4,5 millió illegális The Witcher 2 készült

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Skynet
8e ft volt a W2 amkorkjött Pc-re,milyen 12-15-rõl beszéltek.😊
Ja? Hogy az Activision féle Kottick karvaj COD címei 10k fölött vannak megjelenéskor? Naigen van ilyen is de ritka.Semmibaj a pc játékok árával.
Na jól van srácok.... Most komolyan elhiszitek,hogy kenyéren és vízen élnek a kiadók?Ki az a faszfej,aki azt hiszi,hogy 12 pénz egy játék?Hatalmas ingatlanok és megannyi Ferrari tükrözi azt,hogy jó biznisz ez a biznisz.Én meg hiszek ennek a fajankónak,aki mellesleg okosnak képzeli magát!
off

Sajnos az ember már csak ilyen, ha lehetõsége van nyilván az olcsóbbik megoldást választja. Ha XBOX-on és PS-en is lenne ilyen fokú lehetõség ugyanígy warezolnának. Vagy szerintetek illatosabbat fingok a Konzolos?
Ha ott találtak rá megoldást, PC-re is kitalálhatnának, de ezen ne az egyszeri user törje a fejét, hanem a mérnök.

on

S megsúgom, Van megoldás. Jó játékot kell csinálni. Tartalmast, bõvíthetõt és HAVIDÍJRA.

Nem 15 000 forintért kell eladni a játékokat, hanem inkább havidíjat kelljen kicsengetni. A kezdõösszeg legyen mondjuk 1000 forint.

Ha jó a játék, s nem csak 2 nap játékélményt jelent 1 hét alatt, nyilván nem csak 1 hónapig akarod majd használni a játékot, de ha átvágtak és egy kalap szar, akkor mégse 15 000 ezret buksz, hanem csak 1 ezrest (legyen fair a kiadó is, csináljon jó játékot).

Az elsõ hónap letelte után lehet mondjuk havi 1500 FT/-t kérni Mondjuk ha játszol vele 6+1 hónapot, összesen 9000 Forint a cégnek.

Bár 1000 FT v. 1500 Ft havidíjból már a warez jó rész kiküszöbölhetõ lenne, de pl.: magyar ember jó része olyan, hogy akkor is 0 forintért letölti a játékot.

Erre is van már megoldás. Olyan játékot kell kiadni, amelyet, ha eredetiben játszol 150% játékélményt kapsz.

World of Warcraftot nézve, ha tört szerveren játszol, egy darabig el lehet vele lébecolni, amig eléred azt a szintet hogy igazán belelendülhetsz a játékba, nem is fog zavarni.
De ez a szint fölött mikor már 13.-jára fagy le törtszervergép, inkább befizetsz havi 1500 forintot az eredetire, ahol normálisan scriptelt ellenfelek és teljesebb élményt kapsz. Nagyon sokan tört szerveren kezdték. Igen, nekik valóban a warez volt a demo.

Persze az MMORPG játékok ilyen szempontból elõnyben vannak, a többi játékkal szemben, de a coop/team játékok jelentõs része többször újrajátszható, típustól függetlenül.

Nyilván pénzügyileg lehetne boncolgatni az egészet, de nem kell feltalálni a spanyolviaszt, mert vannak már alternatívák.
narumon
"azért egymillió eladott példányból meg lehet élni. "

Valószínûleg igen, de amíg a számok mások oldalát nem látod addig csak tippelsz.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Emellett egy játékot nem vettem meg úgy hogy ne próbáltam volna ki warezban, mert az zsákbamacska."

Ezzel egyetértek, de a számok tények; elvonatkoztatva a Witcher 2-tõl ha mindenki így tenne akkor nem rinyálnának a PC-s kiadók. Vannak hivatalos eladási adatok azok mellett pedig sokszor siralmas szám szerepel. Még jó játékok esetén is.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Egyetértek én is sokszor így csinálom.

annyira nem kiváló, telerakták egy csomó hülyeséggel konzolportra felkészítve, ezen már látszik hogy alapból ki akarják adni konzolra is, másrészt pedig soha nem volt a legnépszerûbb játékok között, visszalépés az 1 hez képest is. Na meg csak egy idióta tudja megmondani a letöltések számából a warez mértékét 😉

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Atomreaktor
azért egymillió eladott példányból meg lehet élni.

Skynet
A Witcher 2 egy kiválló nem konzol port cím pc-n és itt az eredmény,az állításaid buknak. A pc közönség csak fröcsögi hogy minõség kell,de nagyban szarik a egészre,és ugyan úgy warezol tovább BÁRMILYEN cím jöjjön. Az egyedüli ami fékezi a pc warez-t minimális mértékben az a védett multiplayer tartalom. Ha a multiwarez megoldott akkor az eladás marad a béka segge alatt mint a multi nélküli címekben. Az SC2-bõl a mai napig nem fogyott volna 3 milla ha lett volna LAN mert simán lenne multiwarez. Ja? Lehet ezért nincs lan a mai címekben? hopppsz...
Skynet
A 4.5 milliós letöltés csak a nagyobb ismert külföldi oldalakra vonakozhat,van az 6 milla is....😊
Hûen tükrözi a pc-s társadalmat.
És nem a Witcher 2-re NEM lehet elmondani hogy szar, hogy konzol port, hogy nincs tartalom. Igazi minõségi RPG és itt az eredménye. Ha nincs a pc játékban multiplayer ami warez ellen védett akkor az eladások szánalmasak, a warez pedig kiemelkedõ. Konzolon is van warez,de nem ilyen mértékben. Persze nem a warez tehet róla hogy egyre több készt leszarja a pc-t...Neeeem....Itt egy újab adat. ENNYI!
és én mondani is fogom hogy egy szar használhatatlan konzolport HA az LESZ a következõ Witcher, sajnálom de hiába nyavalyogsz itt a warez ellen akkor is egy vitatható hírnevû de meghatározó része fog maradni a pc-nek, valaki arra használja hogy szórakozón valaki meg demo képen tekint rá.

"Vicc az egész"

ez nem vicc hanem tények, amiket te szeretsz vagy felnagyítani vagy el bagatellizálni.

nem mellesleg Iwinski is a balul el sült számítása mellet csak bevallotta hogy nekik inkább az az 1.000.000 biztos vásárlói réteg számít nem pedig a behallucinált nemlétezõ veszteség, és ha mégis át térnek a konzolra akkor jönni fognak helyettük mások akik szeretnék betölteni a CD Projekt helyén keletkezet ûrt.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Vannak dolgok amit még okosabb emberek úgy neveznek, hogy kapzsiság...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nyugi alkalmazkodni fognak õk is, szépen fejlesztenek majd konzolra (is). Aztán majd mondhatod, hogy azért nem vetted meg, mert "szar konzol port", meg egyébként is elõbb "kipróbálod". Vicc az egész. Minden ilyen hírnél hihetetlen mennyien kiállnak a warez mellett. Ja, jó dolog az ingyen játék, fõleg egy totál single player orientált játéknál, ahol nem hiányzik a multi. Csak aztán majd azok szidják legjobban a w3-at, ha nem a pc lesz a célplatform, akik elsõnek álltak be letölteni a torrentet, de soha nem is akarták megvenni. Egyébként, amikor kiadnak egy játékot pár év fejlesztés után, akkor abban a negyedévben kell profitot termelnie. Így dõl el a további terméktámogatás sorsa. A steam és egyéb akciók 1 év múlva már csak a végsõ kiaknázásra jók, addigra már rég eldõlt érdemes-e patchelni vagy folytatni a játékot.
Ugye tudod hogy most magadat hülyézted le...
"egynéhány filmnél vagy játéknál a feltöltök és a letöltök számai akár naponta is drasztikusan emelkedik vagy csökken"

Az lehet, de az ÖSSZES EDDIGI letöltést elég könnyen meg lehet nézni egy torrentnél. Nem bonyolult.

Talán azért nem adnak egy új játékot 2000 forintért mert éhenhalnának. Vannak dolgok amiket okosabb emberek úgy neveznek hogy költségek és ráfordítások.

Szintén zenész.10-12 ropit nem adok egy játékért,mert elvbõl nem.Egy olyan országban,ahol száz pénz körül mocorog az átlagkereset,nem adok 12 pénzt egy játékért.Lehet vitatkozni velem,de neméskész.😊 Viszont,ha a játék minõségi és látszik,hogy foglalkoztak vele(nem egy-két óra alatt végigjátszható valami),akkor megtisztelem a készítõket azzal,hogy reális áron megveszem.Még akkor is,ha teszem azt egy évvel ezelõtt már végigjátszottam.A Witcher elsõ részénél is így tettem.Teljes áron nem vásároltam meg,de a javított változatot már négy ropi körül megvettem.Ezzel is jeleztem,hogy minden elismerésem,a játék pazar,kicsit drága de abban a pillanatban amint a hazai bérekhez "igazodik",számíthat pénztárcám tartalmára.
ez nem csak az én példám hanem még jó pár emberé is, vagy ha gondolod nyugodtan ugorj be ide és nézz körül, egy egy akció során szinte megörülnek az emberek csak hogy megvegyenek valamit.

azt meg ne várd el egy jó néhány évvel ez elõtt megjelent játéktól hogy egy árcsökkenés miatt eladási rekordokat fog döntögetni :-DDD neked azt kéne végre megértened hogy az az ember aki letölti a witchert és még az egy forint értékû eredeti verziót sem hajlandó megvenni azt egyszerûen nem lehet vásárlónak tekinteni, még valamit elmondanék Marcin Iwinski hasra csapás szerûen kiböfögött egy számot ami enyhén szólván is röhejes, :-D most én is a hasamra csaphatnék és elmondhatnám hogy ma 100.000 nézték és próbálták ki a termékeimet de senki sem vásárolt tõlem, ennek ellenére mégsem fogok keresztes hadjáratot indítani azok ellen akik csak nézelõdtek vagy kíváncsiak voltak, mert könnyen meglehet hogy ebbõl a 100.000 emberbõl mégis csak vissza jön késõbb 10.000 vásárolni.

a torrent nem olyan mint a konnektorban az áram ami mindig ott van és mindig megbasz ha piszkálod, egynéhány filmnél vagy játéknál a feltöltök és a letöltök számai akár naponta is drasztikusan emelkedik vagy csökken, erre alapozni egy gyors számítást vagy ebbõl a számadatból véleményt mondni elég nagy butaság, nincs bajom Iwinskivel de amihez nem ért abba talán nem kéne beleütnie az orrát.

nem kell nekem körbe néznem mert én ebbe nõttem fel és ezt tapasztalom nap mint nap, alkalmazkodni kell a megváltozott vásárlási szokásokhoz, aki nem alkalmazkodik azt felvásárolják vagy csõdbe megy.

úgy írtam a "vérpisti" haveri kört, hogy régebben mi is ilyenek voltunk, akik mindent letöltöttek, aztán lett a steam ahol értelmes áron kapni a cuccokat, és még nem is kell elsétálni érte.

körülnézek. A "vérpisti" haveri köröm, amióta steam van, minden játékot amivel jól szórakozott megvesz, és én is. Persze amivel 10 perc del azt nem.
A letöltések számolása is faszság, én pl letöltöttem a witcher 2-t, kipróbáltam 1 órát majd mondtam hogy majd ha lesz hozzá jópár patch, megveszem, és uninstall. És sok hülyegyerek meg úgy töltötte le hogy azt hallotta hogy jó, de túl bonyolult volt nekik a kod mw 8 után, így anyázva letörölték. Szóval a letöltések számával jönni megint olyan mint az xy csillárd dollár károkkal amiket a letöltések számlájára írnak a féregjogvédõk, semmit sem jelen.
Emellett egy játékot nem vettem meg úgy hogy ne próbáltam volna ki warezban, mert az zsákbamacska.

Egyetértek, gyakran van, hogy tört verziót végigtolom, mert jó, de nem tudom a 10-12eFt-ot kiadni rá, azonban ha 5 ezer alá csökken, megveszem, lehet már fel sem installálom, de ezzel elismerem a készítõk munkáját!!
Ez amolyan szavazat részemrõl, hogy igen, köszönöm, még hasonlókat kérek! 😊

Ha azt gondolod, hogy a PC-s fps-s és a konzolos fps között az a különbség, hogy milyen irányítási rendszere van, szerintem nem tudod mire gondol aki PC-s fps-t emleget...
pl. nekem agy COD vagy battlefield sosem lesz megvásárlom kategória, mert mw3-at is megnéztem, de nem az én világom számomra csak egy fps szerû valami, egyszerûen más célközönségnek készült, amibe nem tartozom bele. de ne is foglalkozz beszûkült véleményemmel (Arma-k és elõdeik pl. megvannak eredetiben, witcherek is)

Ezt tudod konkrét számokkal bizonyítani? Például Kovács Béla és Jakab Zoltán megvették, de Varga János Pacman nem vásárolta meg? Mert addig csak ugyanolyan becslés marad, mint a cikkben szereplõ számok. (Mert ugyan honnan tudnák pontosan? Azzal én is elõállhatok, hogy torrent oldalakon mit számoltam össze, amíg a konkrét kimutatást nem látom, s azt sem, ebbõl hányan játszották, hányan vették meg utána, hányan nézték csak meg, hogy fut-e a gépükön, és valóban kijön-e a négy és fél millió, addig csak tippelgetés az egész)

Megvettem a játékot. Mert igényes termék. Ami az, és el is fut a gépemen, azt megveszem. Sokan vagyunk így vele. Aki egy öt dolláros leértékelés keretében sem veszi meg, csak játszik vele letöltve, az pedig szégyellje magát. Tíz-tizenkétezer forint sok egy játékért. Itthon egy jogos indok, hogy teszem azt egy villanyszerelõ a nyolcvanhétezer forintjából nem engedheti meg. De meg lehet venni késõbb három-négy, akcióban meg akár ezerötszáz forintért is. Annyiért viszont szemtelenség otthagyni.
narumon
PC-hez egy jó stratégia vagy manager a méltó, de ezekbõl semmi nincs. Csak a huszonötödik fps jelenik meg - amivel én nem játszom, így én is mondhatnám, hogy mérgezik a konzol tartalmat a fos fps-ekkel.

narumon
Ez te vagy. Azonban a világ nem belõled és belõlem áll (én pl megveszem ami nekem tetszik még PC-re is). Nézz körül a világban és rájössz mennyi vérpisti van (divatos szóval) aki letölti, szarrá játssza, még forumozik is róla és még akkor sem veszi meg amikor akcióban valóban 5-8$. Nekem meg ez a tapasztalatom.

Egyébként gyorsan meg is lehet nézni, hogy pár hónappal vagy egy évvel késõbb a low-end kiadást mennyien veszik meg. Kétlem, hogy jövõre amikor a Witcher 2 majd 10$ lesz maximum, akkor majd megveszi az a 4 millió ember. Nem fogja.

Aki szinte csak fps-sel játszik, annak minden konzolos játék szar, mert ahhoz nem egér és billentyûzet való. Az ilyen beszûkültek ("ami méltó a pc-hez" 😄D) véleményével nem is érdemes törõdni. 😊

Köszönjük. Igen, biztos igazad van a te szemszögedbõl. Nem is értem ilyen szar Mass Effect konzol gammel minek mérgezik a PCs piacot, és még sorolhatnám....
pffff....

Nem kéne már ide is halál fölöslegesen egy 1.525.876.589.475-ik konzol vs PC vitát generálni.
Please...

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Olyan úgy se lesz hogy nem fog senki warezolni/torrentezni.Igenis meg kell tömni olyan tartalmakkal a játékot ami miatt érdemes eredetit venni.De elsõsorban olyan játékot kell készíteni ami méltó a pc-hez nem ilyen fiszem-faszom konzolportokat,amivel még azokat a vásárlókat is elijesztették akik eddig vásároltak pc-re és utánna valamelyik köcsög kiadó megégettette a szájukat egy foskonzolportal.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

CybeRick
Letöltöm, kipróbálom. Ha nem tetszik törlés, ha tetszik: megveszem. Nálam ez mûködik kb 6-7 éve <#eljen>
Elsõsorban multi miatt szoktam megvenni, de sokszor ez sem indok. Amióta pedig Steam-et használok havi 1-2 játék akcióban belefér a keretbe 😊

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

méghozzá égbekiáltó, nemrég volt a steamen akció.... még abból a pénzbõl is elköltöttem egy kicsit amibõl nem szabadot volna :-DDDD

marhaság

Igen, ráköltenek több millió dollárt és majd 5 dollárért osztogatják a játékot. Gondolom a kenyeret is 2 ft-ért szeretnéd venni.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

narumon
Te csak hiszed! A letöltögetõ emberek nagy része akkor sem venné meg ha 5$-ért adnák...

a logikus gondolkodas az lenne ha nem 50 dolcsi lenne a jatek hanem 5 vagy 20 legalabb, akkor megvennek tobben

"Ennek ellenére nem gondolkodunk azon, hogy újabb másolásvédelmi rendszereket vezetünk be, mivel azzal csak a legális vásárlók életét keserítenénk meg."

Végre egy kiadó aki logikusan gondolkodik...