20
  • narumon
    #20
    Hogyne maradt volna, csak nem a Sonynál kell keresni.
  • narumon
    #19
    Példákat; nézd meg a Sony erősítőket, lejátszókat, bármilyen hifi termékét. Ennyi.
  • cateran
    #18
    ex-has talalat

    2 Gb mp3 - £29...vicces..Ennel csak az Apple tolja szebben...£40 1 szinten 2 Gb-os Shuffle...moka es kacagas
  • cloud.strife
    #17
    Bizonyítékot. Milyen árával?
  • sanyicks
    #16
    Vagy akár fordítva is történthetett... egyszerű trükkökkel(vagy akár trükkök nélkül mert ugye 1-2 cég keményen a tudatmódosításra, divatteremtésre épít) elhitetik hogy hogy a sony nem csak az árában a legnagyobb, pedig valójában csak az árával tűnik ki...
  • cloud.strife
    #15


    Jól összefoglaltad. Akit ez a téma érdekel annak kötelező elolvasni Akio Morita Made in Japan című könyvét, jól látható lesz az egész háttér és a hozzáállási különbség.

    Okádék egy ipar lett ez kérem. Kár hogy azokból a régi jó dolgokból nem maradt semmi... :(
  • Tetsuo
    #14
    A gazdasagi es technologiai "fejlodes" abban all, hogy olcsobb helyen es nagyobban gyartat egy vallalat. Ez relative olcsobba teszi a termeket, de a minoseget egyertelmuen rontja, amit kivedhet egyfajta garanciaval ill. azzal, hogy a felgyorsult fogyasztasban nem kell hosszutavra terveznie termekeket, sot jobb, ha betervezi az elavulast.

    Emiatt gyartat ma mar mindenki kinaban az eppen megengedheto legszarabb korulmenyek kozott es x szazalek hibaval, mert adott vasarolt licenszel ez hozza x ido alatt a legtobbet.
    Ezert tunnek el a gyarak Europabol vagy eppen Japanbol, csak a minoseget extremen igenylo gyartasok maradnak a draga helyeken, mint orvosi muszerek, luxus karorak, profi hasznalatra szant berendezesek vagy autok.

    A 80-as evek vegen, 90-es evek elejen nagy slagerek voltak bizonyos Sony termekek (erositok, deckek stb.) kifejezetten a minoseguk miatt. Az otthoni szorakoztato-elektronika ipara ma mar egyertelmuen nem a minosegrol szol, hanem az ujdonsagok meglovaglasarol.
    Ma mar szazalekba egyre kevesebb embert foglalkoztat a technikai minoseg, plane a szorakozas nivoja...
    Ma a tizen, huszonevesek es idoesebbek sem azon vitatkoznak, melyik termeknek milyen a hangminosege vagy hany evig "birja" a termek, (mint pl. az en fiatalkoromban), hanem hogy mennyi ujdonsagot tud, megha az utolso dzsunkarol jott is a froccsontott vacak.

    Szoval a vilag es a gyartas ill. az igenyek bizony valtoznak es szubjektive ugy gondolom, nem feltetlenul jo iranyba(n).
  • cloud.strife
    #13
    Ezt a drágább a Sony dolgot valaki vezesse már le, mert egyszerűen nem értem ezt az általánosítást.

    Súgok: aki ezt állítja annak fogalma sincs erről a piacról.

    Példákat kérek. Hajrá.
  • cateran
    #12
    This:)
    A Sony vilageleteben eros kozepkategoria volt, azaz pontosabban szepen csusznak lefele, csak az arak maradnak...
  • narumon
    #11
    Japánt nem lehet idevenni. Japán ember ugyanis csak japán terméket hajlandó venni. Ismerek párat személyesen is, tudom, hogyan gondolkodnak.
  • narumon
    #10
    Nálam a Sony a kilencvenes évektől folyamatosan vesztette el a renoméját, többek között azért, mert ár/teljesítményben nagyon rosszul állnak. (Azóta még romlottak is). Így lassan odáig fajult a dolog, hogy talán a Sony az egyetlen márka ami semmilyen módon nem található meg a lakásunkban, pedig itt aztán van minden :)
  • coolbboy83
    #9
    Sajnos az ár nagyon fontos tényező... de főleg az ilyen csóró országokban mint ez, ahol egy mezei kábeltrükkel elhitetik a parasz emberrel hogy a Samsungnak jobb a képe, mint a Sony-nak, ha pedig a kuncsaft pénzes akkor a Sony-t Panasonic-ot dumálják rá :-) szintén ezzel a trükkel...

    Egyébként ha a kidolgozást nézzük... egy Sony/Panasonic kidolgozása nem olyan mint egy LG, hogy hullámos a műanyag, meg a keret, mert úgy sikerült :-)

    A Philips is nagyon jókat tud csinálni...

    Ízlések, ár és pofonok... ennyi. Japánban több Sony fogy mint pl az egész EU-ban. Évekkel ezelőtt Sony márkaboltban dolgoztam - élmény volt, jófej kollégákkal.
  • coolbboy83
    #8
    Hát nem tudom hova fejlettebb az LG pl.... házimoziban pl sehol nincsenek a Sony-hoz képest, és itt nem csak az ES szériára gondolok :-)
    Azért egy Vaio felépítése sem semmi - Apple szint... persze árban is...
    Profi HD Kamerák, Broadcast és Videoipari berendezések.... összességében bőven nyereségesek... Kamerákban a Sony messze mindig a legjobb ! És csk utána jön a Panasonic és a JVC, Canon... a többiek pedig nem számítanak, pl a Samsung sem.

    TV-k az más.... ott az árak dominálnak, de nemhiszem - hogy a Samu fejlettebb lenne, mert a Sony-val van közös LCD gyára és a Sony magának mást gyárt !!

    A Sony soha nem volt olcsó.... ahogyan a Denon, Marantz, Yamaha és a többiek sem - de ők inkább a házimozi témában vannak.
    TV-k terén a Panasonic és a JVC sem olcsók...

  • samebadi
    #7
    Fenykepezogep-gyartasban viszont erosodtek, es tegyuk hozza, hogy a szokoar katasztrofa is eleg sok sony gyartosort mosott le japan foldjeirol.
  • samebadi
    #6
    Izzadjanak csak. Imádom a sonyt de elkezdett a semmire föl megfizethetetlenné válni. Pl van egy walkmanem, imádtam, hogy kis méretéhez képest nehéz és hideg, mintha fémből lenne, aztán nemrég szét kellett szednem, és észrevettem, hogy egy fél centi vastag fémalapon csücsül az akku, hogy masszivabbnak, nehezebbnek es hidegebbnek hasson a gep. A fej-fulhallgatokban is nagyon erosek voltak.

    Igazabol a sony meg mindig jo marka, csak 4-5 eve tulfejlodte oket a samsung, lg, apple, stb, ok meg meg megmaradtak a kenyelmes luxusaraiknal.

    de mondom, az ilyen szituaciok segitik elo a fejlodest, szoval szedje csak ossze magat szepen a sony. Nem szeretnem, ha az egyik (volt) kedvenc markam bedaralodna, vagy elszigetelodne.
  • cloud.strife
    #5
    Bulváresgé......
  • DjDano
    #4
    A Sony tévéi máig a csúcson vannak minőségben, de árban már sokszor nem tudnak versenyre kelni a Samsung hasonló ajánlataival.
  • Vers
    #3
    hamarosan veguk lesz, a telefon biznicen buknak, a tv uzlet haldoklik, a playtationt sikerult lejaratniuk, hamarosan daraboljak oket, innen mar nincs visszaut
  • NEXUS6
    #2
    A Sony sokáig talán a leginnovatívabb cég volt, a legszínesebb termékpalettával. Ez mára megkopni látszik, mert jó néhány fejlesztése nem úgy jött be, ahogy gondolta, így nincs pénze a "felesleges" fejlesztésekre. Mert bizony ha 5 újdonságából 1 bejött, de nagyon, akkor a másik 4 sikertelent simán benyelte.
  • Old PS Fanboy
    #1
    Én szinte biztosra veszem, hogy a Sony nem kockáztat meg egy generáció váltást és a PS3 + Vita párossal fog nekimenni a Wii U-nak és az új Xbox-nak.