15
 • labzo
  #15
  és persze, lépjünk be, a Digitális Kánaánba - köszönjük, de én, nem pusztulok el, ezért: http://www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/szines-hirek/miert-lesz-vege-a-vilagnak-2013-ban-102276.html
 • FlashMaster
  #14
  Éppen ezért nem értem, miért állnak már most át erre, hiszen mindig az a legsikeresebb az adott dologban aki először elkezdi...szerintem.
 • mad mind
  #13
  Valakinek gyártani kell ezeket az eszközöket.
 • Locutos
  #12
  "A házak ellátását minierőművek fogják biztosítani, ezek megújuló energiák segítségével működnek majd és a fel nem használt árammennyiséget visszajuttatják a hálózatba."

  És akkor mi lessz a nagy olajkartellekkel, akik kimondhatatlan számú profitot termelnek?
  Eddig azt hittem a következő nagy dobásuk a teljesen környezetkímélő, mégis nagyon profitábilis villanyenergia eladás. Mi lessz akkor ha mindenki a háza tetején fogja a mindennapi betevőjét megtermelni?
 • Papichulo
  #11
  Mindossze annyit kene megerteni, hogy a tobbi brand gephez hasonlitva az Apple szamitogepek nem szamitanak kiemelkedoen draganak. Bizonyos orszagokban peldaul a notebook szegmensben piacvezetok. Van olyan termekcsoport, mint peldaul az iPad vagy a MacBook Air, ahol meg olcsonak is szamitanak. Ha ehhez meg hozzavesszuk, hogy az OSX egy reszben masmilyen paradigmat kovet, ertheto, hogy az emberek hajlandoak ezert is esetlegesen plusz penzt adni.

  Persze azt sem kell figyelmen kivul hagyni, hogy akinek az a tet, hogy 1-2 napi fizeteset meg rakolti, hogy Apple gepet vegyen es ne HP-t, annak ez nem jelent tul nagy megeroltetest. Emlekszem, hogy a PowerBook-omat meg $2k korul vettem, raadasul le kelllett kocsikaznom ertem San Francisco-bol, Los Angeles-be. Erdekelt? Nem. Sot, meg jo vetelnek is tartottam es iszonyat elegedett voltam vele. Maig toketeletesen mukodik, btw. Szoval ilyen perspektivabol is erdemes nezni.
 • Papichulo
  #10
  En is elobb hallgattam mp3 zenet iriver lejatszon, mint ipod-on. Sot, belegondolva ipod-om nem is volt, a cowon d2 nekem jobban bejott. Az iTunes az tuzre valo szemet, az Apple szegyene, ha tehetnem azonnal szamuznem a gepemrol :)

  Mindazonaltal en mindossze "sanyicks" szokasosan demegog es csusztatasokkal teli hozzaszolasara reagaltam. Talaltal barmi valotlant a valaszomban? Szetnel vitatkozni annak barmely pontjaval is?
 • Tetsuo
  #9
  Ezen most kar vitatkozni. Az Apple nem talat fel magatol semmit, csak ugyesen alkalmazott uzleti modelleket, vasarolt meg technologiakat, licenszeket es jo hardverkombinaciot csinalt (uzleti szempontbol), megspekelve atomdurva marketinggel.
  Minden igazi zsido megirigyelte a taktikat. Ennyi.

  Sokmillio fanatikus markahu ember, akik meg a vesejuket is odaadnak egy uj icuccert, de van sokmillio normalis felhasznalojuk is.
  A MacPro egesz jo minoseget kepvisel olyan teruleten, ahol az ar nem annyira szamit, a tobbi cucc pedig "eleterzest" ad, mint egy cukrozott viz pl.: Fanta.
  A profi agymosasnak vagyis marketingnek koszonhetoen.
  Az arak eppen ugy vannak kalkulalva, hogy azt meg megvegyek annyiert.
  A kapitalista rendszerben ez egy tokeletes sikerpalya.
  Minden ceg hasonlora torekszik. Minden ceg CSAKIS a tobb profitot remeli rovid es hosszutavon, minden lepest emiatt tesznek.
 • Szefmester
  #8
  Hát én is hamarabb hallgattam mp3as zenéket, mint ahogy megjelent az iPod, és hamarabb használtam érintőképrenyős készüléket mielőtt jött volna az iPhone, vagy az ájjájájPad... Az Apple mindössze a marketing miatt "forradalmasította" a cuccaival a világot. A tábla pc tulajok nagy részének pl semmi szüksége sem lenne a készülékre.. ahogy okostelefonon is mit csinál? fészbúkozik.. Az hogy az Apple storeban lehetett sok zenét megvenni egyszerűen egy helyen az nem azt jelenti hogy feltalálták volna a spanyol viaszt, mert az emberek addig is tudtak zenét venni.. max nem egy olyan helyen amire be tud lépni a készülékével és máshova sem..
 • Papichulo
  #7
  "na meg mi köze van az ipodnak az mp3-hoz?"

  Talan az, hogy azt is lejatszik?! Vagy, hogy ez a legnagyobb peldanyszamban eladott mp3 lejatszo?! Csak tippelek...

  "Előtte is volt, lejátszók is voltak, csak az epl marketingesei tették menővé"

  Mivel ok tudtak eloszot egy olyan komplett rendszert kifejleszteni, ahol olcson, gyorsan, kenyelmesen tudtak az emberek zenet vasarolni es egyszeruen meghallgatni azt egy konnyen hasznalhato es kis meretu eszkozon.
 • Tomalak
  #6
  elsők között halt meg :D
 • Tomalak
  #5
  Hehe mordin aligha tér vissza xD már ahol Géza Shepard volt a parancsok :D
 • sanyicks
  #4
  na meg mi köze van az ipodnak az mp3-hoz? Előtte is volt, lejátszók is voltak, csak az epl marketingesei tették menővé :)
 • noland
  #3
  Szezont a fszommal, mit nem értesz ezen? :)
 • csulok0000
  #2
  "Az 1990-es évek elején azonban senkit sem találtunk Németországban, aki piacra akarta dobni az erre a technikára épülő eszközöket. Az Apple viszont az iPod és az iTunes megalkotásával egy zseniális üzleti modellt fejlesztett ki az MP3 számára"

  Mi köze van az 1990-es évek németországának a 2000-es évek amerikájához.
 • EnxTheOne
  #1
  Masdar cityben milyen árban van 1 m2?