George Lucas megakadt az Indiana Jones 5-ben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MacGuffin..aranybili például....mit kell ezen ennyit agyalni...
Te melyik filmre gondolsz? Indy 4? Mert én a SW és az Indy trilógiáról beszéltem, amiket nlght fikázott. Ezeket nem hiszem, hogy kevesebben tartották jónak, mint közepesnek és szarnak.

Végülis a kritikusok többségének is bejött... de az õ véleményükre ugyan ki ad? elõbb hiszünk a barátok közt függõknek, mert õk tudják mitõl döglik a légy.

--- Most akkor jöjjön az a marhaság, hogy Lucas biztos lefizette õket 😊 ---

A másik meg hogy egy ember sem fogalmazott meg negatív véleményt, ( azon kívül, hogy rossz a koreográfia - LOOOOL) így nagyon nincs is mirõl beszélni Az hogy "SZAR" az elég kevés véleménynek.
" Shya, imádom azt a gyereket, fõleg amikor zavartan beszél olyan gyorsan, érthetõen "

Na, akkor kéne tarkón lõni!
Ezt most komolyan írtad? Eltér az ízlése az átlagtól? Olvastál véleményeket a filmrõl? Sokak szerint szar volt, néhányan közepesnek és korrektnek tartották, és megint sokan, bár kevesebben, mint a másik véglet, jónak tartották. Aki szarnak tartotta az persze azért mondja ezt, mert sokat várt tõle, és neki már a közepes is szar.

De nem ez a lényeg, hanem ez: "azt hiszik, hogy csak az õ véleményük lehet az igaz"

A durva, hogy nem veszed észre, hogy ez pont a fanatikusokra, a filmet szeretõkre igaz, õk akarják valamiért megvédeni, õk azok, akik nekiesnek annak, aki véletlenül azt írja, hogy nem volt jó, vagy a negatív véleményt megfogalmazókra olyan hülyeségeket írnak, hogy "eltár az ízlése az átlagtól" meg, hogy "fikázó". Ez a "nem látja a fától az erdõt" látásmód elég durva.
Lehet fikázni nyugodtan, neki nem tetszik, kész. Eltér az ízlése az átlagtól. Ennyi. Bár az tény, hogy a fikázók általában azt hiszik, hogy csak az õ véleményük lehet az igaz, mint valami vallás.

nIght:
Star Wars nélkül soha az életben nem lett volna Mártix, mert a SW eszement sikere elõtt egyetlen stúdió sem költött dollármilliókat sci-fire, ami egészen addig b-kategória mûfaj volt. Az egyetlen kivétel Kubrick 2001 Ûrodüszeiája volt, ami a sci-fit komolyan vette, de az anyagilag nem volt kiemelkedõ siker és elsõsorban mûvész körökben jegyezték. Ha tehát annak idején Lucas befürdött volna a Star Wars-al (amire amúgy minden esélye megvolt), akkor a sci-fi és vele együtt a vfx iparág sohasem fejlõdött volna a mai szintre, mert a mûfaj beragadt volna az "értelmetlen pénznyelõ" kategóriába.
Abban egyetértek, hogy az x-edik bõr lehúzása szánalmas, legyen szó SW-rõl, Indy-rõl, vagy Alien-rõl, de ehhez nem kell leminõsíteni a klasszikusokat, elég megnézni mivé silányodott egy zseniáls elsõ rész után a Karib tenger kalózai.
RoyalPredator
MacGuffin - Facebook szerverek ?

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

Ó szegény csak nem tapostam beléd annyira, hogy máris elkezdünk személyeskedni 😄
Amúgy nem láttam a twilightot, nem is akarom megnézni, 27 vok és nálam a kultusz filmek szintje a kaland/fiction kategóriában inkább a mátrix és a harcosok klubja, mint az indiana jones és a SW. Azt sem értem h minek megcsinálni az x-edik verziót belõle. Lenyúzzák õket az utolsó cent profit reményében is, ahelyett hogy inkább vmi újon törnék a fejüket. Mintha hollywoodban megszûnt volna a kreativitás egyes rendezõk fejében. Van egy rakás könyv, amit simán meglehetne filmesíteni.
Filmtorteneti klasszikusok 12 even aluliaknak es/vagy 80-as iq alattiaknak nem ajanlottak, szoval nezegesd inkabb a Twilight szeriat vagy vmi jo kis csitt-csatt-dirr-durr no brain-no pain filmet......
A 4. Indy szvsz korszakalkotoan szar volt (1x megneztem nyogvenyelosen, soha tobbe nem akarom😛)
Mi a mai mérce neked? Twilight? Mennyi lehetsz, 15-16? lepj meg!
Nekem pl a 2-nél jobban tetszik a 4.
Még a 4. lett a legigényesebb (de így is 6/10), az elsõ 3 elég gagyi koreográfiával jött ki, sírni tudnék 1-2 jeleneten, a nácik meg a könyökömön jönnek ki... én értem h kultusz meg régen mások voltak a standard igények, de én szeretek egy mércével mérni, mégpedig a mai mércével, tudom h most legalább 20 kocka homlokán kitagadtak az erek és vérben forog a szemük, de guess what a SW széria is egy gagyi, túlságosan felfújt szarság...
Kenobi srác felsorolt több értelmes érvet is, amivel cáfolja, hogy szar film lenne ellenben te nem mondtál egy konkrét dolgot sem az igazolására... ergo felesleges volt most megszólalnod.
Mellesleg:
Megpróbáltam értékelni a cikket, a végén levõ kérésnek megfelelõen, de csak 1 csillag volt hajlandó bejelölõdni. Adtam volna kettõt is, és csak azért ilyen keveset, mert ugyan jó az írás (köszönjük), de talán szerepelhetett volna benne, hogy tényleg H. Ford alakítja-e I.J-t, közben milyen másik filmekben is szerepel?
Vannak, akiknek az érdeklõdését már csak a szuperpörgõs üldözõsdis-gyilkolódzós filmek tudják lekötni, mert nem vették idõben észre azt a pszichofizikai tényt, hogy a túlzott pörgés centrifugája szétszórja a lelkivilágot, és az igazi dolgok iránt érzéketlenné tesz, vagyis agyilag sorvaszt. Szerintem az eddigi 4 Indiana Jones mind kellemes kalandfilm, a drasztikusabb filmeket pedig nézzék olyanok, akik csak arra képesek.
Hogy H. Ford öregszik? Ebben se látok semmi rosszat, végül is egy régész professzort játszik, aki öregen, akár egy motoros kerekes székben, vagy egy önjáró robot vezérlõfülkéjében is végezhetné a különleges leletek kutatását. Ki tudja, hátha ilyesmire is sor kerül majd a 6. filmben. Például a Hold túloldalán, ahová (csak hogy újabb ötletet adjak) a 2020-as évek terrorisztikus támadásai elõl a Vatikán egy titkos bázison elrejtette eddig is féltve õrzött könyvtárát...
Ej, de unalmas már amikor egy egyén saját véleménye alapján eldönti, hogy neki szar volt egy film akkor az mindenkinek szar volt
bakvarnyu
Milyen szar volt a 4. rész is. Ebben Harrison Ford már bottal fog járni?

Ami a MacGuffint illeti, a legkézenfekvõbb lenne azoknak az "õsmagyar ékírásos" aranylemezeknek a felkutatása, amelyekkel a különös sorsú Móricz János is foglalkozott eltûnése elõtt Dél Amerikában.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9200027&la=114719526
Sajnos, én laikus vagyok a témában, és nincs levelezõ kapcsolatom G.L-lel, se S.S-sel. Aki fantáziát lát az ötletben, mármint abban, hogy az 5. I.J. filmnek magyar õstörténeti legenda-vonatkozása legyen, továbbítsa nyugodtan a forgatókönyv írónak, ezennel lemondok az ötlet-jogdíjról!
Üdvözlettel: ZsL, www.paramania.hu
Ej, de unalmas már a rajongók kifogáskeresése, hogy divat. Ha nincs értelmes érvük, akkor jönnek azzal, hogy divat. Persze, hogy divat, mert tényleg elég rossz film volt. Nem csak az ufó miatt, hanem sok-sok dolog miatt.
Szerintem 10/10 mind a négy rész. A Kristálykoponyát - hasonlatosan az SW prequelekhez, vagy bármilyen régebbi kultfilm folytatáshoz - divat fikkantani.

Pl. az Ufós dolog. Holt volt az leírva, hogy Indy csakis bibliai eredetû, vagy más vallási kegytárgyat hajkurászhat? Legalább valami frisset, újszerût adott az egésznek, ráadásul tökéletesen reflektált az '50-es évek ufó-bolond hangulatára is.

A film története, képi világa, a karakterek mind-mind a helyükön vannak. Igazából az elmúlt 10 évben divat lett filmeket fikázni, de ezt már Kevin Smith is jól kifigurázta a Jay és Néma Bob Visszavágban.
Broafka
+1
az Indy trilógia istenkirály (nekem személy szerint a 2. rész tetszik a legjobban, mondjuk sokan azt tartják a leggyöngébbnek, nah mind1)
de a 4. rész nagyon gáz volt, fõleg ezzel az ufós dologgal, egyedül Ford vitte csak a filmet, de már õ is csak járókerettel (meg Shya, imádom azt a gyereket, fõleg amikor zavartan beszél olyan gyorsan, érthetõen, zseniális szerintem 😊 )

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Szerintem már a negyediket sem kellett volna...

www.adamexdesign.hu

NEXUS6
Hááát nem tudom, de ma már pl. az Uncharted sorozat nálam legalább annyit, vagy inkább többet jelent, mint anno a Indy filmek.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

várós
Lucas, Spielberg, Ford, valamint az Indiana Jones filmek óriási rajongójaként nagyon várom az ötödik részt, remélem minél elõbb megcsinálják.