meg szervert sem tudok inditani sajat gepen (ahhoz megbizhatatlan a net, lassu a gep).
    Talan valamelyik mostani szerver uzemeltetot (GTRM, VSR) a teszt miatt erdekli.

De azzal meg az lenne a baj, hogy az itteni 5-10 ember, ugy sem tudna megallapodni, hogy mikor mi legyen;D
    Vagy nem figyelnek eppen mi tortenik, es ujra inditanak a tobbiek alatt a szervert:DDD
  • barcalaci84
    hm , így emberi nyelven :) jól hangzik és hasznosnak is...
    de azért akkor is zavar ez a diolog h nem tudok rájönni mi a gond a szerverindításos dologgal...
  • Alexease
    Az a lobby lista csak info, valosidoben futatni a szerver idoket felesleges. Meg lehet nezni melyik szerveren mi megy, aztan annyi;)

A visszaszamlalos ora eleg ide a banner ala, mindig az eppen aktulais szerverhez.

De ha kell, csinalok egy kulon ablakban megnyilo appot, amibe be lehet irni a szerver nevet, es csak annak az adatait es idejet frissiti. Igy aki csak 1 szerverre kivancsi, es nem arra ami a banner alatt van, az ki tudja maganak tenni a bongeszo melle infonak, amig forumozik:)
  • Jackal
    Alex érti, a lehetőség adott külsős/ligás szervert is megszavaztatni emberi beavatkozás nélkül.
  • barcalaci84
    ezt most nem is értettem:)

én arra gondoltam h mi a tökömért nem tudok belépni a saját magam álatal indított szerverre?
    erre kéne a megoldás...:)
  • Jackal
    Azt sztem fél óra altt megtom írni, hogy egy http kérésre átállítsa windows alatt a config file-t, és újraindítsa a szerver exe-t. A szavaztatós php részt nem vállalom... :)
  • barcalaci84
    igazából ezt a serverindítási gondot kéne megoldaani , mert jó hogy van mindenféle , de csak az lenne jó ha testre tudnánk szabni h éppen mihez van kedv...
  • Jackal
    Azt a lobby listát nemtod ide berakni valami lehajtható részbe, visszaszámlálósra?
  • Alexease
    Szerintem semmi gond nincs a szerverekkel, foleg igy hogy vannak:)
    Elnezve a Lobby Listat (itt a banner alatt, csak a GTRM es VSR szerverek), igazabol minden lenyeges van: mindegyik palya, mindenfele auto.
    Igazabol csak megbeszeles kerdese az egesz.
  • Jackal
    Nekem semmi bajom nincs vele, nem kellett kikapcsolni semmi energiabigyót. Igaz a windowsba az energiatakarékos mód performance-ra van állítva.
  • barcalaci84
    ha tényleg van gyakorlati haszna , akkor "áldásomat adom rá" :)

addig meg hátha megfejtem h a saját szerverre miért nem tudunk belépni...
    aki tudja ne tartsa magában:)
  • Alexease
    Nalam volt olyan anomalia, persze home gep, nem szerver (:D), hogy inditottam szervert, nem leptem be, nem leptek be, nem tortent semmi, es 1 perc utan kiirta az DOS ablakban, hogy processzor terheles problemaja van:DDDD
  • neilszab
    Így van, egyrészt teszteljük a párhuzamos futtatást, másrészt esténként meg azért betelik 1-2 közülük, így a látjuk az erőforrás felhasználást is.

Szeretnénk pontosan tudni mi hogy működik, mire eljutunk az éles bajnokságig...
  • tjoe
    Megvan miért akadozott a gépemen az AC. Valamiért ez a program engedi energia takarékosba váltani a procit. Most hogy ablakban futtattam mellette az Overdrive-ot derült ki hogy lekapcsol 800Mhz-re amikor elkezd akadozni. Biosban kellett kikapcsolni a funkciót de így meg adok a zöldeknek egy pofont.
  • MooneyR
    Így van, jófejek és reméljük megtartják jó szokásukat
  • barcalaci84
    nem bántásból írtam én ezeket ...
    és nagyon is hálás vagyok a lehetőségért h ingyen használhatjuk a szervereiket, illetve az esti szervezésekért is mert minden estére jut legalább egy emlékezetes csata stb (persze ha majd fizetni kell tagdíjat bajnokságért akkor azt is befizetem...)

szimplán úgy gondolom h a kevesebb néha több...és talán hasznosabb is...
  • Alexease
    Azert nem olyan nagy ez a magyar szimes kozosseg, mar az is jo, ha torzsidoben osszejon annyi ember, hogy lehessen ertelmes online-t futi.
    Raadasul az online mas hozzaallast kivan, kicsit kotottebb, kicsit komolyabb, alkalmazkodni kell dolgokhoz. Offline, egyedul "egyszerubb" elinditani es hasznalni.
  • Alexease
    De a leglenyegesebb az egeszben, hogy az itteni forumozok kozul, valszeg senkinek nincs sajat szerverre, max sajatgeprol tudna neha inditani valamit.
    Igy legalabb van boven lehetoseg, hogy a GTRM es a VSR is tobb szervert indit. Lehet hogy "korlatozottak" a lehetosegek, mindenkinek mindig mas kell (auto, playa, szerverzes), de valamit valamiert.
    Ez inkabb pozitiv hogy van, mert amugy talan nem is lenne semmi.

Raadasul a VSR (VSR #7) is iditott kifejezetten ide, az SG-nek szervert, ami jelszavas. Azt is lehetne hasznalni.
    Lehet nekik szolni (a sajat forumukban), hogy itt a tobbseg mit es hogyan szeretne, atalitanak olyanra.

Szerintem eleg extras, hogy mar igy a kezdetekkor, ennyi jo minosegu es mukodo szervert kapunk "ingyen".
  • barcalaci84
    persze h nem :) csak én vagyok szabin:)
    de délután munka után se kell még csak rákeresni sem , mert egyiken sincs senki sem...:)
    pedig a steam friends listámba látom h tolják magyarok is , ha meg az assetto corsa hungarysteam csopotba is beles az ember , kkor meg azt látja az ember h nem is olyan kevesen...
  • Alexease
    Ejszaka raneztem neha a listara, es voltak bent tobben is 2-3 GTRM szerveren. Arra jo hogy folyamatosan es sokaig futnak, megha uresen is, lehessen latni, mikor milyen anomalia tortenik. Foleg, ha egyszerre tobb szervert is hasznalnak.
  • Alexease
    Mindegy mit allitanak nap kozben, ugy sem hasznalna senki, azert a legtobb embernek van egyeb elfoglaltsaga is:)
  • barcalaci84
    9 üres szerver folytonos bookingolásával nem igazán látom h milyen tapasztalatot gyűjtötök a szervergépet illetően illetve az AC működését illetően....de nagyon kíváncsi vagyok h mit szűrtök le ezekből???
  • neilszab
    A GTR-Masters-es public (nem jelszavas) szerverek nem miattatok futnak, azzal a szervergépet, meg az AC működését teszteljük.

Ami jelszavas, az van fenntartva Nektek, oda szervezzük a futamokat, igyekszünk olyat, amilyet itt kértek, ahogy tegnap is.

Hosszú futamokat itt az elején ebben a formában még nincs értelme futni, mert egyrészt szétszakad a mezőny és unalomba fullad, másrészt meg a többiek kint várnak addig és malmoznak.

Lesznek előre bejelent futamok nagy távval is, ezekre azonban (hogy értelme is legyen!) már előre fel kell majd készülni és nevezni is kell majd rá. Az első ilyen terveink szerint most hétvégén lesz, hamarosan kihirdetjük...
  • bardocz
    Aris nem akarja a fórumba beírni, hogy a dtm gumik, meg a ferrari gumijai milyen hőmérsékleten működnek, meg hogyan? De még a formula abarthot sem írta le.
  • Tyuki80
    Véleményem szerint a 10 körös verseny az ideális!Almával értek egyet!Rohadt idegesítő amikor kitessékelik az embert már az elején aztán egy két lassú ember kihullik előle,majd mire utolérne valakit akivel már lehet autóversenyezni,akkorra már vége is.Lassú géppel természetesen sok,de sztem ott is ideálisabb kb 7 kör.A kvali idő egyszerűen vicc:Mire sikerül bebúkingolnom addigra már 2 perc el is ment.Beállítom az autót elment még 1 perc,megyek egy felvezetőt,elment kb 2-3 perc (idiótáktól függően)Mennyinél is járok?Ja nem lesz mért köröm:)Sőt azt sem tudom,hogy abba a tetves autóba mennyit tankoljak.. (mert pro beállításokkal megyek,gumikopás,abs off,üzemanyag fogyás stb csak a kuplung nincs beállítva,mert nincsen:)bár lenne..)
    A sok ütközést meg szerintem az okozza,hogy ha oldalra nézel,óriási a holt tér,simán el tud benne tűnni egy autó.A tükör meg szinte használhatatlan..mondom ezt úgy,hogy nagyon kevés balesetet okoztam eddig,ami volt az holt térben történ,de én voltam íven,gyakorlatilag becsuktam az ajtót a mögöttem lévő előtt.
  • kigyi
    Gáz, hogy nem lehet befejezni a gyors kört.
  • barcalaci84
    viszont a masterses és vsr-es szerverekre kb nem érdemes rákeresni se az esti meghirdetett időszakokon kívül , mert mindegyik üresen áll állandóan...sok értelme nincs szerintem h ennyi szervert üzemeltetnek nap közben , de hát ők tudják...

pl szerintem jobb lenne ha csak egyetlen egy, max 2 magyar szervert üzemeltetnének nap közben, beállítva h változzanak a pályák folyamatosan....illetve minden napra valami más autóval indítanák...

talán így összeverődhetne sokszor a csapat különösebb szervezés nélkül is...mert akkor beülnék a booking-ra és kis várakozással biztos jönne még magyar ha tudná h csak ezt a magyar servert keresse az ember...
    van sok magyar játékos csak most inkább megy az ember booking vadászként külföldre...
  • Pitti
    Tegnap a KTM Mugellon 6 perces időmérő volt, az pont 1 gyors kör. több mint 2 perc mire felérsz több mint 2 perc a gyors kör és azt is csak akkor tudod befejezni, ha már az elején gurultál ki a pályára a boxból.
    Amúgy az ilyen rövid fun futamoknál elég is az egy kör időmérő.
  • bardocz
    10 körre a puha gumi már nagyon nem jó, a medium meg sok.

Kiadhatnák végre az turbos lotust, meg trentot, mondjuk ma. Arra nagyon kíváncsi vagyok.
  • barcalaci84
    a szoros , izgalmas verseny nem a körszámon múlik, hanem az ellenfeleken...
    én is jobban szeretném majd a hosszú versenyeket, de egyelőre szerintem még jobb is hogy ilyen pörgősre vették ezeket az ad hoc funfutamokat...
    márcsak azért is mert így mondjuk adott este több versenyt tudok menni,
    így nagyobb az esély h valamelyiken legalább túlélem az első pár kanyart és lesz legalább egy 5 körön át tartó csatázás akár több résztvevővel...
  • Alexease
    5 kor valoban keves, az a tipikus free-fun-race. 10 kor mar hasznalhato, lehet taktikazni, tervezni. Gumikopast nem irom, mert amugy sem lehet tudni ki hogyan megy.
    Lassu autohoz rovidebb palya kell, abr palyabol nincs valasztek:/

Es igen, ezeken a versenyeken, foleg az 5 koroseken, a hosszabb idomeronek sincs sok ertelme. Foleg hogy egymasutan folyamatosan tobb rovid verseny van. Max 1-2 mert kornyi ido eleg.
    10+ koros versenyhez lehet 2-3 mert kor is.