Jövőlatolgatás NASA módra II. rész
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az egyik apollo is be volt kamerazva es az utolso ursiklok is. A repedes fo oka az, hogy a nasa regebbi hajtomuvei aktiv hutesesek voltak, tehat a befolyo uzemanyaggal hutottek a fuvokakat. Itt passziv rendszer van, tehat a fuvokak egyszeruen kibirjak az adott homennyiseget. Nem teljesen tokeletes meg a technika, Carmack csapatanak el is tort az egyik egy korabbi nasa versenyen.
Ezen a felvetelen jol latszanak a hutesre szolgalo csovek a fuvokakon es az is, hogy 4-5 lepeses volt egy stage separation es seged hajtomuveket hasznaltak hozza:
http://www.youtube.com/watch?v=iJIY4n5oXjc
Mindezeken túl a fokozatok visszaszerzése közvetve a megbízhatóságot is növeli: így sokkal hamarabb kiderül, mik a rendszer gyenge pontjai.
Az általad említett repedés:
Hol láttál eddig ilyen szinten bekamerázott rakétát???
Ha eddig felrobbant egy rakéta csak sötétben tapogatóztak, a telemetriai adatokból próbálták kikövetkeztetni a hiba okát, amit vagy sikerült pontosan megállapítani, vagy nem. Ha sikerült is, akkor sem igazán lehetett alkatrészre pontosan megállapítani, így komplett egységet kellett költségesen újratervezni.
#7 Talán azért nem bombázzák a közvéleményt látványos prezentációkkal mert nincs szükségük felhajtásra a források bevonásához. Hány ilyen látványos CGI blõdséggel elõálló vállalkozás tûnt már el a süllyesztõben? Az Amazon. com fejesének lényegesen több van a bankszámláján mint a NASA által megítélt 20 millió.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Elon (SpaceX) egy kongreszusi meghalgatáson nyilatkozta hogy a teljes Falcon 1 és Flacon 9+Dragon (ebben benne van az eddigi összes kilövésük! a rakéták teljes költségével és fejlesztés) összesen 850 millió dollárba került.
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ?
Pont úgy nézett ki a cikksorozat összes része, mint bármelyik sg-s cikk. A hiba sanszosan a te böngészõdben volt / van.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Most is csak egy apró technikai kérdés: muszáj ilyen vastagított betûket használni? Nem kellemes az olvasása így a szövegnek.
(ha közben kijavult, akkor ez a hozzászólás törlendõ)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Szerintem az egyik sötét ló a Blue Origins lehet, mert ott azért komoly vagyonok vannak a háttérben, és kijelentették hogy a NASA nélkül szeretnének piacra jutni.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Hamarabb fogjuk kiírtani magunkat a 3. vh-val minthogy ennek jelentõs eredményét látnánk
Ezek a 20-30-40 millió dolláros díjak és pályázatok meg szinte nevetségesnek tünnek számomra. Most nézem, hogy a NASA 2012-tõl 2016-ig minden évre 850 millió USD-t kért a kereskedelmi ûrrepülés támogatására. Idén ez 612 millió volt és jövõre alig a felét kapják meg!? Valami azt súgja 2013-ban ez az összeg még kevesebb lesz. Már-már komikus látni, hogy a NASA-tól minden évben egyre többet várnak el a szenátusban, miközben rendre visszautasítják azt, hogy ehhez az anyagi fedezetet is biztosítsák.