37
  • johnsmitheger
    Vazzeg kimaradt a Human oszlop!
    Hány felhasználó csatlakozik majd a világhálóhoz? Kit érdekel. Hány ló fogja húzni a legerősebb fogatot? :)
    És maga az ember v1.0 marad? Nem akartok titán csontokat, 5-ször nagyobb IQ-t? Inkább erre kellene haladni.
    Hány giga lesz a gépemben? Kit érdekel. Mintha egy általános iskolás állította volna össze a fenti képet. Az ami ma van csak 10-szer akkora? Ez kutató? Ez lóf@sz.
  • sanyicks
    Ez majd pár év háború után következhet be, a végsőkig ki kell termelni a profitot, aztán jön a nagy pofáraesés és az acsarkodás.
  • olivaoil
    ""Es ha olyan intelligens akkor miert hallgatna az emberre, ha egyszer okosabb nalla?"
    Max olyat fog tudni csinálni, hogy ezt nem tehetem, és megmondja hogy azt matematikailag miért találta helyesebbnek, vagyhogy ha egy hülye felhasználó heccelődik vele, akkor azt biztonságtechnikai okok miatt kiiktatja. De olyat nem hiszem, hogy csinálna, hogy egyszer csak gondol egyet, és a "gazdáit" megtámadja. Ehhez szabad akarat lenne, ami csak a lélekkel rendelkező emberben van meg, akár hülye, akár okos, akár professzori szinten van. Más az intelligencia és más a szabad akarat. Azt pedig nem e világon osztják.
  • qaíwsyedx
    válhat mindennapossá...a bolygóközi internet

Na mármint kik/mik özt lesz kapcsolat? Kevéssé valószínű hogy 2020-ra komolyabb emberi település lenne más bolygón, tekinteve hogy sok embert egyszerre feljuttatni nem tudunk, enyi idő meg kevés a létszámnövekedéshez.

Elég erős lag lenne.
  • Kornan
    Majd ha az olajár a csillagos egekben lesz akkor gombamód fognak jönni ezek az alternatívák, mindenki pénz akar majd keresni a piac megüresedett helyén.
  • Kornan
    Van jó pár alternatíva, az ábrán is van valami bio-enhanced fuels. A lényeg az, hogy az üzemanyagot nem a földből fogják kiszedni, hanem mesterségesen állítják majd elő növényekből. Már jelenleg is van számtalan mód erre, de vagy kompetitív az élelmiszerekkel vagy más gyakorlati akadályai vannak. Ami nem annyira kompetitív az pl az alga, vagy valamilyen baktérium. Szerintem nincs olyan messze, hogy ezek az alternatívák bevethetőek legyenek a piacon, a kívánt mennyiségben, főleg ha az olajár az egekben lesz. De ha nem ez akkor más. Biztos, hogy lesznek bukkanók, de azért kétlem , hogy Mad Max lesz. Globális felmelegedés meg kicsit arrébb lesz még kritikus, valaki talán még jól is jár vele északabbra, valaki viszont megszívja. Meglátjuk.
  • Kornan
    Szerintem majd kezdeményezek egy népszavazást, hogy a tablettákat csak négyzet alakúra lehessen csinálni.

Sry, hiába van igazad, de azért nem kéne itt kocsmaszintre lemenni
  • TommyGun
    barátom hülyeségeket beszélsz... az első 386-osomban ha jól emléxem 2MB edo ram volt...most meg 8192MB van számold már ki hány év telt el azóta és hány év múlva lesz 2030.....és számold ki mennyi az arányszám a 2MB/8192MB és a 8GB/750GB között...nos akkor majd rájössz hogy nincs ezzel speciel semmi baj...
  • TommyGun
    Ez beteg ez a fazon...20-25 év múlva elfogy az olaj és ha addig nem találunk vmi mást akkor mad max lesz, olaj nélkül semmi sincs...
    Arra meg nem is mondok semmit mi van ha nem sikerül elkezdeni csinálni vmit a globális felmelegedéssel.
  • Doktor Kotász
    Igen, ez a lényeg.
    A jövőkutatók előrejelzéseiből szinte soha semmi nem jön be.

Emlékszem a 90-es évek elejére.
    Bill Gates egyszer kinyögte, hogy információs szuoersztráda, és pár évig minden hülye infosztrádának nevezte az internetet. Akkoriban volt slágermajomkodás, hogy interaktív televízió. Minden cég idióta marketingese, ha mikrofon került a kezébe, arról beszélt, hogy a jövő az interaktív televízió. Amikor egyszer visszakérdezett valaki, hogy mire gondolnak, ment a süket duma, hogy hát az a jövő, de jött a visszakérdezés, hogy fejtse már ki valaki, hogy mire gondolnak. Hát nem tudtak rá válaszolni a cégek illetékesei. Egyszer egy hülye kibökte, a többi hülye meg ismételte, és mivel marketingasek voltak, fogalmuk nem volt miről halandzsáznak.

A másik kedvencem az érintőképernyös tablet a hűtőszekrényen. Úgy 15 éve minden hülye azt jósolta, hogy ilyenek lesznek pár éven belül a hűtőszekrények, mert felmásznak az internetre és maguktól megveszik a párizsit, ha kezd kifogyni.
    És ezek az idióták az ilyen baromságok ömlesztéséből megélnek...
  • Doktor Kotász
    "Monetáris!

Elnézést gyakorlom,a nyelvtan sajna,még mindig nem erősségem."

Ne hazudj!

Ez nem nyelvtani kérdés, hanem műveltségi, tájékozottsági, ismereti kérdés.

Annyit jelent, hogy fogalmad sincs a szó jelentéséről, miközben képes vagy kiselőadásokban okoskodni róla.

Azért írtál következetesen moletárist a monetáris helyett, mert ostoba vagy.
    Minden nap lehet hallani a gazdaságpolitika, pénzügyi politika és a monetáris politika kifejezéseket.

És annyi értelmi képességed sincs, hogy a monetáris szónál leessen, hogy MONEY, azaz pénz. Olyan ostoba vagy, hogy felsem fogod miről van szó. MOLETÁRIS... Jézusfaszom...

És osztod az észt a világról te szerencsétlen hülye!
  • Doktor Kotász
    "Ok, lehet hogy Tesla "csak" néhány terve ellopásával/elrablásával megúszta, a Vízautó feltalálóját már valóban megmérgezte az étteremben a Szar Maffia, s hogy-hogynem utána az autója is eltűnt a garázsból."

Neeeee Vízautóóóóó!!!!!!!

Az iskolarendszer csődje...
  • Doktor Kotász
    Kedvenc színed a sötétzöld? :-)

Egyébként mit jelent a "moletáris"?

Gondolom nem elütés, mert következetesen moletárist írsz.
    A szövegkörnyezetből a monetárisra következtetek.

Ember, te még a szót sem ismered, amiről beszélsz.

Monetáris a money azaz a pénz szóból ered. Fogadjunk, hogy pár mondatban nem tudnád összefoglalni, hogy mit jelent a monetáris kifejezés, de azért vadul írogatsz, hogy a _moletáris_ rendszer hány év múlva...

Jézusfaszom... megaLOL. :-D
  • Doktor Kotász
    "És hol van Tesla doboza, amivel az autóját hajtotta? Volt, amit nem mert közzétenni. Vajon miért?"

Azért, mert hülye vagy.

Komolyan beszarok ezeken az őrülteken.

Tesla egy kísérletezgető ember volt, és olyan dolgokba is belevágottt, amiről fogalma sem volt. Egy új tudományterületen volt úttörő. Kábé húszmillió dolgot csinált, aminek semmi értelme nem volt, és dobta, miután rájött, hogy zsákutca.
  • Doktor Kotász
    "Joslat: ...es veluk egyutt az optikai adathordozok megjelenese."

Bibibíííí, nekem van DVD-író a gépemben, az írt lemezeim optikai adathordozók. :-)
    Lol. :-D
  • kisemlős
    20 év múlva? Az SG-t fogom olvasgatni, ha még lesz...
  • Thrawn
    Van pár évfolyam Deltám a hetvenes-nyolcvanas évekből. Elég sok prognózis található bennük, az éppen taglalt cikk, tudományterület "rovására". Nagyon tanulságos most lapozgati és a benne foglaltakat összevetni a valósággal. Szinte semmi nem jött be. Viszont van egy csomó olyan dolog, amiről akkor álmodni nem mertek.
  • Szefmester
    A szoftvernek pedig nem kell okosabbnak lennie az embernél. Most egy autista aki a nyálfolyatás mellett mindössze matekozni tud, de azt messze a professzori szint felett most okosabb nálad mindenben, vagy csak egy témakörben, esetleg átlagolnád a tudását és aszerint nézed?

Én így képzelem el pl a Photoshop 35-ös szoftvert:
    Én: A homlokára egy kicsit több ránctalanítást kérek, nézzen ki a képen látható 50 éves személy mint egy 35 éves.
    Gép: done... Save the changes?
    Én: Nem, kicsit több ránc maradjon úgy 20%al.
    Én: Igen. Most pedig a haját kicsit színezd át fiatalabb tónusúra, mondjuk a mogyoróbarna árnyalattal.
    Én. Igen, most pedig konvertáld holografikus 3D (.h3d) formátumba és nyomtasd is ki a4es álló képként.

Ha ezt meg tudja csinálni a szoftver akkor már okosabb nálam vagy nálad, vagy csak jobban "ért" a képszerkesztéshez mint pl én? És ki tudja lehet addigra majd a 3D-s fényképezők miatt már enyhe térhatásban kell dolgozni ami kicsit megnehezítheti az ember dolgát. Ma is rengeteg munkát könnyítő script van beépítve egy egy professzionális szerkesztőbe. A fenti "beszélgetést" nyugodtan át lehet írni zenére, vagy programozásra.

Ki az okosabb: Aki megír egy programot ami csak egy témakörben jártas, vagy a program ami semmi máshoz sem ért mint amire beprogramozták? Egy képszerkesztővel ma sem tud senki repülőgépet felrobbantani vagy eltéríteni. Vagy valaki hallott már ilyenekről? :)
  • jaspercry
    Monetáris!

Elnézést gyakorlom,a nyelvtan sajna,még mindig nem erősségem.
    Szél,földhő,apály dagály,és nap energiákra gondoltam,ami kiválthatná,már ma is
    Fosszilis/szén alapú energiákat.
    Villamos autó,mágneses vasút stb, a technológia megvan a gátat monetáris rendszer adja.
    Ebben szerintem teljesen egyett értünk.....
    Ano ,mint mikor a vallás szabott gátat a fejlődésnek.
  • Kornan
    "Es ha olyan intelligens akkor miert hallgatna az emberre, ha egyszer okosabb nalla?"

Mert az ember kihúzza a konnektorból,ha nem hajlandó működni? :D

"Alapvetoen nem erdemes olyan rendszert kesziteni, ami okosabb az embernel, mivel a kornyezetunknel magasabb intelligenciank evolucios tulelesunk alapja."

Szerintem ebben tévedsz. Nem kell, hogy feltétlen bekövetkezzen a Skynet forgatókönyve. A jelenlegi embernél intelligensebb M.I. óriási lökést adna a tudománynak, minden fejlesztést, kutatást felgyorsítana. A készítői tetszőlegesen testre szabhatnák mit csinálhat és mit nem, gondolom nem lesznek annyira hülyék, hogy rákötik tök szabadon hagyva az internetre és rábízzák a nukleáris rakéta arzenál irányítását.

A miénk és minden élőlény túlélése attól függ, hogy sikerült-e majd idővel eljutni olyan technológiai szintre, hogy az univerzum számunka negatív változásait ellensúlyozni tudjuk. Elvégre is a földi élet sem, de főleg az ember nem képes mindenhez alkalmazkodni természetes úton. Az meg egy megint másik kérdés, hogy ha az ember a fejlődés során átalakul valami mássá, akár valamilyen biológiai akár más értelemben, az jó-e vagy sem.
  • Kornan
    Szerintem senki nem vitatja, hogy ez az előrejelzés magában hordoz némi bizonytalanságot. Még a készítői sem. Ja és nem azt mutatja, hogy mikor készül el a technológia, hanem, hogy mikor válik elterjedté. Amúgy kíváncsi voltam, hogy pontosan ki szponzorálja ezeket. Kb 3 percet szántam rá, hogy utánanézzek, van egy oldala ennek az embernek, mobilszáma, emailje ott van, lehet vele vitatkozni
    Szerintem ezt senki nem szponzorálta(csak gondolom), amúgy ilyen trend előrejelzéses cégnek is dolgozik. És a cégek fizetnek érte, hogy betekinthessenek a kutatásaikba. Stratégiai célok megtervezésénél, stb... jól jöhet.
  • NEXUS6
    Nem monetárist akartál írni?
    Csak kérdem.

Nem a fosszilis/szén alapú energiahordozókkal van gond. Lehet szinte 100%-ban CO2 emissziómentes szénerőművet is csinálni!
    A gond tényleg az, hogy miközben lefelényomják a termékek előállítási, anyag, energia költségeit, ami még jó is lehetne, eközben ez a környezettel való "kompatibilitás" rovására megy, nem környezetbarát termékek készülnek, mert ez olcsóbb. Illetve az alacsony termelési költség nyomán megjelenő extraprofitot nem a rendszer fejlesztésére, vagy a termelésben résztvevő emberek hasznaként jelentkezik, hanem megy a bankárokhoz. Ez a klasszikus kizsákmányolás, aminek tényleg vannak határai.
  • olivaoil
    Akkor is azt mondom, hogyha a szar maffia nem lenne, a tudósoknak nagyobb szabadságuk és légterük lenne.
    Ok, lehet hogy Tesla "csak" néhány terve ellopásával/elrablásával megúszta, a Vízautó feltalálóját már valóban megmérgezte az étteremben a Szar Maffia, s hogy-hogynem utána az autója is eltűnt a garázsból.

"Legyen az programozás, modellezési alapok, vagy _zenei kompozíció_."
    Zenei kompozíció terén ezzekkel kapcsolatosan szerintem simán lehetne egy kis munkával pl. egy komplett zeneszerző programot csinálni (ami tényleg jó és esztétikailag helyes zenét csinálna), sőt, talán már többet is, nem is biztos hogy akkora nagy újítások kellenének...
    Csakhogy az emberek egy jelentős része van olyan stréber, hogy ami zene meg művészet arra azt mondják, hogy szar és felesleges. Csak éppen elfelejtenek egyes dolgokat, többek között hogy a zene alkalmazott matematika, vagy hogy pl. az autisták is sokszor "zenével gyógyíthatók". No meg azt, hogy magyarország többek között ebben is jó volt, a van-t már megkérdőjelezem.
  • csimmasz
    Szerintem, nehany joslata kicsit, a tobbi meg nagyon optimista.
    Ahogy mostanaban a dolgok allnak, elobb lessz vilagmeretu lazongas mint az uj technologiak gyors utemben valo bevezetese.
  • jaspercry
    A moletáris rendszerből kiindúlva ,ez a paradigma váltás lehet,hogy jóval több időbe kerülhet,mint 150év,feltéve ,ha az emberiség kibírja odáig,hogy ezt megélje.
    Sajnos én ez ügyben borúlátó vagyok,én aki hiszek a szent meteorba,aszteroidába :)
    De amit felvázoltál teljes mértékben egyettértek egyébként!

Ahhoz ,hogy a profit alapu társadalmi ,moletáris berendezkedés,az igazi fejlődésnek,ne áljon az útjába,és és a társadalom átértékelje(amit amúgy is foggal körömmel népbutítva tartanak)
    Egy új korszakba ,ami inkább egy élj együtt a természettel,és nem gazdaság ,mint inkább "erőforrás alapú" ahhoz szerintem több 100év is kevés,pedig a tachnologia meg van már most is rá!

Amíg a foszilis energiát a föld 95%-ban használ ,és gazdaság épül rá,addig az igazi fejlődés vissza van fogva.

(ami legelőszőr bekövetkezik ,az forradalom vagy háború 10-30év! a moletáris bankrendszer teljes összeomlása,aminek már ma is tanui lehetünk)
    Üdv
  • Rapid81
    És hol van Tesla doboza, amivel az autóját hajtotta? Volt, amit nem mert közzétenni. Vajon miért?
  • kvp
    "Én leginkább azt az időt várom amikor a mestereséges intelligencia felfogja mit szeretnék elérni szavak alapján, amolyan részletes körbeírás után, és megcsinálja. Legyen az programozás, modellezési alapok, vagy zenei kompozíció. :)"

Es ha olyan intelligens akkor miert hallgatna az emberre, ha egyszer okosabb nalla? Alapvetoen nem erdemes olyan rendszert kesziteni, ami okosabb az embernel, mivel a kornyezetunknel magasabb intelligenciank evolucios tulelesunk alapja.

" hogy ne visszafejlődjünk. Ha Teslát nem nyírta volna ki a maffia (meg sok minden más félzseni kutatót), akkor az itt írtak már most elérhetők lennének fél áron."

Nem artana azert neha olvasni is, ugyanis Tesla oreg koraban halt meg, es jopar talalmanyat hasznaljuk. Azok a talalmanyok amikbol vegul nem lett semmi viszont joreszt azert 'vesztek el', mert Tesla is rajott, hogy nem nyero a hasznalatuk. Peldaul az energaiatvivo rendszere tokeletesen mukodne, de nagyjabol kiirtana a foldi eletet. A rontgen csobol keszitett audio erositoje sem volt az igazi (bar csak a Rontgennel folytatott levelezesebol jott ra, hogy mi a baj). Ellenben van valtoaramunk, radios taviranyitas es kommunikacio, meg meg jopar talalmanya amit a westinghouse gyartani kezdett.

Masik jo pelda Bussard. A termikus nuklearis raketaja jo otlet es mukodik is, de a probapadbol is csak egy gombafelho maradt ezert ertheto, hogy nem akarja senki hasznalni. Viszont a Bussard hajtomuvet epitik (lasd: vasimr) es az altala tervezett fuzios reaktort is fejlesztik. Ebbol elobb utobb lesz valami.

De ott van a stirling hoerogep is. Senki nem tett keresztbe a tervezojenek, sot Londonban meg egy gyarat is az o gepevel hajtottak par evig. Viszont az akkori anyagtechnika miatt nem volt olyan megbizhato mint a gozgep, hiaba volt jobb a hatasfoka. A nasa altal tervezett linearis stirling generator viszont jo esellyel indul arra, hogy fel europat ellasa napenergiaval. A nasa-s prototipus geotermikus vagy nuklearis energival mukodott, tehat erre is jo. Egy angol mernok meg berakta a kocsijaba, igy kapott egy barmilyen egheto anyaggal mukodo elektromos autot.

Fejlodunk, csak nem olyan gyorsan mint azt sokan szeretnek.

"Szóval az, hogy mire én már az első érettségi találkozómra fogok elmenni akkorra"

Amikor eloszor volt szamitogep a kezemben, akkor meg 64KB volt az atlag ram es 170KB volt egy atlag hattertar. Most jarunk kb. atlag 4GB ram korul es 1TB hattertarnal. Ez picit tobb mint 20 ev alatt kozel egymillioszoros novekedes ram teruleten es kozel egybillioszoros hattertar teruleten. Ha 10 ev alatt aranyosan vesszuk a novekedest, akkor is minimum ezerszeres meret novekedesre lehet szamitani. Bar hattertarnal szerintem inkabb csak solid state tarak lesznek, bar mivel ez egy jovokutatoi megallapitas ezert nem biztos.

ps: Joslat: varhato az optikai szamitogepek es veluk egyutt az optikai adathordozok megjelenese. Egy nagy optikai kabel gyuru amin folyamatosan aramlanak az adatok is adattarolonak felel meg, tehat a jovoben akar ilyen optikai ram-ban is lehetnek komplett adatbazisok vagy barmi. Ezzel par foton mereture csokkentheto egy bit helyigenye, ami joval az atomi meret alatt van.
  • NEXUS6
    Akkor már csak kb 150 évet, meg 3 tudományos paradigmaváltást kell kivárnod, szerintem.
    ;)
  • NEXUS6
    Nem azért mondom, de egy normális stratégiai játékban jobban átgondolt technológiai fa van, mint amit ez az úriember ide összedobált.

A dolog azért is érdekes, mert a jövő technológiáját 2 dolog alakítja igazán, a társadalmi követelmények és az előre nem látott nehézségek, akadályok.

Erre jó példa az első olajár robbanás. Az kb meszelt minden olyan technológiának, ami az addigihoz képest nagyságrendileg nagyobb energiát követelt, szuper/hiperszonikus utasszállítás, űripar, az űr gyarmatosítása, nagysebességű felszíni szállítás.
    Nem látható akadályra már mostanában is jó példa a Pentium4 architektúra, amit 10GHz-ig skálázhatónak gondoltak. csak éppen soha nem jutottunk el a szilicium alapú 10GHz-es technológiáig.

Szóval nem az az igazán nehéz, hogy álmodozzunk, kitaláljunk érdekes technikai eszközöket, sokkal inkább az, hogy előre meglássuk azokat az akadályokat, amik ezek létrejöttét nehezítik, lehetetlenné tszik. Mápedig a jövőkutató sem jövőbe látó ezen a téren.
  • Szefmester
    A legtöbb kutató/fejlesztő pont a fantasztikus regényekből meríti az ötleteit. Volt is egy műsor a Star Trekről hogy miben hatott a világra, és a mobiltelefonok, táblagépek, elméleti fizika és még sok más terület volt az ahonnan felszólaltak illetékesek, és vezető fejlesztők, vagy feltalálók.
    Én leginkább azt az időt várom amikor a mestereséges intelligencia felfogja mit szeretnék elérni szavak alapján, amolyan részletes körbeírás után, és megcsinálja. Legyen az programozás, modellezési alapok, vagy zenei kompozíció. :)
  • olivaoil
    "A tétlen ember nekiáll olyanon gondolkodni amin nem kellene."
    A hatalomnak ez biztos negatív, viszont szerintem mindenkinek jól jönne, ha az emberek unalmukban "feltalálnák" a gazdaságos elektromos autót meg sok minden mást.
  • olivaoil
    Velemenyem szerint pont ellenkezőleg : elég magasra teszi a mércét, leginkább informatikában.
    Valaki annak idején a kilencvenes években pl. felállította azt a "törvényszerűséget", hogy évente az áramkörök mérete a felére fog csökkenni, a teljesítményük pedig meghatványozódik... Csak abba nem gondolt bele a kisokos, hogy így elég hamar beleütközünk az atomi méretekbe.
    Szóval az, hogy mire én már az első érettségi találkozómra fogok elmenni akkorra már egy merevlemez 200 TeraByte-os, a számítógépben meg pláne 750 GB memória RAM legyen, azt kötve hiszem. Maximum föld legmodernebb katonai alakulata lehet hogy rendelkezni fog ilyesmivel, de hogy pl. én olyan számítógépet tudjak majd venni (akár méregdrágán, akár normális áron), azt nem igazán hiszem.
    Ahogy Kotász írta, ez kissé parasztvakítás.
    + inkább azon kéne dolgozni, hogy ne visszafejlődjünk. Ha Teslát nem nyírta volna ki a maffia (meg sok minden más félzseni kutatót), akkor az itt írtak már most elérhetők lennének fél áron.
  • grobs
    Ma is vezérelhetne mindent robot, de egyrészt olcsóbb az ember, másrészt a hatalom gyakorlásának egyik alapja, hogy el kell foglalni azokat akiken uralkodni akarsz. A tétlen ember nekiáll olyanon gondolkodni amin nem kellene. A matrózokkal sem azért mosatták fel a fedélzetet 10x naponta mert piszkos lett, hanem azért, hogy ne azzal foglalkozzanak hogyan húzzák fel a kapitányt.
  • kvp
    Az a jo, hogy altalaban az irok es nem a jovokutatok vizioi jonnek be. Egyebkent a fenti joslatok ket kategoriaba esnek: technologiai es tarsadalmi. A technologiai joslatokkal az a gond, hogy kivetel nelkul mar most letezo talalmanyokrol van szo. Pl. kepes volt 2020 utanra rakni az uav-ket, amikor mar most tobb mint a felet adjak az amerikai legiero beveteseinek. 2016-ra irja az augmented reality-t, pedig mar most is letezik (pl. telefonomon is van), mig 2019-re a szemuveg kijelzoket. Pedig az utobbi mar az ezredfordulo elott is megvolt. Virtualis penz is letezik, a japan suica/pasmo kartyaktol a paypalig, eleg sok formaban. Folytathatnam, de a lenyeg az az, hogy ez kb. olyan mint amikor a 18-19. szazadi jovokutatok a lovak szamanak novekedeset exrapolaltak es ebbol azt vontak le kovetkeztetnesnek, hogy a varosokban problemas lesz ennyi lo eltartasa. Aztan most (azaz a jovoben) megsem lovakkal kozlekedunk...
  • Marko001
    Majd elérjük szép lassan azt, hogy szinte mindent robotok fognak majd vezérelni, emberi munkaerőre meg alig lesz szükség. Kialakul majd egy nagy káosz belőle, majd megvalósul valamelyik darkosabb sci-fi film, ahol néhány pénzember az uralma alatt tart mindent, a többi ember meg vagy őket szolgálja, vagy egymással harcol a "gettóban", csak hogy fennmaradhasson.
    Szép jövő lesz...
  • matrix22
    A fantasztikus filmek tobbe-kevesbe be szoktak teljesedni. Csak el kell gondolkodni ezen, Julius Verne, vagy utazas a jovoben (196o koruli evekben jott ki egy merev lemes szeru konyvtar tartalommal. Hol altunk akkor meg a merevlemeztol?) Mar egy ideje letezik mesterseges robot rendszer ami egy fel rizs nagysagu, amit a veraramlatba tesznek, es az karban tartja az egeszsegedet.
  • Doktor Kotász
    Ha kíváncsi vagy, milyen lesz a világ 20 év műlva akkor kérdezz meg egy jövőkutatót, és egy valamit biztosan tudsz majd. Olyan nem lesz a világ, amit a jövőkutató mond. Ezek mind szélhámos szövegelések, parasztvakítások, fellengzős hantázások. A jövő véletlen események, apró egyéni tettek harca, összegzése. Egy esemény megváltoztathatja a világot. A jövőkutatók ingyenélők.