43023
  • lac coo
    Tipped szerint hany profi optikam van, volt....? :))
    Mittudomen mennyit estek .:)
  • arty
    a 159k az nettó, de jah, mészároslőrincekkel együtt ennyi :(
    nekem nem is az oculus a durva (persze, azis), hanem a vive tűnik embertelennek.... hogy az hogy tud majd így teret nyerni? (sehogy)

lac coo: a profi obik árai mennyit estek az elmult években? sajna ebbe is kell optika, az meg sose lesz (elég) ócsó :(
    oké, a panel igen, az beszakad majd, de szvsz nem az a nagy pénz ...
  • Alexease
    En is ezt mondom, ki kell varni azt a 2-3 evet. Teljesen logikus, hogy egy technikai ujdonsag mindig draga: fel kell merni tesztekkel az igenyeket, ki kell tapasztalni a gyermek betegsegeket, be kell vezetni a piacra; eleve kezdeskent monopol helyzet van es minimal gyartassal mukodik. Ezert jo hogy vannak olyanok, akiknek minden verzio belefer, akar ketto is, letesztelik rendesen amire megszuletik a valodi "vegleges";)

En is szeretek beleugrani dolgokba, szoftvereket tesztelni (Steam EA vagy egyeb tamogatas), csak en max 5-10E-rel dobalozom, nem fer bele 200E-kel szarakodni. Nincs ezzel gond, ez igy mukodik.
  • lac coo
    Lesz ez még olcsóbb is, sokkal, azért nem egy űrtechnika van benne .
  • Alexease
    Azert a hivatalos atlagfizetesrol te is erzed hogy sose fedi a valosagot;) Egyreszt brutto. Masreszt, ha osszeadok aztan osztok kijon persze az atlag, de nem mindegy ki mennyivel szall bele. Ha a lakossag 70%-a alatta van, 25% jol megdobja, a maradek pedig erosen feltornazza, attol meg nem jobb a helyzet;)

Meg persze az aranyok: ha valaki 500E-t keres es 400E valami, kinyogi, mert a megelhetese a fietese negyede/harmada/fele. De ha valaki 120-bol gazadkodik, es 120 a megelhetes, akkor az 50 is sok (vegtelen:P).

Amugy a Primax-ra irtam, hogy mar ertelmesebb osszeg. Az Occulust es hasonlo kategoria a durva.
  • arty
    olvasva a kritikákat, az oculusnak/vive-nek kb egy 4k oled panel kéne és "készvannak" ;)
    najó, nyilván nem, de az tény h a két csúcscucc AZONNAL kuka, ahogy kijön valami ráncfelvarrt revízió...

amugy vive/oculus 60hz-en egyáltalán nem működhet? mert 4k-ban ahoz is kell kraft, de 90/120 az kb "elérhetetlen"
  • lac coo
    Annak idején, mivel nem tellett igazi macro objetktívre, elég sokat szivattam magam closeup előtétekkel, szóval tudom milyen remek móka :))

Azt, hogy jobb vagy rosszabb nem tudom ,de nyilván ma már a kínaiakat kihagyni a számításból elég butaság ....

Azt meg biztosra mondom, bármilyen VR cuccot ma megvenni ,totál pénzkidobás, ha beindul akár egy év múlva is totál bóvli kategoriába kerülhet az occulus is meg a többi is ...
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.11.08. 19:18:35
  • arty
    maradjunk annyiban, hogy majd ha valami ÉRTELMES videós képes lesz az oculus mellett, azonos körülmények közt lekamerázni, akkor összevethető lesz a két cucc ;)

#38928 : ?? - a magyar átlagfizetés felébe kerül a cucc ;)

#38931 : vagy ha nem vesznek túl sokat ezekből az értelmetlen, f2p hulladékhoz megjelent pótlékokból ... merhamégis, akkor nem lesz értelme kiadni rendes forzát pécére, a nép megveszi a szutykot is, szutyokként tálalva... ;)
    Utoljára szerkesztette: arty, 2016.11.08. 19:15:32
  • Alexease
    Felig OFF, de a DLC dolgokhoz kapcsolodik (mi, mennyi, miert, hogyan) :)

Megjelent a Forza Apex-hez (ami persze "arkad", de mar PC-s, ezzel vezetik be, erositenek stb.) az elso "DLC", 14 auto es a Nurburg/Nordd, szaraz es vizes palyakon, 17$. Sok vagy keves, kerdeses, de aranyaban nem sokkal tobb vagy kevesebb mint mashol (pl. AC). Persze a Forzahoz alapbol van 60 ingyen auto, de nekik ez a bevezetes, meg amugy is tobb szazbol valagathatnak;D

Nem tudom az AC taborban mennyien vannak, akik elsosorban csak a latvany/tartalom maitt hasznaljak (a szimes resze masodlagos), oket at tudjak majd csalogatni, ha nem is ebben a Forza reszben, de majd a kovetkezoben ami teljesen kiforrott lesz PC-re (ha addig nem adjak fel:P).
  • lac coo
    Nincs mit, kerdezzetek nyugodtan ! :)
  • zimapeti
    Köszi, ha te mondod... ezek se ügyesebbek, csak jobb a vr lencséje:
    Ez az első próbálkozása:Vr htc vs oculus lencse
    Ez a második:Vr htc vs rift
    És a többinek is jobban sikerült:
    iRacing rift lenses
    Dk2
    Dk2 iR
    Ha majd egyszer te is kipróbálod és végre tudod is miről beszélsz, mit kell nézni, mi a különbség a jó és a rossz lencse között, na az megváltás lesz... nekem:))
  • Alexease
    Valakinek csak olyan jo, meg ha 400E akkor is, ha lencsen keresztul, kulso sima HD telefon kameraval is tokeletes 4K kepet ad videoban:DDD

Ez a PimaxVR is CSAK azert erdemel hozzaszolast, mert ertelmesebb az ara (persze a legtobbeknek igy is megvehetetlen), a 4K az "tokmindegy". Amugy meg teljesen mindegy, 1K, 4K vagy 16K, milyen pixeles vagy egyeb igeny, amig tobb havi fizetes egy hasonlo cucc, addig csak nagyon kevesek jatekszere.
  • lac coo
    Na mag jo, hogy lencsen keresztul nem tudja normalisan felvene, ha joegy a cucc ha nem :)
  • zimapeti
    Ezzel a videóval valami nem kerek, itt van egy másik felvétele ugyan ennek a srácnak ugyan erről a vr-ről, de köszönő viszonyban nincs a két videó minősége egymással:

Itt lencsén keresztül vette fel és borzalmas a kép minősége, szerintem DK2 szintjét sem éri el. Ebből is látszik mennyit számít a lencse, hiába a 4K. Amit te linkeltél az olyan mintha kiszedte volna a lencséket és a teljes kijelző képét vette fel, lencse és kettéosztás nélkül, középen mintha az orr helye látszana. Ez így 4K per szem, mondjuk jó látni, hogy 4K-val már elég jó képminőség lesz, de ez így kamu. Szerintem.
  • goldboy
    Én gondolkodtam rajta, szimulátorokhoz elég jó lehet (4k-s úgy hogy már nincs "szúnyogháló", de csak 60Hz, és girós a fejkövetés, ezért a motion sickness elég jelentős, a színek is elég gyengék állítólag), de szerintem még jövő év első feléig várni kell, addig lehet hogy OSVR-hoz is jön ki 4K-s panel.
    Pimax 4K test
    A VR-os srácok egy ideje már csak fizetett hirdetéseket gyártanak.
    Utoljára szerkesztette: goldboy, 2016.11.08. 13:04:18
  • sertrex #38924
    Szerintem ez nem telefonos, legalább is semmi hivatkozás nincs telefonra. Viszont elég fura a videó, mert olyan mintha a tesztelőnek nyakmerevedése lenne. Inkább hasonlít a már más játékokban látott sisakkamera nézetre, mint VR-ra. Egyedül a menüben lehetett tetten érni a VR-t.
  • Szabi #38923
    telefon hozzá meg 200k.. :D
  • lac coo
    Az Auchanban van ilyen, csak feher, 1990 Ft.- ! :)
  • Alexease
    Azert ennyi penzert (meg ha a tobbihez kepest "olcsonak" is tunik), az instant buy azert kockazatos;D Meg fele ennyiert is;)
  • haflac
    Nekem az ujjam már gyakorlatilag a "buy" gombon van,de jó lenne valami normális tesztet is látni,lehetőleg magyart,mert azt értem :) .Majd a vr-os srácok tesztelik szerintem.
  • Alexease
    Ez mar egy ertelmesebb ar lenne. Akinek megvan hozza a rendszer es 2 masik monitort tervezne, ezen mar el lehetne gondolkodni. Persze azert az ado, a szallitas, a kompatibilitas es egyebek kerdesesek, de legalabb mar nem tobb havi fizetes.
    Ha igy tobb ceg is beszall, akkor 2-3 even belul valoban elerheto cuccok lesznek.
  • haflac
    4k headset

bocsánat az OFF-ért
  • KRi2
    Elvileg kéthetente, váltva lesz normál funrace is.
    De a jövő során ha az egyik jelentősen kelendőbb lesz, akkor leválthatja a másik formulát.
  • Tyuki80
    Rendes funok már nem lesznek keddenként?
  • KRi2
    Kedd este ismét bolyozó! Paul Richard BMW E30

Folytatjuk a bolyozást, hogy még izgalmasabbá és még szórakoztatóbbá tegyük a szokásos kedd esti fun futamainkat. A lényeg röviden annyi, hogy nem a hagyományos értelemben versenyezni fogunk, hanem egy bolyban fogunk haladni, ahol az előzésé, a védekezésé és a folyamatos interakcióé lesz a főszerep. Gyertek bátran, csapassuk együtt ;)

Bolyozós esték: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?6026
    Keddi futam: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?6040
  • b-type
    valószínű, nálam nem indít semmit mármint a játékon kívül, a comodo fel se kapta a fejét.
  • ratb
    Avast virust jelez a linkelt proginál. Téves riasztás lehet?
  • croatianus
    A racedepartment küld e-mailt, ha frissül valamelyik korábban letöltött mód. Nekem legalábbis.
  • Thread
    koszi, megvarom en, mig lefrissiti a modder, az nem gond, de honnan tudom meg, szedem ossze?
    Mert gozom nincs honnan mar melyik auto honnan van, max. a racedepartmentre felmegyek, es nezem az AC cars-t.
  • b-type
    éjszakás voltam sry, szal:
    Meg kell várni ímg lefrissíti a modder.
    favágó megoldásom van, ha fent van az AcTools Cars Manager, akkor fogod azt kitörlöd vele, és behúzod bármelyik autó hangját...amelyik tetszik.
    ha nincs fent, kilistázza az összes autót, megmutatja minek mi a hibája, lehet javítani, de a hang nem ez.
    Ott jobb klikk és folder, törölsz, vagy átnevezel mindent. majd reload. Akkor felül kiírja hogy hiányzik a hangcucc, rákattintasz megkérdezi hogy akarod-e más autó hangját használni....ha igen, akkor kilistázod ami neked tetszik aztán betölti, onnan jó és kész.
    EZ a favágó módszer, gyorsan van hangod.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.11.06. 13:14:13
  • croatianus
    Rfactor-hoz van, ráadásul elég jól megcsinálva. Csak konvertálni kéne.()
    link
    Meg akkor már ezt is:cannon ball run
  • mtom1984
    Valaki nem tudná átkonvertálni vagy megcsinálni Assetto-ra a Pannonia Ringet?
  • Thread
    Mi a jo modszer a mod autoim hangjanak update-jere? Van egy jo gyujtooldal erre a problemara?
  • Ratrak
    mindig is kíváncsi voltam, hogy mennyibe kerülhet egy versenypálya... Nos, akkor megyünk a haverokkal az OTP-be (símaszkban), és pikk-pakk jó kezekbe kerül majd!
  • b-type
    vagy ez van, vagy nincs semmi amíg más meg nem csinálja...modderbarát a játék, ez jó, de természetesen ha változás van akkor a moddokat frissíteni kell. De a kukába nem megy semmi, a java része adatokra épül, mint súly azok nem változhatnak, illetve a felfüggesztés arányait át lehet emelni a Historic modból. ..ha pedig a gumi nagyot változik akkor lehet állítani a felfüggesztés pontjain (pl. csapdőlést tologatni).
    én passzióból reszelgetek egy-két autót, de csak a magam szórakoztatására, mert ezt a részét is szeretem.
  • Alexease
    ELADÓ FEJLESZTÉSI TERÜLET, OSTFFYASSZONYFA, PANNÓNIA-RING VERSENYPÁLYA INGATLAN

Remelem megveszik az Osztrakok/Nemetek es hasznaljak, ha nem, akkor valamelyik mutyi-kiraly beszantja maganak es akkor RIP:(
  • tobias88
    Szerintem számozásilag mennek tovább 1.10 és határ a csillagos ég. Amúgy meg szerintem nem lesz v11 gumi addig amíg az összes kocsi legalább a v10et meg nem kapja. Mellesleg ez a gumi fizika amúgy is egészen jóra sikeredett szerintem, ha túl gyorsan mész, túlmelegszik és gyorsan el is kopik, eddig ilyen nem nagyon volt

Most inkább a lényegi dolgokra kellene végre fókuszálniuk, mint pl a fékhőmérséklet meg hasonlók
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.11.05. 17:44:18
  • arty
    ... aztán kijön az 2.0.1 és a gumifizika v11 és borul az egész munka az árokba ... ;)
  • b-type
    Nem tudom megjelennek-e ezek a képek, de itt is látszik hogy néhány autó egyszerűen méretileg túl nagy, sajnos pont a legszebbek. :(

..hát nem, na mindegy, majd holnap, Alex Mega-ból hogy lehet képet linkelni?
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.11.05. 16:04:33
  • b-type
    persze. :)
    Ez csak elhatározás kérdése, nyilván vannak alfa/béta lépcsőfokok, az első lépésben 'csak' annyit kell elérni hogy problémamentes (alapvető fizika, hang), és legalább közelítőleg tervezett erősorrend legyen.
    második lépésben és a többiben már a finomságok, fizikai etalon kitűzése, gumikopás, benzinhasználat, fékezhetőség, váltókiosztás, légellenállás..stb. karaktert adni a mezőnynek.
    ..csinálhatja egy ember is, de az egy év innentől. 12 embernek ami egy kisebb elszánt/megszállott mezőny, két hónap.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.11.05. 15:49:02