16
 • jebela
  #16
  Kár érte, az eddigi táblacuccok tényleg szinte csak tertalomzabálásra jók, jó lenne egy olyan szegmens is, ami kicsit "számítógépszerűbé" teszi az egészet, vagyis akár komoly munkára is alkalmas a táblagépek előnyeit kihasználva...
  De bili gyerek ügyes gyerek, vannak remek húzásai, remélem ez nem olyan volt, mint amikor fel akarta robbantani az internetet (lehet mert nem fért bele a böngésző 640kb-ba xD)
 • csimmasz
  #15
  Az igaz hogy az ára elég erős lett volna, de szerintem ahova szánták megálta volna a helyét.
  Nyilván nem tömegtermék, bár ezek a kacatok előállítási és kiskereskedelmi árai közt egy galaxisnyi távolság van.
 • Crane
  #14
  Nekem is tetszik az ötlet. Szerintem is praktikus elképzelés. Remélem az AMOLED kijelzők gyártásának fellendülésével együtt újragondolják, és akkor kap egy rendes "vasat" az ugyan egyrészes, de összecsukható képernyő alá. OP rendszernek meg rá kell tolni a win8-at, aztán csókolom.
  Ha lenne ilyen, én tuti ilyet vennék laptop helyett.
 • asgh
  #13
  Kérdés, hogy a tartalomfejlesztésre specializált, dupla tábla dupla áron (értsd: 250-300e forint körül) mennyire lett volna bombasiker. Ráadásul csak ehhez a konfighoz külön kellett volna fejleszteni gyakorlatilag mindent, mert az egész gui, érzékelő felület, stb. teljesen más, mint a mobiltelefonoknál és a többi táblánál. Azaz adott egy eleve rétegigényt kiszolgáló, alapvetően drága tábla, amihez minden szoftvert újra kell írni. Szvsz nem volt hülyeség, hogy leállították.
  Amúgy az apple is teli van hasonló módon elvérzett fejlesztésekkel, csak mindezt teljes titokban, házon belül oldják meg és a nagyközönség elé csak a kiforrott koncepciókat tárják.
 • lapaleves
  #12
  az apple már kitalálta ezt. olyan néven lehet kapni, hogy 2 ipad egymás mellett.

  jééé. és akkor azon is el lehet filozofálni mekkorát villantana a dupla (azaz dupla árú) hardverrel.

  nem.
 • csimmasz
  #11
  Pedig szerintem bombasiker lett volna, nyilván kicsit bővíteni kellett volna a funkciókat a tartalom fogyasztás irányába is.

  Meglátjátok nemsokára az apple kidobja iNotePad néven vagy ilyesmi és kaszál vele, az idióta MS meg csak pislog megint.
 • mousee
  #10
  Én nem kedvelem különösképp az MS-t, de ez baromi jó koncepció. Az egész olyan mint egy notesz, becsukod, elrakod, örülsz. A két kijelző alá 20 órányi akssit lazán be lehetett volna pakolni, a szoftvert meg összedobni rá. Végre valami, ami nem a "sima" trendi táblát majmolja.
 • attes
  #9
  A cikkből is az derül ki, hogy a "Bill Gates állította le" cím eléggé túlzó.
  Ő már nem vesz részt a MS operatív munkájában.

  Mivel cégen belül nem tudtak dönteni, ezért kérdezték meg őt, és ezzel billent ugyan a mérleg nyelve, de a véleménye nem volt kötelező érvényű.
 • Sir Quno Jedi
  #8
  Melóra sokkal jobb ez a megoldás, mint médiabuzulásra ez igaz.
 • Sir Quno Jedi
  #7
  Pedik nekem is bejönne. Hiszen nem kell hozzá tok, mert maga egy tok, csak becsukod és mehetsz. AMúgymeg egyiken féimlet nézel, másikon böngészel/jegyzetelgetsz/gépelsz, nagyon jó a két képernyő.
 • asgh
  #6
  El kellene olvasni a cikket is, mielőtt tovább rugóznátok a levelezőkliensen. Nem azért ment kukába a project, mert nem volt hozzá levelező kliens, azzal csak a szoftverellátottság hiányosságait próbálta a cikkíró bemutatni.

  "Allard azonban nem hagyta annyiban a dolgot és közölte, hogy a Courier célja elsősorban tartalmak létrehozása. "Ez volt az a pillanat, amikor Bill allergiás reakciót kapott" - idézte a Cnet a Courier fejlesztőcsapatának egyik tagját."
  Ez a lényeg: a jelenleg sikeres tabletek a tartalomfogyasztást célozzák, ehhez képest az MS fejlesztése a tartalom létrehozására koncentrált, ezt ítélte Bill Gates alapvetően rossz iránynak és ezért lőtték le a projectet.
 • Mister
  #5
  szerintem is jöhetett volna.
  de a "nincs levelezőkliens" egy kicsit durva... Akkor írnak rá, teszem azt max két nap alatt... vagy nem?
 • Sippie
  #4
  naja, néhány hónap alatt biztos hogy egész kis gyűjteményt összedobtak volna rá, ha már megvan rendesen az oprendszer, meg hardver. Elég nagy barmok, ha ez alapján döntöttek.
 • csimmasz
  #3
  Nekem bejonne egy hasonlo, az otlet jo, csak azt nem ertem, hogy egy hardvernek az a baja, hogy nincs hoizza szoftver?
  Raadasul egy fokent szoftvereket keszito cegnel?
  Ezt sehogysem tudom ertelmezni.
 • gombabácsi
  #2
  "nem volt például működő levelezőkliense sem."

  -Bill, szerinted életképes lesz ez a termék?
  -Hát nem hinném, mert nincs működő levelezőkliense.
 • lapaleves
  #1
  ez a különbség a vízió meg a görcsölés között. persze utólag lehet okoskodni, meg az ms soha nem is volt olyan az emberek szemében, hogy ezt elindítsa*.

  * pláne ezzel a szutyival.