19
 • Ellaberin
  #19
  Hmm. Szerintem a fonalat te vesztetted el. Én arrór beszéltem, hogy céges környezetben simán szűrhető, hogy adott alkalmazott mit fénymásolt.
  Ellenben, hogy te mit akarsz, ezt tényleg nem vágom. A beérkező levelek közt bármilyen dokumentum lehet, de az ne legyen már a befogadó sara. Vagy tényleg nem értem a fonalad, de mindegy is; elbeszélünk egymás mellett. (De ez az utóbbi hozzászólásod tényleg nem értem, de már nem is akarom megérteni, mert amit itt összevetsz, annak semmi köze egymáshoz.)
  Na minden jót ! :D
 • G_ArchAngel #18
  Te:
  "Ja és ez az engedékeny cég fizettet a céges fénymásolókon is jogdíjat, amin soha nem megy csak beérkező levelek szkennelése."

  En:
  " hogy te a Haboru es Beket vagy berszamfejtest akarsz fenymasolni?"

  Te:
  "Ugyanakkor valószínű nem láttál még vállalati nyomtatót: minden másolt, nyomtatott oldalt letárol és akár hálózaton keresztül lekérdezhető ki-mit másolt, nyomtatott."


  Szerintem, ha ilyen hamar elveszted a fonalat, akkor felesleges is folytatni.
 • Ellaberin
  #17
  Na, akkor még egyszer, mert látom nem jött le: _Az ártatlanság vélelme sérül._ Ami egy demokráciában alap.
  Ugyanakkor valószínű nem láttál még vállalati nyomtatót: minden másolt, nyomtatott oldalt letárol és akár hálózaton keresztül lekérdezhető ki-mit másolt, nyomtatott.
  Azzal egyetértek, hogy senki se kereskedjen másolt, torrentezett cuccokkal. Más kérdés, hogy ki az aki manapság pénzt ad ilyenekért. Lemezlovas? Te se lehetsz mai gyerek :) Utóljára a Dévényi Tibi bácsitól halottam ezt a kifejezést, sőt annó meg is nyertem bakeliten az "Én a lemezlovas" című kislemezét. :D Szóval az hogy a lemezlovasok lopnak, nem jelenti azt, hogy Gizike néni a földszint egyből is, de ő is fizeti a sápot, ha meg szeretné nézegetni az unokája fényképeit egy időt álló dvd-n, ha már megvette neki a fia a dvd lejátszót. És Gizi néni nem a szlovák import dvd-t fogja ehhez megvenni.

  Bár örülnék, hogy ha nagyon fiatal lennék, sajnos nem vagyok. :)

  Ugyanakkor vett/regisztrált winfosom van és minden más programom ingyenes, mivel mára már egy átlag felhasználású gépen simán elboldogulsz ingyenes progikkal. Fotósboltot nem használok, bár ha kellene ott a gimp. Mégis pl. a filmeket torrentezem és hidd el az 5%-át sem nézném meg moziban (sajnos gyenge a felhozatal). De az általam nagyra tartott filmek nagy többsége itthon figyel eredeti dvd-ken. A zenét is megveszem cd-n, dvd-n, bár már eléggé kinőttem a rajongó korszakokból, így nem sokat.
 • G_ArchAngel #16
  Meg vagy te zavarodva teljesen?:)))
  Szerinted honnan a pacihimvesszobol tudna akarki is, hogy te a Haboru es Beket vagy berszamfejtest akarsz fenymasolni? Illetve az SD kartyadon a Lesbian babysitters 2-t vagy a sajat fotoidat tarolod?
  Mi akadalyozna meg, hogy te azokat a dolgokat muveld, amire nem vagy jogosult?
  Ki ellenorizne? Ez olyan, mint 1.2-es Corsa-t venni ceges kisteherszallitonak es kicserelni a hatso uveget.
  Pedig te a cegednek vetted, nem erted, hogy kerult bele a 2. ulessor!
  Ha a svedekrol beszelnenk, akkor jogos lenne az aggodalmad es fejet hajtanek az erveid elott, de mivel nem egy embert ismerek, akik CD masolasbol, jatek irasbol gazdagodtak meg 10-15 evvel ezelott, illetve a mai napig szarnak a lemezlovasok arra, hogy illene megvenni azt amibol leakasztanak nyarankent par milliot, igy inkabb csak mosolygok a gyerekes erveiden. Nagyon fiatal lehetsz, ha ennyire meseszerunek latod a vilagot:)

  S vegul, mar tobbszor elmondtam, hogy vegul is en letojom, ha te letorrentezed a Justin Biebert, de azokat nyugodtan vagjak huvosre, akik penzkeresesre alkalmas szoftvereket lopnak, meg sajat hasznalatra is, mint a Photoshop. Britney-re nem mondhatom, hogy van ingyen Britney, de Photoshop-ot nem kell lopni van ingyenes vagy olcsobb alternativa. En sem lopok BMW-t, mert csak szaros Renaultra vagy tomegkozledesre vagy kerekparra van penzem. Trial is van belole 15-30 nap alatt minden szoftvert ki lehet probalni.
  Aki ezt nem latja be, nah az a demagog.
 • Ellaberin
  #15
  Ühüm. És miért is? Ja hogy azért mert ezt a sápot "átverte" - egy kis lecsurgóért - a politikusainkon a holdudvaruk.
  Gondolom közel állsz a húsos fazékhoz, azért írsz ilyen blődségeket.
  Ráadásul csúsztatsz is, de te is leírtad: legális nálunk a másolat. Más kérdés, hogy kereskedelmi forgalomba nem bocsáthatod. De vegyíted, maszatolod, hogy nálad legyen az igazság. Még szerencse, hogy vagy olyan figyelmetlen, hogy magadnak mondasz ellent.
  Ja és ez az engedékeny cég fizettet a céges fénymásolókon is jogdíjat, amin soha nem megy csak beérkező levelek szkennelése. (Jah, ártatlanság vélelme sutba vágva. De mi előtt jönnél, hogy úgy is lemásolódik 1-2 nem oda tartozó cucc..., na azelőtt mondom, hogy vincseszteren minden tárolódik és ellenőrizhető és ellenőrizve is van). Mind ezek mellett a fotómasinámba vett ilyen-olyan tároló kártya árában is benne van, amin saját fényképek tárolásán kívül más nem történik. De! Mivel akár rámásolhatnék bármi nemű védett tartalmat, hát azon is ott van az adó.
  Megint csak meggyanúsítva - sőt bűnteve! - vagyunk, mert biztos csaló szemetek vagyunk? Mindenféle bizonyítás nélkül.
  Gondolkodj el! Tudom jó állás lehet a semmiért pénzt kapni, de legalább ne légy demagóg, vagy legalább ne tedd ezt közzé.
 • thrawnguru
  #14
  Hagyni kéne a jogvédőket, kiadókat, mindent a fenébe. Lehessen letölteni egy teljes lemezt 500 forintért egyenesen az előadó weboldaláról, és kész. (És lehessen meghallgatni akármilyen keki minőségben ott azonnal.) A pénz egyenesen az előadónak menne, és nem költenének el az emberek összességében milliókat arra, hogy a "jogvédők" is mercivel járhassanak. Mi a fenéért van az internet, ha nem használják ki? Haladjanak a korral. Az egész sírás azért megy, mert a jogvégő szervezetek a vesztüket érzik, már ma is vannak olyan előadók, akik az egész procedúrát egyenesbe kötötték.
 • aaaaa
  #13
  A Napster képviselői rég nem azok, akik eredetileg voltak, Egy fizetős szolgáltatást nyújtó cég megvásárolta a jól bejáratott nevet és alattomos módon azt próbálja elhitetni, hogy bármi köze lenne a régi Napsterhez. Már a cím is megtévesztő. Mint ha egy kalóz oldal, (ami már ugye rég nem az, ami egykor volt) is azt akarná, hogy korlátozzák a kalózkodást.
  Na itt kezdődik a néphülyítés.
 • aaaaa
  #12
  Ok legközelebb remegő kézzel nyomjuk meg a Youtube-on is a play gombot, mert az is lopás ugye. Meghallgatom párszor megunom és lehet hogy eszembe nem lesz megvenni. Sőt ha felveszem a rádióból kétkazettás magnóval, akkor is egy aljas börtöntöltelék vagyok... Ha neked az lenne kiírva az újságra, hogy tolvaj ha elolvasod amíg nem fizetted ki, akkor rá se néznél ? Én akkor valami sorozatrabló lehetek, mert naponta végig szoktam lapozni a benzinkútnál a szennylapokat, kb. annyit is érnek. De legalább védem a környezetet... :)
  Mindig is másoltak, és aki ebben nőtt fel, ma sem érzi bűnnek, bárhogy megy az agymosás. "Sajnálom" a kiadókat, de pont a jogvédőik paraszt módszereinek és milliós perekkel való rablásai miatt tartják őket harácsoló erkölcsi szarnak, akik két fillért nem érdemelnek. Maguknak csinálták.
 • nextman
  #11
  Szerintem manapsag lemezt kiadni lopas inkabb, mint letolteni.
  Es a jogvedoket kene lekorlatozni, mondjuk szogeskeritessel egy lakatlan szigeten.
 • Keszthelyy #10
  Milyen jó lenne ha mégtöbb kultúrobszcén ingyenélő szívná a vérünket. Ugye? Belegondolok milyen frankó a világgazdaság állapota az 1000 dollárt fektes be 20millát nyerészkedj megoldásoktól. Az egész szórakoztatóipar erről szól semmi másról. Összevinnyogunk egy lemezt pl. 5000 dollárból és kiszórjuk a ruppótlan vertyogásunkat 1.000.000-ért. Persze tisztelet a kivételnek. Inkább valami társadalmilag egyenlő hozzájárulást gondolnák ez ügyben. Mondjuk megversenyeztetném a "kuktúra" díszes képviselőit. Egy alsó limit lenne a népszerűséget illetően. Ez alatt leves! Magyaul szórakozzon saját költségére a szerencsétlen, vagy finanszírozza az a pár tucat sérűlt aki nyalja a hangját. Felette lehetne értékarányosan honorálni a tevékenységet. Természetesen erre nemzetközi összefogás kellene. Az meg sose lesz. Főleg hogy egyesek vagy inkább sokak ellenérdekeltek.
  Még valami. Szerintem egy zenekar éljen élő előadásokból. Értem én, hogy könnyebb kiadni félmillió példányban ugyanazt és a vevő majd meghalgatja amin akarja. Az előadóművészek meg lóbálják a lábukat Hawai-on. Ez természetesen kényelmesebb. Koncertet szervezni koncertekre járni gáz. Mert melózni kel. A plébek-re meg lebukhatunk. :) Jajj de átlátszó. Megin oda jutunk, hogy könnyen sokat. Ugye??? Mielött bárki is félre gondolná. Meg vagyok elégedve azzal amim van. Vagy is a jó szerivel semmimel. Gondoljanak bele. Tőlem elvenni nem lehet semmit. Ha megbüntetnének amolyan jó pár millára mennék leülni. Addig eltartana a sok ökör akiknek ez a rendszer jó. :D Közben kitanúlnák pár értékesebb hivatást. Példáúl a törésmentes zárnyitást vagy a zsebtolvajlást. Buli is az olyan rendszer ami a kistílű bűnelkövetöből nehéz-bűnözőt csinál. Nem? Na fel a fejjel! Kinek inge vegye bátran magára.
 • BrockSamson
  #9
  A kiadok evtizedekkel ezelotti elavult modelleket szeretnenek feltamasztani az egyertelmuen szar. Az arszabas, a terjesztesi metodus, a szerzoi jogok mind valtoztatast igenyelnek, ebben nincs vita.

  Annak elismerese hogy jogtalan amit mi, letoltok teszunk nem annak az elismerese hogy igazuk van a kiadoknak es a jogvedoknek, csak annak a logikanak a megcafolasa, hogy eleg a penztelenseggel indokolni a lopas okait.
 • G_ArchAngel #8
  A jogdij a medium vegso aranak resze, semmi kozod hozza, hogy ez mekkora szazalekot takar, a vegosszeget kell kifizetned.
  Vagy ezentul majd bemesz a TESCO-ba, leteszel 60Ft-ot egy liter tejert, mert te ugy gondolod, hogy Jozsi bacsi ennyiert adta a nagykernek, akkor te sem fizetsz tobbet. A lathatatan koltsegek meg le vannak szarva reszedrol?
 • G_ArchAngel #7
  Igen, lopas mivel a legtobb median szerepel, hogy a sokszorositast a torveny bunteti.
  Magyarorszagnak nagyon-nagy mazlija van az Artisjus-szal, meg egy ilyen engedekeny ceg nincs a vilagon, hogy par forintert, amit az ures adathordozokert fizetunk jogosan masolhassunk akarmit sajat hasznaltra.
 • mad mind
  #6
  Nos, egy lemez letöltése akkor lenne bűn, ha nem húznának le minden sarkon jogdíjjakkal. Mivel többszörösen megfizetem a lemezeket, igazából pofátlanság pénzt kérni értük.
  A jelenlegi rendszerben az ember fizet, ha vesz egy üres adathordozót, függetlenül attól, mit vesz rá, fizet, ha vesz egy íróeszközt és fizet, ha ténylegesen vesz lemezt. Helyes megoldás ez?
  Ja és a lemez eladó cég bűnözőnék tart és nem engedélyezi a lemez lejátszását akárhol.
 • Reparamorf
  #5
  Kedves BrockSamson !
  Már miért lenne lopás. Ha valakitől kölcsön kérek egy lemezt, -az lopás???
  Még talán meg is hallgatom, -lehet le is másolom...,hogy ne keljen mindig elkérnem.Ez nem lopás. Ha utána pénzért árulom a neten, vagy a puiacon, vagy akárhol, na az csúnya dolog. Talán ha az illetékesek,(zenekiadók, "érdekvédők"
  kereskedők, az előadókat nem is akarom ide venni, mert talán ők kapják a legkevesebbet.) kevesebbet szeretnének lenyúlni, és nem akarnának milliókat kaszálni egy néhány ezer példány eladása után, és ha nem kerülne egy audio Cd
  3-6-ezer forintba, a tisztességes ár talán max 1000 forint lehetne akkor biztos több fogyna. A minőség és a csomagolás miatt kevesebben töltenék le a kedvenc lemezüket. Az ember nem akar zsákbamacskát venni, meg kíváncsi is egy-egy új lemezre vagy előadóra. Én bizony orrba-szájba töltök, nem csak zenéket, filmeket, programokat, játékokat, de csak magamnak és ismerőseimnek akik nem tudják megtenni, minden ellenszolgáltatás nélkül. és, ha ezt valamilyen módon megpróbálják megakadályozni, (megakadályozzák)akkor köszönöm nem kell az internet.
 • Ferrer
  #4
  Nem lehet mindent előadni élőben. Vagyis inkább, egy producernek többe kerülne élő koncertet szervezni, mint amennyi bevétel bejönne abból.
 • Szefmester
  #3
  Pontosan, a zenészek ne a lemezeladásból akarjanak megélni, hanem a koncertekből. Egy ember pedig szerintem inkább elmegy egy félhomályos bárba ha ott minőségi és élő jazz zene szól, mintsem valami elektromoscigány.

  ha pedig nem töltöm le a zenét, akkor soha nem ismerem meg a legtöbb előadót akiket ma nagyon kedvelek, és a koncertjeikre sem jártam volna el.
 • finizlik
  #2
  Amióta a gonosz terrorista fiatalok torrenteznek orrba szájba, azóta nőt az előadók bevétele mert eljárnak koncertre...

  Engem meg ilyen MM meg dzsásztín kölyök hidegen hagy.. Tőlem nyílvánosan éhen is halhat.
 • BrockSamson
  #1
  Nem tagadom, hogy egy lemezt letolteni lopas. Az, oke. De hetkoznapi peldat mondok: meglatok egy lemezkritikat. Nem feltetlen egyezik az izlesem az irojeval, szoval letoltom (en szemely szerint teljes albumokat hallgatok, nem csak onallo szamokat). Ha tetszik es megkedvelem elmegyek a koncertre. Ha nem talalom meg torrenten, akkor nem ismerem meg, nem kedvelem meg, 0 penz az eloadonak. Ettol az albumot tovabbra is elloptam, ez igaz, de mivel penz hianyaban ugysem vennem meg igy jobban jar az eloado ha letoltom, mert ugy van 50% eselye hogy penzt is lat belole. Az hogy nincs penzem ra persze nem teszi a dolgot jogossa, de hat ez van.