43023
  • lac coo

• Csori23
    Tisztában vagyok vele hogy közelebb kellene ülnöm a "real" élmény miatt, de a playseat nem megy be jobban az asztal alá :)
    Közelebb hozhatnám a monitorokat is elvileg, de akkor a netezéshez meg túl közel van, igy maradt ez a megoldás, egyenlőre. :)
    Amugy 110 centire van jelen esetben a szememtől, és nem 2 méterre. E szerint is van beállitva a 3 moncsi, csak a szélső monitorok dőlési szögeit emeltem meg a jobb oldali tükör miatt, plusz ha mellettem van valaki, azt is lássam.
    A periférikus látással egyeltalán nem vitát nyitottam, csak megemlitettem :P
  • Ginger17
    Pont ez jutott az eszembe...
    Csori, ha 2 méterről nézed a 22-es monitort, akkor abból nem 3 kellene, hanem 6... :P
    A szemüvegeseknek a periférikus látásáról meg most ne nyissunk vitát, mert ennyi erővel a valós autót is a hátsó ülésről kellene vezetned.
    (megj. én is szemüveges vagyok). :D
  • Gadfly13
    A mai FUN szerver már Mugelloval fut!

Hotlap (stracker)
    Hotlap & LiveTiming by Alexease

Hivatalos kiírás/paraméterek itt.
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.07. 10:38:27
  • Alexease
    Az hardware-bol az "earlyacces", amit nem kedvezmenyes es ingyen frissitgetnek a vegeig, hanem minen fontosabb verziot meg kell venni komoly penzekert:D Amire kesz lesz, talan mar a DK5-nel fog tartani:DD
    De igazuk van, megtehetik, van ra boven kereslet. Meg magyarorszagon is, ahol alapbol szar a helyzet, meglepoen "sokan" vannak, akik vasarolgatjak oket. Van az orszagban penz, csak durvan egyelotlenul van elosztva;)
  • Pitti
    Köszönöm
  • lac coo
    Én le soha nem írtam, de azt fenntartom, hogy még korai a dolog.
    Nem véletlen várnak még vele a többiek .
    bár üzletileg bejött nekik, igazából még nem mondhatni használhatónak, de rohadt nagy pénzt kerestek vele :)
  • xiderhun
    Tegyük hozzá hogy akik az Oculus Connect-en kipróbálták a legfrissebb "Crescent Bay" fejlesztői verziót és mellette a 4K kijelzős note-al megpakolt Samsung VR-t , határozottan azt állították hogy sokkal szebb az Oculus képe mint a Samsung VR. És még mindig nem a polcra szánt verzióról beszélünk. Szóval közel sem kell még leírni...
  • Csori23
    A szemüveg miatt a periférikus látásom korlátozva van, és a playseat hossza igy adta ki, de nekem igy tökéletesen megfelel. :)
    A Dashboard
    Utoljára szerkesztette: Csori23, 2014.11.06. 23:19:47
  • neilszab
    Na, 19 nevező volt, így nem indult el automatikusan a második szerver, illetve 1 vki még pont befért booking-gal.

Ha van rá igény, akkor azt itt jelezzétek és indítok még egy szervert rendes távon, de azt már pickup módban!
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.06. 21:09:17
  • b-type
    na mentem ket gyors versenyt, kipróbáltam a kerékcserét, tök jó :)
    De sajna sz@r derékkal vagyok itthon, néha majd összeesek, szal nem erőltettem, de jó volt
  • Solt
    Ne ragozzuk, jobb mindenkinek a békesség.
  • alma2
    a jelenlegiekrol beszeltem, illetve az egesznek a mukodeserol, amiben semmi uj nincs...
  • Pitti
    Mondjuk én azokat a monitorokat közelebb raknám :)
    Ott a tableten az milyen dashboard? Az kell nekem is
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2014.11.06. 20:20:29
  • Solt
    Igen, igen, te megmondtad... igaz, hogy még meg sem jelent, azt sem tudni 100%-ra, hogy milyen paraméterekkel fog megjelenni az első kereskedelmi változat, de te már tudod... :D
  • Solt
    Ajándékba én is... aztán kettőt eladnék, és valami számomra értelmesebb dologra költeném! :))
  • lac coo
    Hát ha gép bírja a tripla hd-t akkor akár lehet annyi is, de általában nem bírja :)
  • Pitti
    A 3 monitor meg tripla fullHD csak megbírkózik a duplával :-)
  • lac coo
    Jah, értem, kösz :)

Újat nem regisztrálok, a Laccoo az a Laccoo ! :DDD

mondjuk most már mire rájövök a dologra lemegy a futam :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.06. 19:43:10
  • Alexease
    Regisztralj ujat;)
  • Alexease
    Azt hittem az oldalt sem latod, azert tettem ki;) Korabban volt, hogy olvasni sem lehetett belepes nelkul.
  • lac coo
    azt már megpróbáltuk párszor, de eddig még nem sikerült új jelszót kapnom :)
  • neilszab
    Igen, 21:00 és 21:03 között lesz egy rövid booking időszak, amikor bárki beléphet a szerverre.

Persze ha több mint 20 fő nevez, akkor megtelik az GTR-Masters.hu #E0 nevű szerver már csak az #E1-esre tudsz majd csatlakozni a fennmaradó helyekre, ha szerencséd van, ott is lesznek elegen.

A jelszavad pedig privátban segítek visszaállítani, ezen ne múljon!
  • Jackal
    Lesz egy meglepim a cardboard tulajoknak nemsoká (remélem...) Meg egyéb szimulátorosok is díjazni fogják.
  • lac coo
    jól van olvasni én is tudok ! :)
    De jó a Laccoo Laccoo név is , :)
  • Alexease
    Helyszín: Imola
    Időpont: 2014.11.06 (csütörtök) & 2014.11.09 (vasárnap)
    Nevezés: 20:30 - 21:00 (Masters Rank app-pal)
    Booking: 21.00 - 21:03 (annak, aki nem nevez előre, vagy szeretne Skin-t választani)
    Időmérő: 21:03 - 21:23 (20 perc)
    Futam hossza: 25 kör (~45 perc)
    Boxkiállás: kötelező
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.11.06. 19:34:52
  • lac coo
    Booking közben fel lehet lépni simán mezei AC-val is, nicknévvel vagy cs a asok felesleges woodoo után ? :)
    ( Jelszavam szerintem lassan egy éve nincs, nem küld újat rendszer ....)
  • Csori23
    Ahogy mondod. Sokat jelent a 2 szélső monitor,még ha nem is nézel rá. Mindenképpen próbáld ki a 3 moncsis cuccot. Nem fogsz csalódni, azt garantálom. :)
    Itt egy kis videó, amiben birkózom a technikával. Az oldalra pillantást csak a videó kedvéért nyomogattam, amugy semmi szükség rá.
  • lac coo
    dupla FHD alá azért kell ám a gép :)))
  • Pitti
    Nem vártam tőle csodát így nem is csalódtam, kb ilyesmire számítottam, ettől még tök jó élmény és 4k-val már tényleg jó is lehet. Illetve ha mindkét szemre külön külön beraknak egy-egy full hd panelt. 120fokban elhelyezve prizmákkal lencsékkel a szemhez vetítve. Így már egész jó látvány lenne. Ahogy megy le ezeknek a paneleknek az ára úgy ez már itt van a küszöbön. De akár egy ívelt oled panel is mehetne speciális lencsékkel. Az mondjuk még nagyon drága. De a fullHD is az volt pl 2 éve.
    Szóval nem bántam meg és még nem is adtam fel, hogy kihozzak belőle egy DIY szemüveget. Pl egy 3D film is elég jól néz ám ki.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2014.11.06. 19:03:00
  • Pitti
    Soha nem ültem még három monitor előtt de szerintem a két szélső monitor nagyon sokat jelent anélkül, hogy konkrétan odanézz. Ha melletted megjelenik egy autó azt perifériás látásod érzékeli, látja, és azonnal tudod mi van, ha nem nézel oda akkor is. És a tereptárgyak vagy kerékvetők minden egyéb a perifériás látórészben biztos, hogy hasznos, ha nem is érzed úgy hogy használod :)
  • lac coo
    930 pixel ????
    azt hittem azért több, az nagyon kevés ....
  • endy papp
  • neilszab
    Ma esti FunRace: Lotus Evora GTC & Imola!!

Hamarosan kezdetét veszi a 2. Assetto Corsa Tesztkupa a GT gépekkel, és az erre való felkészülés jegyében ezen a héten Lotus Evora GTC-t fogjuk meghajtani! A futamon kipróbáljuk a boxkiállást, illetve a táv is kicsit hosszabb lesz a megszokottnál, ma és vasárnap este is 20:30-kor kezdünk, a szerver infókat itt találjátok:

AC FunRace - Lotus Evora GTC

Eddig közel 40-en futottak előzetes köridőt, tehát biztosan mindenki talál magának majd hozzá illő ellenfelet, a részvétel nyílt, mindenkit szeretettel várunk aki a fairplay jegyében közlekedik a pályán!
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.06. 18:08:40
  • Alexease
    - A szerver info bannert atallitottam a mai futamra (ma GTR-Masters Fun lesz). FONTOS, hogy a lebonyolitas "kotottebb" mint az atlagos FUN, igy mijdenkepp latogassatok meg a hivatalos oldalt (a baloldali promo banner;P).

- A „Szerverinfo”-t atirtam „LiveTiming”-ra. Ez csak uszkve az, de igy talalobb.
    Ezek a koridok nyersen a szerverrol jonnek, nem hivatalos, csak tajekoztato jellegu (segitsegek, csalasok, levagasok, nincs szerveroldali sem kliens program/ellenorzes)! A tuti hotlap es nevezesi idok a szervezok (GTRM, MASZIM) oldalan vannak.

- A „LiveTiming” oldalon betoltam a tablazat vegebe az idokulonbsegeket. Minimal szinezes, es volt egy kis bug:P
  • bardocz
    Lehet vele rendesen is menni, vagy direkt drift fizikát csináltak hozzá?
  • alma2
    most ugye irhatnam en megmondtam, hogy nagyobb a fustje mint a langja, most legalabb sajat borotokon is megtapasztaltatok :)
    Van amire jo, van amire nem. ac-hez es hasonlokhoz, total felesleges. 2 perc utan a muszerfalat sem fogod az eletben megegyszer megnezni..

3 monitor persze jo annak aki megszokta, van elonye ketsegtelen, de attol sem leszel gyorsabb :) Mivel nekem konkretan a 3 monitoros megoldastol is picit emelyegtem (bar gondolom megszoknam konnyen, konnyebben. mint a 3d-s kepet, de addigra el is ment a kedvem tole., hogy probalgassam.)
    Nekem egy nagy kep elottem mondjuk 30+ col, vagy nagyobb a legjobb elmeny autokazasnal, de kinek mi.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2014.11.06. 16:11:42
  • Gadfly13
    @Jackal
    Én október 20.-án rendeltem ezt. Estimated delivery Nov 05, 2014 - Nov 26, 2014, úgy h van még idő várni. :D

@Pitti ill. mindenki
    Igazából az Oculussal nekem is az volt a bajom, hogy távolba rosszul lehetett látni. A Sim City-ben próbáltam ki őket. A DK1-et LFS-el a Maximulátorba (oldal alja link, van saját vidi is, majd lehet 1x feltöltöm). A legzavaróbb az volt a DK1-be, hogy a felbontás nem volt az igazi, sőt teljesen olyan érzés volt, mikor a régi képcsöves TV-heh közel hajoltam és láthatók voltak a színes kockák. Persze nem annyira drasztikusan, de ahhoz elég volt, hogy a távolból érkező kanyarok csúcspontjait egyáltalán ne tudjam felmérni. :) Továbbá kb. 10 perc után a gyomrom is felkavarodott, de ez lehet betudható a rengeteg Ikeás hotdognak ill. a maximulátor ide-oda rázásának is. :D
    Persze megérte kipróbálni (most is megtenném ha lehetne), de az a nagy hűűha részemről elmaradt.

Ezt követően a DK2-őt is kipróbáltam. Sajna az AC-val nem tudtam, mert épp nem úgy állt akkor össze a rendszer, de pár demó programot kipróbáltunk vele. Csak annyival éreztem jobbnak a DK2-őt, hogy egy picit élesebb volt a kép, de még az is bőven messze volt attól, amit a szem és az agy kívánna. Ráadásul egy idő után bepárásodott az egész és már homályos volt minden...pedig állítólag a DK2-ben már van párásodás elleni védelem is. Picit sajnáltam, hogy végül az AC-vel nem tudtam kipróbálni, de utólag úgy gondolom, hogy végül megkaptam minden olyan élményt az Oculussal, amire kíváncsi voltam. Tudom, h ez nem a reklám helye, de aki helybéli v. épp úgy alakul h Bp-en jár mint ahogy én is két hete, akkor érdemes egy kitérőt tenni a Sim City-be. Az Oculus után beültem egy kis lazításra az eyefinity-s szimbe és toltam 2 gyors futamot az CMF1 13-al. Jól esett ez is, de ennél is megállapítottam, hogy nem is használtam a két szélső monitort, szal nálam továbbra is elég az 1 db nagy monitor kombó + a gombokkal lévő nézelődés. :D

Bocs ha hosszú volt ,de már régóta terveztem leírni a DK-s élményeimet. :)
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2014.11.06. 15:43:14
  • Jackal
    Ez talán ocsóbb:
    http://www.ebay.com/itm/3D-Video-Glasses-Universal-Google-Virtual-Reality-For-3556Smartphones-Phone-/261644842948
    A papír-rifttel én el leszek a végleges oculusig, arra jó lesz hogy eldöntse a szemem hogy hiányzik-e ez neki hosszú távon ...
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2014.11.06. 15:36:36
  • Alexease
    Azert en orulnek egy harom monitoros "agyremnek":)