27
 • beasty
  #27
  hali,
  kicsit vitatkoznék Cat-el és gforce8-al hogy jobb segélyt adni nekik, meg hogy olcsóbb megoldás, mint a börtön. Szerintem két okból sem jobb. 1, mert sokkal többen folyamodnak segélyért mint ahányan bűnt mernek elkövetni és az miatt börtönbe kerülnének; 2, a börtönbe dolgoztatni kell őket nem pedig nyaraltatni, így kitermelik saját maguk ellátását, sőt még hasznot is termelhetnek. Elvégre egy börtön és büntetés alatt vannak. Még egy kis korbács sem ártana néha.
  Az egész témához, meg annyit(kövezzetek meg ha nem így van), de ezek magyar cigányok. a fejemet teszem rá. Ahol én lakom(és remélem már nem sokáig) a romák Angliában 'dolgoznak' és itthon meg hüvelykujjnyi vastag arany nyaklánccal mászkálnak. Ja és többet vannak itthon mint kint. Na akkor vajon mit dolgozhatnak...
  Nagy-Británniában már a Scotland Yard foglalkozik az üggyel, mert a rézkábelek ellopása utáni javítási költségek éves szinten elérik a 840 millió eurót!
  Börtönt nekik. Engem rohadtul zavar, hogy gürizek rendesen ezekért. Az én pénzemből ne kapjanak segélyt.
 • Cat #26
  Ott tévedsz, hogy ez egy jelenség, ha nem kábelt lop, akkor majd lop mást. Munkája nincs, éhes. Ebből a szempontból igaza van gforce8nak, azzal hogy berakod a börtönbe nem oldasz meg semmit. Ráadásul ez jóval drágább, hiszen egy magyar börtönben egy ember ellátása napi 10e forintba kerül (az őrök bére, fűtés, világítás, az épület karbantartása, stb.) Tehát hülyén hangzik, de jobban jár a társadalom, ha segélyt oszt, ad az emberkének pártizezer forintot, mintha rátolja az egészet a büntetésvégrehajtásra. Persze a legjobb megoldás a munkahelyteremtés és az oktatás lenne, de ezek csak évek múlva hoznának eredményt, szóval rövidlátó politikusaink számára ezek nem alternatívák.

  "cigányok beköltöznek valakinek a nyárikonyhájába, majd elkergetik a tulajdonost, a cigánysorral, és a rendőrök a cigókat védik."
  Pár hete olvastam egy ugyanilyen esetet, de Angliában volt. A nő elutazott külföldre, beköltöztek kisebbségiek az üres házba, és amikor visszajött, csak egy hónap elteltével tudta birtokba venni az otthonát, ahol természetesen mindent szétdúltak. A cikkben pedig ugye egy német védekezési módszer van. Tehát ott sem terrorcselekmény a dolog, és nem a magyar liberálisok miatt van ilyen helyzet.
 • Doktor Kotász
  #25
  Megy ez csuklóból. :-D

  Jöjjön egy kis önvallomás. Én liberális vagyok. De amit az önmagukat liberálisnak beállító izzadtságszagtól büdösödő, kikönyökölt kordbársonyzakós elméleti szobatudósok a politikába keveredve műveltek ebben a kurva országban az elmúlt két évtizedben, az botrányos.

  Zsebhokitudós buzeráns önjelölt hülyegyerekek a liberalizmust keverték valami élettől elrugaszkodott jogvédő szarsággal, és eljutottunk oda, hogy a rendőrnek kell félnie a cigánysor közelében.

  Mellesleg a sok fasz műliberális tuti nem a nyóckerbe költözött, hanem budára vagy az aglomrációba a politizálással összekuporgatott milliókból.

  Hogy megtörténhet ebben az országban, hogy cigányok beköltöznek valakinek a nyárikonyhájába, majd elkergetik a tulajdonost, a cigánysorral, és a rendőrök a cigókat védik.

  És ilyen retardált faszságokat írnak le emberek:

  "Nem a tolvajt kell elkapni, hanem a mögötte álló indokot megszüntetni. Persze, biztos buta vagyok :)"

  Nem a tolvajt kell elkapni...
  Neeeemmmm????

  Hát akkor mi a faszt kellene csinálni?

  Bele kell ordítani minden idióta hülyegyerek fülébe, hogy barom vagy faszikám, amikor ilyen faszságokat ír le... sokkolásként ismétlem:

  "Nem a tolvajt kell elkapni, hanem a mögötte álló indokot megszüntetni. Persze, biztos buta vagyok :)"
 • Crane
  #24
  Erre egyébként gyakorolni kell, hogy valaki ilyen bunkó legyen egy másik emberrel?
 • AgentKis
  #23
  Akkor a kábeltolvajok ezután nem járnak didzsibe...
 • AgentKis
  #22
  "Néhány évvel ezelőtt 2200 és 5000 euró között mozgott a tonnánkénti ár, manapság viszont 7600 dollárt kell érte fizetni." És mennyi volt a dollár néhány éve meg mennyi most? A 2200 eruro lehetne juanban is csak hogy jobban látszon a különbség!
 • Cat #21
  Szegénység mindig is volt, van és lesz. Nem tudsz annyi segélyt osztani, hogy ne legyen arra ácsingozó ember, mert távolról is odamegy, ha ott kap.

  Munkája pedig sose lesz mindenkinek, de biztosítani kell, hogy akár mindenki csinálhasson saját magának.
 • Jackal
  #20
  Napi 8 óra munka után,(legyen az fizikai,vagy kimerítő szellemi) ha 300 ropit kapnál kézbe, nekiállnál még délután kiugrani egy kis plusszért a töltésre? Vagy hétvégén is azon agyalnál hogy lehetne letekerni 100 méter kábelt?
 • Doktor Kotász
  #19
  "Nem a tolvajt kell elkapni, hanem a mögötte álló indokot megszüntetni. Persze, biztos buta vagyok :)"

  Nem buta vagy, hanem segghülye fasz. Ebben a kérdésben biztosan.
  Egyetlen érvvel szétcincálom a véleményed, ami után meg kell változtatnod a saját álláspontod.

  Figyelsz?
  Okulni fogsz...

  Na mondom, de kapaszkodj meg.

  Biztosan kijelenthető, hogy az elmúlt párezer évben, ami az emberiség teljes történelmét átfogja, egyetlen olyan nap sem volt, amikor ne követtek volna el bűncselekményt. Amióta a vagyon fogalma létezik, azóta a vagyon elleni bűncselekmények folyamatosak.

  Gondoltad volna?

  Lopja a kábelt? Börtön. Először is szervezett, ha nem egyedül csinálja, és van megszokott átrvevőhelye. Tehát súlyosbító, hogy bűnszervezetben követik el. Közveszélyokozás, szándékos, ezt már kifejtette valaki, hogy terrorcselekmény. Közszolgáltatás szabotázsa, stb.
 • gforce9
  #18
  Ez szerintem nem a megoldás kategóriájába esik. Így lenyomozhatóbb, ennyi. A megoldás az lenne, hogy rájövünk, miért lopják el a kábelt és azt az okot megszüntetni. Csak az ugye macerás. Mindegy, ezt csináljuk már rég, nem is változik semmi :) Egyre többet költünk a közbiztonságra, mégis valahogy egyre több a bűneset :) Arra persze senki, vagy nagyon kevés ember gondol, hogy az alap megközelítés a hibás. Nem a tolvajt kell elkapni, hanem a mögötte álló indokot megszüntetni. Persze, biztos buta vagyok :)
 • sanyicks
  #17
  Ja igen a jól bevált kettős mérce.
 • syn7h37ic
  #16
  Azt nem írták, hogy a felsővezetékeket is festenék. Ha nem, akkor azokat továbbra is lopni fogják.
 • syn7h37ic
  #15
  Szerintem simán elég a festék. Ha komoly hőállóságú lenne, akkor állítom, drágább volna annál, hogy több ezer litert pacsmagoljanak el a kábelekre. Csak szerencsére a kábeltolvajok nem okosak. Az ötlet jó.
 • kisemlős
  #14
  Lövik a fenéket! Az ezred forduló tájékán voltam sorkatona Tapolcán. Telephely ügyeletet adtunk éjszaka (békésen pihentünk valamelyik nyitva felejtett harcjárműben) Éjjel nagy bakancscsattogás, rohan egy raj őrkatona a lőszerraktárak felé.
  Felcihelődtünk, megnézni mi történt:
  Egy csapat fémgyűjtő czigány, alumíniumot gyűjtött. A biztonsági kamerák borítása meg épp alumíniumból volt. Egyik bakot tartott a másiknak, az meg nekiállt lefeszegetni a működő kamerát. A laktanyában elképedve nézték a botcsinálta szerelőket, riadóztatták az őrszázadot,ahonnan egy raj el is kapta őket. Elverni nem lehetett őket, jogaik vannak. Ezért, november vége felé történt az eset, egy pocsolyához vezették őket, és ott hangzott el a FEKÜDJ! :-)) 2 órát áztak, mire kiértek a rendőrök, hogy elvigyék őket...

 • finizlik
  #13
  És ezt te honnan tudod?

  Csak nem sok volt a tv, hogy az összes paki aki még muzulmán is terrorista?
 • finizlik
  #12
  A Rómaiak rájöttek hogy van egy Németország nevű célpont is.

  De mint tudjuk NINCS cigánybűnözés és sosevóót
 • bracsek #11
  ez az anyag nem ég, a hamu is világít az után :) és a kábel is amennyi belőle marad.
 • Cleawer
  #10
  Adtak a kakinak egy pofont. Kábelégetésről ott még nem hallotak (ezekszerint)?
 • aaaaa
  #9
  Valahogy azt, aki egy életre megnyomorodik egy ilyen lopás miatt bekövetkezett balesetben, rohadtul nem érdekli, hogy terrorista volt az elkövető, vagy csak egyszerű tolvaj. Egyik ember sem mondaná azt, aki maradandó sérülést szenved, vagy elveszti egy családtagját, hogy túl súlyos bármilyen komolyabb ítélet "szegény" tolvajok ellen.
  Mindenre lehet törvényt hozni. Ha őrzött titkos katonai terültre valaki illetéktelenül belép, akár csak "kábelt lopni" agyonlövik. Ez sem demokratikus, de az emberek tudják, nem is mennek még a közelébe se. Persze nem nálunk, mert itt már annak sincs tisztelete.
 • Narxis
  #8
  "Ha egy pakisztani talibot ernek rajta amint rongalja a biztositorendszert, akkor mindenki arra gondol, hogy terrorizmus miatt teszi. Ha nem pakisztani (hanem indiabol szarmazo) es nem talib az illeto hanem mondjuk budhista, akkor miert lennne ez maskent?"

  Mert neki más az indítéka.
 • kvp
  #7
  "Persze ha rajtakapnak valakit kábellopáson, annak is el kéne törni a kezeit és lábait."

  Az nem lenne demokratikus. Torvenyesen kell elitelni. Vasuti biztositorendszer vagy kozuti jelzotabla rongalasa eseten egyertelmu a tomegszerencsetlenseg okozasanak szandeka, mig telekommunikacios vagy elektromos kabel lopasa eseten a kozmuhalozat szabotalasanak szandeka. Mindketto terrorcselekmenynek minosul es e szerint is kell az iteletet meghozni. (pl. valodi eletfogytiglan) Az, ha nem sikerult a szerencsetlenseget eloidezni nem jelenti azt, hogy nem bunos az illeto, csak ugyetlen volt a terrorista.

  ps: Ha egy pakisztani talibot ernek rajta amint rongalja a biztositorendszert, akkor mindenki arra gondol, hogy terrorizmus miatt teszi. Ha nem pakisztani (hanem indiabol szarmazo) es nem talib az illeto hanem mondjuk budhista, akkor miert lennne ez maskent?
 • mad mind
  #6
  Én szerintem még mindig az átvevőhelyeket kéne büntetni. Ha azok a büntetések miatt nem veszik át a kétes "fémhulladékot", akkor nem lesz lopás sem.
  Persze ha rajtakapnak valakit kábellopáson, annak is el kéne törni a kezeit és lábait.
 • geo89
  #5
  akkor ha látsz ott az utcán egy feltűnően tiszta c-t egyértelmű hogy kábellopáson ügyködött nemrégiben
 • tcpip2
  #4
  "Többszöri alapos mosással is csak nehezen távolítható el." - vagy tényleg csökken a lopások száma... vagy tisztábbak lesznek az elkövetők.
 • Cat #3
  Számomra az a fura, hogy Magyarországon évtizedekek óta hallani ilyenekről, cserén kivül mégse csináltak semmit, ott meg egyből megoldották. Miért nem csinálják meg ugyanezt itt is?
 • sad1976
  #2
  ha már rasszizmust emlegetünk.akkor a magyaroknak kéne menekülni az antimagyar *sidók és ci*ányok elöl!
 • sanyicks
  #1
  na mivan menekülnek oda is a c-k az itthoni súlyos ráászizmus elől? :D