43023
  • Alexease
    Ertelmes, normalis, realis, kompromisszumos beallitasokkal ma mar azert eleg gyors a program, ahhoz kepest, hogy eleg reszletes, jol nezki, sok kulsos "extra" dolgot hasznal. De tuti, hogy 1-2 "extra" effekt/elsimitas beallitas megzabalhatja "extrem" esetekben. A fustot, visszapillantot, tukrozodeseket, elsimitasokat tuti erdemes visszabb venni es/vagy azokkal kiserletezni, lenyegei hasznalatban ugy is "felesleges".
  • alma2
    Par oldalt (4-5) olvass vissza, tobben is hasonlo nyuggel kuzdenek.
    Konkretan olyat viszont nem lattam, hallottam meg, hogy ha bekapcsolod a vsyncet, driverban vagy a jatekban hasonloan torje a kepet.
    Arra tippelnek, hogy nem a megfelelo hertzen (60) indul a jatek. (ellenorizd a tv-n monitoron, ha tudod) Az arrebb csuszott kep is arra utal, hogy atvaltott mondjuk 59 vagy 50 hz-re es ott nincs beallitva a driverban a kep pozicioja meg.
    Ahogy Alex mondana hazi barkacs a program sokat ne varjal a rajtnal torteno beindulasnal, rengeteget javult valamelyik patch ota a teljesitmeny, illetve a fust altal igenyelt teljesitmeny is. Kapcsold ki mindkepp a tukorben a fustot, aztan ha ugysem, akkor mindenhol, nezd meg, ugy van-e fps drop.
    illetve probalkozz a sima 60 fps-es beallitassal, vagy a driverban az adaptive syncel 60-ra allitasaval. LEhet lesz neha keptores, de akkor biztos fogja birni mindenhol a fix 60-at rajtnal is.
  • mumus70

Következő futamunk egy tökös és villámgyors eszement pályán lesz, mégpedig Grobnik Rijekában. Rengeteg hibázási pont, beláthatatlan kanyarok, padlógáz, huplik! A létszám szépen gyarapszik, de szombaton ez a pálya könyörtelenül szelektálni fogja a mezőnyt! Próbáld ki magad, gyere harcolj velünk! További infók: További infók, jelentkezés illetve Vagy pedig itt
  • Hivatlan
    Sziasztok!

Lehet, hogy nem kimondottan az Assetton múlik amit kérdezni akarok, de talán tudjátok a megoldást.

Tavaly év végén vettem meg a programot, s mivel akkor még csak videókártya nélkül használtam egy A8-as AMD processzort nem fűztem nagy reményeket a játék futtatásához. Hamarosan beszereztem egy R9 280-as videókártyát, és örömmel tapasztaltam, hogy ha egyedül vagyok a pályán az 1920x1080-ban futtatott játék bekapcsolt post process effektekkel, magas grafikai beállításokkal is 100 fölötti FPS-t mutat. Természetesen lelkesedésem a betöltött mesterséges vetélytársak számával fordítottan arányosan csökkent, és offline gyakorlatilag 13-14 autóval már csak diavetítés volt a rajt. A videókártya kihasználtság 40% alá esett, míg a processzoré - a játék szerint is - meghaladta a 95-öt, így egyértelmű volt mi a ludas.

Olvasgatva a fórumokat úgy találtam, hogy ha beszerzek egy i5-ös procit elfelejthetem az efféle FPS-sel kapcsolatos problémákat, így pár hete szert tettem egy 4460-as i5-ösre. Mivel a pályán egyedül eddíg is 100%-on futott a videókártya, így ebben nem is vártam változást, csupán jelentős mennyiségű gépi és online ellenfélnél. És láss csodát valóban, immár 24 autó társaságában is élvezhető a program DE:

Rajtoknál, és sűrű mezőnyben akár 42-45-re is leesik az FPS (ezzel párhuzamosan persze a videókártya teljesítmény is), miközben a processzor kihasználtság alig megy 60% fölé, de a 70%-ot semmiképpen sem éri el.

Szóval a kérdés: Hogyan lehetne komolyabb munkára fogni a processzort? Szerintem ha már 75-80%-ra felmenne is meg kéne legyen az - általam és a Vsync által kitűzött - 60 képkocka másodpercenként.

Másik nyűgöm, hogy vertikális szinkronizációnál a képernyő tetejétől az aljáig folyamatosan végig folyik egy csík (kb., mint a régi képcsöves monitorokon az 50hz-es fehér csík) és a kép arréb mászik pár milimétert. Nem állítom, hogy nem lehet így élni, de zavar a dolog, mert ha nem kapcsolom be akkor meg tele van apró szaggatásokkal kép még 100 FPS fölött is. Próbáltam a Catalystben bekapcsolni (letiltva az Assettoban), de a játék felül írja, még ha azt is választom, hogy mindig a Catalystes beállítás legyen mérvadó.

Ötlet?

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Gergő
  • Nesuten
  • Nesuten
    Jogos L.I. tollából jött

Nem voltam annyira elmaradva ,de a versenykoncentrációm még sehol sincs

1:45.965 -re javítottam ,igaz a legjobb érvényes mért kör 1:43... volt

http://www.twitch.tv/n3suten/v/14111517
    Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.09.02. 23:43:34
  • bmwcrash
    Köszi mindenkinek a tippeket:)
  • alma2
    fogalmam sincs mi ez, milyen mod-ok kotyvasza ez, tudjuk be az en tajekozotlansagomnak, (ilyen ertelmetlen post mellett is), de biztos vagyok benne, eleg sokan vannak, akik nem csak milliszekundumokat vernek rad :)
  • Nesuten
    Készülődés a futamra - remélem nem tudnak 3 ms -vel többet rámverni

• Solt
    Egy kis tálkába tettem tiszta benzint, beletettem a potmétert, hagytam egy kicsit ázni benne, utána jól átmozgattam, majd befújtam kontakt spray-vel. Ez kb 5 éve volt, azóta is tökéletes. :)
  • Pitti
    A WD-40 olajos, potméternek nem tesz jót. Kontakt spray vagy tuner tisztító a jó...
  • Adam Jonas
    WD-40-nel tisztítottam a régi FF EX pedálját, ami azóta is megy. DFGT váltóját is WD-40-nel fújtam meg, szintén semmi baja. Csak nem egy fél flakonnal kell ráküldeni, hanem módjával. ;)
  • bardocz
    Nekem még kontaktsprét ajánlottak a másik topikban, bár még nem mentem el venni...:D Szétszedni, fújni bele, és mozgatni, hogy kinyomja a retket magából.
  • neilszab
    Ma esti FunRace: Alfa Romeo MiTo - Oschersleben!

Sajnos kicsi elúsztunk a mai Fun futam kihirdetésével, de talán így is leszünk páran... jöjjön, akinek kedve van, infók itt: LINK

Ennél viszont sokkal érdekesebb, hogy megkezdődtek az őszi bajnokságok előkészületei is, az alábbi szavazáson vehettek részt Ti is a fontos döntésekben. Eddig több mint 100 szavazónk van és GT bajnokság már biztosan lesz, de a további ősszel induló bajnokságok sorsa még nem dőlt el, részletek itt:

SZAVAZÁS: Masters Őszi Bajnokságok
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.09.01. 20:24:05
  • alma2
    sima kotankt spray is jo, valami alkoholos cucc, elparolog picit lemossa a dzsuvat es kesz.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.09.01. 19:59:00
  • alma2
    Szamomra azert meglepo ahogy Laccoo is irta, anno milyen porges volt itt a seat mod megjelenese elott. Bar engem nem mozgatott az elsokerekes auto kulonosebben. Oke, hogy azota szepen kikoptak a jatekosok, mas jateknal nem lepne meg, de mivel ezt a forumot elegge kovetem es meg a mai napig aktivan jatszom igy fura atelni ezt.
    Igy az audi velemenyezeset meghagynam azoknak akik szeretik ezt a fajta szaguldast, en nem sok izgalmat latok benne, mint a gt3-mas kocsikban sem. (persze azert kiprobaltam)

Viszont a hockenheim ring is elkeszult es mivel meg erosen el bennem a regi elmenye, ami szinten szamomra teljesen tokeletes volt (nem neztem ossze az eredeti palyaval) igy a Tommy altal keszitetten is mentem parat. 2 masofpeccel lassabb voltam, de ezt arra fogom, hogy teljesen uj viszonyitasi alapokat kell talalni a fekezeshez.
    Azt latom nehol szelesebb, kek a razoko is, de nagyon hasonlora sikerult csinalni, igy gond nelkul vegigmentem ezen is. Egy dolog ami nagyon nem tetszik es regen egy ket mod palyanal volt hasonlo, hogy a tablakon a feliratok nem latszanak. (nem neztem a default napszakot) Na nem mintha nagyon azt nezni az ember, hogy 100-as 50-es iras van benne, de nem latja es rohadtul bosszantja. Illetve (lehet az eredetin sincs) egy ket helyen eltuntek a tablak, amik azert nagy segitsegek voltak. A hatterben levo erdo is szamomra tul sotet, teljesen elut a rikito futol, aszfalttol, ami lathatoan reszeltesebb mint a masik verzioban, de nem illik az osszkepbe. Ezt tuti modositanam.
    AMugy grat, nagyon jo lett. Fura, hogy a racedepartmentre fel sem tetted, vagy csak nem talaltam csak az rf-es verziot.

Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.09.01. 19:56:23
  • TeeBeee
    Grafitos zsír egy potméterbe?! Gyerekek ne már! Ez nem kerékcsapágy vagy féltengely. A CRC-nek, MOTIP-nak vagy akár a Prevent-nek is vannak kifejezetten elektronikai műszerekhez való cuccai.

Egy jól felszerelt villamossági vagy autóalkatrész boltban beszerezhető.
  • neilszab
    Semmi nem kell bele, sima sűrített levegővel alaposan kifújod!
    De ha mindenáron kenni is akarod, akkor előtte tájékozódj, mert sok anyag többet árthat, mint használ...
  • lac coo
    Windex ! :)
  • Alexease
    Igen, olvastam en is, volt aki azt mondta, megzabal valami muanyagot. Masok meg azt mondjak nem:D
  • Met
    Állítólag a WD40 nem jó, alkohol (gyógyszertári;) ) és gépzsír kell, vagy valami grafitos zsír is van.
  • bmwcrash
    Köszi:)
  • Alexease
    WD40 :)
  • bmwcrash
    OFF:
    A G27 pedál potméterét mivel ajánlatos tisztítani? Van valami speckó cucc, vagy valami sima tisztítószer is jo hozzá?:)
  • goldboy

Bellissima
  • mulli1986
    E-mail címet dobsz? Haveromnak akarom csatolni az üzidhez, sztem valamelyiket el fogja hozni tőled :)
  • lac coo
    Meg semmit, csak gondolkodom uj kormanyon....
  • GPx8
    Mit vettél helyette?
  • lac coo
    Nem ugy kell osztani, ugy csak duplazni lehet !:)
  • macleody
    És ezt vegye megtiszteltetésnek :)
  • Alexease
    Kettovel osztom, legyen 22.5 :)
  • lac coo
    Van egy eladó G27-em 45 -ér, és egy Fanatec Porsche 911 Turbo S , váltó pedál felfogató nélkül 25 -ér, osszátok ! :)))
  • Alexease
    Tessek letoltes link: Audi TT Sport Cup 2015 for Assetto Corsa v1.0 :)
  • lac coo
    Nagy csinnadratta nem volt az Audi körül, se linkek, se szerver se semmi ! :)))
  • lac coo
    Isten lett az Audi Cup, tomi !!!! :DD

Hát ez nem olyan mint a Seat, ez teszi a fejét a pályán, nagyon jó !!!

• NIBI
    Srácok pár repcsis havernak készítettem és még készítek is TrackIR-t (fejmozgás érzékelőt).
    Autós videóm még nincs a cuccról, de egy repcsis, és egy farmos techdemót tudok mutatni. Az autósban is ugyanígy működik. :)
    Ha valakit érdekel, írjon privátban, és megegyezünk egy mindkettőnk számára előnyös árban. Webkamerát is tudok hozzá adni.
    Szerintem az autózásban is hasznos a szerkentyű, szóval csak érdeklődjetek bátran. :P
    ITT több infó is található.
    A képek régebbiek, azóta már sokat finomodott az kialakítás/összeszerelés. :) Idővel majd berakom az új képeket is... :D
  • Alexease
    Csak 1-2 percig neztem, parhuzamosan a "valodival", a hangra nem figyeltem.
  • Alexease
    En sem probaltam, de gondolom Kunos HC allitotta a lehetoseget, es akkor mindenhol mukodnie kell. ha most mar barmeddig allitani lehet, es ha eddig az autoknal volt beallitva, nem sok ertelme lett volna az osszes autojukon vegigmenni es allitgatni, egyszerubb aprogrambol kiloni.
  • Adam Jonas
    Neked a hang az nem késett? En multkor visszanéztem a Twitches probalkozasomat, de valamiért a hang elegge el volt csuszva. :(
  • lac coo
    Meg nem probaltam, de a drivereye appban a barmeddig mozgathato kamera az a mod oknal is mukodik ?