54
Milyen a halláshatárod?
  • Cucmey
    most jó. próbálom. :)
  • olivaoil
    Amúgy gépzenéből nem igazán tisztán zenehallgatásra kell, hanem hogy jó minőségű felvételeket tudjak csinálni, illetve a felsőbb tartományokban is "uralni" tudjam a zenéimet (hogy halljam, hogy minden a helyén van e, illetve hogy ott is mindent a lehetőségeim szerint jól helyrerakjak)
    A magas fennhangok állítólag teltebbé is tudják tenni a hangszereket/hangszíneket/hangdarabkákat.
  • olivaoil
    Ha a cserélt verzió sem működött, akkor az már nem az én hibám, hanem a cpp fordítóé.
    Harmadszorra is lecseréltem, úgyhogy próbáld meg ismét, hátha működik.
  • Cucmey
    milyen gépzenét hallgatsz? csak mert azoknak pont az a tulajdonságuk hogy a magas hangokat kiölik a fülből.
  • Cucmey
    win 7 64biten nekem se megy. pedig azért kipróbálnám...
  • Cucmey
    én kb 19 éve hallgatok "gépzenét". rengeteget jártam klubokba estéként le nem fekszem anélkül hogy ne lenne a fejemen a füles vagy 2 órán keresztül ahhoz képest szerintem az én fülem még nagyon jól funkcionál. persze egyszer be akarom méretni én is csak már vagy 2 éve halogatom :D
  • olivaoil
    Ok, felülírtam a fájlt, most már letölthető az eredeti helyről, ugyanarról amit az elején megadtam. (t7.hu/on2)
  • olivaoil
    No igen, azaz amit mondtam, hogy jó minőségűnek tartott fülhallgató is már rendesen meghamisította a hangot.
    A 16 KHz fölötti hangoknál mindinkább elkezdett hozzáadni egy általa generált szintén magas, de a várt hangnál lényegesen alacsonyabb hangot. Fölfele néha-néha, egyes hangoknál visszaesett ez a fülhallgató általi rezonanciahang, de a 19 KHz kb. már 3×-4× erősebb volt, mint az eredeti 19 KHz-es hang.
    Ezért fokozatosan lépkedtem fölfele úgy 16 KHz-től kezdve és mindig próbáltam arra hagyatkozni, hogy a valódi hangnak az előzőkhöz képest lineárisan növekednie kell, így próbáltam kihallani az egyre erősödő rezonancia-hangok közül - ha értitek, hogy mire gondolok.
    Szóval a 19 KHz-nél egyrészt mivel az erősebb hang még zeneinek tűnt (tehát szubjektíven tudtam hozzá fejben hangmagasságot kapcsolni), ezért 100%-ra tudhattam, hogy az a fülhallgató "hamissága"; viszont nagyon halkan mögötte ki tudtam venni olyasmit, mint valami elektromos _zaj_hoz hasonlót, hogy éppen csak annyira tudtam érzékelni és felfogni, hogy érezzem a fülemmel hogy ott van, viszont már annyira határeset volt a számomra, hogy azt se tudtam értelmezni magamban, hogy van-e hangmagassága, illetve hogy az mi - persze én is tudom, hogy van hangmagassága, minden hangnak van, de gondolom ismeritek az érzést, amire gondoltam.

Mellesleg nekem elektronikus zenéhez kell, mert ott minden fennhang számíthat.

A program inkompatibilitása miatt bocsánat, valójában kicsit megbütyköltem a bináris kódját, valószínűleg ezt írhatja ki nálatok : "A program párhuzamos konfigurációja helytelen"...
    Mindjárt feltöltök egy másik változatot... pill...
  • Cucmey
    netes és/vagy számítógépes "hallásvizsgálatok" tulajdonképpen semmire nem jók. esetleg ha megfelelő a program(nem ismerem) akkor egy nagyon jó hangkártyával és egy nagyon jó fejhallgatóval amelyik nagy hangnyomás esés nélkül adja ki a 20hz-20000hz tartó frekvenciát ezekkel talán hiteles eredmény jönne ki.
  • HUmanHunter
    64 bites win 7 el nem megy még kompatibilitás állítással sem.
  • Lacee86
    Sztem is az audiológián végzett vizsgálat a mérvadó. A vizsgálat sztem a mély hangok határára is kiterjed. Amúgy az ilyen 19-20 kHz-eket csak nagyon kevesen hallják, és szükség sincs rá. Van egy határ ami viszont már a beszédértést, zajok alapos meghallását zavarja. 30 Hz-től 15-16 kHz-ig van egy átlag normál hallású felnőtt hallástartománya, ha jól tudom.
  • jackoneill90
    El kell menni fül orr gégészhez. Az továbbküld hallásvizsgálatra, ott süketszobában elvégzik a vizsgálatot. Jobb vagy bal oldalt kell hallanod egy sípoló, pittyegő hangot, mélytől kezdve magassabb, halkabbtől hangosabb hangig. Még valami ultrahangos bizgentyűvel is belekukkantanak a fülbe. Nem kérdeztem mi de szerintem ultrahangos lehetett. A végén kinyomtatták a diagnózist, diagrammok is voltak, jobbról balról. Nekem a jobb fülem gyengébb. Legalábbis úgytudom most is. Majd elmegyek kivizsgálásra.
  • David2
    hát nekem win7 64biten nem nagyon akar indulni
  • olivaoil
    Hello mindenkinek!

Érdekelne, hogy milyen a halláshatárotok, illetve hogy ki mit tesz annak érdekében, hogy karbantartsa a fülét s annak érzékenységét.

Ha vagytok olyan kedvesek hogy megosszátok velem ezt az infót, először azt írjátok le, hogy hány évesek vagytok - mivel ez is fontos szempont a halláshatárnál - utána meg hozzá azt a becsült legmagasabb frekvenciát, amit még éppen meghallotok.

Ehhez feltettem egy konzolos (parasztiasan szólva DOS-os) alkalmazást, amivel tesztelhető a halláshatárotok : t7.hu/on2
    Indítása után a program konzolos ablakába csak beírjátok, hogy milyen magas frekvenciájú hangot szeretnétek hallani, (pl. \"10000\" > 10000 Hz) és utána 6 másodpercig ezen a kért frekvencián kiad egy sípoló hangot a program.

A halláshatár megosztását kezdeném akkor én (Olívia):

- Kor : 17-18 év
    - Halláshatár : • Fülhallgatóval : 19700-19750 Hz
    • Fali-hangszóróval : 19400-19500 Hz

Az önfelmérés nem 100%, mivel a fülhallgatóm (kis pici mélykiemelős/+gumimembrános, tiszafabogyóhoz hasonlító változat) már a 16000 Hz körüli hangok felett berezonált és \"meghamísitotta\" a hangot, a fali hangszóró pedig kis teljesítményű, meg néhol ütődött is/sérült, úgyhogy az sem sokkal jobb.

Várom a Ti felméréseteket is a halláshatárotokról!