43023
  • lac coo
    Nekem nincs bajom vele, csak akkor láttam ha rontottam és kicsúsztam valahol .
    De néha tényleg gáz, van hogy nem tudtam visszamenni a pályára, mert nem volt hol felgyorsulni, egész mezőnyt be kellett várni :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.11.14. 22:29:47
  • gordon 24
    Ez nem így van. Én "nagyon" tisztelem mindig a pályákat. Ezt aki versenyzett ellenem tudja. De ha rontasz, elbaszol egy bejáratot, vagy megcsúszol stb, akkor ezt nem veszi figyelembe, és ugyan úgy lelassít 50 re 5 secig. Ez borzalmas.

Meg milyen hülye egy kitaláció? :-) Beépítünk egy versenyautóba egy elektronikát, aztán ha szerintünk túl széles elvesszük a gázt? :-) Lehet, hogy beledöglik a plai, de legalább nem vág.. Nem igazán reális.. :-)

De mindegy nem vita indítás, legfőképpen nem akarok offolni, de szerencse hogy kikapcsolható.
  • lac coo
    Azt azért tegyük hozzá, hogy elég jól értékeli a vágásokat, ahol szokás picit szélesíteni, mert engedi a pálya és igazából is szélesítik ott engedi a játék is . Csak ugye mindig van akinek ez sem elég :))
    Aki viszont normálisan vezet, mintha autót vezetne és nem akar minden kerékvetőt megigazítani az alvázzal az valszeg soha nem találkozik ezzel a büntetéssel :)
  • gordon 24
    Persze! Így fun szervereken abszolút nincs vele gond. Úgysem tétre megy. Szóval mindegy.

De ugye amit te is mondasz, hogy egy liga bajnokságaiban ez teljesen felesleges. Ott a BT megnézi akár egy fix kamerával, ha tudjuk hol vágható a pálya, és utólag tökéletesen jól büntethető . Ezt most is így csináljuk.

Vagy mint race07 ben 3 figy egy stop&go.. Az is tökéletes megoldás. De ha kikapcsolható (mondjuk gondoltam, mert ugye sok szerveren nincs ez) akkor nem gond :-)
  • Alexease
    Normalis versenyhez es ligazashoz felesleges, kikapcsolhato, nincs vele gond.

Ez is azert kerult bele, foleg igy, mert Kunosek a gyors, egyszeru, porgos es nepszeru online futamokat szerettek volna, ami ossze is jott. Ezekkel a tartalmakkal, a "gyors" konvertekkel, az elvezetes es "eredmenyes" autokezelessel mukodik, folyamatosan sok a szerver es boven vannak emberek is.
  • gordon 24
    Ugyan én még nem dumáltam itt sokat, de olvasgatom ezt az 50 km/h ra lassítós marhaságról folyó vitát.

Ennek egy éles bajnokságban nincs helye. Baromira baleset veszélyes plusz iszonyat idegesítő.

Ezt az adott bajnokság BT nek a feladata megoldani.

Voltam olyab szerveren ahol nem volt ez. Imolában mentünk teljesen jó volt és élvezhető. Spaban voltam egy Maszim teszten ott ugye volt ez. Engem nagyon bosszant :-)

Teljesen egyetértek a vágások visszaszorításával, de ez akkora balesetek fog okozni egy 20-25 fős online mezőnynél, hogy embertelen. Szóval ennek a használatát én biztos, hogy mellőzni fogom, ha esetleg a mi ligánk indít Assettoval bajnokit. Ugyan úgy akkor is, ha a racingroommal lesz, mert abban is benne van ez a remek ötlet.

Na Csak gondoltam leírom. :-)

• Alexease
    Reflex:)
  • lac coo

• Thread
    Hat igen, irtam a forumukra hogy please, persze ugyse lesz semmi belole.
  • bardocz
    Még a pedálokat sem tudja mutatni, nem hiszem hogy tud ilyet :S
  • Thread
    Esetleg van infoja valakinek, hogyan lehetne elerni, hogy replay alatt cockpit nezetben is adjon telemetriat a simtools pluginnek az AC?
    [szimulator uleshez]
  • Gadfly13
    A szerver már Le Mans-al és 5 körrel fut!

HOTLAP (stracker)

További részletek (FUN hivatalos kiírása, letöltések stb.): LINK
  • Gadfly13
    Ja, biztos vmi ilyen oka is lehet, de gondolom átjött az én hszm-ből is, hogy nem érdemes erre a módszerre alapozni. Maga az adatátvitel tényleg nagyon durva.

....és itt kb. max 30-40 perc Trinus használatról beszélünk és ebben nincs is benne, mikor USB-n próbáltam.
  • lac coo
    Jah votma? :))) Nem baj, elfer :)
  • Gadfly13
    Kétség kívül eddig ez a legnézettebb yt videó, amit feltöltöttem.
    Minek köszönhetjük az újralinkelését?

Am hamarosan érkezik, majd egy újabb promo.
  • Tyuki80
  • BooMiller
    Ez zsírgomboc lesz nekünk!!!:DDDD
  • lac coo
  • hqx
    Egész jó a Corvette C6R 2013!:) Mondjuk elégé tapad az aszfalthoz... A segge ki szokott törni fékezéskor. Alap setup-al próbáltam, csak a fékerőt állítottam kicsit előre.
  • b-type
    Az Eau Rouge-ban sztem már mindegy, van egy idő ami alatt ha megkaptad a büntit kivezeted az autót balra, levágtad a pályát bamm 50km/h és már húzódsz is le az ideális ívről. ...ha ezezn az időn belül van a követő, akkor mire a hátsó megkapja a sárgát, még ha rögtön reagál is a progi, már az Eau Rouge közepén tetején van...és akkor még le is kell essen neki.
    Egyszer kaptam be a büntit itt, mert egyébként sztem elég jól engedi a rázón átdobást a bünti, akkor elcsesztem a bemenetelt. viszont elég jól le lehet menekülni, ha nem akkor már semmi sem segítene..
    Most néztem Balázs videóját az rF2 topikban, nem egy bonyolult pálya Lime Rock, de a azon az egy ponton ahol át lehet dobni ott a szimes át is dobja ha a progi nem büntet.
    élő, vagy szigorúbban :)
  • Adam Jonas
    Most konkrétan szépen elkanyarodtunk a lényegtől, ezt a szektoros sárga zászlót csak példának hoztam fel, kár volt.

Szvsz rF2-ben is meg tudták oldani (ha jól tudom), hogy ahol kicsúszik valaki, egyből nyomja a sárga zászlót arra a kanyarra. Szerintem nem lehet olyan nehéz ezt leprogramozni, ettől sokkal bonyolultabb feature-k is belekerült a Corsa-ba...

És hogy a példánál maradjunk: aki előtt ott terem egy másik autó hirtelen, annak nyilván nem segít semmit, de aki utánuk jön olyan távolságra, hogyha még belengetik neki, akkor tud reagálni rá esetleg...
  • neilszab
    Nem igazán értem, hogy a Eau Rouge-ba éppen 200-zal felbaktató versenyzőnek miben segít az az infó, hogy az 1-es szektorban "valahol lehet hogy van vmi". Vagy akkor menjen fel csak 180-nal, vagy 170-nel... az mennyiben segít neki, ha egy beláthatatlan kanyarban pont az ideális íven egyszer csak ott terem előtte vki? Annyira lelassítani meg úgyse fog senki, hogy valóban le tudjon reagálni egy előre be nem látható helyzetet.

A sárga zászlónak szerintem csak akkor lenne bármi értelme is, ha pontosan azon pályarész előtt kapnánk meg, ahol az incidens is van és konkrétan a pályán vannak a belassult autók. Ha ezt megoldják, akkor az tök jó... ha nem, akkor csak egy használhatatlan feature...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2014.11.14. 00:18:48
  • Gilb3rto
    Magyar internet szolgáltatók, és hálozatok a Pocket Loss melegágya:)
  • Gilb3rto
    Amúgy ha maximalizálod az FPS számot 30-ra kevéssbé kellene laggolnia:)
  • Alexease
    Vagy barmi egyeb "egyszerusites" a kodban. Sajnos egy jo net-kod nem csak abbol all, hogy minnel izmosabb net-en, attologatjuk mindenkinek az autok poziciojat. Az igazi mutatvany az, hogy a ket valos adat kozott, minnel korrektebb legyen a program. Egy atlagos ping erteknel (~30), ~200km/h-nal ~2-3 meterenkent "jonnek" az adatok. Ami fel auto;) Ha valami anomalia van, lehet az 4-5 meter is. Az mar 1 teljes auto. Ha a szinkronnal is hadilabon all, akor neha-neha korigalni kell, igy ha csak 1 ping-egyseg esik ki, az lazan 1 autonyi teleport;)

Persze "josol" az AC is, de amit eddig lattam, az annyiban merul ki, hogy az utoljara megkapott adatokkal tolja tovabb az autot (sebesseg, irany). Ilyenkor az latszik, hogy kicsit jobbra-balra kuszik az auto es/vagy nagyobb ivu kanyarban, furcsan mindig az kulsu iv fele tart, aztan visszajon.

Es ha meg a grafikai szinkron reszt is belevesszuk, akkor masszivan bonyolodik a helyzet;)

Es ott sem lehet szazas a dolog, mert olyat sem lattam meg sehol, hogy processzor belassulasra, nem fps eses lesz, hanem "csakazertis" kiszamolja a rendert, amitol az AC-classic lassitottfelvetel mukodest csodalhatjuk (-tuk?!) meg:)

Az online resz tuti tele van trukkokkel, hogy mukodjon..
  • Tyuki80
    Soha nem volt még gondom,más sem mondta hogy ugrálnék.A héten meg jönnek a panaszok.A cpu-m egy 4 magos Q8400 2.66 on megy,de monitorozva is max 80% on dolgozik,a ramom elég,a gpu meg 50% on megy.Akinek erősebb gépe van az is szokott ugrálni,ahogy eddig tapasztaltam.Tököm ki van már.Jó lenne ha kicsit stabilabb lenne az egész,mert ilyen jó és egyben ilyen instabil programot már rég nem láttam.
  • Gilb3rto
    Fly :) Azért van nagyobb lag amikor felvan véve a graf mert a VGA-nak nem azt a képet kell még1szer stremelni amit a monitoron látsz hanem azt a Fake 3D miatt újra kell számolnia és valószínűsítem hogy úgy müködik mint az LG tv-k 3D kidolgozása ( az LG 3D tv-i 3D műsornál nem mennek Full HD-ban csak a felével) tehát csak 960*1080-ban ezt szintén újra kell számolni mindezt egy USB2 porton kiküldeni, aminek az adatátviteli sebessége nagyon karcsú 60MB/s és akkor már a szoftveres késésekről nem is beszéltünk winfos, android, tyrinus szinten. Ezek nem véletlen okoznak gondot még az Ocolus-nak sem ahol nem 1 emberke dolgozik.... 1000 szónak is egy a vége ez sosem lesz azon a szinten mint az ocolus egyszerűen a magas szintű programozás miatt lehetetlen..... Hát még ilyen barkács appokkal az is csoda amúgy hogy ennyire működik...
  • lac coo
    De mindegy zászlók még lehetnek, az NKP-ban is tök jó volt .
  • Alexease
    Az AC netkod Google Go, ami teljsen jo, de az NR2003 (pontosabban a Papy vagyis mar iR) vagy az LFS azert mas vilag. Eppen annyira mukodik, profi es TESCO-gazdasagos, mint a tobbi beledrotozott kulsos progi (Python, ODE, FMOD, YEBIS).
  • Csori23
    A kevés fps is okozhatja... vagy cpu limit
    Utoljára szerkesztette: Csori23, 2014.11.13. 21:18:36
  • BooMiller
    Az én véleményem szerint a űberfos netcode..... szerinem ehogy ez a cucc viselkedik online az 90-es éveket idézi, biztos én vagyok a hülye de egy nascar racing 2003 vagy egy LFS is 50x komolyabb.. ez komoly versenyzésre alkalmatlan.
    Ez ahogy írta ALex funra van és viszlát..
  • Tyuki80
    Srácok!Szerintetek mi okozza a teleportálásokat az online futamokon?
    Mostanában nagy számmal mennek tönkre versenyeim emiatt.Pedig stabil a netem 30 megás.A gép is viszi a játékot.Nektek is előfordul?Eddig nem volt probléma,mostanában egyre több.Köszi!
  • Adam Jonas
    De igen, kinek a pap, kinek a paplan...

Nyilván lehetne 89776543 dolgot még szabályozni, amiből mindig vita adódik. Az meg már egyéni szoc.probléma, hogy ezt a sárga zászlós szabályt ki hogy kezeli (áthajt-e ugyanúgy, mintha nem is lenne, lassít, jobban odafigyel, stb.). Én nekem akkor is hasznos információ, még ha nektek nem is.
  • Alexease
    Mindigis volt ilyen, max nem gyarilag;)

Kunosek igazabol ugy raktak ossze a programot (leszamitva a korlataikat: ember, penz stb.), hogy korbeneztek, hogy a nagykozonsegnek mire van szuksege (kinezet, funkciok, mukodes, tartalom stb.) es abbol gyurtak a programot szimes alapokra.

Ami ebben jo vagy rossz, tetszik vagy nem tetszik, nagyreszt ennek "kompromisszumnak" a hozadeka. Ebbe beletartozik szinte minden, az idojaras vagy napszak hianya, az egyszerusitett realroad, a buntetes lassitas, a gagyi felhok (:D), a zaszlok vagy normalis versenylebonyolitas lehetosege (szabalyok, felvezeto kor, kulonfele rajtok stb).
  • Adam Jonas
    Múltkor MASZIM-os fun futamon volt olyan, hogy Eau Rouge kijáratán lecsúsztam az ívről, ki a kerékvetőn túlra, jött az 50 km/h-s bünti. Oké. Hiába próbáltam az út szélén maradni, az utánam jövő, az Eau Rouge-ből kibukkanva, közel 200-ba hátulról telibevágott. Az ilyen helyzetekre mondom azt, hogy jó lenne az a sárga zászló, mert aki mögöttem jön mondjuk, és időben érzékeli, hogy valami van előtte, akkor mégiscsak megvan az esély, hogy nem vágjuk mindkettőnk futamát a kukába.

Persze vitatkozhatunk még itt tovább erről az egészről, csak akkor én fogom feltenni azt a kérdést, hogyha ennyire nyomjátok mindannyian a 'Get Real'-t, akkor miért tekintitek hülyeségnek a sárga zászlót?
  • lac coo
    Nekem nagyon bejött a pályarajz app, vagy mi az, eddig ugye nem igen volt ilyen szimulátorban, de szerintem teljesen jó!
    Látom ha valaki áll előttem, látom ha valaki nagyon gyorsan közeledik mögöttem, nagyon megszerettem .
  • Alexease
    A banner alatti kiirasban, ezentul valtozik a JELSZO megjelenites. Amihez publikus az ki lesz irva, ami nem vagy promozott, annal a mostani ikon lesz, rajta az oldal elerhetosegevel, ahol a fontos infok mellett a jelszo is megtalalhato.
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.11.13. 20:54:46
  • Tomsteel
    Szimulátorban kötelezni az embereket bármire sárga zászló/veszély esetén szerintem nem sok értelme van, viszont tájékoztató szerepe jelentős lenne. Ha nem lassítasz csattansz, ennyi. Erre egyébként is nagy esély van, nagyobb fejtörést okozna dolog ellenőrzése, mint maga az esetleges haszna.
  • bardocz
    Asszem az Alfa is ilyen.
  • lac coo
    egyetértek.