41
  • Molnibalage
    #41
    Leszarom a konzol exl. játékokat. Az elmúlt 5 évben gyak. PC-re sem adtak ki semmit ami érdekelne pár RPG-t leszámítva...
  • Molnibalage
    #40
    De éppen erről beszélek. Nem akkor veszed meg, hanem a PC estén mindig 2 évvel később és fillérekért és folyamatosan lehet frissíteni. A konzol meg statikus. Ott kezdődok, hogy vagy lesz újabb, vagy nem...
  • Molnibalage
    #39
    Ne röhögtess. A Skyrim majdem fullra húzva max este riceg, mikor a sok fényforrás miatt megfekszik. Milyen gépen? E8500, ATI4850, 4GB RAM. Ez 3 éve sem volt erőmű...
  • Skynet
    #38
    "Talán vennék konzolt ha nem kéne szopni a warezjátékok rajtuk való futtatásával, VAGY ha lenne rá steam, vagy hasonló olyan akciókkal mint a steamen vannak."

    Warez no komment,így értelme nincs a konzolokról bármit nyilatkoznod...Egyébiránt a LIVE és a PSN is ugyan úgy működik és ugyan úgy hemzseg az akcióktól mint a nagybecsű STEAM-ed...Csak kicsit összetettebben és jobban..:)
  • Skynet
    #37
    vagy inkább csak azért választják mert JÁTSZANI akarnak és nem képet szerkesztgetni meg egyéb szarságokkal tölteni az időt. Berakni a lemezt és indítani a játékot semmi pillanat alatt. Meg nem akarnak lemaradni számtalan exkluzív címről amiknek a minőségéhez képest a pc évek óta nyomokban sem ér fel bizonyos játék kategóriákban (horror,fps,rpg,stbstbstb)...
    Pc mellett pedig boxot tartani amikor évente 1-2 exkluzív ha jön rá,a többi mint multiplatform..Nos magadra vess,a konkurenciánál éves szinten tucatszám jönnek a jobbnál jobb exklu címek :)
  • Skynet
    #36
    Ne gyere már a képszerkesztéssel és az egyéb hülyeségekkel. JÁTÉK szempontról volt szó. Abban pedig a konzol messze a legjobb ár/érték kategóriát képviseli.
    Megvehetted 2005-ben a csúcskategóriás akkor vadonatújonnan megjelent konzol árával vetekedő gépet...manapság kb feldughatod a seggedbe. És oké új vga esetleg új proci. De akkor megint ott tartunk hogy + pénz. Míg a konzolos valszeg forintot nem költött (ja de játékot vett). És még mai szemmel is jobban kijössz ha veszel boltból egy vadonat új konzolt 50k-ért...50k-ért használt pc-ből is csak fost raksz össze ami bizony a konzollal igencsak nincs partiban...
  • Skynet
    #35
    "Pl én 4 év alatt összesen 80k-t költöttem a pcmre"

    Tehát adott az alapgéped + 80k...Ezt bárhonnan nézed sokkal többe fáj mint a konzolgép,és aki 4 éve vett konzolt valszeg nem költött rá semmit,míg ha te a 4 éves gépedre nem költöttél volna semmit akkor ma bizony a konzol látványához képest egy marék fost kapnál a pc-től.:)
  • Molnibalage
    #34
    Ja. És egy konzol semmivel sem olcsóbb, mint venni 3-4 évenként egy új VGA-t és procit.
  • Brati
    #33
    Ok, de lassan jönnek az újgenerációs konzolok (és az azokra írt játékok), akkor mi lesz majd, mindenki lecseréli az XBOX360-at, PS3-at, stb. hogy tudja majd az új játékokat futtatni?
  • Brati
    #32
    Valószínűleg a MorroHUN Team készít majd magyarítást, mivel a 3. ill. 4. részhez is ők csináltak, csak rájuk kell írni (gondolom), itt megtaláljátok az elérhetőségeiket:
    Magyarítások
  • gromgotth
    #31
    Én értek a pc-hez (na nem informatikusi szinten, de azért egy procicserébe még nem halok bele). Ennek ellenére szeretem a konzolt, és pontosan a statikussága miatt, mert egyszer megveszem és onnantól fut rajta minden játék amit kiadnak hozzá. Nem kell attól rettegnem, hogy a legújabb "csoda" futni fog-e. Számomra pontosan érdektelen szempont a modolhatóság meg a csilli-villi grafika, nekem éppen elég szépek a konzolos játékok is. Viszont grafikusként a pc is nélkülözhetetlen, de játékra jobb nekem a konzol.
  • simron
    #30
    Ott a két pont a folyamatos karbantartás és az időnként jelentkező hibák megoldása sokaknak óriási gondot okoz és ezért választják inkább a konzolt. Konzolt választó ismerőseim nagy része hihetetlenül nem ért a PC-hez, konzolba berakja a DVD-t aztán játszik, ennyi, más nem kell.

    Én a PC mellett anno vettem egy Xbox-ot kizárólag foci és box miatt, azokon kívül szinte semmivel sem játszottam rajta.
  • KP27
    #29
    Újabb bizonyíték, hogy nem a warez hibás mindenért. Jó programot kell csinálni, és azt veszik mint a cukrot. Még a PC-sek is.
  • Molnibalage
    #28
    Na igen, a modok hiánya meg aztán tényleg fájó. A legtöbb mostanában kiadott játék modok nélkük vicc vagy egyeensen befejezetlen...
  • Molnibalage
    #27
    Konzolon tudok képszerkeszeteni, videót szerkeszteni, filmet nézni, netezni játszani, de olyan kínálatból, mint PC-n? Nem. Lentebb írtam, hogy mikkel tolom. Ilyen nincs konzolra.

    A konzol egy statikus dolog. Vagy megveszed drágán az elején, hogy új cuccot is kapjál rá, de idővel menthetetlenül elavul. A PC-ben meg szép lassú alkatrészcserével és eladással fenntartom a színvonalt, nem egy konstans vas határoz meg.

    Számomra teljesen felfoghatatlan, hogy ekkora sikere van a konzoloknak. Gondolom azok kedvelik, akik nem tudják még a saját gépüket sem karbantartni...
  • sanyicks
    #26
    még mielőtt belekötne valamelyik, amelyik stílus nincs konzolon, azok pl a szimulátorok (autósból max félszimulátor van a forza és a gt, repülőszimből sincs csak vérarcade lövöldözős repülős játékok, harci szimből sincs, mert az egyetlen sorozat ami létezik az Arma ugye pc only), aztán nincs értelmes RTS sem (nincs egy Total War sem pl), és emellett a modokról is le kell mondani konzolon.
  • sanyicks
    #25
    De nem hasonló tudású és utána néhány évvel jóval nagyobb tudású pedig eggyütt is kevesebb. Pl én 4 év alatt összesen 80k-t költöttem a pcmre(ebbe beleszámít az alapgép megvétele, és az újítások, vinyó és adattárolók nem mert azoknak köze nincs a játékhoz), és bf3 high grafika, skyrim ultra high grafik,a la noire is high. És akkor ott jön az a dolog, hogy a konzolos játékok alapból is rohadt drágák, nincs steam és hozzá tartozó akciók, és kőkorszaki módon kötelező elszédelegni a lemezes játékokért/kiperkálni még a csomagküldést is.
    Talán vennék konzolt ha nem kéne szopni a warezjátékok rajtuk való futtatásával, VAGY ha lenne rá steam, vagy hasonló olyan akciókkal mint a steamen vannak. De nincs így, úgyhogy a konzol jelenleg nagyon drága mulatság, emellett sok játékstítlusból egyáltalán nem elérhető rá egy példány sem, na meg játékon kívül másra nem használható, és pl a microfoszt még a multit is megsarcolja a fos live-al...
  • amitakartok
    #24
    Pár éve elég sok szemét jött ki (pl. Empire Earth 3 a birodalomépítős RTS, UT3 az oldschool FPS műfajt ölte meg) és a szar minőség miatt nem voltak eladások. Nincs eladás -> a kiadók nem hajlandók abból többet eladni mert félnek a további veszteségtől.
  • Skynet
    #23
    "konzol váráslását. Ár / érték arányban és rugalmasságban is borzalmas"

    Ezt nem igazán értem.:)
    Amikor kijöttek a jelenlegi konzolok (2005 magasságában) TÖBBE került egy hasonló tudású Gamer pc. És bizony a mai napig többe kerül,40-50 rugóért bizony nem fogsz olyan minőségben játszani ahogy konzolon. (ez csak játék szempont)
  • Skynet
    #22
    Komoly játékosnak tartom magam a több mint 20 évnyi játékos hátteremmel,és nem szégyenlem van konzolom és pc-m egyaránt,a konzol az exkluzívok miatt, a pc a jobb multiplatfrom címek miatt,ahogy ez a játék is.
    Eladások? A 7 millából talán 1 millát kitesz a pc, a többi konzol. Viszont Pc-n a COD MW3-at jócskán lenyomta eladásban,szemben a konzollal. :)
  • mcganyol
    #21
    a r.u.s.e. pl. nem olyan rég jött ki és egész jó kis rts szerintem.
    ráadásul, és ez a legdurvább, konzolon sem olyan rossz! egérrel persze jobb, de nem hittem volna, hogy ilyen jól meg lehet csinálni kontroller-re
  • hurkaur
    #20
    Bethesda faja kis jatekokat szokott csinalni, csak konyorgom ne ok kodoljak :'(
  • kissssss
    #19
    :-D minimum 1 vagy 2 év :-D morrowindhez is elég sokat kellet várni(megjelenés után) hogy kijön egy használható magyarítás.
  • tomcsa4
    #18
    Egyetértek veled. Nézd meg mikor jött ki RTs a piacon. Nem akciójáték (Warhammer 40k Dawn of War 2 és kiegjei, C&C4). Utoljára a Starcraft 2 volt az, ami egy igazi, vérbeli RTS. Előtte C&C3, Read Alert 2, Panzers 3 (nem evvel a névvel jött ki), Age of Empires 3 játékok voltak, ezek leőtt meg jöttek ki dögivel RTS-ek. Ma meg csak sima akciójátékok, felülnézetben.
  • Molnibalage
    #17
    Én még soha (!) nem láttam újgenerációs konzolt. PS1-et, Sega Megadrive és társait láttam utoljára, de azt sem otthon, hanem egy fura játékteremben, ahol a gépeket lehetett bérelni. Ez volt úgy 13-14 éve.

    Szó se róla, Apple terméket sem fogtam soha a kezembe... :)
  • Molnibalage
    #16
    Ezek szerint én komolytlan lenné...? Soha nem tervezem konzol váráslását. Ár / érték arányban és rugalmasságban is borzalmas. Azon felül kontrollerel sem fogok jászani soha. Ja, konzolra nincs se repszim se komoly stratéiga. Mondjuk lassan már pc-re sem lesz.
  • kanduhr
    #15
    Amint elkészül a magyarítás, megveszem.
  • jarlaxxe
    #14
    12-18 hónap alsó hangon.
  • KopaszIsten
    #13
    Ja, elfelejtettem megkérdezni, bár inkább költői a kérdés: Ugyan mikor lesz hozzá magyarítás? Mert úgy tudom igazán élvezni az RPG-ket, ha értem és élvezem a sztorit, és rontja az élvezeti értéket, ha 100%on kell pörgetnem az agyamat, hogy lefordítsam a szöveget. (Nyilván mindent nem is értenék...)

    Szóval megvárnám a vásárlással a magyar fordítás megjelenését. Addig legalább az ára is lejjebb megy.
    Szerintetek hány hónapot kell rá várnom? :S
  • KopaszIsten
    #12
    Én elég komoly játékosnak (és gépfüggőnek) tartom magam, mégsincs (nem is volt soha) konzol gépem csak PC-m.

    Egyébként a PC után nem az igazi szerintem a legtöbb játék konzolon. FPS, TPS elképzelhetetlen már számomra egér nélkül. (Régen C-64-en nem volt egér, csak joystick, úgyhogy van összehasonlítási alapom.)
    Stratégiai játékokat meg nem nagyon hiszem, hogy sűrűn kiadnak konzolra, mert azt (konzolt) zömmel tinédzserek vesznek, nekik meg (szintén zömmel) az agyatlan üsd-vágd-nem-apád játékokra van igényük. (Komoly RPG-re is inkább PC-n van igény.) Ezért van, hogy a "previous generation" a játékok elbutulására panaszkodik. A többséget kell kiszolgálni, és sajnos nekik erre van igénye. Vagy így hiszik, hogy erre van.
  • Evoluti0N
    #11
    Nekem=Nem kell
  • Evoluti0N
    #10
    Nekem semmi ilyen kimutatás, mert szokás szerint csak egy újabb flame vihar kerekedne belőle.
  • tomcsa4
    #9
    Kivételek vannak. Ráadásul nekem sincs konzolom (igaz én csak casual gémer vagyok), de ez már az ismerőseimről nem mondható el. Belőlük indultam ki, illetve a Magyarországon eladott konzolok számából.
  • kissssss
    #8
    erre én is rácsodálkoztam :)
  • wedge31
    #7
    Nekem nincs konzolom ettöl miért vagyok kevesebb mint akinek van? elég furcsán gondolkodsz...
  • gombabácsi
    #6
    majdnem eléri a COD eladásokat? :)
  • tomcsa4
    #5
    Ezt a HSZ-t akartam válaszként: elképzelhető, hogy most a PC-s is sikeresebb lesz, de figyelembevéve azt a tényt, ohgy minden, picit komolyabb játékosnak van konzolja (és ha arra megveszi, minek vegye meg PC-re), nem csodálkozom azon, ohgy több fogy konzolra.
  • tomcsa4
    #4
    Szuper játék lett. Végre nem cső játék, mindenhova fel lehet ugrálni ,el lehet jutni (Two Worlds-öt idézi, vagy Gothic 3, aki jobban ismeri a JooWood munkáját). Egyedül a kezelőfelülete lett konzolos, de simán kezelhető. Küldikről és a történetről már nem is írok, fantasztikus na.
  • Zombee
    #3
    Jó lenne egy olyan kimutatás is, hogy mennyi az egyes platformok részesedése.
  • Molnibalage
    #2
    Őszintén szólva remélem picit felrázza a játékipart és minőségi játékokra fogja sarkallni a kiadókat.