2
  • usersg
    #2
    "mert a bérelt kapacitású felhő alapú adatközpontok lehetővé teszik a költségek drasztikus, akár felére való csökkentését."

    Ezeknél a jó kis számításoknál meg figyelmen kívül hagynak számos tényezőt, abszolút has/kb adat. A felhőzés számtalan hátránya persze nem mutatna jól a képletben. Ráadásul még ha a valós árakat számolnák is, az is meglehetősen ingatag lesz a jövőben. Olyan ez, mint egy bank. Ha rossz irányból fúj a szél, ráterhelem az ügyfélre. Ha valami tönkremegy, nem vállalok felelősséget... Az adatbiztonságról már ne is beszéljünk. A cloud az informatika legnagyobb csapdája.
  • usersg
    #1
    Vicces hogy ez úgy van beállítva, mint ha nekem kellene "felkészülni", ergo fizetni egy valag pénzt a nagy sávszélességű elérésért, hogy "része lehessek" a csodálatos cloud technológiának. Az fel sem merül, hogy nem feltétlenül van erre szükségem. Ha az a pár multi annyira akarja az adataimat, akkor nehogy már velem fizettesse meg hogy aztán jól megéljen belőle... (bár nem tervezem semmi hasonló használatát)