22
  • Tetsuo
    #22
    Hogy van nala nagyobb svindler, azt lesz@rom. Mert ha "az emberek nyomorabol el", akkor mar emberileg egy nagy nulla, legalabbis az en ertekiteletemmel es mellekesen a legtobb vallas szerint is.
  • gforce9
    #21
    Olvasni, értelmezni smafu igaz? Én azt mondtam, egy tolvajt ne másik tolvajhoz hasonlíts, mert nem jelent felmentést, hogy a másik is lop. Erre te jössz a milliárdok VS kifli esetével. Gondolkodj már picit, marhára nem a bűnök súlyosságáról írtam. De úgy látom neked ez nehéz. Akkor a te példádon szemléltetem. A milliárdos lopásra nem mentség, hogy más kiflit lop, a kifli lopásra nem mentség, hogy a másik milliárdokat lop. Az egy dolog, hogy a kettő között van súlybeli különbség, de én marhára nem erről beszéltem! Attól hogy többfajta és más más súlyosságű bűnesetek vannak, még egyik sem lesz helyes. És nem relatíve szoktunk valamit megítélni egymáshoz képest, hanem abszolút értékben. Ugyanis, ha nem tudnád a 2 és az 3 csak a nullához képest annyi amennyi. Egymáshoz képest csak 1 a különbség. Nem tudom jobban elmagyarázni.
  • cateran
    #20
    "Ugyanis egy tisztességtelen embert sem egy másik tisztességtelen emberhez hasonlítasz."
    Hat hanem mihez? Tisztessegeshez? Annak mi ertelme? 1 tolvaj "sikeresseget" megis mihez viszonyitsam? Olyanhoz aki eleteben nem lopott? Ilyen alapon a milliardokat sikkaszto es a boltbol kiflit lopo kozott nincs is kulonbseg, nem igaz? Tolvaj mind a ketto.....
  • gforce9
    #19
    Mi köze van a volumen nagyságának a tisztességhez? Két teljesen eltérő fogalom. Az egy dolog, hogy a nagy cégek általában lopnak mint a szar, de attól még nme fogom hozzájuk hasonlítani. Ugyanis egy tisztességtelen embert sem egy másik tisztességtelen emberhez hasonlítasz. Te vagy eltévedve, nem én. És nme kell felébrednem, pontosan látom, hogy amit írsz az úgy van, de akkor is beteg álláspont, összehasonlítani azt aki lop egy másikkal aki szintén lop.
  • cateran
    #18
    Tisztesseges? Lathatoan kozod sincs a nagyobb volumenu uzleti elethez:) Nincs olyan, hogy tisztesseges ceg, minel nagyobb osszegekrol, minel nagyobb befolyasrol van szo, annal tobb az eltitkolt, illegalis akcio. Vagy komolyan azt gondolod, hogy letezik olyan zaibatsu vagy egyeb azon kivuli ceg, amelyiknbek nincs kapcsolata a Yakuzaval? Vagy Olaszorszagban a Maffiaval? Ebreszto.....

    A Yakuzarol: Mint irtam, nincs szandekomban szentte avatni oket, megiscsak 1 bunszovetkezet, az emberek nyomorabol elnek. De van egyfajta stilusuk, ami tobb tiszteletet (vagy elismerest) ebreszt bennem, mint mondjuk altalaban a politikusok, akik szinten csalnak-lopnak-hazudnak (es nem csak a magyaroknal) es meg stilusuk sem nagyon van....
  • gforce9
    #17
    Most ez komoly, egy ilyen céget olyanokkal hasonlítotok össze, akik segíthetnének, mégsem teszik? Bakker. Ha én lopok arra nem mentség az, hogy: "hátdekérem a másik meg öl". Ahhoz illik hasonlítani aki tisztességes. Ja, hogy abból kevés van? Attól még az marad a helyes út.
  • philcsy
    #16
    Az a szép, hogy itt a magyar költségvetési hiány méretű összegekről van szó.
  • philcsy
    #15
    Lopott vagy sem, nem lenne kötelességük segíteni.
    Sok legálisan lopó nem segít ilyen helyzetben.
  • Cleawer
    #14
    Ezért van nagy(obb) hatalma a maffiózóknak. Másodperceken belül intézkednek, és büntetnek, jutalmaznak. Míg egy világi bíróság, rendőrségnek csupán hónapok, évek kérdése. Ezt a gyorsaságot meg kell fizetni.
    A bürökráciában csak úgy folynak el a százalékok, ha pénzről van szó. Ha korrupcióról van szó akkor korlátlan, de ha kifizetésől akkor nincs.
  • Molnibalage
    #13
    Nagyon könnyű úgy cselekedni, hogy semmilyen szabály nem köt. A bürokrácia hátrány az, hogy lassabban reagál. Az erőforrásai viszont bármiféle bűnszervezethez mérve korlátlanok. Magyarán az almát vetetted össze a dinnyével...
  • cateran
    #12
    Lopott? Szerintem megdolgoznak erte (igaz mas karara)
    De ha olyan konnyu, akkor masok (akik tobbe-kevesbe legalisan szereztek milliardokat) miert nem teszik? Itt nem arrol van szo, hogy felajanlottak x osszeget megsegitesre, hanem konkretan kivonultak es kiosztottak a dolgokat, illetve tevekenyen resztvettek a helyreallitasban. Nem akarom piedesztara emelni oket, de oszinten szolva lenyugoz a stilus, akkor is, ha nyilvanvaloan csak a kiesett bevetelt akartak minel hamarabb potolni es visszaallitani. (egyszeruen kepesek felfogni, hogy az adott helyzetben a "befektetes" a legelonyosebb a szamukra...Ismetlem: Olyanokat ismerek, akiknek hivatalbol lenne ilyesmi a kotelessege es megsem teszik meg)
  • Molnibalage
    #11
    Lopott milliárdokból kurva könnyű játszani a nagylelkűt...
  • hangulati
    #10
    nem a harmadik, hanem a nulladik...
    teljesen igazad van! ha eleg bator volnek, tudnek meg a mennyekbol es a pokolbol is neveket idezni. de ennyire azert nem vagyok bator. egy folyo folyik, ha hagyjuk, ha nem. jol is van ez igy...(?)
  • hangulati
    #9
    pont olyan, mint a ciganykerdes. mesterseges. kivetelesen most megallok kettonel.
  • hangulati
    #8
    volt mar ez igy egy parszor. majd a jakuza elintezi, nem kell tul nagy feneket keriteni a dolognak. szegeny, csoro nyomozok. mindegy nekik is hinni kell valamiben... ezzel csak azt probaltam kifejezni, hogy a feherkesztyus bunozes ellen mindig kialakul egy fekete kesztyus is. az utobbi ki kell alakuljon, es mindaddig mukodni fog, amig a feherkesztyus mukodik. ennek a ket tunetnek egyszerre kell megszunnie, megpedig ugy, hogy egyszeruen megszunik a kivalto ok. ps. nincs kesztyum. ja, es penzem sem. amim van, az a hanyinger.
  • mad mind
    #7
    Ez egy olyan meglepő dolog, mint Magyarországon az államnak(épp uralkodó kormány) visszacsorgatott pénz.
  • Tetsuo
    #6
    Olaszorszag tobb reszen is es pl. a francia Marseille-ben is, a parlamentekben pedig mindenhol... ;)
  • cloud.strife
    #5
    Hát ez elég gáz.
  • FoodLFG
    #4
    Kreatív. :D

    A szumó után már az Olympus is. Hát mi marad nekünk Japánból ??
    Where is the love ?
  • cateran
    #3
    Ohh szerintem a szervezett bunozes tarsadalmi beagyazottsaga mindenhol magas, csak nem mindenhol parosul hozza hmmm stilus? Jozan esz? Nem is tudom minek nevezzem:D
  • Cat #2
    Ezt úgy mondják, hogy magas a maffia társadalmi beágyazottsága. Szicíliában ugyanez a helyzet egyébként, de a Gázai-övezetben a Hamasz szintén iskolákat tart fenn.
  • cateran
    #1
    Szohoz sem jutok a dobbenettol.....Kb az osszes japan vallalat a Yakuza "tamogatoi" kozt lehet.....Amugy ez a "gonosz" yakuza volt az, aki jopar eve 1 foldrenges utan azonnali segitseget nyujtott a tuleloknek, takarokat, ivovizet es egyeb, a tuleleshez szukseges dolgokat osztott szet, valamint jobban! es szervezetebben biztositotta a helyszineket es akadalyozta meg a fosztogatasokat, mint a rendorseg...Jo, persze nem azert mert gancsnelkuli lovagok, hanem mert minel hamarabb vissza akartak allitani a "piacot":D Mindazonaltal, ha valakinek egyik pillanatrol a masikra tonkremegy az elete, az nm nezi honnan a segitseg...es bizony ismerek olyan politikusokat, akik meg erre sem lennenek kepesek