33
-
gforce9 #33 Ok, amit leírtok igaz, ezt nem vitattam. De ha már a szülőt sem lehet felelőssé tenni, akkor mégis kit? Csak széttárjuk a kezünket, hogy ez egy olyan társadalmi probléma, amivel nem lehet mitkezdeni és kész? Mert, ha jól gondolom azért meg kéne oldani ezeket a problémákat valahogy. Nem? Nyilván azzal is lehetne segíteni, egy gyerek fejlődésén, hogy pl lelőjük győzikét, mert ugye ne lássa már azt a tévében a gyerek, hogy egy címeres ökör a semmiért milliókat kap. Fontos a társadalmi közeg és a példamutatás is persze, de a felelősség hárításra szerintem nem old meg semmit. -
#32 Nem véletlenül írtam le pontokba szedve a dolgot - a napjának 90%-át a szülőktől távol tölti a lurkó.
A kortársai, bandatagjai, haverjai vagy barátnői "nevelik" szinte. Jó esetben a suliban, rosszabb esetben lebujokban, a téren, vagy a bevásárló központokban, az ingyen kipróbálható játékokkal elütve az időt, vagy csak egyszerűen bámulva ki a fejükből, bagózva, energia italt, vagy gyorskaját [ne adj isten fokozószert] fogyasztva...
Szerintem, mindannyian láttunk már ilyen fiatalokat, az ország minden táján, kis- és nagyvárosában.
-
wednes #31 A gyerekek azért nem programozható droidok. Ha ezt és ezt teszem akkor ez így lesz, megnyomjuk a "megfelelő nevelés" gombot és kész.
A megfelelő szülői háttérrel az fontos tény, nélküle nagyjából bukás az egész dolog, de ha ez adott akkor ez még lehet önmagában kevés.
Vannak olyan helyzetek, mikor egy családban fele annyit nem törődnek egy gyerekkel mégis sokkal "jobb" emberré válik, mint egy másik, ahol a szülői nevelést nagyságrendekkel komolyabban veszik (és most nem elrontott, nevelésről beszélek). -
gforce9 #30 Persze amit leírsz az igaz. De nem tudom nekem azért az a megközelítés tetszik, hogy a szülő felelős a gyerekéért. Nem tudom, hogy kibúvót jelent az, ha sok a munkája, nincs ideje rá, stb. Azért én úgy gondolnám, hogy ha már ott a gyerek, akkor nevelje is fel tisztességesen, akármennyire is sok a munkája és kevés az ideje. És ebből a szempontból nem igazán számít kit véd a jog szerintem. -
EnxTheOne #29 Na, szerencse hogy nem volt elég pénze, és igy nem tudott venni desert eagle, és ak-47/m4a1/awp-t, és a repesz és villano gránátot. :D -
#28 Azért a szülőket mindenért okolni is meggondolatlanság.
Jó esetben, tehát, ha a lurkó nem iskolakerülő:
1. reggel felkel, szülők vagy elmentek, vagy együtt hagyják el az otthon melegét.
2. egész nap a suliban van, néha késő délutánig [az egész napos iskola bevezetésével ez biztosan így lesz]
3. este a szülők megjönnek, jó esetben együtt megvacsoráznak, és a lurkó bemegy a TV/PC elé a szobájába, vagy haverozni.
Érzitek? A szülők jó esetben és max 1-2 órát tudnak hétköznap a gyerkőccel lenni - ha az is akarja, mert valljuk meg, a szülő megfeszülhet, ha a gyerek nem akarja, bizony semmit, vagy alig látják.
Hétvége:
A lurkó késő délelőtt felkel, kajál, visszamegy PC/TV elé.
Jó esetben tévézés közben, néhány szakadt mondattal beszélgetnek az otthon lévők, de még azt sem - hisz a szülők is házimunkát végeznek, vagy autót szerelnek, vagy hétvégi melóznak, stb. stb.
Tévedés ne essék: nem a szülők pártját fogom, csak tessék átgondolni ezt a "szülők a hibásak" felfogást, egy olyan világban, amikor a gyerek önkényesen azt tesz és tehet [a jog már őt védi, és nem a szülőt], amit akar - ha az anyja/apja/rokona/tanára kezet emel rá, mehet a "gyermekvédelmisekhez" [tudom, ott dolgoztam] és előveszik az illetőket...
-
#27 még Jóhogy nem a COD-ra fogta. Kirobbantatotta volna a 3.világháborút. -
gforce9 #26 "Persze jó részük csak kitalált ok, az ilyen magától is erőszakos lesz." Hát azt kétlem, hogy csak úgy magától lenne erőszakos. Nopersze egyszerűbb így az ügyet letudni, mint előkeresni az okokat. Ez esetben valószínűleg ugye a szülőket. Abban egyetértek, hogy az ilyenektől meg kell szabadulni, mert az ilyenek nme valóak emberek közé, de közben nem árt megkeresni, hogy pontosan miért is lett ilyen? Mert különben csak tüneti kezelést csináltunk, nem lett megoldva semmi, 1 év múlvan lesz 3 ugyanilyen a helyére. -
kanduhr #25 Ha jól tudom a Counter Strike 17+-os játék. Innentől kezdve el is lehet söpörni, hogy mi hatott a szegény hülyegyerek agyára, és elő lehet venni a szülőket. -
bladesoft #24 A játékok a hibásak. Napoleon ólomkatonáival játszott sokat, Hitler ötödölővel, Sztálin itt a piros hol a pirossal... ezek a játékok mind káros hatással voltak rájuk és több millió ember halálát okozta. :D
Pol Pot pedig kidobósozni szeretett,. :D -
#23 Ezen a képen nem éppen az elkövető van, ahol az elkövető lakik pedig szó szerint cigány falu. Ennyit a kitalálásról.:)
Egyes leülhettek ;) -
#22 Csak Skynet találta ki, hogy cigány - tévében is látható volt, hogy nem kisebbségi (hacsak nem az IQ-ja alapján nem).
-
#21 Nem tűnik cigánynak.
-
Lack #20 Teljesen egyértelmű és világos, hogy csak kifogás volt a CS. Híradóban mondták: Azt hitte a gyermek, hogy még mindig a játékban van és ezért késelt." -milyen idióta az ilyen??? Utána jött a pszihomókus néni a sablon szöveggel, miszerint az ilyen játékok károsak a gyerek számára bla, bla... Na hát én a seggébe dugtam volna fel a drogot, utána meg a kést is a kis köcsögnek.
Esetleg ha beküld a budiba egy flashbang-et, utána mp5-tel kaszál, akkor azt mondom, oké Rambo 4-et is nézett még este CS-zés után. De így. Na jó ez csak vicc volt a végén.
Szörnyű világban élünk... -
#19 A CS cigány játék. Megmondtam előre x) -
#18 Az ilyen PC-s játékokhoz köthető erőszak tipikusan fehér ügy. Egy etnikailag hátrányos helyzetű nem szokta másra kenni, ezek a kis taknyok az élet császárai. Németországban, meg az USA-ban is fehérekre jellemző az ilyen játékra fogott erőszak - természetesen a hírek szerint. Persze jó részük csak kitalált ok, az ilyen magától is erőszakos lesz. Én is játszok ilyen játékokkal , sőt, imádom a GTA-t, a küldetéseket is, meg a szimpla autós vagy fegyveres ámokfutásokat is. És persze a prostikat agyonlövöm az aktus után. :)
Ezt elmesélem: egyik munkatársam testvére rendőr, onnan hallottam ezt a sztorit. Egy jó fej srácról szól (származása nem kérdéses), magát az élet császárának nevezte, és büszkén ment a fiatalkorúak börtönébe 16-17 évesen, merthogy ő ilyen kemény. Ezt odabent is hirdetni kezdte, ám újdonsült szobatársai másként gondolták. Először csak csicska lett, cigit tömött, megágyazott, majd végül szükség lett szobakutyára. Az élet császára meztelenül járt négykézláb, megkötve, és egy WC kefe lógott ki az ánuszából. Hail to the king, baby! -
tomcsa4 #17 Simán drogoztak és ebből lett a veszekedés. Mint a dunaújvárosi eset, ahol az áldozat volt a balf*sz és szintén a füvön vesztek össze. -
#16 "a pécsi lövöldöző"
Naja..Millióból az egy.:)
De ettől még a magyarországi bűncselekmények bő 90%át cigányok követik el.;) -
#15 Senki se mondta, hogy nincs cigány bűnözés. csak magadat hergeled pali. -
Kindred Blades #14 Naná, hogy az. Azért költöztünk el nem rég, hogy a kölyöknek ne a körzetibe kelljen járnia. Mert ott nem tudnám biztonságban. Itt tartunk ma. De amíg folyik a felső helyeken a struccpolitika, amíg az ő kölykeik nem kerülnek ilyen iskolákba, addig, attól tartok, ez nem fog változni. Ha pedig egy késsel hadonászót pofánvág a testneveléstanár, akkor ki kap fegyelmit és kerül eljárás alá az igazgató részéről? Természetesen a tanár. -
#13 Persze, mert fehér hülyegyerek még sosem késelt játékra hivatkozva. Csak idő kérdése volt, Magyarországon is mikor bukkan fel egy ilyen hír.
Amúgy a pécsi lövöldöző egyetemista is cigány volt, csak a szemét média elhallgatta ezt előlünk. -
#12 Az elkövető biza kisebbségi volt,egészenpontosan cigány volt. A 14 éves enyhén megvágott gyerek a késelő barátja volt. Mindkettő cigány. A 13 éve srác valami konfliktusba került (a 14 éves és a késelő szerint állítólag ő provokálta ki,na persze ez is szokásos cigány duma) a 14 évessel,dulakodtak,majd a 14 éves srác kis barátja szúrt...
Tipikus cigány felállás,többen egy ellen ráadásul késsel.
-
Szefmester #11 az első hírekben én füves cigit is hallottam, és hogy az áldozat le akarta buktatni.. :P
és tényleg fura.. nem kissebbségi.. csak mentálisan sérült.. -
#10 Kimaradt hogy antiszemita.:) -
sanyicks #9 rááászistááá szésősséges kirekesztő jobbikvonáczycsőcselékhitlerjugend ájvék ájvék!!!!44444négynégynégy -
#8 Counter strike miatt egy francot. Az elkövető CIGÁNY, amit szépen elhallgatnak a médiában, nehogy a sötétített nyuugodt környezetben élő tv2 és rtlklub fényében élő buta magyar rájöjjön hogy bizony feri rezsim alatt és most a narancsköztársaságban is VAN CIGÁNYBŰNÖZÉS. Napjainkban az iskolákban sorra verik a nem cigány diákokat tanárokat, már ha hajlandóak egyáltalán bemenni az iskolába. Semmi új nem történt azon kívül hogy a család ügyvédje kitalálta a legjobb védekezési formát amit nyugat elterjesztett. Rá kell fogni a játékokra,enyhítő körülménynek számít. -
tomboy013 #7 Én azt mondom aki hülye haljon meg, golyót a fejébe és csá. Kis gyökér, rühellem az ilyeneket.... -
#6 Ez csak egy hülye kifogás szerintem. A srác ügyvédje vagy a szülei adták a szájába, hogy azt mondja a játék miatt tette, így majd lesz mire alapozni a pszihiátriai jelentésben. Az megint más kérdés, hogy 14 évesen nem is szabadna vele játszania -
freemanone #5 vagy csak a srác is olvasta a neten h ez már más játékokra hivatkozva megtörtént és így a befolyásoltság enyhítő körülménynek számított... attól hogy 14 éves nem kell alábecsülni a kreativitást. Ez egy komoly bosszú. Nem sokan lesznek akik ellent mondanak a gyereknek a jövőben a környéken ha ismét szabad lábon sétál.
Persze ez csak egy elmélet... lehet hogy tényleg ennyire retaldált. -
Mcsiv #4 Lassan 10 éve tolom a cs-t, egy időben "versenyszerűen", már ha lehet ezt annak nevezni. Viszont még egyszer sem jutott volna eszembe megkéselni senkit.
Szegény idióta szerintem abban reménykedik, hogy enyhítő körülmény hogy idiótának titulálja magát. -
#3 Milyen etnikumra gondolsz? En latam kepet a sracrol, tok atlagos 14 eves vekony feher srac. Akirol meg te sem mondtad volna meg hogy ilyenre kepes. -
sajtosnudli #2 Nem lepődnék meg ha abba a bizonyos etnikumba tartozna. -
Otes #1 És megint majd szerencsétlen Játékra fogják majd az aut**** szülők akik nem képesek vállalni a felelősséget... :/