43023

| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Leegyszerűsítve inkább az a kérdés, hogy elhiszem-e azt amit látok/érzek vagy sem. Természetesnek tűnik-e függetlenül attól, hogy nem kéne ilyen jól tapadni, gyengébbnek kéne lennie, stb. -
És te honnan tudod, hogy Kunosék mit tudnak?
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2014.09.01. 12:43:51 -
Neha fura de jo.
Mnden jatekban vannak ilyen fura dolgok :) -
A csokifagyi is mindenhol más ízű!
Ezért is írtam azt, hogy ezt csak az tudja megállapítani, akinek valós tapasztalatai vannak egy Z4 GT3-assal. Az a személy talán arra is választ tudna adni, hogy melyik (AC v. R07) áll közelebb a valósághoz. Nekünk bocsánat "fingunk sincs", hogy pontosan hogyan kéne viselkednie adott szituban egy ilyen gépnek. Kunosék talán tudják, mert nem 1x lehetett látni mindenféle képeket, amikor tesztelték az autókat különböző helyszíneken. -
Én voltam a másik nagy f*kagép a pattogást és az egyéb anomáliákat illetően, valami folyton meggátolta a teljes katarzist, amit eddig nálam az LFS adott hosszú éveken át, viszont most péntek óta nyugodtan alszom és kisimultak a ráncaim.
-
Amúgy meg nem az egyes autókat, hanem sokkal inkább a fizikát találom néhol alapvetően furának. -
Nem, Z4 GT3 vs Z4 GT3.
(Tisztába vagyok vele, hogy már csak a motor elhelyezése miatt is van az említett autók között különbség, és akkor még az egyéb geometriai jellemzőt (pl. tengelytáv) figyelembe se vettük.) -
Mármint Z4 vs. 12C?
Egyik orrmotoros, másik közép-. -
Szerintem meg egy GT3-as dög nem viselkedik kétféleképpen. -
Tyuki80 #19267
-
Mondjuk furcsa is lenne, ha minden autó közel egyformán viselkedne és egyben hasonlóképp lehetne megmenteni a helyzeteket. Szerencsére ez nem így van és amíg nincs valós élmény/tapasztalatunk ezekkel az autókkal, addig el kell fogadnunk azokat a tulajdonságokat, ahogy Kunosék beállították. Feltételezem, hogy nem hasraütésre lőtték be a fizikát, hanem valós adatok/tapasztalatok alapján. -
Szerintem ezt a diffi beállítása is okozhatja, hogy egyenesálláshoz közeledve másként viselkedik mint szélesebb csúszás közben. -
A ktm az erdekes mod tokeletes. Bar az mindig is a legjobb volt.
De pl amit a hetvegen neztem, a lotus roadster, az csinalja, hogy megcsuszik, ellenkormanyzok , picit tartani kell, majd eleg gyorsan elindulna vissza, de ott megall kicsit, lelassul nem engedi valami hogy atvagodjon. Picit fura. De jo, nem veszes. -
Ez oké, nem is azokkal a nagyon necces, már-már menthetetlen szituációkkal van gondom. Sokkal inkább olyan helyzetekkel, amiket más szimekben, már nem egyszer fogtam meg - és AC-ban van, hogy nem bírom ezeket időnként normálisan lereagálni.
Visszatérve kicsit RACE 07-hez: itt BMW-vel simán érzem azt, mikor csúszik meg, mikor tudom szépen kidriftelni a kanyart, ha éppen úgy adódik ki, AC-ban ez az érzet nekem nem mindig van meg. Nem mondom azt, hogy teljesen a program hibája, mert valszeg ha többet gyakorolnék, már csuklóból menne AC-ban is, de ugyanakkor érdekes, hogy több, mint 1 évnyi R07 kihagyás után is valahogy természetesnek hatott, ahogyan megcsúszott és megfogtam. -
Tyuki80 #19262 A múltkor fehérvár rallyn elkaptam egy beszélgetést,3 öreg csóka vezetéstechnikáról beszélt.(mint a beszélgetésből kiderült sok éven keresztül tolták az ipart a másodosztályban,rally 2)Ő tőlük hallottam,hogy az igazán jó autóversenyző alatt folyamatosan "táncol"az autó,mindig tudatosan mozgatja az autó súlypontját terhelésváltásokkal,hogy ne csússzon meg az autó kiszámíthatatlanul.Ezekkel az irányított megcsúszásokkal tud az ember gyors lenni,ha ezek hiányoznak akkor lassú vagy.
-
alapvetően így gondolkozom az szimes korrigálásról.
Minél tempósabb az autó annál gyorsabbnak kell lennie a kormánymozdulatnak, pl. a Ladánál nincs értelme leégetni a kormányt, de a KTM tempója körül, már egy gyors kormánymozdulat kell. ...olyan gyors hogy sír a kormány...legalábbis az enyém.
.
Nekem ez volt talán az első ami megfogott a játékban.
..ha lassú vagy csapkodni fog. -
Meglehet. Most néztem azóta néhány onboard-ot mindkét játékból (rF2 és AC), elsőre ami így szembeötlött (vezetéskor valahogy ezt nem is figyeltem), hogy rF2-ben vizuálisan is szépen visszaadja az autó az úthibákat, míg AC-nél szinte alig van ilyen jellegű "pattogás".
De igen, valszeg ez az átvágódás lesz az egyik legnagyobb zavaró tényező a számomra.
(Amit pedig a mai napig nem értek: hogy van az, hogy rF2-ben hamarabb meg tudok fogni egy nagyobb megcsúszást is, míg AC-nél sokszor egy kisebb megcsúszást sem? :D ) -
Szerintem is minden jobb lett, mindent jobban érezni. Csak így hogy a bal kezemen egy szép gipsz díszeleg, elég nehéz csapatni. Ezért sem jövök esténként... bár Pénteken nem tudtam ellenállni az SLS mókának. :) -
Jackal #19258 Van új gp2:
http://www.racedepartment.com/downloads/fcm-gp2-2014-season.2730/ -
Sok autot nem probaltam pentek ota, es valoban sokkal jobb lett, de nehol en erzem.ezt a fura megakadast.
Mondjuk leszarom mert valoban jobb lett, nem pattog es a gumi se orrtolos negykerek csuszos mint eddig.
Picit talan sok a tapadas nekem, imolan a sikan utan pl most mar alog akar megcsuszni a szeles mufuvon.
De jo, meg meg gondolom piszkalja meg. -
Nem értem mi a gondotok, szerintem embertelen jó lett az egész péntek óta, alig bírtam lerakni hétvégén. Talán a Zondánál vehető legjobban észre, hogy a futómű is már inkább segít mint gátol, a gumit pedig szintén sokkal jobbnak érzem. Nordschleifén végig fülig ért a szám, pontosan tudtam mikor mit művel a kocsi, ami eddig nem teljesen volt igaz, sokszor tudott olyan orrtolásokat csinálni, aminek nem tudtam mikor lesz a vége, most ha kell semlegesen elfordul nagy tempónál is.
Terhelésváltásnál se érzek problémát, SLS-sel végig lehet driftelni a pici Nürburgringet gyönyörűen anélkül, hogy bármi anomáliát tapasztalnék. -
En azt vettem eszre, mikot at akarna vagodni, egy eleg hosszu pillanatra begall, mintha valami lefekezni, hogy ne legyen a csapkodas.
A mostani gumi ilyen, nekem egybol feltunt.... -
Így csináltam és b*szik működni. Akkor maradnak a gyári pályák.. Köszi! :) -
Esetleg furcsán vágódik át megcsúszásnál? Mintha akarna oda vissza vágódni. -
Thread #19252 Forza4-ben hirtelen azt kezdtem erezni, hogy egy allando stabilizator be van kapcsolva, amint az AC-t kiprobaltam.
AC-ben hirtelen azt kezdtem erezni, hogy egy allando stabilizator be van kapcsolva, amint az rF2-t kiprobaltam. [vagy mondjuk az iR-t]
a G-erok hianya is okozhatja, hogy rohadt nehez vezetni ha teljesen elethu.
talan alkalmas reszben az is objektiven megitelni mennyire pontos egy fizika, hogy kivulrol nezve mennyire hisszuk el az auto mozgasat. nem a koveto kamerara gondolok, hanem leginkabb replayre. -
Nekem valami még mindig olyan furcsa ezzel a játékkal kapcsolatosan. Napok óta gondolkodom rajta, hogy mégis miért, de egyszerűen nem tudok rájönni. Bő 1 éve nem játszottam RACE 07-tel, tegnap vettem elő, de mégis olyan természetes volt az egész vezetés benne, akárcsak rF2-ben. Ugyanakkor ezek után az AC mindig olyan furcsa, és furcsán tapad kanyarokban - de nem bírok rájönni, hogy mégis mi lehet a különbség, ami ezt a fura érzetet kelti bennem. -
endy papp #19250 Szerintem ezeket a kocsikat (AC)könnyebb az úton tartani és megfogni ha megcsúszik,de azt is(iR) meglehet szokni ,no meg oda nagyon kell a jó setup,különben csak néző vagy a pályán,egy-egy versenyen.
A G erők meg mindenhonnan hiányoznak,(legyen az bármelyik szim,)leginkább a szemedre hagyatkozhatsz(ha még elég jók),no meg a kormi vissza jelzéseire. -
endy papp #19249 3 kerekű MC
Az előzmény az volt hogy a start után becsapódtam a palánkon keresztül a boxba,majd utána eléggé érdekesen kellett kormányozni....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2014.08.31. 23:41:58 -
MooneyR #19248 A rar-ban lévő sfx és tracks mappát, ahogy Bardocz is írta C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\assettocorsa\content ide kell kicsomagolni. -
Én a programfiles>steam>steamapps>common>ac>content>tracks mappába raktam asszem, és működik. -
Urak ezt a Transfagarasan pályát hogyan lehet működésre bírni? Az addig teljesen világos, hogy az sfx az sfx mappába kell, ott is van, mégis crash van betöltésnél. Ha nem a játék mappájába másolom, hanem a dokumentumokban lévő AC mappába, akkor pedig el sem kezdi betölteni. Szóval mit hova?
-
Tyuki80 #19245 Nekem nem a szívem csücske a formula. -
Thread #19244 Allitolag ez a legnepszerubb auto az ACban. -
Tyuki80 #19243 Nem volt ez a pálya olyan rossz,de azért hagy kívánnivalót maga után.Az autó meg ha jól tudom még eddig ha egyszer volt akkor sokat mondok.Én most próbáltam először,mert eddig eszembe sem jutott vele menni,de nagyon pozitív a véleményem.A harmadik futamra már egészen összebarátkoztunk,de még csak magázódtunk egymással.Több időt kellene ebbe a versenyzésbe belefektetni,de sajnos nincs és nem is lesz.Örülök ennek is
-
Thread #19242 Be kene gyakorolni, egy visszatekero gombbal...
szentsegtores, iR-bol azonnal kicsuknanak ha eszembe jutna :)
nem irrealisan nehez vezetni az iR-t G-erok nelkul?
Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.31. 21:39:25 -
endy papp #19241 Én is hasonlóan csinálom,mint ahogy Tyuki írta,de néha még ha tempót vesztek mert korábban fékezek az elején, még ötösben nyomok egy kövéret....minden esetre nem egyszerű úgy bevenni hogy még a kigyorsításod is jó legyen 3.ban
Hozzá teszem ezen a pályán IR-ben mentem, ezzel most voltak az elő köreim.
Nincs különösebb gond ezzel a pályával,persze nem IR de nem vészes,aztán a többi kocsival milyen lenne ,nem tudom -
titi7 #19240 https://drive.google.com/?tab=wo&authuser=0#folders/0B7ebHAuSMRuVZkpEdE1YWnlHMm8
Ide töltöttem fel a mai ~20:00 órai futamot (RACE2 néven), töltődik fel az azutáni is (RACE3 néven), illetve található a mappában még néhány múltbéli futam replay/replay szösszenet, Mooney 2 régebbi replay-e is benne van.
Utoljára szerkesztette: titi7, 2014.08.31. 21:30:57 -
Thread #19239 Igen, valszeg nem vegig fekeznek, nem kell, nem lehet, de azt utalom mikor meg gazt is adok :)
meg nem szabadna elsumakolni a fekpont kinezeset.
Utoljára szerkesztette: Thread, 2014.08.31. 21:24:14 -
Tyuki80 #19238 Próbáld meg így:6.-5.-motorfék(megcélzod szemben a rázót 4.-motorfék fék majd 3. kicsit tartott gázzal és kigyors.Ne végig fékezz,mert akkor nagyon elmegy a tapadás.De ha nem jól mondom,majd kijavítanak az ufók.
Én így csináltam és sikerült. -
Tyuki80 #19237 Köszi!Be vagyok,csak valamiért bamba voltam és elkerülte a figyelmemet.(gyakran van ilyen,a korral jár
)