43023
  • neilszab
    A képarány tök mindegy, mivel a szemeddel mindig egyenesen előre nézel és egy helyre fókuszálsz, így a képernyő szélét nem igazán fogod látni, az már ki fog "lógni" az általad látott képből.
  • barcalaci84
    A 720p -s élményeimet csak azért hoztam fel, mert kb olyan minőségre kell számítani élességben stb
  • Pitti
    Nem tudom, én így képzelem el :)
    De nem tudok mélyebben vitatkozni mert nem láttam, próbáltam. Lehet hogy van igazság abban amit mondasz...
  • neilszab
    Az Oculust Rift 1 db Full HD kijelzőt használ, melyből az 1-1 szem csak a képernyő felét látja. Viszont ezt a két képet külön kell renderelni, tehát az erőforrás igénye jóval több lesz mint 1 db Full HD monitornak..
  • barcalaci84
    De egyszerűen teljesen torz lenne az egész ha 16:9 es keparany lenne szemenkent...
    Nem véletlenül csináljak így...
    Ne a monitoros 3D megoldáshoz hasonlitsd mert sok köze nincs hozzá...
  • Pitti
    Végül is ha úgy vesszük 2 monitorról is beszélhetünk, ami egy kijelzővel van megoldva, felezve. Ha egy monitort nézek azt is számolhatom kettőnek hiszen mindkét szemem egyesével látja a monitort tehát két fullHD képet kap az agyam :)
    Itt viszont mindkét szem teljesen külön képet kap, hogy a 3D hatás működjön. Azaz 2 monitor kell, vagy 1 baziszéles kettéosztva...2 képpel :)
  • barcalaci84
    Meg mindig úgy szamolsz mintha 2 monitorrol beszelnenk :)
    Ennél a technikanal eleve rossz lenne ha vízszintes keppontok lennének többen:)
  • Pitti
    Azaz úgy értem, ha képenként (szemenként) lenne 1280 vízszintes képpont.
  • oneal1
    egy 100 as kb, ha behozatod, esetleg ha usaból jön valaki elhozhatná:)
  • Pitti
    Nem! A fókuszt ahhoz kell állítani, hogy a szemed tökéletesen élesen lássa a kijelző képét hiszen pár centire van csak, a jobb is meg a bal is külön külön. Aztán azt majd az agyad fogja tudni a két szem álltal látott képből, hogy 20 centire van a tárgy vagy 20 méterre. Ahogy Laci mondja teljesen természetesen kell a szemnek fókuszálni.
  • oneal1
    estére egy formula abarth - mugello kombo?:)
  • Pitti
    A 720p az 1280x720 azaz vízszintesen több a képpont 320-al mint a 960 :)
    szóval az is jobb azzal simán kiegyeznék :)
  • barcalaci84
    Teljesen természetes érzés az egész...
    Nem kell máshogy fókuszálni a szemednek mint való életben...
    Ha normális lesz már a felbontas, akkor eszméletlen jó lesz
  • bardocz
    Mert ha megvakulok tőle nem kell, így sem látok 30 centinél távolabbra :DD
  • Jackal
    Én is erre az ultimate kérdésre keresem a választ... :)
  • bardocz
    Szóval akkor nem fogok megvakulni attól, hogy 2 centire fókuszálok, hanem beállítom mondjuk 3 méterre, és máris sokkal jobb, mintha a monitort bámulnám?
  • lac coo
    Szerintem van abban egy optika ami torzitja latod ami egesz melletted van...csak ugy keves a pixel plusz a szelek fele szet is huzzak.

De egy huszasom van ra , higy ember nem tud vegigmenni egy egy oras versenyt, pittel, fekeroallitassal h valtoval, teljesen vakon !!! :))))
  • barcalaci84
    Persze minél több pixel annál minőségibb, de az ára is annál több lenne...
    Én nem olyan rég óta játszok Fullhd -ban, mert előtte 720p ben nyomtam Tv-n....
    És azert 720p -ben is nagyon szép volt minden...
    A tervezett 960x1080 meg több pixel mint egy 720p...
    És a pixelsurusegrol meg nem is beszéltünk...hisz pici kijelzokrol beszélünk
  • Pitti
    Amúgy én 2db fullhd kijelzőt tennék bele. (nem olyan drágák már)
    Hogy ne legyen a sisak félméter széles, akár 90-vagy nagyobb szögben is el lehetne ezeket helyezni egymáshoz képes, majd egy prizmával befordítani a képet a lencse előtt, hogy a szem már merőlegesen lássa.
  • Pitti
    Mind a ketten ugyanarról beszéltek, nincs itt semmi félreértés. :)
    Egy HD kijelzőn két külön képpel, a közepén fekete lapocskával elválasztva, (hogy a jobb szem ne lássa a bal képet és fordítva) és két kis lencse, hogy a képet oda fókuszálja ahol azt élesen látod, (ez a fókusz állítható mindenki szemére) innentől egy 960x1080-as képet fogsz látni 3D-ben.
    Jobbra balra nagyon keveset, de Alex felhőit teljes pompájukban.
    Viszont lehet nézelődni!!!!!
  • Gadfly13
    Majd ha esetleg lesz eBayről freeshippingel egy pici kínaitól. :D
    Viccet félretéve tök jó dolgok ezek (pl. itt lesz hamarosan a Google Glass is) és jó ideje érezhető, hogy ebbe az irányba kezdik terelgetni a GDP-t lapátoló Duracell elemeket, viszont gondolom ennek az irányzatnak is az lesz a célja, hogy a lehetséges összes bőrt lehúzzák és majd egy esetleges Dev Kit 34 (ha még így fogják hívni) már úgy fog működni és olyan árban lesz, ami már bevállalható lesz. Meglátjuk mit hoz a jövő, minden esetre én kivárok. :D
  • barcalaci84
    közben megcsináltam a magyar spotter 04-es verzióját:
    https://www.dropbox.com/s/6azebfpqbem49i6/spotterhuneng04.rar

a restart-os bug ki lett javítva (így már valószínűleg multiban is működik majd versenyen is a q után is), plusz mégtöbb hang került bele...pl: "tiszta" stb...

• kigyi
    Persze aztán majd 3D-s reklámok ugranak fel mindenfelé futam közben.... Meg ajánlja 3D-ben valamelyik ismerősöm az egyik játékot vagy videót róla és az ugrik majd fel... Na be is sz...nék előzés közben....
  • Ginger17
    Mivel az egész hóbelebancot felvásárolta a facebook és Zuckermukker mindig azt hirdeti, hogy a facebook ingyenes volt és az is marad, ezért az OR is ingyenes lesz (nem?). Igénylőlapot kéretik leadni.
  • lac coo
    Meg vamot, az mondjuk nem sok .
  • Jackal
    Arra még számolj egy postázást meg egy áfát.
  • Gadfly13
    Ahogy látom jelenleg 350 dolcsi (kb. 75e Ft) egy ilyen. LINK
    Ebből kiindulva árban megveri egy esetleges Eyefinity kivitelezést, csak tényleg az a kérdés, hogy látványban mit tud. Hol lehet ilyet kipróbálni? :D
  • lac coo
    Mondjuk a dev1 hez kepest nem volt nehez javulni, ahol gyakorlatilag a messzebb levo kanyart nem lehetett latni :)))

No majd szoljatok, ha lesz olcsi elado monitor :))) Nekem ez egyelore nem kell, nem szimulatorhiz valo, arkad pillangos jatekhoz inkabb...
  • barcalaci84
    így van, a dev kit2 gyakorlatilag szinte már a végleges...
    alig várom h próbálhassam valahol:)
  • kigyi
    És aki próbálta már az tudja, hogy a Dev Kit 1 felbontása kisebb volt mint pl. a Dev Kit 2 felbontása így jelentősen javult a helyzet már a mostani verzióval amit napokon belül postáznak azoknak akik megrendelték. Akik tesztelték mind azt mondták, hogy jelentősen javult a helyzet a látvány sokkal jobb és élvezhetőbb lett.
  • barcalaci84
    de nekem úgy tűnik h elég lesz ez a felbontás is majd , és legalább a gépre se nagyon kell költeni...:)
    az asszony TV-zhet én meg RIFT-ezek majd:)
  • lac coo
    Na, akkor ezt mondjuk mi is.....Mondjuk egy picit keves lesz a 900 pixel felbontas....Ha lesz belole valami, majf a Facebook eldonti.... :)
  • barcalaci84
    lényeg ami lényeg jelen állás szerint a végleges RIFT FULLHD-ként lesz reklámozva:) viszont ez a valóságban úgy néz majd ki h a bal szemed előtt 960x1080 illetve a jobb szemed előtt 960x1080 pixel lesz...
    kb olyan minőségű látvány lesz mint ha a lenti videó egyik felében:)
  • lac coo
    Akkor most felezi vagy nem :))))
  • barcalaci84
    aki próbálta már a RIFT-et az tudja h a videón látott demo köszönőviszonyban sincs a RIFT-ben látott képpel...
    jóval homályosabb, kisebb felbontású minden, hisz a RIFT-ben csak felezve látod az egészet...hisz 1 kijelzőt rajzol ki el-eltova a 2 szemnek...
  • barcalaci84
    a video -ból azt gondolná a laikus h ez 2 monitor kép, de valójában egy monitor képről beszéünk el -eltolva a 2 szemnek...a RIFT maga csak 1 monitorként funkcionál...
    a videó csak kirajzolja 2 -szer azt az egy képet DEMÓZÁS céljából....semmi több...
    olvassatok utána...:)
  • lac coo
    Akkor csak fele hd felbontaskent fogod latni....
  • lac coo
    Higy a fenebe ne ! :))))
    Ket teljesen kulonbozo kepet kell generalni, ha van ket 500 pixeles kijelzo, az szamitasi kapacitasban 1000 pixel, de csak 500 pixelnek fogod latni.
    Azt meg megnezem ma milyen jatekot lehet futtatni 2 X fullhd - ban..... :) felteve ha a vegeredmenyt fhd- ban akarjuk latni.....
  • barcalaci84
    én is keveslem ezt a felbontást amit jelenleg terveznek...
    de lacconak abban nincs igaz , h 2 monitorként , 2 kijelzőként tekint a a 2 szem előtt lévő dolgokra...
    A RIFT viszont úgy működik mintha a mostani monitorodat félbevágnád és egyik felet az egyik szemre másikat a másik szemre raknád...
  • Pitti