55
-
blessyou #15 Igazából az anyag a tudomány jelenlegi állása szerint azonosan egyenlő a térrel, csak ez nem igazán köztudott.
Az, hogy energia is képes a téridő görbítésére, azt is kimérték, például a föld forgási energiájából származó téridő-görbületet (baromi precíziós műszer kellett hozzá, de sikerült). -
dzsagon #14 ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam -
Inquisitor #13 Addig is amíg lesz ZPM vagy végleg kiderül nem lesz, itt van neked ez: LINK
A cikk eleje meg félrevezető, hiszen már "csak" a negyede is elég volt a fénysebességnek a jelenséghez :)
Orbano a 400W/10KW már jó aránynak számít? :) -
kvp #12 Szoval ugy nez ki, hogy ha 'csomot' kotunk a terre, akkor foton lesz belole. Ezek szerint a tertorzulasok, az energia es a tomeg ugyanannak a jelensegnek a kulonbozo formai. Ez mondjuk megmagyarazza, hogy hogyan tud kelloen nagy tomeg tertorzulast okozni es azt is jelenti, hogy kelloen nagy energiaval ugyancsak megoldhato a dolog. Tehat tertorzulasbol lehet energiat eloallitani es energiabol tertorzulast. Viszont mivel energiabol lehet tomeget (anyagot) eloallitani es forditva, ezert valoszinusitheto, hogy az anyag a ter torzulasanak egyfajta formaja. (mondjuk anno a regi gorogok is valami hasonlora jutottak, tisztan elmeleti alapon)
ps: ZPM nem lesz belole, de terhajtomu meg lehet... -
Caro #11 Itt valami gubanc van, mert a vákuumban akármit hiába mozgatok önmagában, annak a sebessége akármi lehet, ha nincs mihez mérni.
Egy foton sem tud párt kelteni, csak ha egy részecskével találkozik. Más megfigyelő számára más az energiája is.
A kísérletet persze egy áramkörben végezték, ahol a háttérionok rácsa már kijelöl egy vonatkoztatási rendszert, ezért ott el tudom képzelni, hogy működik a dolog, csak a kiindulási ötletet nem értem :) -
#10 Még a végén mi leszünk a (h)Ősök :D -
Doktor Kotász #9 Szemét!
Elloptad az ötletem :-)
Én is ZPM-modult akartam írni. A McKay mennyit hajkurászta a Pegazus Galaxist, itt ezek meg leírják, hogyan kell csinálni egyet. :-) -
Déta #8 Amikor a "mozgassuk a tükröt majdnem fénysebességgel, hogy nyerjünk egy pár fotont" részt olvastam, felötlött bennem egy furcsa gondolat... "WTF????!!!!"
De így a vége fele már megtetszett a dolog. Mármint az elmélet. -
#7 ZPM!!!! -
noland #6 mikor lesz még ebből vonósugaras zűrhajó, anyám! -
NullZ3r0 #5 Na már csak meg kéne csapolni azt a vákuumenergiát, jöhet a korlátlan ingyen energia. -
archelf #4 Az Úr fénysebsségel haladt a semmiben, s lőn világosság...
AE -
T0nk #3 Tehát gyakorlatilag csináltak egy fény hullámhosszon működő rádióadót. Ez hasznos, mert nagyon jó hatásfokú lámpaként használható... -
#2 Érdekes. -
orbano #1 Ez akkor lenne izgi, ha a berendezés kevesebb energiával működne, mint a létrejövő fontonok energiája.