33
  • schramjanko
    #33
    http://thai.blog.hu/2011/12/05/long_live_the_king_4
  • Zoli007
    #32
    LOL. Szóval aki nem ért egyet az aktuális uralkodóval/miniszterelnökkel/... azt lőjük agyon? Hol a határ? Hogy definiálnád a túlságosant nagy sz.szabadságot? Tudjátok, mi a ti bajotok? Hogy nem éltetek elnyomás, diktatúra alatt.
  • Marko001
    #31
    Pedig igaza van.
  • Zoli007
    #30
    Ezt te sem gondoltad komolyan?
  • Mathiassa
    #29
    Valamennyire jogos, ami történt. A szólásszabadság sem lehet korlátlan. Gondoljunk csak a "nagy" francia forradalomra! Mivel is kezdődött? DEMAGÓGIÁVAL! Ennek pedig a szólásszabadság adta a táptalajt. Mivel végződött? Több százezer halottal! Sajnos a mai társadalmak közül egyik sem érett a szólásszabadságra. Akinek nem inge, nem veszi magára, de túl sok az IDIÓTA.
  • Papichulo
    #28
    " Ha jól tudom van olyan ország, ahol a gyilkosságért pénzbüntetés jár, 2000 USD."

    Ezt nagyon rosszul tudod. Nincs egyetlen orszag sem a vilagon, ahol penzbuntetessel meg tudsz uszni egy szandekos emberolest. SEHOL! Ez ugy baromsag ahogy van.
  • Laza
    #27
    Ez inkább már fanatizmus ...
  • Laza
    #26
    Igen, tegyük már helyére az értékrendeket ... attól, hogy valaki sokat tett a népéért és tisztelik őt, még nem kell valakit azért 20 év börtönre ítélni, mert kritikával illette őket. Közben meg az ami ott folyik az utcákon senkit nem érdekel ... a sok legálisan kapható lopott 'érték', aminek hamisítványaival el van lepve az utca, a rengeteg beteg kurva, stb-stb ... ezekhez képest 4 SMS semmi, csak 'szavak' ...
  • schramjanko
    #25
    Még néhány gondolat:
    A Király tiszteletén, pedofilián és a narkó forgalmazásán (amiért rossz esetben halálbüntetés jár a helyieknek, külföldieknek meg kb. 40-50 év) kívül, nem kell kordában érezd magad, sem a helyieknek. Sokkal szabadabban élnek mint mi itthon. Ha monnyuk elzsibbad a lábam a pick up-ban, hátrafekszem a platóra akár az autópályán is, azt alszom egy jót:-) Egyszer északon sisak nélkül indultam motorral az arany háromszögbe, a városból kivezető úton vagy 10 rendőr állítgatja a sisak nélküli motorosokat. Mondom most mi legyen.. Leállítottam a motort az útszélén kb. 50 méterrel elöttük, vártam 10 percet, hátha elmennek, ők néha felém néztek, várták mi lesz. Visszafordulni nem tudtam az úton, lezártam a motort, beültem egy tuktuk-ba, vissza a sisakért. Elindultam, persze röhögve megállítanak, megdicsértek, hogy milyen szép a sisakom, de nem büntettek meg:-) Kicsit beszélgettünk, azt viszlát. Nem a büntetés a cél.. Egyik városban pl. a sisak nélkül motorozóknak két választásuk volt egy pár napos rendőrségi akció keretében: vagy kifizettek 500 Baht büntetést, vagy 200-ért vettek ott helyben a rendőröktől egy akciós sisakot, ami boltban kb. 800 lenne. Vadásztam volna egy ilyen különleges festésű sisakra, de sajnos akkor az ország másik felében voltam:-)
  • schramjanko
    #24
    Sok dologban igaza van fika ferinek. A feleségem Thai, és pl. Ő, ha kívánhatna hármat, az egyik biztosan az lenne, hogy a Király ismét fiatal és egészséges legyen. Nem kényszerből, hanem mert annyira szereti. Évente több hónapot ott töltünk, és bár elsőre furcsa volt látni mindenhol a Király képét, hamar lejött, hogy nem kényszerből teszik. Ő jelenleg a legrégebben trónon lévő uralkodó a földön (65éve azt hiszem) hétfőn lesz a 85. születésnapja, és amíg egészsége engedte mindíg a népe javát szolgálta az egész családjával együtt. Ott voltak az árvizeknél, sok ópiumföldet megszüntettek ahol most a farmerek királyi segítséggel nem a narkót termesztik, hanem virágokat, gyümölcsöt. Több óriási víztározót építtetett amivel szabályozzák a folyókat, stb, stb. Elég ,,mozgalmas" életem volt, de a mai napig libabőrös leszek (ötvenedszer ugyanúgy mint elsőre), mikor a moziban a reklámok után, a film előtt, egy perces kisfilmet vetítenek a királyról. Természetesen mindenki feláll a tiszteletére. Mivel a kisfiunk kettős állampolgár, így az Ő királya is, és arra neveljük, hogy tisztelje. Long live the King!
  • Zoli007
    #23
    Látod, nekem pl. egy király, politikus élete egy zokniéval vetekszik. Ha szétszakad kell vennem újat; király, politikus rögtön van 10 helyettük.
  • fika ferenc
    #22
    Thaiföldre ez így nem igaz, hogy gyilkosságért "csak" pénzbüntetés jár. Mindezek mellett a korrupció itt is jelen van és ha nem is 2000$-ért, de pénzért valóban meg lehet úszni sok mindent.

    Ezek mellett a gazdaság hihetetlen ütemben fejlődik, a világ legnagyobb rizs exportőre, valamint az ingatlan piac ami Magyarországon sőt egesz Európában haldoklik itt virágzik.
    Az elmúlt hónapok alatt amikor is Thaiföld területének egy harmadát árvíz sújtotta az emberek példátlan mértékben összefogtak és segítettek egymásnak - és meg ezt is mosolygós hozzáállással.

    A királyt pedig, aki többek között 5 vagy 6 nyelven beszél, szaxofonon játszik, képeket fest és - még egyszer - minden politikán és törvényen felül all 65 millió ember imádja.
  • fika ferenc
    #21
    - Mi köze van egy zokni színének egy ország királyához?
    Gyerekek, azért tegyük már helyre az értekrendeket!

    Itt senki nem kért seggnyalást, csak helyesbítettem egy olyan kommentet, ahol nyilvánvaló volt, hogy a hozzászólónak fogalma sincs arról hogy miről beszél.
    Ne kezdjük már el a tájékozatlanságot, a műveletlenséget és a tisztelenséget dicsőíteni!
  • kisemlős
    #20
    Nem éppen más! Délkelet-Ázsiában némileg más az élet. Ha jól tudom van olyan ország, ahol a gyilkosságért pénzbüntetés jár, 2000 USD. Megvárod a rendőröket, és vagy kifizeted zsebből, vagy elkísérnek a legközelebbi bankig. Esetleg ha hétvége van, akkor hétfőig érezheted a vendégszeretetüket, de ha kifizetted a pénzt, a kutya nem foglalkozik veled. Odakünn az emberéletnek nem nagy ára van, a biztonságra sem sokat adnak a munkahelyeken, közlekedésben...

    Fika véleménye érdekelne a kinti helyzetről, ha valóban ott él.
  • fearnet
    #19
    Megis miert kene bocsanatot kernie?:D:D Azert, mert nem nyalja a kiraly segget es nem Thaifoldon el?
  • Zoli007
    #18
    Te hogy boldogulsz a való életben, ha egy ilyen dolog ennyire megérint? Ha valaki lefikázza a zoknid színét, akkor felnégyeled?
  • fika ferenc
    #17
    Igen, elnézést kérek a hirtelen kirohanásomért, csak én több mint 4 éve Tahiföldön élek, és máshogy érint egy ilyen dúrva komment.

    Tehát a hozzászólásom inkább így hitelesebb:
    Drága barátom, Te nem tudod, hogy miről beszélsz. Először inkább érdemes lenne utánna olvasni, hogy ki Thaiföld királya, hogy mennyi mindent tett a népéért, az országáért, és hogy mennyire szeretik és tisztelik Öt.
    A király és családja minden törvény felett áll, nem szólnak bele a politikába, és nem ök hozták ezt a törvényt , hanem a népe aki imádja Őket.

    Azt hiszem tartozol egy nagy bocsánat kéréssel
  • Szefmester
    #16
    Kultúráltabban is elküldhetted volna a fenébe. hallottam már olyan sértést amit a sértett még hálásan meg is köszönt!
  • fika ferenc
    #15
    és miért?
  • szasz85
    #14
  • fika ferenc
    #13
    KopaszIsten
  • sanyicks
    #11
    nincs is különbség a kettő között... szólásszabadság durva korlátozása diktatórikus módszerekkel mind2.
  • Zoli007
    #10
    9: Hát azért emberölés picit más.
    8: Elég baj, ha nem érzed a különbséget.
  • kisemlős
    #9
    nem mindegy, hogy 1 embert öl meg vagy 10 et? Emberölés. Meg van a kiszabható büntetés maximuma és kész.
  • Tetsuo
    #8
    Nem mindenhol?! Miert, hol van? Magyarorszagon pl. a holokausztrol mondasz valami erdemlegeset, 5 ev...
  • Cat #7
    Több SMS volt, szóval akár 60 évet is kaphatott volna.
  • kisemlős
    #6
    "Az uralkodói család megsértéséért 3-tól 15 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki."

    ez meg 20 évet kapott! :-)))) mindig is gyenge voltam matekból...
  • KopaszIsten
    #5
    Inkább az ilyen Bhumibol féle vérszívó élősködőket kellene bezárni egy életre.
    Szomorú, és felháborító nézni\tudni, hogy nem mindenhol van szólásszabadság, hogy a diktatúrákról már ne is beszéljünk. :S
  • mad mind
    #4
    Más ország más törvények. Ráadásul erről a törvényről még a külföldieket is felvilágosítják, mert téged is lazán bezárhatnak a király megsértése miatt.
    Hülye törvények a világ minden országában vannak.
  • skyhero911
    #3
    61 évesen hova küldik már 20 évre börtönbe? (főleg ezért)
  • kvp
    #2
    Anno a delafrikai koztarsasag is az volt, meg a polgarhaborus srilanka is. Egyebkent thaifoldre azert mennek az emberek, mert amig nem zavarjak az uralkodo reteget es fizetnek, addig semmilyen torvenyt es erkolcsot nem kell betartaniuk...
  • Zoli007
    #1
    És ez az ország turistaparadicsom?