42
-
henrikk001 #42 te amúgy gyűlölöd az Apple-t? -
henrikk001 #41 de, az olyan érintőképernyős telefonokat, AMIKET NEM PÁLCIKÁKKAL KELLETT BÖKDÖSNI, az Apple csinálta meg először. persze tudom, h szerinted az pont UGYANAZ, de hál'istennek a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek vannak erőteljes hátrányban. -
Doktor Kotász #40 Új hír!
A fagyi visszanyalt. Egy német bíróságon a Motorola (ha jól rémlik a Google felvásárolta a mobilüzletágát) betiltatta az iphone árusítását, ami egyben vonatkozik az ipadre is. Az Apple egy valamit ért el. Szemben találta magát az Androidban érdekelt összes gyártóval. Kétélú fegyverrel játszott, és most a nyakán mindenki más kése. -
#39 Akkor írd már be, hogy szerinted ki írta, hogy a táblaPC-t az apple találta fel? Azt a gyereket én is lehülyézem!
Viszont; a mostani táblaPC-k az apple ketyeréjét másolják nem az őst (mint ahogy az apple egy saját terméket hozott létre amely fényévnyire van az ősöktől). És, hogy ezen mit nem értesz azt meg én nem értem. -
#38 "Tehát az ötletet lopta az Apple, de mindenkit perelne, hogy az ő ötlete volt."
Erősen félrenézel valamit, senkit nem perelt be (eddig) az Apple az ötlet miatt. A design miatt már igen. Ami még véletlenül sem az ormótlan ronda szarokra hasonlít, hanem éppenhogy pont az általad csak "életérzésnek" nevezett termékre. Nem kicsi; nagyon. (és nem azért mert hülyegyerek szerint mindkettő egy kocka ami egyforma - mert a többi konkurencia terméke valahogy mégsem ugyanúgy néz ki) -
Doktor Kotász #37 "ugye te most véletlenül sem azokra az ormótlan, ronda szarokra gondolsz, amiket ilyen kis gagyi pálcikákkal kellett bökdösni? "
Ezzel beismerted, hogy az Apple nem az első volt.
Azok a készülékek 10 évesek is vannak. Mellesleg később megjelentek pálcikamentes telefonok is. Tehát az ötletet lopta az Apple, de mindenkit perelne, hogy az ő ötlete volt. -
Doktor Kotász #36 Olvasni megy már?
Ha én azt írom, hogy az Apple nem volt első sem az érintőkijelzős telefonokban, sem tablet piacon, mert valaki ezt állította a blogon, akkor te ha elkezdesz velem ellenkezni, akkor az nyílván azért van, mert te nem így gondolod. Majd hozzá teszed, hogy senki nem mondta azt, hogy a tableteket az Apple találta fel, amit azzal folytatsz, hogy de.
Ehhez csak annyit tudok hozzátenni, hogy idióta vagy. -
henrikk001 #35 "az iphone előtt egy évtizeddel már lehetett kapni érintőképernyős telefont.
Az Applen kívűl csak a hülyék állítják azt, hogy az iphonet másolják a konkurensek. Szóval te is hülye vagy. Mert csak egy hülye nem látja az ellentmondás, hogy aki 10 évvel később készíti el az érintőképernyős telefont, mint mások, az nem lehet az első."
ugye te most véletlenül sem azokra az ormótlan, ronda szarokra gondolsz, amiket ilyen kis gagyi pálcikákkal kellett bökdösni? -
#34 Hmmm hát nézz csak szét; volt egy döglött PDA/érintőképernyős telefon piac, ami abban a formában senkinek sem kellett. (Egyértelmű hogy miért; szar, használhatatlan, ormótlan, randa, nehéz, idegesítő, [tetszőleges negatív jelző behelyettesíthető]). És valamiért a telefongyártók sem kapkodtak, hogy belépjenek erre a piacra.
Majd jött az Apple és megmutatta, hogy lehet ezt máshogy is csinálni; működő érintő képernyővel, jó szoftverrel, jó designnal, sok és elérhető szoftverrel, megfelelő hátérrel! Sikeres lett! A konkurencia meg csak pislogott amikor rájött, hogy nem a koncepció volt a rossz hanem a termékük! És lám szépen lassan a többiek is ilyennel jöttek ki. Igaz évekbe telt mire normális lett nekik is a kijelzőjük meg a minőség és a körítés. -
#33 Szerintem te vagy fogyatékos.
Ki írta azt, hogy az Apple találta fel a tábla PC-t? Én még sehol nem olvastam csak te magyarázod ezt. És igen abban egyetértek, hogy a mostani táblákat az apple találta ki! Nem tudom ezen mit nem lehet érteni. Léteztek táblák csak nem ilyenek, nem így működtek, nem ezt tudták. Ahogy másik forumban is leírtam nem mehetsz vissza mindig az ősig, mert akkor a telefont nem a PDA-król lopták (amikről szintén meg van a véleményem), hanem BELL-től. Csak ez elég hülye megközelítés. Neumanntól lopta mindenki a számítógép ötletét. Ez is nagy baromság.
És szerintem (és mások szerint is); nem életérzést adott el az Apple hanem egy jó minőségű és HASZNÁLHATÓ terméket, amik az "elődökről" abszolút nem volt elmondható. Ha ezt nem látod, vagy nem érted, hogy mit mondunk, akkor te vagy a szellemi fogyatékos / retardált. -
Doktor Kotász #32 "Párszor már leírtuk. Nem véletlenül nem kellett"
Most azt bizonygatod, hogy szellemi fogyatékos vagy?
Minden iphone fun itt nyáladzik, hogy az Apple találta fel a tablet platformot, de amikor példát hozok, hogy tucatnyi modell már megelőzte a konkurensektől, és az Apple semmi újat nem alkotot, csak életérzést adott el mások ötleteivel, akkor félresöprik, hogy ja az nem számít, és az Apple volt az első.
Idióta retardáltak vagytok... -
Doktor Kotász #31 "Valamiért mégis minden gyártó az Iphone-t kezdte el másolni, amióta megjelent. De ha neked a túlbonyolított, mégis semmire se jó PDA-k kellenek stylussal, egészségedre :D"
Ez hazugság. Nem másolják az iphonet. Érintőképernyős telefont adnak el, amit nem az Apple talált ki, hiszen az iphone előtt egy évtizeddel már lehetett kapni érintőképernyős telefont.
Az Applen kívűl csak a hülyék állítják azt, hogy az iphonet másolják a konkurensek. Szóval te is hülye vagy. Mert csak egy hülye nem látja az ellentmondás, hogy aki 10 évvel később készíti el az érintőképernyős telefont, mint mások, az nem lehet az első. -
#30 "A 3.x android már sokkal jobb mint az IOS"
Miért? Miben? Ha nem haragszol akkor ennek én itt és most ellent mondok :) -
#29 "A WebOS-t előbb fejlesztették, a névtelen kínai gyártók meg évekkel korábban összecsaptak ilyeneket, de senkinek nem kellett"
Párszor már leírtuk. Nem véletlenül nem kellett. És nem véletlenül nem kell most sem. Pc-s táblát néhány geeken kívül senki nem használ. -
Ferrer #28 Jabocs, az Iphone óta azoknak a vackoknak se híre, se hamva.. -
Ferrer #27 Valamiért mégis minden gyártó az Iphone-t kezdte el másolni, amióta megjelent. De ha neked a túlbonyolított, mégis semmire se jó PDA-k kellenek stylussal, egészségedre :D -
Kraptor #26 Nem vagyok nagy Apple fan, de az Iphone-uk főleg a 4, nagyon jóra sikeredett, ha tetszik ha nem. Az sikerült nagyon jól összekalapálniuk és itt nem életérzésről beszélek hanem kezelhetőség stabilitás, stb. Persze itt is vannak bakik de messze a legjobbat sikerült megalkotniuk. -
speed2006 #25 Ebben nem vagyok olyan biztos. Ha nem újítanak valami nagyot, mint anno az iPhone-al, akkor igen csak veszíteni fognak. És nem lesz elég ha csak erősebb procit raknak beléjük. A 3.x android már sokkal jobb mint az IOS. Meg lehet nézni az új Markettet is. Igen csak jó lett. Nem kell gépre kötni a telefont hozzá, a Kies is megy wifin, stb. És közel sincs annyi gagyi, mint ahogy azt beállítják egyesek Sőt! Jobb a ténylegesen használhatő, értelmes program aránya mint az App Store-ban, ráadásúl olcsóbban. Te tudod hogy nem minden alap nélkűl irogatok. Ha valaki tényleg nem egy gagyi telefont vesz, hanem valami komolyabbat, akkor ki lehet használni rendesen. -
gforce9 #24 Újítson csak az apple is meg más is, legyen benne 100mhz-el nagyobb cpu, legyen benne 1 megapixellel nagyobb kamera, meg legyen benne jó sok újfajta csillivilli app. Van még hely afrikában a szemétnek. -
Doktor Kotász #23 Érintőképernyős telefonok előbb voltak, minthogy az Apple a telefonok közelébe merészkedett volna. Az Androidot pedig előbb fejlesztették, mint az Apple a telefonok közelébe merészkedett volna. Ha már okostelefon, akkor a RIM-től a Blackberry. Az Apple nem csinált mást, mint az mp4-lejátszó ipod touchba belerakott egy GSM modult. Ezt kábé a kétiszámítógépgyártók a saját portékájukkal 10 évvel korábban megtette.
Az Apple abban az első, hogy népszerű terméket alkotott, de ez a már megfogalmazott "életérzést ad el"-nek köszönhető.
Az ipad dettó.
Amíg nem futtatnak ezek a szarok egy normális operációs rendszert, amíg nem erős processzort használnak, mondjuk egy x86-ost, ezek a vackok csak hétzenés kvarcórák. Hogy mégis van rá kereslet? Az életérzés.
Szerintem a WebOS-ről előbb hallottam, mint az ipad-ről. Az apple abban volt itt is "forradalmi", hogy neki semmit nem kellett kifejleszteni. Csak fogta az iphone-t, belerakta egy kétszer akkora tokba, egy kétszer akkora kijelzővel, és villogott. A WebOS-t előbb fejlesztették, a névtelen kínai gyártók meg évekkel korábban összecsaptak ilyeneket, de senkinek nem kellett. Mellesleg a 100 dolláros laptop project is ilyen készülékekről szólt. -
Doktor Kotász #22 Dehogy nem zavarja az Applet a részesedésének csökkenése. Ezért perelnek olyan dolgokért, hogy az ikon színe. -
G_ArchAngel #21 "Az iphonet csak az életérzés adja el, ami hamis illúzió."
Vegulis ezt a hamis illuziot masolja az osszes ceg. Tobb, de inkabb kevesebb sikerrel:) -
#20 "Az iphone részesedése folyamatosan zuhanni fog."
Ezt egy párszor már kibeszéltük. Nem kell ész ahhoz, hogy ez így legyen. Viszont ez kurvára nem fogja zavarni sem az apple-t sem a usereket. Beáll az a szint ami a PC piacon (notebook) is van. Ami szintén nem zavarja az applet, mert a marginális piaci százalék ellenére az egyik legtöbb notit eladó cég. Csalóka csak a részesedési százalékot nézni, főleg ha rendszereket hasonlítasz össze és nem gyártókat. Gyártóként kevesen fogják megelőzni ebben is csakúgy mint notebookban. -
Doktor Kotász #19 Hogy nem lesz elég, azt az Apple is látja, mert olyan piti dolgokkal perel be másokat, hogy az ikonnak milyen színe van. Az Apple egy rövid ideig tudott versenytárs nélküli szereplő lenni. Hosszútávon képtelen lesz ezt a telefonokkal művelni. A számítógép piacon az egyedi oprendszer elég, a telefonoknál nem, tableteknél nem. Tökmindegy, hogy mi fut a háttérben, ha ugyanazokat a funkciókat tudja biztosítani. Az Iphone nem jobb egy androidos telefonnál, de az száz különböző modellel van jelen. Az iphonet csak az életérzés adja el, ami hamis illúzió. Akiket ez nem érdekel, azokra nincs hatással. Az iphone részesedése folyamatosan zuhanni fog. -
#18 Ez a nagy hir! Koszonjuk szepen.
Apple... meg lehet, uj termekek jovore. Huha! -
EnxTheOne #17 Azon mi a hir hogy az uj termékekben erösebb cuccok lesznek? :S -
G_ArchAngel #16 Ez a legtobb regi user baja is:/
Mig az Adobe osszeszedte magat es vegre OSX-hez meltora pofozta, ujrairta a Creative Suite-ot, addig az Apple sajat szoftverei popularizalodtak, egyszerubbek lettek, mint az Aperture vagy a Final Cut Pro X:/ -
asgh #15 Szerintem Jobsnak sikerült olyan embereket válogatnia maga mellé, akik megértették, hogy milyen logika szerint dönt egy-egy termék mellett és tovább tudják vinni a filozófiáját.
Attól tehát nem tartok, hogy az Apple nem folytatja a paradigmaváltó termékek fejlesztését.
Engem inkább az aggaszt, hogy teljesen kiszállnak a pro szegmensből. Lásd: MacPro-t érintő pletykák, XServer leállítása, komplett pro szoftvercsomagok megszüntetése, stb. Ha az apple 100%-osan rááll a consumer kütyük gyártására, az rövid távon nagy hasznot hozhat, de hosszabb távon veszélyes lehet. -
denes123s #14 Bemutatják az új iPadet márciusban, de csak fél évvel később fog érkezni? -
#13 Mert az apple-től megszoktuk, hogy néhány megoldásával forradalmasítja a piacot. Ha innentől nem lesz új termékük, az nekem nagy csalódás lenne. -
#12 Az intel pont jó példa. Hülyén nézne ki ha soha nem találnának ki semmi újat. -
#11 " Mert csak az ipad6-ból meg iphone8-ből nem fognak megélni. (Illetve megélni lehet, hogy meg fognak ha jó lesz a termék de ez appletől kevés)"
Elnézét, de miért nem? És miért kevés az ha jó egy termék és az apple logoja van rajta??? -
speed2006 #10 Látom megint előtört az üldözési mánia. Biztos jól lekoppintják a telefon ikont. -
Doktor Kotász #9 Egyébként az tényleg nem termékfejlesztés, hogy kijön az intel egy 100 Mhz-el gyorsabb processzorral, és azt rakjuk a slotba. -
#8 Hát ez a másolás veszélye :)
Bár sokan megvárják, hogy sikeres lesz-e egy termék és utána kezdik másolni.
Az én kérdésem inkább az, hogy lesz-e most az applenél egy olyan ember aki jó érzékkel dob új terméket a piacra? Mert csak az ipad6-ból meg iphone8-ből nem fognak megélni. (Illetve megélni lehet, hogy meg fognak ha jó lesz a termék de ez appletől kevés) -
G_ArchAngel #7 Inkabb kezd az egesz a divatvilagra hasonlitani: mindenki azt varja mivel jon ki az Apple, mert azt masolva sikeresek lehetnek.
Aztan majd egyszer nagyot bukik az Apple valamivel, amibe a nala kisebb cegek bele is pusztulhatnak, ha agyatlanul mennek a cupertinoiak utan:/ -
coolbboy83 #6 Nem lesz vége a minőségnek, mert az botrányt váltana ki :-) nem kell túlzásokba esni...
Sok cég alapítója halt meg és nem esett a minőség... ez baromság. a megújulás meg mindig újabb érdekesség és újabb lehetőség... ennyi.
TE vagy a vevő, és TE döntöd el mit veszel !! ENNYI !! -
"Vékonyabb lesz az elődeinél és nem lesz hosszabb üzemideje."
Az eredeti angol cikkből:
iPad will launch in March with a thinner overall design and improved battery life -
zadorjan #4 na épp itt az ideje a dizájnváltásank.... -
Ferrer #3 Elment Jobs, vége a jó minőségnek..