43023
  • Solt
    Ne felejtsd el, hogy a jelenlegi OR fejlesztői változat... amíg nem lesz belőle 4K-s verzió, addig a látvány nem lesz az igazi, viszont amint eljutunk ide, a 3 monitoros agyrémet ( nekem az ) lehet kidobni a kukába! :)
  • Pitti
    A 3 monitoros megoldás azért messze részletesebb, az oculus vízszintesen 960 pixelben mutatja a képet a 3 monitor meg 5760, szerintem nem kell tovább részletezni.
    A legtöbb információ vízszintesen van függőlegesen nem sok, csak a műszerfal meg a felhők. :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2014.11.06. 15:10:25
  • Pitti
    Én még a telefonomat is lecseréltem FullHD-re ráadásul licitáltam egy durovis dive-ot az aukciós oldalon. De az én lelkesedésem is kezd hervadozni. Gyönyörűen néz ki a műszerfal és az autók körülöttem, de messzire nem látok semmit, ahhoz nagyon kevés a fullHD kép fele. És ezzel a rift sincs másképp. Mondjuk látványos meg miden, ha össze tudom hozni közel lagmentesre, és a szenzorok is jól mennek, akkor azért el lehet vele sétakocsikázni, de versenyezni azért nem. Egy jó kis vasárnap délutáni free drive valahol a hegyekben, vagy egy európai fuvart euro truck sim-el,
    Egyelőre youtube side by side videókat néztem, nagyon meggyőző. Az LFS is jól megy pl szinte lagmentes, csak a felbontást nem tudom belőni, mert csak ablakban futtatva képes a trinus a telefonra rakni a képet, úgy meg nem szép... :) Na mindegy van még dolog vele azért még nem adtam fel :)
  • Alexease
    2. Tuti hasznalni fogjak. De egyelore nem letezik meg ezekbol igazi vegleges, gyors, megbizhato, hasznalhato, 100%-ban tamogatott stb. verzio. Ok dolgoznak a szimekkel, a pontossag es megbizhatosag fontosabb. Ha lesz valami tuti, atallank ra (gondolom).
  • Jackal
    Ebay, kínából, kicsit több mint két hete.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.06. 14:49:17
  • Csori23
    Én nem próbáltam még Oculust, de valahogy nem is nagyon vonz a dolog.
    1: A szemem igy sem valami hires.
    2: A nagy cégek szimulátoraiban vajon mért nem használják? Mindegyikben ott lóg a 3 moncsi. Érdekes....
    Amolyan parasztvakitás szaga van sztem...
    Utoljára szerkesztette: Csori23, 2014.11.06. 14:46:24
  • Gadfly13
    Mikor és honnan rendelted meg? Nekem még mindig nem jött meg... (bár amióta volt szerencsém kipróbálni az oculust, azóta nem is vagyok annyira rápörögve a témára...)
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.06. 14:37:15
  • Jackal
    Megérkezett a cardboardom, telóról le kellett szednem a tokot mert úgy már túl vastag volt, de ezt leszámítva nagyon egyben van a konstrukció. Remélem nemsokára assetoval is be tudom izzítani.
  • Szabi #23094

dl
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.11.06. 06:35:31
  • b-type
    engem nem zavar, szeretem a váltógombot. ..és amúgy is szeretném lecserélni a kormányt..remélem még ebben az évben.
  • Hellboy76
    Az enyémmel is ez volt a gond.
    De kb. 3x lett átforrasztva a mikrokapcsoló egyéb gombokról majd teljesen újakra.
    Nálam más játékoknál pl. GTR2 a dupla felváltás volt egy pillangó gombnyomásra.
    Itt viszont mivel lehet állítani a Shifters/ Gear Shift Debouncing (nálam 50ms) tökéletesen lehet a pillangóval felváltani.

Az alap problémája a konstrukciónak, hogy maga a mikrokapcsoló veszi fel a pillangóra ható nyomóerőt és ettől előbb utóbb elfárad szegényke...
  • manacz
    Köszi:) Csak feltűnt hogy a bmw m3 gt2-vel a játék lenyúlkál a váltóhoz én meg nyomogatom "füleket" :) de akkor nincs gond vele. (Bár élménybek egész jó szekvenciálissal menni!)
  • Jackal
    Ménem szeditek szét? Kb ugyanakkora nyomógombot bármelyik elektronikai boltban lehet kapni, beforrsztani se annyira ördöngősség. (de lehet még gomb se kell, csak a forrasztás vált le)
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.05. 17:27:35
  • b-type

odavan már szegény kormány.
  • Nekrofil
    Nahát egy sorstárs, szintén dfpro jobb oldali rossz váltó kapcsolóval :-)
  • bardocz
    Nem mintha ennél az autónál előny lenne a kétpedál meg pillangó.
  • b-type
    ez nem igaz, nálam is azt írja ki de a DFpro szekis botváltóját használom...nekem a kormány hátsó váltó kapcsolói rosszak (az egyik).
    szal még is paddles-t ír nálam
  • barcalaci84
    most mentem egy jó lassú kört, amit feltöltött
    utána egy gyorsabb vágottt kört és úgy látom azt nem is töltötte fel nekem...
  • Tomo15
    Király Most legalább látom, hogy a legtöbben csak pillangóznak...
  • barcalaci84
    persze biztos nem szándékos volt gondolom én is ..
    de rakjátok fel a ptrackert , nem kér enni nem kér inni:)

azt pl most vettem észre h ha a HOTLAP-on a nevek előtti számra kattintototok akkor egy jó pár plusz infot is kiad így honlapon is...
    pl h hány kört ment az illető és ebből hány volt valid mért kör (az unknown körök ptracker használóknál a be nem fejezett illetve boxból kivezetők) H-váltózik -e a versenyző vagy sem...stb
  • Alexease
    Valszeg veletlen volt, mert kozben rajottem, ha a celegyenes vegen durvan elfekezi magat, vagy meg sem all, mert ugy sem tudna, a buntetessel egyutt (vagy ha nagyon leleassit azonnal eltunik a bunti), valoban sokkal gyorsabb a kor.
  • barcalaci84
    mivel nem használ ptrackert így nem látszik h invalid a köre...ha használta volna akkor látszik h csalt:)
    ptracker nélkül nyilván csak a köridőt rögzíti...
    Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2014.11.05. 16:23:09
  • Alexease
    Van aki 6 masodperccel ment jobb idot mint S.Attila, ami persze vicces lenne;D Bug vagy talalt valami okossagot;P
    Az STracker-en meg fent van, de az enyebol toroltem (hozzacsaptam nehany masodpercet:D).
  • Alexease
    Ma mar ritka "padlo botvaltos" auto, bar meg van boven az AC-ban is (Formula Abarth, a BMW GT2 vagy 2-3 Lotus vagy a P4/5 stb. Minimalis elony helyette pillangozni, az mar nem tetel;)

Egyre tobb helyen hasznalnak paddle shiftert, lassan mar mindenhol atallnak ra. Eleve sok sorozatban mar regen speci valtos, duplakuplungos, automata lift/blip-es es egyeb cuccokat hasznalnak(tak), onnan mar csak egy lepes a kormany melle pakolni a cuccot;)

Az AC-ben van azt hiszem GT4/GTC Lotus, ami itt meg "botvaltos", de igazabol mar annal is atalltak a kormanyra.
  • manacz
    Sziasztok!
    Kisebb technikai kérdéssel fordulnék hozzátok!
    Mennyire "szabályos" szekvenciális váltó helyett(G25) a "Paddle shifter"-eket használni váltáskor?
    Jelent ez bármi előnyt azokkal szemben akik a szekvenciális váltóval vezetnek? Illetve érdekel, hogy egyáltalán a valóságban használnak-e paddle shifter-t versenyautókban?
  • Szabi #23077
    Nyitottam egy off topikot, a továbbiakban akkor ott folytassuk, ez a topik meg maradjon tiszta.. :)
  • Csori23
    Nem tudja valaki hogyan lehet hangokat konvertálni autók alá ebben az új FMOD-ban?
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.11.05. 14:47:24
  • Gadfly13
    Fáradtan semmiképpen se erőltesd, inkább pihenj!
    Viccet félretéve....
    Ahogy korábban írtam, a cél az e heti autóval az, hogy kivesézzük, és ehhez olyan pályák is kellenek mint Monza. A körszámot direkt nem vettem le 8-ról, mert a picivel több mint 20 perces futamok itt is tarthatók lesznek, és a 10 perces időmérővel ez kb. fél óránkénti loop-ot fog jelenteni.
    Nyilván SPA-ban már le lesz véve a körszám.
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.05. 14:00:00
  • Jackal
    McLaren M23

Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.05. 13:51:46
  • SityiSXT
    Rám már nem egyszer néztek furcsán, amikor gas pedalt emlegettem - igaz, ezek "nagybritánok" (© Palik László) voltak... Mindegy, ezen ne vesszünk össze. ;)
  • Alexease
    OK, hogy nem szep dolog a modderek cuccat sem "ellopni", de sajnos azon az aron itthon, draganak szamit. Volt hogy annyiba kerult a teljes AC. Annyi penzert nem sokan vennek meg (vagy senki), elobb utobb felkerulne ingyen mindenhova. Igy legalabb kapnak valamit, es aki hasznalja, megis fizetett erte, meg ha csak a tizedet, akkor is.

A nagy kozosbe nem lesz bedobva. Eppen emiatt, hogy ne legyen natur warez, csak kicsit igazsagtalan:)

Termeszetesen a gyari AC DLC-k warez/megosztos ertekezeset (ha nem nem csinalja meg Kunos, es azt is lehet majd masolgatni),azonnal torlgetni fogom a topic-bol.
  • Jackal
    El fogunk aludni...
  • Gadfly13
    A mai FUN szerver már Monzával fut!

Hotlap (stracker)
    Hotlap & LiveTiming by Alexease

Hivatalos kiírás/paraméterek itt.
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.05. 12:28:05
  • Gadfly13
    Szép kis 145 megás csomag. :)
  • Skypack
    1.0.8 RC
    - Audio hotfix
    - Fixed career intro issue

1.0.7 RC
    - Updated FMOD project (SDK\Audio folder)
    - Fixed Fmod error handle caused huge log file (and stuttering in some cases)
    - Improved overall volume balance
    - Fixed opponents volume and attenuation during gameplay. Situational awareness much improved
    - Optimized average number of channels used in FMod with many opponents
    - Balance adjustments on BMW Z4 GT3 performance
    - Balance adjustments on Ferrari 458 GT2, Mercedes SLS GT3 and Formula Abarth fuel consumption
    - Mercedes SLS GT3 Traction Control and ABS levels corrections
  • Csori23
    Elméletileg megfelel a config a játékra. Nyilván valami bug lehet ahogy "alma" is irja. Esetleg még azt meglehetne próbálni, hogy multiba kikapcsolja a "post-processinget", és ugy megnézni.
  • alma2
    Jut eszembe, multkor valaki nagyon porgette a a gumifust temat, hogy van ra mod stb.
    A kezdetek ota van a hivatalos forumon egy egyszeru ini modositas, ami a tyre_smoke.ini kemeny 20 soraban modosit par erteket.
    Elotte nekem rajtnal belassult a nagy fustoktol, azota viszont nem.
  • b-type
    most jön valami 150mb friss az Assetto-hoz..
  • alma2
    Nem olvastam figyelmesen az elso post-od, de ha a legutobbi update ota lassult be igy a jatek nala, akkor egy bug, amit jelezni kell, aztan majd javitjak. Kar itt a gepen lovagolni, ha elotte jol ment.
  • csubi1985
    Pontosan nem tudom!Nincs most fent, hogy megkérdezzem! De amit tudok az az , hogy Amd ből az egyik legerősebb proci 8mag gyári vízhűtéssel ,12 Gb ram , Videókari Amd 384 bites 2 gb-os ,És persze SSD vel!! Csak elégnek kellene lenni.