43023
  • bardocz
    Mondjuk kocsiban ülve fejfordítás nélkül nem nagyon tudtam még belenézni a tükörbe. Mondjuk szemüveges vagyok, eleve elég nagy tér kiesik nekem
  • Solt
    Arra próbáltam célozni, hogy nem lehet a kettőt összehasonlítani, mert teljesen más élményt adnak...
  • Pitti
    nem tudom mit nem lehet rajta érteni. 3 monitornál mekkora képet látok egyszerre meg a riftnél mekkorát, Nem kell a fejemmel szkennelnem jobbra balra ha tükörbe akarok nézni vagy oldalra...mert egyszerre látom mind a három tükröt. esetleg a jobb tükörhöz kell a fejemet is fordítani. De pl formula autóknál simán érzékelem mi van a tükörben ha nem nézek oda akkor is.
    ....Jól van hagyjuk a francba.. már unom
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.14. 14:40:25
  • GeriDoc
    Abban igen, ahogy én is mondottam korábban. Viszont ha nincs beállva a nyakad, akkor oldalra fordítod picit a fejed, és voálá.
    Egyébként nekem ez tetszik a legjobban: ívelt monitor végig a periférián:
    Ez adja.
  • Solt
    A 110 fokot azért nem nevezném halottnak! :)
  • b-type
    a periférikus látásban viszont halott.
  • GeriDoc
    Ilyen szempontból a rift meg végtelenített monitor. Horizontálisan és vertikálisan is. Ha akarod hátra fordulhatsz megnézni, hogy nem-e nyitva van a jobb hátsó.
  • Pitti
    Én őrzök 2db 20MB MFM merevlemezt. Az idősebbek még hallottak róla... azt várom mikor lehet jól eladni :P
  • Solt
    Hát ez az... almát hasonlítotok körtéhez! :)
  • Ginger17
    Jóóóvan... azt mondjátok, hogy legközelebb a gőzölős vasalóval példálózzak? :D
    Akciós vasaló!
    Utoljára szerkesztette: Ginger17, 2016.01.14. 14:33:11
  • Pitti
    itt a 3 monitor kontra rift-ről volt szó, 1080 pixel a rift vízszintesen, a 3 monitor meg 5760. véletlen egybeesés, hogy függőlegesen meg 1080 sor van...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.14. 14:32:40
  • Ginger17
    Izgalmas korban élünk, nem igaz? ;)
  • sertrex #34884
    Az 5760 pixel legfelbb az 1920-szal van szemben, 3x1920. :P Az 1080p marad. :)) ;)
  • Pitti
    OFF:
    tudod milyen rohadt drága most egy lovaskocsi? Hagyományos kézzel készített lőcsös szekér igazi kovácsoltvas elemkkel pántokkal tengellyel annyit ér mint most egy komolyabb autó...
    ON
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.14. 14:26:57
  • b-type
    erről ez ugrik be a 35:00-nál... :))

szóval ja mikor jöttek a puffógok vagy 10 évig jobb volt a lovaskocsi,
    ..utána is elég nagy szpás volt még egy darabig, a pumpálva olajzós teljesen megbízhatatlan cserébe qva veszélyes ördög szekere :D
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.01.14. 14:25:30
  • lac coo
    Azert egy ket tizezer darab occulus rift eladas meg nem fogja felrobbantani monitor piacot :)
    Meg ha arra varok, hogy olcsobb lesz soha nem lesz semmim :)
  • Ginger17
    Pedig kimaxolhatnád a dolgot: pl. kicsempézed a szobát 32 colos monitorokkal.
    Körbe a falat, a padlót és a plafont is és rögtön adsz egy puszit a virtuális valóságnak is.

Anno, amikor bejöttek az autók, gondolom az járt a legjobban aki kivárt és felvásárolta az összes lovaskocsit.
    Biztosan neki volt a legfaszább lovaskocsija a környéken... csillogott, meg villogott, mindig is ilyet szeretett volna. :)
    Szóval szerintem várj még kicsit és olyan fasza cockpit+monitor kombód lesz, amilyet álmodni sem mernél.
  • lac coo
    Semmit nem varok, tiz eve szeretnem....! :))
  • unrealnoise
    100+ FPS-el. :D Gondolom egy 60 Hz-es monitoron... :D De értem én. Jó buli az is.
    Monitort nekem is kellene vennem, de nem annyira fontos most. (Plusz nekem kellene egy monitortartó is a GT omega Racing Pro-hoz.)

Annyit meg már nem ér, így a VR küszöbén.

Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.01.14. 13:38:28
  • Ginger17
    Érdemes még várni a beruházással. Még 2-3 év és körbe is pakolhatod a cockpit körül a monitorokat, mert olyan jó áron lesznek a kijelzők. Írógépet, VHS lejátszót és CRT monitort is most viszonylag olcsón lehet venni, gondold meg!
  • Pitti
    Azért mert itt használom a perifériás látásomat is, az utat nézem és azonnal észreveszem, ha mellém bújik egy autó. És mind a 3 tükröt is látom "egyszerre"
    Mindezt 5760 pixelen 100+ fps-el . Szemben az 1080 pixellel. Csak ennyi, semmi több...

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.14. 13:26:37
  • lac coo
    Nekem most van kis talalt penzem, nem is volt kerdes, higy monitor +cockpit lesz belole .
    Nem mondok le a gombokrol, fekeroallito tarcsarol stb. Es nagybetuvel az lesz rairva : mi a f..sz az occolus rift :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.14. 13:09:25
  • lac coo
    Szerintem kibeszeltuk a temat, mivel eleve vucc es szemtelen lehuzas az egesz kezdetleges vr, gondolom hanyagolhatjuk a temat :))))
    Akinek kell megveszi azt jovan.
  • unrealnoise
    Már nem azért de hogy lehet jobb egy három monitor, mint egy Rift? Oké, pixeles. Ezen túl?

Fejkövetés, 3D (!), 90 Hz (oké, DK2-nél 75) (kötve hiszem, hogy 120 vcagy 144 Hz-es monitorból van három darab a többségnél), szóval én is tuti a Riftet használnám. Szerintem pont nyújt annyi pluszt egy Rift, hogy én sem fogok utána a büdös életbe 2D-ben, VR nélkül szimezni. :)
  • Pitti
    Nincs ezzel semmi gond, nem vagyunk egyformák, és az nem baj.
    Az hogy baromság csak az én szubjektív véleményem, úgy hogy rift-tel mentem 2 kört nordon, kb fél órát volt a fejemen. De inkább három monitorozok, igazából nehezen értem meg azokat akik inkább rifteznek mint három monitoroznak, és így vagyok azokkal is akik szeretik a zöld spenótot, vagy akik háromkor kelnek -10 fokban, pecázni.
    Mondom ezzel nincs baj.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.14. 08:08:41
  • zimapeti
    Én is ezekközé a hatalmas "baromságokat" mondók közé tartozom, nem tudtam rávenni magam, hogy megint hárommonitorozzak, inkább kínzom magam ezzel a szar riftel, ja és szerintem biciklizés után jó motorozni:)
    Utoljára szerkesztette: zimapeti, 2016.01.14. 08:02:28
  • Pitti
    Najó ezt hagyjuk, ez egy hatalmas baromság. Már nem az amit te mondasz, hanem amit azok mondanak...
    Én is próbáltam már biciklizés után motorozni, de nem jó...
    Ismerek olyat aki 30-35 fok melegben 250km-t teker vagy többet is... Annyira rossz az se lehet......Nem a francokat
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.01.14. 07:51:54
  • samsung123
    két órás filmeket nézek VR-ba, és nem kapott az agyam görcsöt (eddig) :D, sőt mikor leveszem nem kell dörzsölni a szemem vagy visszaszoktatni a fókuszt. A lencséket be kell állítani az egyénnek megfelelően, mert máskülönben mintha csak egy más szemüvegét vennéd fel, ez is olyan, persze hogy rosszul leszel. Erre figyelni kell, de a valszeg a saját VR-odat magadhoz állítod be elsődlegesen, így elég egyszer megcsinálni, aztán jó lesz mindíg.
  • bardocz
    Jópár embertől lehet olvasni ir fórumon, hogy sok riftezés után megpróbáltak 3 monitorozni, és nem jó :) Annyira rossz nem lehet ha az emberek másfél órás futamokat nyomnak le benne.
  • zimapeti
    Ami az én (mi) szempontomból lényeges sim az mind támogatja a riftet AC, iR.
    fps meg a többi nem érdekel, na jó még az "oktató" filmek:)
  • lac coo
    Legnagyobb baj nem is az, hogy drága és még kezdetleges, hanem, hogy a fene se tudja mi lesz mondjuk jövőre !
    Kijön egy játék és előfordulhat, hogy nincs rift támogatás. Vagy más vr eszközt támogat ....
    Sokan ráizgultak a vr gyártásra, ki tudja mi lesz a befutó..
    Simán előfordul egy ilyen hw-nél, hogy a játékkészítőt megtámogatja a fejlesztésben cserébe csak az ő eszköze lesz támogatva a játékban ...

millió bizonytalan dolog, azért én még ha érdekelne se adnék egy vagyont a lutrira ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.13. 22:10:20
  • unrealnoise
    Ezt láttam már, emiatt aztán nem parázok. Persze tuti előfordul majd nálam is, de ugyan már, van hogy a Windows, kormány, meg steam is "hülyeséget" csinál, aztán mégis használjuk. :) No de azért legyen csak jó! :) Még nálam sem biztos az OR. Ki tudja, kínai mérnökök mit nem álmodnak majd össze. DE: jelenleg messze az OR tetszik a legjobban. Design, felbontás, lehetőségek. (Az árát nem írom :D)
  • zimapeti
    Nem kell nyomkodni semmit, ez az elveszti annyit jelent, hogy megakad a kép egy pillanatra, ami monitoroknál is gyakori jelenség csak ott nem ennyire zavaró.
  • bardocz
    Gondolom ez pont egy gombnyomással orvosolható, amivel megadod neki az új középállást. Pont mint freetrack-nál.
  • zimapeti
    Ebben a videóban mondja a fiú,

de ő rutinos tesztelőként rángatta a fejét rendesen, szimulátorozás közben elég ritkán kell pörögnöd mint a búgócsiga.
    Természetesen tudom annyira hirtelen rángatni a fejem, hogy elvessze a dk2 is a pozíciót, de ez elég ritkán fordul elő, nem teljesen életszerű vezetés közben.
  • arty
    köszi :)

ameddig eljutottam ezzal készítettem, de utána kézzel is sokat kell ám editálni, nem éppen teljes a cucc :)
    a vesszőhiba meg mindenhogy bekerül, ezzel a programmal is - ugyanis nem ellenőriz, hiszen nem tudhatta a fejlesztője, hogy ez gond :)
  • Hasselhoff72
    Ha az alábbi kis teszt kb közelíti a valóságot akkor számomra egyértelmű hogy várni kell minima a 4k-ig sajna:( Természetesen kipróbálom a véglegest és majd alkotok véleményt.
    Utoljára szerkesztette: Hasselhoff72, 2016.01.13. 20:25:26
  • unrealnoise
    Látod, az ilyen hiteles információk miatt szeretünk téged. Elmondanám, hogy NINCS a piacon olyan termék, amely valamilyen, akár egyes profi tesztelők szubjektív véleménye alapján nem pocsék. Lehet volt ilyen mint írod, lehet nem és csak túlzott az illető. A gond itt sokféle lehet még, de kötve hiszem, hogy az lenne az általános, amit te írsz... Pláne, ha ekkora gond lenne vele, akkor rég erről szólna minden cikk az Oculus Rifttel kapcsolatban, ehhez képest én még csak nem is hallottam róla. Szóval biztos nagyon hiteles. :D
  • lac coo
    De fel kell, annyi pixelt latsz amennyit az egyik kijelzo tud ....
  • lac coo
    En azon akadtam, fel higy valami teszten azt mondta a csavo, higy tok jo, harom perc alatt csak egyszer vesztette el a kovetest :)))
    Az tenyleg jo lesz :))