9
Energiagazdálkodási tippek, programok, praktikák, hogy minél tovább élvezhessük a mobilitást.
-
Sith #9 Attól tartok hogy szoftverrel nem fogsz tudni csodát elérni... mármint üzemidő terén. (akár még windowson is be tudsz konfolni egy csomó dolgot amivel növelheted az üzem idődet.)
Kis érdekesség:
nem ép laptopról van szó hanem szervergépről... mondjuk hogy kísérleteztünk.. ugyan az a gép kevesebbet fogyasztott win server 11 el és win 7 el mint solarissal vagy linux-al)
-
#8 bikakaki -
Helium3 #7 De, amint tudjuk nem minden oprendszer teszi ezt, főleg a win7 nem. -
#6 praktikákról nekem másfajta topik jutott eszembe, de már látom, hogy ez nem az :D
Kérdésedre válasz Helium3: alapból az oprendszernek normálisan kezelnie kéne ezeket.
az aksi élethosszának az pedig nem fog nagyon tetszeni, hogy állandóan ki van használva, igen, néha le kell meríteni, de nem állandóan 0-100-0-100 használat... -
Helium3 #5 Nem értem mi a baj vele. Szerintem, ha nem lenne majd teleszemetelve sok embernek hasznára válna... -
#4 ez a topik úgy hiányzott ide mint tanyára a villany :):) -
#3 -
Helium3 #2 Ennyire senkit nem érdekel a téma? -
Helium3 #1 Üdvözlök mindenkit!
Van már néhány notebookos topik, de nem találtam hasonlót. Itt megbeszélhetjük az energiagazdálkodás praktikáit, tanácsot adhatunk egymásnak és nem szemeteljük tele ezzel a többi notebookos topikot, aminek ehhez semmi köze.
Elsőként kérdeznék én. Tud valaki olyan programot, ami akkukímélő? Akár úgy, hogy működés közben szabályozza a futó programokat, akár úgy, ha töltőn van a noti, akkor ha tele az aksi újra átkapcsol telepre, meríti, majd újra tölti.