43023
  • Alexease
    Sajnos net es net kozott is vannak kulonbsegek, ma mar a legtobbszor nem a nyers sebessegek szamitanak. Tizeneve, masik progival, otthoni 512/128kbps net-en lehetett 10-12-en, orakig, hibanelkul NASCAR-ozni, ami folyamatos centizgetest jelent;)
    Ma meg a 100-200x gyorsabb otthoni/szerveres elereseken keressuk a hibat 15 embernel:DDDD

Nagyon valoszinu, hogy a net-ek legnagyobb resze jo, igazabol ma mar mind jo kell legyen (leszamitva az esetleges csomagveszetseket a gagyibb/hanyagabb szolgaltatonal). Foleg a progival lehet a gond (hasonlo barcsak-szeru lehet ez a resze is, mint a tobbi), a kliens gepeken es halozaton (tobben hasznaljak a net-et, van rajta WiFi, bejelentkezik a TVBox, telefon, noti, tablet stb).
    Es persze sokszor a hatterben futo programok, update-ek, frissitesek, bongeszo, virusirto, tuzfal, torrent:D
  • Zozzer
    Sziasztok! Annyit szeretnék hozzászólni az ugrálgatásokhoz, hogy ha azt nézzük, nekem pl kellene, pedig nem szokott soha, ugyanis én egy 6/1es sávszéllességű rádió hullámos neten tolom. Ami azt jelenti, hogy 300 m-re van tőlem az az antenna ami szétszórja a lakóhelyemen a netet, ami debrecenből (kb 15km)-ről kapja a jelet. Na most azért én úgy gondolom, hogyha így nem csinálja nálam az ugrálás pattogás jelenségét, akkor lehet hogy nem érdemes a netre fogni. De lehet hogy hülyeség, csak egy észrevétel lett volna.
  • barcalaci84
    Mondjuk ezt más játékok replayeben pont fordítva tapasztaltam...de biztos igazad van!
  • barcalaci84
    Ez igaz mondjuk...talán így kiderul mi okozza...
  • Alexease
    Ha te ugralsz, akkor azt a sajat replay-ben, sajat kamerabol nem fogod latni;) Csak a tobbiekebol, mivel az o poziciojukat szamolja hozzad. raadasul interpolalt vagy josolt a multi-mozgas, vagyis ket fizikalis adat koze szamolja a tobbit. Ennek a mintavetelezeset duplazta meg Kunos, azert irta, hogy "jobb" lett az online, de erosebb net kell hozza:) Ezert volt korabban, hogy a nagyivu kanyarokban sokszor nem elore-hatra csuszkalt az auto, hanem jobbra-balra. Nem szamolta(/ja) bele a palya/idealis/josolt/atlagolt ivet.
  • b-type
    sztem egyről beszéltek, több replay-ből könnyebben be lehet tutira azonosítani azt akinél ugrál, és akkor célzottan lehet foglalkozni
  • barcalaci84
    Rankapp: na ez már beszéd! Köszönet érte nektek!

Replay: itt szerintem nem így van...
    Amikor ugribugriztam az saját belsonezetemben replaybol nem látszott...
    Csak ha atvaltottam a kamerát a mögöttem levore... Úgy már mutatta h mit lát a mögöttem lévő...
  • neilszab
    Mindenkinek a replay-e más és más, mindenkinek az van benne, amit Ő látott a futamból. Ha valahol LAG van, vagy akadozás, akkor az máshogy fog látszani a problémás versenyző és a többiek replay-én.

A Rank app-ból meg elvileg fog készülni egy olyan verzió, ami nem készít LOG-ot, így elvileg nem tudják teleszemetelni azok az app-ok, amikben nincs megoldva a hibakezelés... addig is megnézem a replay-eket, utána térjünk vissza erre kérlek. Aki tud mondani konkrét személyt tegnapról, akivel probléma volt, az kérem itt jelezze. Előre is köszi
  • barcalaci84
    Ennyit szeretnék h vizgaljatok mega dolgot,mert valóban csak tipp...
    Pont azért mert ez magyaroknál állandó jelenség, külföldi szerveren meg nem is tapasztaltam, de ezt mintha írta volna tegnap más is...
    És azt se kéne a.nyiban hagyni (hogy a többi appal nem kompatibilis és ezért errorozik...mert mindig lesz olyan aki használ mást is...

Minek egyébként több replay fájl?ugyanazt tudjátok benne megnezi...
  • Alexease
    Megneztem, semmit nem irkal ki menetkozben a vinyora, vagyis azzal a reszevel sincs gond;) Mindent a memoriaban tarol.
    Be lehet kapcsolni a multi logot is (vagy en kapcsoltam i?!:), majd este megnezem mit logol.
  • Alexease
    Ezek az ugralasok es akadasok sokmindentol lehetnek. Rossz kliens net-szinkron es/vagy eroforras problemak (egyszeru proci vagy fps eses, vinyo hasznalat, APP akadas akarmi).

Az AC beta-jellege miatt meg mindig tul sokmindent probal logolni. Probaltam kikapcsolgatni, de minden hulyeseget fixen irogat a JS-bol, nincs kedvem mindig atirogatni.

Nem kell hogy egy APP hibas legyen, egyszeruen egy regebbi gepen (hagyomanyos vinyo, kicsit toredezett, lassabb busz- es memoria segessegek) akadhat miatta. Ha ezt realtime irogatja...
    A MiniApps elvileg eleg jol mukodik, hibat sehol nem jelez, de a hivatalos log-ban (ami a mukodest logolja), minden egyes lampavillogast feljegyez (meg van a .png file:P).

Egyelore olyan mennyisegu barkacs van a rendszerben, ha csak ezeket rendbetennek, tobb 10%-os javulhatna az egesz;)
  • Alexease
    Egyelore ennyi a replay, meg ez is duplaja a korabbiaknak, mert az utolso update-nel novelte a felveheto ido mennyiseget (csokkentette az info mennyiseget/suruseget). De meg mindig jobb, mint az nKP volt, ahol fix 30fps-re korlatozva irkalta ki a koordinatakat;)

Jelenleg csak memoriaba tud realtime rogziteni, az meg erosen korlatozott. Kell a hely a palyanak es autoknak is, plusz a proginak, es mivel 32bites, igy nem tud "vegtelensegig" cimezgetni.
  • neilszab
    Nem tudom Laci, lehet hogy a Rank app az, lehet hogy egy másik, az is lehet, hogy nem app, hanem vmi egészen más áll a háttérben. Viszont amíg ez csak egy tipp és nincs alátámasztva, addig nem szeretném ha ez így ebben a formában lenne elterjesztve, mert épp annyira lehet más is a háttérben, mint ahogy nem.

Amit tudok tenni, hogy végignézem a tegnapi futamról készült replay-eket és megpróbálom kiszűrni azokat az embereket, akiknél ez a probléma jelentkezett, ha a jelenség nem egységes, hanem ember függő, akkor ezen a nyomon már e lehet indulni...
    Ha ebben tud vki nekem segíteni, azt megköszönöm, illetve akinek van még replay-e a tegnapi futamról, az kérem küldje el nekünk a fájlt, további csevej és infók itt.
  • neilszab
    A Oprions --> general menübe lehet felhúzni a replay méretét 500 MB-ig, de ez memóriádból megy el.
    Illetve sajnos ez is kevés, kb fél óra fér bele.

Én a replay.cfg fájlban megpróbáltam felhúzni 2 GB-ra, de nekem is csak 500 megás replay-em lett, ha vki tudj ami ennek a trükkje, hogy működjön, azt megköszönöm ha leírja.

• Thread
    Mi a titka a replaynek, nekem ha 26MB-ot csinal akkor is 1-2 perc van csak meg, most 4MB es 1 mp.

A verseny utan az eredmenyek elmentodnek valahol?
  • Alexease
    Az AC-tol az elejen en is azt vartam/remeltem (amikor meg nem volt TP es semmi kezzelfoghato), hogy Kunos-szimes alapokon egy "jatekot" (is) kapunk. Vagyis "bobozos-jellegu" program, karrierrel, megnyerheto autokkal es palyakkal.

De ebbol semmi nem lett, messze nincs olyan keszultsegi allapotban, mint amit 2(!) eve remeltem:) Igy hogy TP es EA lett belole, oda kellett adni a tartalmat, eleve ertelmet vesztette az egesz, de mar karrier sincs betervezve, az AI is alkalmatlan lenne ra, az esti vagy ejszakaba fordulo futamokhoz meg hianyzik a teljes vilagitasi rendszer.

Persze igy sem rossz, ragyurtak a natur szimre, kizarolag csak online-hoz. Igazabol hosszutavon ugy is ezzel lehet eladni.
  • barcalaci84
    ESTI FUN RACE SZERVER:
    MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun

KEZDÉS: 2014.08.13. 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:20 PÁLYA: Imola AUTÓ:Bmw 1M s3

a serveren 100%os gumikopás, 100%-os mechanikai sérülés és 100%-os üzemanyagfogyasztás lesz...
    a pálya tapadása időmérőn 94 %ról (+-2%) kezdődik és folyamatosan javul majd kicsit... a verseny végére talán meg lesz a 100% tapadás ha sokan leszünk
  • lac coo
    Itt ac ban nem elcsepelt mert nincs ilyen auto, megcsak hirben sem nagyon :)
  • b-type
    szép munka!
    A maszim.hu-s képeken a gumi nem ballonosabb mint kellene? .. meg feszítve van a felnin :)
    Gyönyörű modell, és legfőképpen jó irány, tudom hogy elcsépelt a WTCC-BTCC-ETCC-STCC..stb, de szvsz komoly igény lenne rá.
  • barcalaci84
    tényleg nem keresztes hadjáratot akarok folytatni a rank appal (mert szerintem is tök jó amúgy) vagy bármely más appal...
    csak nekem az esti funoknál is úgy jött le h aki nicknéven megy(nem használja a rank appot valószínűleg) annál soha nem láttam még h ugribugrizott volna és ez furcsa véletlen egybeesés...
    jó lenne ha kiderülne h mi okozza, mert zavaró jelenség...
  • barcalaci84
    mondom h te fasza vagy az ugribugrizónál van hiba , csak rajtad csattan az ostor... semmi köze pingekhez...
    ha errorozó app van nálam akkor az én stabil 3-as pingemmel is szólnak h ugribugrizok ha közel jönnek hozzám...
  • Gadfly13
    Mondjuk ebben lehet vmi. Akkor kerdeznem a tobbieket pl. Bercit, hogy en ugraltam elotte? Volt egy koccunk ami miatt kisodrodtam es sztem ez is ez miatt lehetett, de majd Berci megerositi h mi volt ott...
  • Gadfly13
    Az altalam csatolt lenti kepen lathato h 23-as pingem volt. Verseny alatt folyamat figyeltem es ez stabilan ennyi volt. A tobbieknek mint ahogy a kepen is lathato jobb pingjuk volt (valszeg en tavolabb vagyok a szervertol (Pecs)), viszont amikor par meterre volt elottem egy jobb pinges versenyzo, akkor ugralt elore-hatra. Csak gyari appok vannak es azok kozul is csak azok vannak kiteve, ami a kepen is lathato.
  • barcalaci84
    én meg ezt írom, h nincs fenn nálad appp működik faszán nálad minden...viszont az előtted lévőnél épp errorozgat valami és ezt látod tulajdonképpen, h kinél van hibás app...te fasza vagy:)
  • Gadfly13
    Nem. Csak azok ugraltak akikhez kozel ertem....de ezt leirtam. :-)
  • barcalaci84
    mármint mondták megint h te ugráltál?
  • Gadfly13
    Nekem semmilyen app nincs felrakva, es sajnos nalam is voltak elore-hatra ugralasok mikor kozel volt vki. Szerintem ezert nem app a felelos, bar teny, h erdemes leszedni azokat melyek erroroznak. Nekem korabban voltak ping problemaim, ezek megszuntek az errorozo appok torlese utan, de ezek az ugralasok sajna nem.
  • nagy891229
    Ezek az app-ok mind használhatóak?
    https://www.dropbox.com/sh/h5mk7oq4rpt5hk3/AABHgm-vMNs9M-Np4-rh4QUga
  • barcalaci84
    persze, erre mondom én és KUNOS :) h az ugribugrizónál errorozik egy app... vélhetően a rank app...
    ha ugri-bugrit látsz akkor nem nálad van a hiba , hanem az ugra-bugrálónál...

mióta nem errorozik 1 app se nálam, nem is jelezte senki h ugrabugrálnék, pedig általában feltartok valakit és a seggembe vannak:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.17. 23:57:11
  • nagy891229
    Én újratettem a játékot és alap játékkal is folyamatosan ugrált.
  • alma2
    nem en ugralok, hanem akit utolerek.Nem fel kilometereket teleportalgat a regi ismeros jelenseg, mint az ufo,hanem amiota van szelarnyek az elottem levo 1-2 metereket jellemzoen elore hatra.
  • barcalaci84
    mármint előtte is te ugráltál?
    aki hasznája és errorozik nekil az ugrabugrizik...

egyszerűen nem értem miért jobb ha külföldi serveren megyek akár magasabb pinggel és ezerszer jobb a test -test elleni harc..
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.08.17. 23:51:03
  • Tomo15
    Akkor a rejtély megoldódott :) Eddig ez a hiba valahogy kimaradt nekem...
  • alma2
    a masters appot a heten tettem fel ujra, es elotte is csinalta.
  • barcalaci84
    mert gondolom a boxba mentél és ismert bug h ilyenkor gyak előre teleportálsz a boxba:) reméljük javítják...bár 3 hónapja ez van:)
  • Tomo15
    Nem tudom hogy lettem harmadik, ugyanis sikerült a 8. körben elfüstölni a motort egy rossz visszaváltásnál. Kizárt dolog, hogy ennyire feljöttem volna így, hogy a boxból indultam újra. Ráadásul végig bénáztam, ugyanis 8 év G25 használat után áttértem Fanatecre (csr elite+h váltó+clubsport v2 pedál) és még nagyon fura volt, főleg hogy a G25-höz képest izomból kell váltani :) Nehezebben jár váltó mint a rendes kocsimban, amikor betolom 4-ből 5-be rendesen bemozdul az egész asztal :D Szóval szerintem valami AC anomiália miatt írt ki 3.-nak.
  • barcalaci84
    el lehet ezt viccelni Szabi , de ki kéne vizgálni szerintem, ezt mondtam már pár hete...
    a rank app errorozással kapcsolatban egy olyan magyarázatot kaptunk, hogy túl kifinomult a hibakeresési rutinja a rank app-nak és ezért zavarodik be más appoktól...meg önmagában is...
    de tényleg az időjáráson kívül mi az ami más itt nálunk ...
    a szemét külföldiek meg tolják a lagmentes futamokat..
  • neilszab
    Vagy esetleg ez a kellemetlen nyirkos pesti időjárás...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.08.17. 23:31:40
  • barcalaci84
    ha jó l hallom akkor 30 %-os üzemanyagfogyasztás volt beállítva...erre mondjuk kíváncsi vagyok h csinálta meg Laci...

ez viszont tényleg gáz h csak magyar serveren jön elő ez a kis ugri-bugri...
    akárhányszor megyek külföldi 20 fő körüli mezőnyben sose látom ezt a jelenséget...
    Kunos szerint appok okozzák az ilyesmit...még mindig úgy gondolom h a rank app az ok...ez az ami más mint külföldi serveren, ott nem használják...
  • PacsutaTibi
    Nagyon szép, élethű lett!
    (Főleg az előző modelljéhez képest...Az a MAN valahogy nagyon nem hasonlított az eredetire)