29
  • Rotyoka
    #29
    Ne használd a mostani géped mert szennyezi a környezetet ill. kihasználtak vele embereket és szükséged sincs rá.

    Egy sima betárcsázós 3 giga HDD-s bőven elég netezésre.
  • Rotyoka
    #28
    TE EMBER ÉN KIFIZETEM A HULLADÉK KEZELÉSI DÍJÁT INNENTŐL KEZDVE L E S Z A R O M HOGY MIT CSINÁLNAK VELE, MIVEL HIVATALOSAN VESZÉLYES HULLADÉKNAK KELL KEZELNIÜK.

    Hol nem szarom én le hogy felettem a milliárdosok nem ezt csinálják?
  • gforce9
    #27
    Még ide kívánkozik, korábban elsiklottam e fölött. Fordítsd meg a logikádat inkább és rájössz, téves (legalábbis szerintem). Vajon azokat a dolgokat amik utólag belátva nem jó dolgok, világháborúk stb. Az te tényleg azt hiszed, hogy a hétköznapi emberek akarta nyomán született? Tényleg elhiszed, hogy pl a 2. vh-ban a zsidógyűlölet, vagy teszemfel az atombomba kifejlesztése és bevetése, vagy épp annak az igénye hogy legyen dvd lejátszó az autóban, az a hétköznapi átlag ember fejében jelent meg igényként? Most te ezt komolyan elhiszed? Teljesen milyen mindegy milyen befolyásoló dolgokról beszélünk, amik alakítják a világot. Az az esetek 90%-ában nem a sima hétköznapi emberek fejében érik gondolattá. Nem tudom hogy a fenébe keverted ide az összeesküvés elméletes dolgot. Nem igazán látom, mi köze lenne hozzá. Én annyit látok, hogy kitalálták a barbibabát és onnantól ez a trend.
  • cyberius
    #26
    Rotyi okoska,rossz a dumád,mindenkit lehordassz,jó ha vagy 17 éves,vedd észre magad.Szerinted itt mindenki elborult,buta.Vegyél vissza.Ez csak jótanács.
  • gforce9
    #25
    Tudtam én, hogy nem vagy gondolkodó ember. De ezzel csak ráerősítettél. Leszarod a szemetet is míg nem a te házad elé rakják. Gratulálni tudok neked csak. Így tovább ez a szép új jövő.
  • Rotyoka
    #24
    Fel nem tudod fogni amit mondok annyira elborult vagy.

    Nézz akjármilyen jó filmet ha pixelharc akkor az szar lesz. Maximum a gyalog galopp és 1-2 ilyen film a kivétel. Amúgymeg képzeld el utálom a csili vili filmeket de mindent HD-ban nézek. Ezen felül magasról lefosom Ghana-t mivel nem az én hibám hogy kifizetek 1 dolgot és nem úgy történik ahogy én fizettem.
  • gforce9
    #23
    Ne is haragudj, de ez a válasz mindent gondolkodást nélkülöző embert sejtet, aki csak beszív minden marketingszöveget. VHS? Olvasni tudsz? Nem írtam sehol sem VHS-t. Az annak idején az otthoni videózás úttörője volt. Más olcsó technológia nem akadt épp kéznél. Később ezt leváltotta a dvd, mert praktikusabb, szebb, digitális volta után időtállóbb, mint egy mágnesszalag és ez már legtöbb ember igényét bőven kielégíti, sőt, túlszárnyalja mert a legtöbb embernél nincs 5.1 hangfalszett. Ja, neked csak ilyen barátaid vannak, ahol a fullhd 7.1 a menő? Közöttük szocializálódtál? Akkor nem csodálkozom. Vásárold nyugodtan, az egyre hájtekebb dolgokat, de valamire megkérnélek:

    http://www.sg.hu/cikkek/85504/ghana_belefullad_az_elektronikai_hulladekokba

    Takarítsd magad után el a szemetedet.
  • Dj Faustus #22
    Ha hihetünk a statisztikáknak, egyre több filmet adnak ki:
    2000-2009: 807454
    1990-1999: 293287
    1980-1989: 155408
    1970-1979: 124670

    Ezt csak fokozza a gforce9 fórumozóűkolléga által kifogásolt - mely kifogást némileg meg is értek: nem attól lesz jó egy film, hogy HD felbontású, vagy hogy 3D-s - felbontásbeli növekedés. Erre még rájön hogy egyre több az online/digitálisan tárolt filmanyag (és ebben nemcsak mozifilmek vannak, hanem mobiltelefonnal felvett videómegosztó-portálokra feltöltött sületlenségek tömkelege is).

    Az említett fórumozókollega felvetését némileg én is támogatom: tényleg szükség van erre? Tényleg érdemes birkaként trendeket követni?
  • Rotyoka
    #21
    ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN ÚRISTEN


    Maradtál volna a VHS korszakban szivi, az való neked nem a HD minőség. Vadásszad a pixeleket mert NEM A MINŐSÉG A LÉNYEG SOSEM!
  • gforce9
    #20
    Ezt mire írtad? Mert ponotosan tudom mi a különbség a 2 között.

    Én vagyok a buta, mert nincs igényem nagyfelbontásra? Hát... jó. Én vagy a buta. Nekem tökéletesen megfelel a dvd mert egy film nem attól lesz élmény, hogy 1021210210x321312321-as felbontásban nézem. A buta szerintem te vagy, mert te azt hiszed, hogy ez az ami igazán számít.
  • Rotyoka
    #19
    De olyan buta vagy....

    Nézzél már egy egy FULLHD-s filmet baszod meg egy dvd minőséget.
  • mcganyol
    #18
    Mindenesetre elnézést kérek az előző hangvételért és ha személyesnek vetted amit írtam, nem annak szántam. Csak felidegesített a logikád abszurditása.
    A te logikád mentén a világ legesleggonoszabb embere az volt aki felfedezte a puskaport, pláne aki aztán elkezdte gyártani és árulni, mert egyedül az ő személyes kapzsiságuk okolható milliók (golyó általi) haláláért.
  • mcganyol
    #17
    Elhagyott raktárépületekben összegyűlő szűk érdekcsoportok aljas gonosz összeesküvésének felfogni a dologt tényleg jobb :) Ne vicceljél már.
    Tényleg elhiszed hogy ez egy-egy emberen múlik? Elhiszed hogy a 2.vh konkrétan adolf h. személye (esetleg idevéve még egy féltucat nemzeti szocialistát) miatt tört ki? ha igen, akkor nekünk nincs miről beszélni, hibáztassad tovább a szabad kőműveseket a világ bajaiért.
    Ezeket a vezető embereket (és nagypénzű vállalatokat) a tömeg termeli ki magából. Azok lesznek sikeresek akik maguk mellé állítják a népet és megszerzik a pénzüket/szavazatukat/támogatásukat stb... nem három gazdag zsidó dönti el a sarokban, akármennyire is szeretnéd.
  • mad mind
    #16
    Nem láttál még nagyfelbontású képet crt tv-n? Olvashatatlanok a szövegek és alig látsz valamit a képből. Persze meg lehet maradni egy 80-éves technológiánál is, de akkor ne használj modern autót se, jó neked a T-modell.
    Jelen esetben, mennyiben tehetnek a gyártók az árvízről? Ezenkívül egy informatikai témájú oldalon mit vártál, mit fognak kiemelni?
    Mondjuk a te logikád szerint a The New York Times is szar, mert a gazdasági oldallal mert foglalkozni.
  • tyuklepes
    #15
    Kb annyi, hogy ha fel akarom tölteni pölö a fészbúkra a 4 hetes lányomról készült képeket, hogy a 200km-re élő nagyszüleim megnézhessék, azt az üzenetet kapom hogy a szolgáltatás nem elérhető. (Nem szó szerint kell érteni, képletes példa volt :))
  • tyuklepes
    #14
    Kíváncsi volnék ha a híradóban azt kezdenék el tárgyalni, hogy a HDD-k ára feljebb ment a több száz halálos áldozatot követelő árvíz miatt, ahhoz mit szólnátok ... az mellett, hogy ez egy szörnyű katasztrófa, kezeljük már helyén a dolgokat: az egy geek-orientált bulvár oldal, ez a természetes, hogy itt ezzel az aspektussal foglalkoznak.
    És kivételesen a cikk hangneme is megfelelő, jól kezeli a kialakult helyzetet ...
  • schramjanko
    #13
    Már kb. 5 éve Suwarnabhumi a fő reptere Thaiföldnek, ami minden probléma nélkül működik, csont száraz, így nem lenne lehetetlen a szállítás ha volna mit. Sajnos a gyárak nagy része Ajutthajaban van amit tényleg nyakig elöntött a víz, de most már takarítják egy részét, nemsokára indulhat a termelés.
  • gforce9
    #12
    Kultúrának nevezed? Köszönöm, nincs több kérdésem.
  • Molnibalage
    #11
    A Gandhi idézet lehet, hogy szép, csak Bullshit. Gandhi idejében még 3 milliárd ember sem élt. Gőze sem volt arról a fogyasztási kultúráról, ami ma tombol.
  • gforce9
    #10
    A tömegek és a mindenki az más. Én is sz*rok rá. Lehet nem pontosan fogalmaztam. Sry
  • Molnibalage
    #9
    És ki az a "mindenki"? Én még pl. nem láttam életemben HD filmet Blue Rayr-ől sem más optikai fos adathordozóról...
  • gforce9
    #8
    Abszolúte igazad van. De itt a legtöbb embernek az a legfőbb baja, hogy jaaaj a macbookairem drágább lesz emiatt...
  • gforce9
    #7
    Ha pedig ilyen beteg emberek hozzászólásait akarja olvasni mint te vagy, nézzen el az SG-re és olvasson téged.
  • gforce9
    #6
    Gondolkodtál már rajta miért akarnak nagyobb HDD-t a tömegek? Mert, ha nem, akkor javaslom gondolkodj, mielőtt a tömegeket hibáztatod. Fizikális és nagyon szűk érdekcsoportok által mozgatott dolgok miatt van szükség nagyobb tárhelyekre. A DVD korában nem a tömegek vonultak az utcára, hogy mégjobb felbontást akarnak, hanem néhány idióta kitalálta, hogy ez nélkülözhetetlen. Márpedig kell HD DVD meg BlueRay mindenkinek. Megalkották az új formátumokat aminek 5x-10x nagyobb a tárhelyigénye. A tömegeknek ebben ott van szerepük, hogy megették, erre valóban szükség van. És ez csak egy példa a sok közül. Viszont ezek az idiotizmusok sosem a tömegek nyomására alakulnak ki, hanem valamilyen kicsi érdekcsoport találja ki, aztán megeteti a néppel, hogy ez a kafa meg a trendi és divatos. Igaz, gondolkodhatna a tömeg is, azért van esze, de ez ne kissebbíti azoknak az érdekcsoportoknak a bűnösségét. Egyébként megide kívánkozik:

    "A Föld elegendő erőforrással rendelkezik ahhoz, hogy minden ember szükségletei meghallgatásra találjanak, de nincs elegendő mindenki kapzsiságának kielégítésére." (Gandhi)


    Ui: A tömegek hibáztatása nagy divat. Így nincs konkrét felelős. Mindenki boldog, senki nem hibás.
  • unranked
    #5
    "A Microsoft, az Apple, a Google, az Amazon és a Facebook nehéz helyzete ugyanakkor hosszú távon kihatással lehet az egész internetre [...]"
    Lehet, hogy én maradtam le valamiről, de a Facebook-nak, az Apple-nek és az Amazon-nak mi köze van az internethez ? Azon kívűl, hogy online szolgáltatások vagy van online szolgáltatásuk (Apple). Még a MS-t és a Google-t, kicsit erőlködve, de megértem. De a másik három ?
  • Cat #4
    Ha a halottak száma érdekel, nézzél hiradót. Ha ennek hatása a merevlemezek árára, olvass informatikai lapot.
  • mcganyol
    #3
    Egy ilyen nagy cég nem maga a megtestesült gonosz, hanem a tömegek érdekinek és akaratának a kiszolgálója. És ha 2milliárd ember olcsó hdd-t akar, akkor bizony kivágják az őserdőt, beszennyezik a folyókat, vagy most éppen az a 400 szerencsétlen megy a levesbe (mondjuk erről szerintem nem tehetnek a gyártók).

    Tehát a cégeket a tömegek ruházzák fel a hatalommal (pénzzel), aztán meg csodálkoznak, amikor a morális értékrendjükbe nem fér bele valami.
  • kvp
    #2
    A lenyeg az, hogy a gyartok akar tobb millio embert is felaldoznanak, csak kapjak vissza a jovedelmezo gyaraikat. Arrol nem beszelve, hogy nagyon felnek tole, hogy a penzugy valsag a termeszeti katasztrofakkal egyutt ott is gazdasagi valsagot okozhat, ahol most meg nincs es ez a gazdasagi piacok bedoleset is eredemenyezheti. Eloszor ugye elvitte japant a viz, aztan az atom, most thaifoldet megint a viz, ha kinaban is lesz valami gond, akkor tenyleg allhatnak le a nagy gyarak. (a gazdasagi elemzok szerint ez a tokesek szamara rosszabb helyzet, mint par kisebb szamukra idegen orszag teljes lakossaganak elvesztese)

    ps: Tipikus peldajat lathatjuk annak, amikor a fel vilag egy adott helyen levo uzemre/uzemekre epiti a termeleset. A redundancia ilyen jellegu hianyat hivjak egy rendszerben kritikus pontnak es bar a profit maximalizalasat elosegiti, de az ellatasi folyamat kritikusan sebezhetove valik.
  • Petka
    #1
    Emberek és állatok halnak meg és most a legnagyobb probléma a winyók árának emelkedése? Ez most rendesen felbaszott...