22
  • Nightwish006
    #22
    BB vel kapcsolatban nekem a 9500thunderrel van tapasztalatom, na az egy darab kaksi volt:D Egyébként nem rosszak. :D
  • ugh
    #21
    Az erintokepernyosokon is van qwerty, raadasul nem ilyen bolhafasznyiak a gombok
  • Mourgul
    #20
    A BB nagyon jó. Hála a jó égnek hogy nem érintőképernyős, s nagyon jól jön a billentyűzet amikor mailezek.

    Viszont van hátránya is, 'szőlő' módjára csak nézzük hogy jobbnál jobb programok jönnek ki androidra. Ráadásul akinek BB je van minden programért szinte fizetni kell, ami más platformon freeware. Emellett a kínálat 30.000 programból állt 2 hónapja, androidra ~400.000....

    Szeretem a BB-t, de ha továbbra is így folytatják kieszközölik hogy váltsak.

    [BB text message - 2000 Ft havonta előfizetési díjon felül, ha alternatívát akarsz felrakni, az általában pénzes. Mivel saját os -es, ezért aligha találsz torrt. hozzá.]
  • Vamp17
    #19
    Ebben a lanyos dologban van igazsasg. Egyik lanyismerosom most adja ez az Androidjat, hogy vegyen egy nokia C3-at (igaz nem BB de kb ugy nez ki :D ) Neki pl nem jott be az erintokepernyo, meg a qwerty kell neki email ek miatt.

    Szoval azert sztm van az ilyen teloknak is kozonsege.
  • Inquisitor
    #18
    "HTC is ezért hozott ki hozzá hasonló androidos telót. "
    Csak a HTC? Tele van BB telefonokra hajazó Nokia, Samsung, LG, Stb. készülékekkel a piac. Motorola Fire pl. mi?
  • Inquisitor
    #17
    Nincs talán 1.5 éve, hogy a RIM az okostelefon piac 38%-át uralta. Az iPhone nem volt ellenfele mert teljesen más vásárlói rétegnek készült. Üzleti telefon.
    Cégeknél, főleg kereskedelmi és fuvar cégeknél tonna szám csak RIM can, tessék megnézni a belga, francia, olasz fuvar és taxi cégeket. Írogatni meg lehet butaságokat, de a saját üzenőrendszerük az egyetlen biztonságos, hogy jön ehhez bármelyik telefon email vagy SMS szolgáltatása? akik használják ki is perkálják a hatalmas (nyugaton megfizethetetlen) árát. De együtt az Android, iOS és az egyéb (BADA, WP, akármi) okos-telefonok már eléggé kiütötték. A nem iOS telefonok fényévekkel olcsóbban tudnak többet nála.
    Állítólag volt egy terv, hogy a RIM7-es rendszere tudni fog Android alkalmazásokat futtatni, ha ez véletlenül igaz lenne, kíváncsi lennék segítene e nekik?
    (A terv nem elvetemült, mivel a RIM rendszere QNX rendszeren futó java virtuális gépen futtatja az alkalmazásokat, pont úgy, ahogy Androidnál ugyan ez Linux alól megy ...)
  • G_ArchAngel #16
    az a baj, hogy tudjak, szet is szpemmelik a kozossegi oldalakat a felmeztelen furdoszobai kepeikkel :D
  • sanyicks
    #15
    pedig minden celebpicsánál iphone-van bár 90%-uk azt sem tudja hogy telefonáláson kívül lehet másra is használni :)
  • G_ArchAngel #14
    Megtalaltad a jelszavad?:D
  • tRs Shaman
    #13
    Angyalka te mindenhol ott vagy?
  • G_ArchAngel #12
    £0?
    Annyi meg akad nekik. Mondjuk 1/3-a feher volt a kocsogoknek, raadasul meg csak nem is az alsobb osztalyokbol...
  • moikboy
    #11
    Niggáknak nem volt pénzük iphonera :D
  • G_ArchAngel #10
    Oke, de UK-ben, ahol a londoni zavargasok sztarja is a BB Messenger volt:)
  • narumon
    #9
    Én elhiszem, hogy te ezt látod (mondjuk nekem a lány ismerőseimnek iphoneja van), de ha rákeresel neten akkor a Blackberry folyamatosan csökkenő eladással most 12M körül adott el egy negyedévben, amikor az apple 20M körül.
  • G_ArchAngel #8
    Nem tudom, de nekem a FB uzenofalam is tele van BB bejegyzesekkel. En lanynal meg nagyon nem lattam iPhone-t, mindenki BB-n text-el.
    Raadasul mivel lanyokkal dolgozom, azokat fotozom, igy tudom, hogy a tobbsegnek BB-je van, de eleg csak reggel beulni egy kavezoba vagy felulni egy buszra.
  • lordsithlord
    #7
    Blackberry komoly hátránnyal indult anno, mivel valaki elsütötte, hogy saját rendszer kell hozzá. Ezt nagyon sok szolgáltató nem volt hajlandó külön beüzemelni, emiatt is lett egy időben státusszimbólum.
    Ma már nem kell hozzá külön rendszer, ugyanakkor pl. ha egy cég Blackberry-t akar használni ahhoz, hogy a leveleket távolról meg lehessen nézni, akkor a cégnek kell egy külön rendszert telepíteni, mivel a Blackberry nem tud sima levelező rendszerekből fogadni. Ráadásul ezen rendszer külön előfizetéses, emiatt egyre kevesebb cég használja.

    Az Iphone ezzel szemben nem igényel külön rendszereket. Ami hátránya, az a qwerty billentyűzet hiánya, amit, ha jól tudom, bluetooth-os eszközökkel orvosoltak.

    Ugyanakkor a jelenlegi egyéb készülékek (Nokiák, Androidos telók) már az Apple-re is veszélyt jelentenek, mivel, bár még elég komoly rendszerhibáik akadnak, mégis egyre könnyebben, gyorsabban lehet velük a mindennapi feladatokat ellátni. És komoly előnyük, hogy az Apple csodáinak csak töredékéért meg lehet őket kapni.
  • narumon
    #6
    álmodtad... elnézést a hibáért.
  • narumon
    #5
    ?? Ezt meg hol láttad? (álmottad)? Kb kétszer annyi iphone fogy mint Blackberry.
  • sathinel
    #4
    sokkal több Blackberry van mint iphone. Blackberry idekinn durván elterjedt. HTC is ezért hozott ki hozzá hasonló androidos telót. Ifos nem divat, és mikor divat volt akkor is sokkal több blackberry-t adtak el. Chat-elés miatt és ingyen sms-a készülékek közt sok vásárlót meggyőzött.
  • sathinel
    #3
    Pedig hogy osztottak itt mikor mondtam hogy uk-ban az android nagyon megy. Apple fanok rögtön pofáztak, aztán tessék lehet nézni a hírekben is már.
  • sanyicks
    #2
    Hogy imádná? Az iphone a divatos... nem a rim
  • G_ArchAngel #1
    Lesz ebbol siras, mert a csajok tobbsege meg mindig ezt imadja US/UK-ben:)