27
  • Zombee
    #27
    Az, hogy ma egy emailhez is 2GHz-es processzor kell, nem a hardver hibája. Én ugyanarra (általános napi dolgokat, böngészés, film, zene alapul véve, játék és munka más téma erőforrá terén) használom a PC-met, mint 5-6 éve, a különbség csak a használt programok verziószámában lehet (hozzáadott új tudásban már nem annyira...), és ugyanaz a gép egyre lassabb. És mindez fölösleges erőforrás-zabálás. Nonszensz, hogy egy böngészés 10-11 lappal 1Gb RAM-ot és 90-100% CPU-t is használhat. A játékok emelkedő gépigénye sem indokolt technikailag sok esetben.
  • Zombee
    #26
    Gondolhatod, hogy a szavanna közepén a bantu négert mennyire hatja meg az Úr szava... :). Vagy a kongói népfelkelőt a dzsungelben. Észak-Afrika más, ők eleve leszarják, mert muzulmánok.
  • gforce9
    #25
    "Ez a sok világmegváltó vita, menyiben tartozik a cikkhez?" Most konkrétan mi a bajazzal, hogy az emberek beszélgetnek ilyen dolgokról? A cikk kifulladt, tényleg ennyira zavar, hogy másról is esik szó?
  • AliveMOon
    #24
    Ez a sok világmegváltó vita, menyiben tartozik a cikkhez?
    Egy az a primítív aki mondja! Ahol nincsen civilizációnk
    számára fontos alapanyag, érdekes mód nélkülünk is béke van.
    Tisztán látszik szerintem, hogy nem az afrikaiak vagy az arabok primitívek, hanem mi, köztünk élnek akik gerjesztik a feszültséget.

    A cikkről az én véleményem:
    A régi számítógépek megőrzése ugyan olyan kultúra mentés mint
    egy festmény vagy lovagi páncél megőrzése, kultúra mit általában a
    múzeumok tesznek. Ezeket a masinákat is különböző egyéniségek
    alkották. A mostani számítógép szoftverek amiket manapság is használunk
    ezeken a gépeken születtek.

    Egy extrém példa, ebben a formában egy vagyon és gyűjtők álma:

    Commodore AMIGA3000 1990(21 éves masina)
    + Blizzard CyperStormPPC 1996(15 éves CPU kártya)
    + Mediator PCI
    + Radeon 9x00
    + AMIGA OS4.1 Update 3 (modern friss ropogós oprendszer)

    Abban a tudatban veszünk egy x86|ARM Win|Android modern rendszert,
    hogy félév múlva megunjuk(érthető mert tényleg unalmas csak csilli-villi meg marketing) egy sokkal újabbat fogunk venni. AMIGA3000-en komplett újságokat szerkesztettek, TV müsort, rajzfilmet, ma meg egy szimpla levélhez is 2GHz-es processzor kell, nevetségesek a mai számítógépek, azok már most sem érnek egy kalap sz... sem :)

    Én bátran ajánlom mindenkinek hogy szerezzen be (még egész jó áron)
    egy AMIGA 1200-at(14MHz) és töltse le hozzá a Worms-t (Team17 csapat) ,
    sokkal jobb mint ez a Angry Birds. Worms-sal tényleg az egész család játszhat,
    klasszisokkal jobb élmény.

    Ha valami nem világos látogassák a AMIGA felhasználó
    közösség oldalait (pl.: www.amigaspirit.hu).
    Mindenkit útba fognak igazítani a forumon mit hol hogyan kell beszerezni,
    használni.

  • FlashMaster
    #23
    Azt hiszem van, ha nem is a környezetkárosításra. Végeztek egy kísérletet egereken, nagy arányban etettek velük génmanipulált szóját és a 4. generáció már szaporodni sem tudott. Meg kell jegyezzem, hogy a világon megtermelt szójának több mint 99%a génmanipulált, ugyanis amerika és dél-amerika állítja elő, ahol ez legális. Nem mellesleg az ebből származó haszon miatt írtják az amazonas környékét. Szóval, szerintem is ez az egyik legjobb törvényünk.
  • Mardekár
    #22
    Én nem akarok vitatkozni ezzel az állítással, de van rá bizonyíték?
  • narumon
    #21
    Az igazi károsítás a génmanipuláció...
  • JMáté
    #20
    Igen, babonás, begyöpösödött parasztok számára egészen kiváló törvény. Károsítsuk csak a környezetünket, hisz az mindent kibír.
  • whesterz84
    #19
    Nem beszélve arról hogy lehet hogy amiatt sincs élelem mert pl. a nyugat multicsoportja ott mosatja bele a fogyasztóival már meguntatott termékekből származó mérgező hulladékot a folyókba, földekbe és utána ad naponta a rabszolgamelóért kb. 1 dollárt hogy valakiktől a nép megvegye a csomagolt élelmet hogy ne haljon éhen mingyárt aznap. Persze előkerül itt mindenféle "felelős" említés szintjén csak ők nem. Most biztos sarkítottam.
  • gforce9
    #18
    Arról nem is beszélve, hogy a támogatások fele az hitel, ami ugye a befektető nyugati cégeken keresztül visszaáramlik nyugatra, az országra meg ott marad az adósság. Nálunk is ez megy, csak épp itt burkoltabban.
  • Tetsuo
    #17
    Mindket oldalnak igaza van amugy.
    Az afrikaiak tenyleg primitivek es a fejlett orszagok gazdasaga tenyleg hatalmasat profital rajtuk ill. a teruletukon, igenis kihasznaljak oket, ami nem is lenne nagy baj, a nagy baj, hogy ezt takargatjak meg alszent felzarkoztato programokat szerveznek..
  • Tetsuo
    #16
    Es kb. ez a legjobb torvenyunk. ;)
  • JMáté
    #15
    A génmanipuláció meg kis hazánkban be van tiltva, úgyhogy én ezzel sem arcoskodnék.
  • JMáté
    #14
    "kondom sem kell nekik"

    Na, ez mondjuk a buzi papok miatt van. A védekezés ugyanis tudniillik az Úr akarata ellen való.
  • Mardekár
    #13
    Részben egyet értek veled, viszont én inkább az afrikai éhezők felé hajlanék egy kis pontosítással. Ameddig ezek az unatkozó szerencsétlenek szórják a pénzt, addig valaki szinte hétvégék nélkül dolgozik, vagy éppen erőlködik a vállalkozása fentartásán... stb. Nem is fejtegetem tovább, egyszerűen ellenszenves, hogy ameddig a világ egyik fele azt sem tudja, hol égesse el a pénzét, addig valakinek annyi sem jut, hogy pl végrehajtsák a műtétét.
  • KopaszIsten
    #12
    Igen, ezen én is gondolkodtam. Időutazók előnyben. :D Most visszamennék az időben, vennék pár ilyen stuffot, most meg eladnám. :P
    Persze ha tényleg tudnék időutazni, akkor nem szarakodnék ezzel, hanem meglesném a lottószámokat... :) Egy ötös bőven elég lenne, hogy ne legyen többet anyagi gondom. :)
  • duke
    #11
    "ami a megjelenésekor 666,66 dollárért volt kapható 157 000 euróért kelt el"

    Erdekes ez a folyamat, hogy eloszor draga egy keszulek, aztan par ev mulva ertektelen ocskavassa valik, aztan par evtized mulva ujra elkezd emelkedni az ara.
  • KopaszIsten
    #10
    Hehe. Szép számmal kaptam reagálást. :D Azt hittem levágjátok, hogy "viccből" írtam az afrikai vonalat. Sok helyen láttam itt SG-n, és gondoltam most én is ellövöm ezt a "poént". :P
    Tisztában vagyok vele, hogy azért éheznek, mint amit ti is írtatok, és nem igazán tudunk mi ezen változtatni.

    Ez persze mit sem változtat azon, hogy néhány idióta nem tud mit kezdeni a pénzével és sz@rságokra költi. Menne el nyaralni, vagy bármi értelmeset kezdene vele, de nem. Neki semmire nem jó baromság kell, mert ritka. (lásd ékszerbuzik, akik azt hiszik többek lesznek egy drága ékszertől)
    Gondolom már vágjátok, hogy antifetisiszta vagyok, ha már skatulyázni akartok. Csak hasznos, vagy annak vélt dolgokat veszek, és semmit sem azért mert szép, vagy trendi.

    Továbbá azzal is tisztában vagyok, hogy szép, kulturált beszéddel sokszor többet lehet elérni, mint vulgárisan, és ugyanazt ki lehet fejezni vele, de én is csak esendő ember vagyok, és ha elgurul a gyógyszerem, akkor ilyen vagyok. :D
    Sry.

    Így már képben vagyunk egymással, és emészthetőbb az előző írásom? ;)
  • Ronny
    #9
    Afrika nagy része az intelligencia skálán valahol az enyhén retardált kategóriába esik(google IQ and wealth of nations). Nem véletlen, hogy a szó szerint gombokért megvehető melósok ellenére senki nem viszi oda a termelést.
  • Ronny
    #8
    Miközben Afrikában éheznek!

    Ha adok egy számlaszámot, akkor ugye átküldöd a fizetésed felét és a legújabb elektronikai kütyüre gyűjtögetett pénzedet az afrikai éhezőknek?
  • semmikozod
    #7
    Ha már kioktatsz másokat, legalább okosan tedd. Afrikában azért éheznek, mert basznak dolgozni és nem kell nekik mások segítsége, csak pumpálják a gazdag országok bele pénzt. Ugye nem kell emlékeztetnem senkit arra, hogy Norman Bourlag is próbálkozott vele, de nekik nem kell a génkezelt, több termést hozó gabona, mert az fúj, meg dolgozni kell érte. Arról nem is szólva, hogy kondom sem kell nekik.
  • Rotyoka
    #6
    Elmondanád, hogy aki ennyiért vesz valamit mégis mit tudna kezdeni az afrikai embereiddel?

    Segítek: SEMMIT. Ha a világ 1000 leggazdagabb embere az összes vagyonád oda adná az afrikai éhezőknek, akkor is tudod mi változna? 2 napig ennének és ennyi.

    Afrikában nem azért éheznek mert itt valakinek sok pénze van, hanem mert geci sokan vannak és a MI gazdaságunk kihasználja őket, és így TE is.
  • KopaszIsten
    #5
    "Egy az 1970-es években készített Apple I, ami a megjelenésekor 666,66 dollárért volt kapható 157 000 euróért kelt el"

    Mindig van ilyen pénzes gyökér (root), aki nem tud már mit kezdeni a pénzével, és sz@rságokra (relikviák, műtárgyak) költi. :)

    És akkor itt jön a main stream: :D
    Miközben Afrikában éheznek!

    Ui.: Van egy működésképtelen C-64 a padláson valahol. Az mennyit ér? :) Lemezegység és kazetta leolvasó is van hozzá. Azok még működnek. Na meg elgyötört, javított joystickok. Igazi relikviák. :P Várom az érdeklődőket. :D
  • wolruf
    #4
    Szerintem üzemképtelenül nem sokat :(

    Nekem van egy bontatlan C128-asom meg pár igencsak ritka egyéb gép :) Azok ára már alakul :)
  • gforce9
    #3
    http://www.lespoemes.com/bon-plan/collection/ancin-portable-chicony-lt-3600-collection-var-poeme-176550901.html

    Van 1 ilyenem, mennyit érhet? :) Sajnos üzemképtelen :(
  • Inquisitor
    #2
    A C64 nem ritka és keveset ér, ellenben a hordozható verzió (SX64), a maga 50 kilós kis bőröndjével, meg a kemény 9 colos CRT kijelzővel már elég ritka darab :)
  • mad mind
    #1
    Ezek csak kirívó ritkaságok. Óriási mázli kell, hogy legalább 2 érdeklődő legyen az aukción, akiknek még pénzük is van.(csalást nem számítva)
    Ha épp csak egy van, nincs ki felhajtsa az árat.