43023
  • szancsopanza
    Üdv!
    A FOV-t én ezzel szoktam nagyjából belőni: http://carsfov.moritzlawitschka.de/ (nekem ez korrektnak tűnik)
    barcalaci84:
    A b750 samu ha jól emlékszem olyan 30+pár ms 'game módban', egyébként akár 90ms is lehet. Akartam tv-t monitornak, de közelről sokat könnyezem tőle. Neked nincs ilyen gondod?
    Én inkább vettem egy nagyobb monitort, de egyébként az egész problémát remélem már mihamarabb megoldja az Oculus... :) És nem kell 'hárommonitor' meg 'nagytévémonitor' stb csak körülnézel amikor szükséges és kész.
  • bardocz
    Köszi, megkeresem. Valamihez kellett a steam, és adott jelszót, amit tudtam használni neten, és a fórumos reggel is össze tudtam kapcsolni. Bár még mindig szánalmasnak tartom, hogy ez kell ahhoz, hogy egy fórumot tudjak használni, de mivel így úgyis kellett, megcsináltam.
  • lac coo
    AC fórumon van egy elég jó topik, részletes magyarázattal ....
  • bardocz
    Ötletem sincs hogyan kéne. Egy matt fekete, fehér vagy sötétvörös tökéletes lenne.
  • Szabi #19913
    nem nehezebb mint más játékokhoz, viszont itt nem tölti le a festéseket mint rF2-ben :(
  • bardocz
    Saját festést mennyire nagy munka csinálni? Némelyik autó televan bazári cigány festésekkel, mint pl a driftes E30-as.
  • Szabi #19911
  • tonio2006
    Sikerült az első autót bepakolnom. Most már "csak" a texturázást kell megtanulnom+ a többi dolgot ami még van. :D

Utoljára szerkesztette: tonio2006, 2014.09.10. 16:21:52
  • goldboy
    Thanks, my friend!-)
    Szerintem egy fórumtárs nyugodtan leírhatja pl."Srácok hetek óta teszteljük a törésmodellt, már most nagyon jó, kitartás, már nem kell sokat várni"
    Más "titkos" infóknak meg biztos kell 5-10 perc hogy kikerüljön a netre.
    Szerintem itt inkább arra mennek, hogy a világ minden tájáról, mindenféle konfiggal és net sebességgel stabil és mindenki számára jó élményt nyújtó legyen a rendszer.
  • Thread
    Az osszegzett LAGok hatasat ugy kell elkepzelni, hogy nem acelbol van a kormanyrudad, hanem puha gumibol.
    A Formula auto vezetesnek kulonosen jot tesz :)
  • Jackal
    Épp ráakardtam erre, itt látszik a probléma(10ms vs 73ms lag):

Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.10. 12:49:47
  • alma2
    Ha egy kategoriabol veszel, szerintem ma mar nem fog meglepetes erni. Nalam erezheto az 6 eves tv es a mai kozott az inputlag kulonbseg. A normalisabb tv-kben, (talan mar mindegyikben) meg ki lehet kapcsolni mindenfele cicoma elektronikiat, hogy ezzel is csokkentse a kesleltetest. Van (pc mod) stb.
    A gagyikban meg nincsen mindenfele kep es mozgas javito elektronika, azok meg azert jok ebbol a szempontbol talan.
    Szoval a 6 eves tv-men is siman jatszok ezzel es nem zavar a kesleltetes. Hirtelen monitorrol valtasnal feltunik, aztan egybol megszokod.

Amikor eloszor lattam pl kinectet nem hittem a szememnek van abban vagy fel masodperc kesleltetes is mire lekoveti a mozgasod. Mondtam is mi ez a f*s, ezzel nem lehet jatszani. Ok nem autoversenyzel, de eleg hamar kompenzalja az agyad ezeket a dolgokat, aztan fel sem tunik.
  • barcalaci84
    minden pályán (kína, salzburgring, road america) jobbat mentünk (még én is) mint funokon Sipos Attila "űridejei" (ahol vagy 3 mp-vel még lassabb vagyok még:) ) persze nyilván ő is tudna még azokból az időkből is faragni ebben biztos vagyok...

sima e30 amúgy...
  • Jackal
    Nekem egy 5 éves samsung van most, de őt még game módra kapcsolva szabad szemmel is észreveszem, hogy késik a monitoromhoz képest (klónozva). Anno kb 1-1,5 másodperccel rosszabb köridőket mentem rajta, mint mikor magam elé húztam a monitort.
  • barcalaci84
    fogalmam sincs h milyen az input lagja a TV-mnek, de nem panaszkodom input lagra...biztos van jobb ilyen szempontból, de szerintem tuti túl van misztifikálva ez az input lag dolog...vagy csak szerencsém volt a tv-vel , mert nem ez alapján választottam hanem ár alapján:)
    a TV-t egyébként használtan vettem egy Samsung B750 ...de kíváncs vagyok h csak az én szemem rossz és nem érzem h miért rossz a TV?:)
  • alma2
    Persze, mert valoszinu kikapcsolt monitorral, vagy felgazzal ment ezen a palyan :)
    A blackwood pont jo lesz, azt rendesen listazza az rsr is.
    Sima e30, vagy step1-gyel mentek?
  • barcalaci84
    de rohadt drága, mi meg csórók vagyunk:) és csak egy kis pluszt ad a 16:9 hez képest és horribilis a különbség árban...
  • Jackal
    Annyira azért nem széles az még 32-34 colban sem... Nyilván rendesen kell belőni a látoszöget is hozzá. (van valami képlet/webes progi rá)

Apropó, tervezek a cockpitemre venni valami tévé szerűséget, hogy ne 2 méterről nézzem a monitorom). Ha valaki tud olcsóbb, de nagyon jó input lagos tv-ről 37-42 colban, ne tartsa magában.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.09.10. 12:15:34
  • Alexease
    A nagy es szeles aranyu monitor is csak egy ideig elony, egy ido (meret, latoszog) utan mar az is ertekelhetetlen kepet ad. Hiaba fer ra ket oldalrol sokminden, furcsa lehet magad elott latni, ami igazabol mar melleted van:)
  • Alexease
    Igen, ezert irtam, hogy ha lehet majd korlatozni a nezetet, en engednem a motorhaztetot, mert tuti sokan toljak ugy megszokasbol vagy egyszeruen technikai okokbol.
    Nekem is csak 1 monitor van, bar 24-es (16:9), ez is messze van a valodi latoszogtol es merettol, de en maradok a cockpitnel:)
  • Tyuki80
    Igen!Valszeg ez a méret az ideális az 1 monitorozáshoz.Amúgy érdekes,hogy hotlapon ha egyedül megyek ugyanazokat az időket tolom,mind a 2 nézetből,de a belső nézet számomra több infót ad,már a kanyar elején érzed,látod hogy meg lesz e szépen a kanyar,ezt külsőből nem érzem.Jobban érezni a belső nézetből az autó hátulját,de ez tök szubjektív,nem is vitázom.
  • Alexease
    Szerintem itt a Forzat meg a kormany lag-ot ne eroltessuk, nem sok ertelme van:) Semmi ertelme hasonlitgatni. Nem azert, mert annyival rosszabb, hanem azert, mert itt es ilyen felhasznalasra NEM alternativa.
    Ugyanigy lenyegeben meg az iR-hez is felesleges az AC-t hasonlitgatni, mert teljesen mindegy milyen a fizika, kezeles es tartalom, "senki" nem fog szazezreket kiadni azert, hogy estenkent pusz penzert fun race-eket toljon:D
  • Jackal
    Vannak már 21:9-es monitorok, azzal már tuti elférnél tükröstől. Amúgy nekem is szélesvásznon csak az egyik tükör van benne a képben, a középső vagy látszik, vagy nem pár kocsinál.
  • Thread
    Nem probaljuk ki ezt a nehez palyat?
  • Tyuki80
    Imádtam a forza sorozatot,de nekem nagyon elegem lett a folyamatos dlc-s lehúzásaikkal,az x box kormánytámogatásáról nem is beszélek.A One nál meg aztán már külön arcpirító,hogy a 360 hoz megvett minőségi és rohadt drága Fanatec kormányok nem is kompatibilisek.Mondjuk engem nem érint ez a dolog,mert soha nem tudtam volna rááldozni annyit amennyibe kerül.
    Ezért is pártoltam át teljesen a pc re:Race 07, rf1,assetto,Rbr.
  • Alexease
    Ahhoz kepest hogy Huttu valszeg meg sose ment valodi versenyautoval, foleg nem formulaval, raadasul azonnal egy "nehez" palyan, teljesen jo idoket ment. Ha nincs hozzaszokva az ember, van rajta sulyfelesleg, szet izgulja magat, bizonyitania is kell, nincs abban semmi extra, ha osszehanyja a sisakot:)

En speciel, a fantasztikus vernyomasomat ismerve, az elso kanyartban vagy szintkulonbsegnel elajulnek:D A korhintan, amire persze nem ulnek fel, de ha igen, 1 kort birnek:D
  • Tyuki80
    Sajnos a belső nézet csakúgy tud teljes értékű lenni,ha 3 monitorral használod.Próbáltam megszokni,de nincs az a beállítás számomra amivel kellő széles látókörben tudnék versenyezni,hozzáteszem 4:3 ráadásul a monitorom.Ha széles látókörre teszem akkor meg olyan mintha űrhajót vezetnék, a képernyő széle zavaróan torzulva felgyorsul.Olyan ez kb mint fps játékban nagy fow-al menni,mintha a fegyver a kezedben egy méter hosszú valami lenne,akik meg előtted vannak kb 2 méterrel úgy tűnnek mintha 10m lenne a távolság.
  • Thread
    A Forzanal mondtak hogy controllerre van optimalizalva, inkabb azt mondanam, nem kuzdottek le a lagot, es igy a kormany sebesseget is be kellett lassitani, mert egy kesve erkezo kurva nagy ellenkormanyzas csak nagyobb bajt csinal. Meg valami utolagos stabilizatorokat is be kell epiteni tutira. A Forza5-rol dicshimnuszokat zengenek, de amit lattam videot azon ugyanez van, meg egy forumtemat is talaltam amiben ezt panaszoljak, de tobb millioan meg nem :) ugyhogy meg nem vettem xbox one-t.
    a lassitott kormanyzasnal tenyleg az a jo, ha a controllerrel ide-oda csapkod az ember.
  • Alexease
    Az UFO-tema bonyolult;) Igazabol ket fo tipusa van, es azoknak a keverekei.
    Az egyik aki valoban tud vezetni, es ha atkerul valodi autoba, ott is megallja a helyet. Ilyen szerencsere tobb Magyar is van (Weber, Kiss, Michelisz).
    A masik inkabb "csak" gamer, aki barmit, barmivel, barhogy a leggyorsabban tud eltologatni, legyen az full arkad vagy extra szim. Ot inkabb az alkalmazkodas es a program kiskapuinak, lehetosegeinek a gyors megtalalasa az elsodleges, az auto valodi kezelese sokadlagos.
  • barcalaci84
    ESTI FUN RACE SZERVER:
    MAGYAR AC FUN SERVER (MASZIM) JELSZÓ:hun

KEZDÉS: 2014.09.10. 20:00 QUAL | RACE: 10 perc | 8 kör FÉRŐHELY:22 PÁLYA: Sepang (Maláj GP) AUTÓ: Lotus GTC

sepang
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.09.10. 11:50:55
  • Tyuki80
    Hát a Forza az más tészta:) Volt ott pl a kuplungos móka,ha gombra tetted a 2 pedálos kormány setteden a kuplungot akkor az kb1 1-0.7 mp et jelentett:)A legjobb "Ufo" versenyzők közül jó páran mentek controlerrel külső nézetből.
  • Thread
    Nem jok meg a kulso hangok, remelem lesz jobb hangrendszer.
    Van valami kis trukk, hogy a kamerat kitoljad a szelvedore, mikozben maradsz cockpitben.
  • Alexease
    Beta tesztert keresnek, nem titkosugynokot:D
    Ezert is van az eletkor feltetel es sokminden mas. Es nem csak azert van az eletkor megszabva, mert az mar egy erett es megfontolt ember (lehet), hanem azert is, mert aban a korban mar feleloserge vonhato, buntetheto. A hivatalos belso beta teszter szerzodott allas, feleloseggel es kotelezettsegekkel.
  • Thread
    a Forza4-ben mentek UFOk hatso kulso nezetbol, amennyire megtudtam.
    NA azt a nezetet, replayben is, nem lehet nem gagyira csinalni,
    de lehet hogy par nap megszokas utan ott lehet u"ridot menni.
    Persze aki UFO az UFO cockpitbol is.
    Azt lattatok mikor a leghiresebb iRacinges-t elvittek road atlantara, es osszehanyta a sisakjat?
  • Alexease
    Itt hatulrol tologatos ember valoszinuleg nincs;) Hogy sebessegben szamit-e, gozom sincs, en keptelen lennek ugy menni. De aki ahhoz szokott, valszeg jobban megy olyan nezettel. Versenyben valszeg elony, mert teljesen "korbelat". Onboard sokkal jobban el kell ovatoskodni egy-egy kanyart, elozest es a vedekezest a biztonsag miatt, sokszor "feladja" az ember (legalabbis annak/az, aki ilyesmivel is foglalkozik:D).

Nekem csak a cockpit a hasznalhato, sokkal jobb dinamikat es tererzetet ad.

De a motorhazteto nezet tuti elony, vezetesben es versenyben is. De abban nem igazan lehet belekotni, mert az 1 monitor a 30-40 fokos valodi latoszogevel eleg keves. Persze aki 3 monitoron tolja, ultra felbontasban, es meg ahhoz kepest is eltulzott FOV-val (lasd. formulaknal a motorblokkrol, turaautoknal a "hatso ulesrol" vezetes:D) az mar mas kerdes:)

Egyelore nem lehet korlatozni, hasonloan a segitsegeket sem, de ha lehetne, csak a cokpit es a motorhazteto lenne szerintem engedelyezve.
  • Thread
    Belso infok:
    Before proceed, AC Team will be asking all selected participants to sign a NDA (non-disclosure agreement) with Kunos Simulazioni.
    :)
  • goldboy
    Ha valaki jelentkezik béta tesztelőnek kérem jelezze itt a fórumon is, hátha lesznek belső infói !
    0.22 óta nekem egyre több a gubanc!
    Tegnapi fun-on is többször egy másodpercre ledermedt az egész(elvileg a vasnak bírni kéne), régebben sosem volt ilyen problémám!
    Más: akik elől mennek, néha verseny után megoszthatnák a setup-ot, hogy mi is kipróbálhassuk.
    Oké, hogy Sipos Ati 5-6 másodperccel jobb egy 2 perces pályán mint a középmezőny, de hátha ebből 2-3 másodperc a setup ?!
  • barcalaci84
    meg aki UFO az egyik játékban az UFO a másikban is...lásd VixDrop:) pedig csak árkádos F1-ekkel tolta eddig...
  • barcalaci84
    pont ez az,h szerintem fordítva :) motoháztetőn a melletted lévőkből érzel kevesebbet, az apexeket monduk jobban látni, de szerintem ezt cockpitből is lehet:) legfeljebb nem bírom eltalálni, de nem a kamerát okolnám miatta:)

hátsó nézetből meg kizárt dolog szerintem h valaki gyorsabb legyen:) az már tényleg nagyon suta nézet:)
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.09.10. 11:04:55
  • Tyuki80
    Szerintem Ő nem a motorháztetős nézetre gondolt,hanem a hátsó külsőre.Szerintem a motorháztetős nézetnek vannak előnyei:jobban érzed a többi autót a közeledben,ellenben kicsit lassabb,mert az autó viselkedéséből kevesebbet érzel.