Halláshatár
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sztem is az audiológián végzett vizsgálat a mérvadó. A vizsgálat sztem a mély hangok határára is kiterjed. Amúgy az ilyen 19-20 kHz-eket csak nagyon kevesen hallják, és szükség sincs rá. Van egy határ ami viszont már a beszédértést, zajok alapos meghallását zavarja. 30 Hz-tõl 15-16 kHz-ig van egy átlag normál hallású felnõtt hallástartománya, ha jól tudom.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
El kell menni fül orr gégészhez. Az továbbküld hallásvizsgálatra, ott süketszobában elvégzik a vizsgálatot. Jobb vagy bal oldalt kell hallanod egy sípoló, pittyegõ hangot, mélytõl kezdve magassabb, halkabbtõl hangosabb hangig. Még valami ultrahangos bizgentyûvel is belekukkantanak a fülbe. Nem kérdeztem mi de szerintem ultrahangos lehetett. A végén kinyomtatták a diagnózist, diagrammok is voltak, jobbról balról. Nekem a jobb fülem gyengébb. Legalábbis úgytudom most is. Majd elmegyek kivizsgálásra.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Hello mindenkinek!
Érdekelne, hogy milyen a halláshatárotok, illetve hogy ki mit tesz annak érdekében, hogy karbantartsa a fülét s annak érzékenységét.
Ha vagytok olyan kedvesek hogy megosszátok velem ezt az infót, elõször azt írjátok le, hogy hány évesek vagytok - mivel ez is fontos szempont a halláshatárnál - utána meg hozzá azt a becsült legmagasabb frekvenciát, amit még éppen meghallotok.
Ehhez feltettem egy konzolos (parasztiasan szólva DOS-os) alkalmazást, amivel tesztelhetõ a halláshatárotok : t7.hu/on2
Indítása után a program konzolos ablakába csak beírjátok, hogy milyen magas frekvenciájú hangot szeretnétek hallani, (pl. \"10000\" > 10000 Hz) és utána 6 másodpercig ezen a kért frekvencián kiad egy sípoló hangot a program.
A halláshatár megosztását kezdeném akkor én (Olívia):
- Kor : 17-18 év
- Halláshatár : • Fülhallgatóval : 19700-19750 Hz
• Fali-hangszóróval : 19400-19500 Hz
Az önfelmérés nem 100%, mivel a fülhallgatóm (kis pici mélykiemelõs/+gumimembrános, tiszafabogyóhoz hasonlító változat) már a 16000 Hz körüli hangok felett berezonált és \"meghamísitotta\" a hangot, a fali hangszóró pedig kis teljesítményû, meg néhol ütõdött is/sérült, úgyhogy az sem sokkal jobb.
Várom a Ti felméréseteket is a halláshatárotokról! <#wave>#wave><#hawaii>#hawaii>
Érdekelne, hogy milyen a halláshatárotok, illetve hogy ki mit tesz annak érdekében, hogy karbantartsa a fülét s annak érzékenységét.
Ha vagytok olyan kedvesek hogy megosszátok velem ezt az infót, elõször azt írjátok le, hogy hány évesek vagytok - mivel ez is fontos szempont a halláshatárnál - utána meg hozzá azt a becsült legmagasabb frekvenciát, amit még éppen meghallotok.
Ehhez feltettem egy konzolos (parasztiasan szólva DOS-os) alkalmazást, amivel tesztelhetõ a halláshatárotok : t7.hu/on2
Indítása után a program konzolos ablakába csak beírjátok, hogy milyen magas frekvenciájú hangot szeretnétek hallani, (pl. \"10000\" > 10000 Hz) és utána 6 másodpercig ezen a kért frekvencián kiad egy sípoló hangot a program.
A halláshatár megosztását kezdeném akkor én (Olívia):
- Kor : 17-18 év
- Halláshatár : • Fülhallgatóval : 19700-19750 Hz
• Fali-hangszóróval : 19400-19500 Hz
Az önfelmérés nem 100%, mivel a fülhallgatóm (kis pici mélykiemelõs/+gumimembrános, tiszafabogyóhoz hasonlító változat) már a 16000 Hz körüli hangok felett berezonált és \"meghamísitotta\" a hangot, a fali hangszóró pedig kis teljesítményû, meg néhol ütõdött is/sérült, úgyhogy az sem sokkal jobb.
Várom a Ti felméréseteket is a halláshatárotokról! <#wave>#wave><#hawaii>#hawaii>
← ElőzőOldal 2 / 2