16
Cpanel mysq kapcsolatok hozzáadása
  • Portosz1
    sajnos nem.
  • yeeenky
    Sikerült megoldani?
  • Portosz1
    az első megoldás nem jó, mert ha belinklelem, automatikusan a cpanel bejelentkező oldalára fogja tenni.
    A második megoldás a legvégső lesz, ha nem jön össze a cpanellel.
  • karajjj
    megnézed, hogy honnan nyitja a myadmint, és közvetlenül azt linkeled be, így meg tudod kerülni a cpanelt, vagy ahogy már írta más is, teszel fel saját myadmint
  • Portosz1
    van olyan tárhelyed, amin cpanel van és működik független myadmin?
    Csak mert a szolgáltató mondta, hogy ezt cpanelben nem lehet megoldani.
  • Voyager5
    Legegyszerűbb megoldás, hogy leszedsz egy phpmyadmin-t, bevágod a www rootba valami könyvtárba, pl.: myadmin. Utána a user pedig a www.domain.xy/myadmin -nal eléri.
  • karajjj
    nem a cpanel hibája, hogy a szolgáltató baszott rendesen megcsinálni a dolgot, viszont mindenképpen lennie kell a phpmyadminnak külön bejelentkező felülete, érdekes egy szolgáltató lehet...
  • Portosz1
    mégis vannak ilyen funkciói.
    Pl. a mappákat szépen szét lehet osztani különböző FTP loginokra és működik is.
  • yeeenky
    A cPanel nem arra lett kitalálva hogy osztani lehessen több felhasználó között. Erre van a WHM.
  • Portosz1
    azt nem értem, hogy miért lehet kiosztani az adatbázisokat felhasználóknak, ha nincs külső bejelentkezési felülete.
    Ennek így nincs értelme. CPANEL szoftverhiba?
  • Portosz1
    ezen már túl vagyok.
  • yeeenky
    Ezt nem fogod tudni megoldani, legalábbis én nem tudtam.
  • SzirmosSzisza
    Elvileg pedig be kéne neki. Mikor rákattolsz olyanra, hogy phpmyadmin, nézd meg mi a link és küld el neki.
  • Portosz1
    nincsen aloldal.
    Írtam a rendszergazdának, azt írta, hogy a myadmint csak a cpanelbe történő bejelentkezés után lehet elérni.
  • karajjj
    biztos, hogy valamilyen aloldallal is el lehet érni a myadmint
  • Portosz1
    Adott egy cpanel felület, amelyhez tartozik egy myadmin felület adatbázisokkal.
    A cpanel felületen a MYSQL ADATBÁZISOK menüjében lehetőség van arra, hogy egy felhasználót bizonyos adatbázisokhoz felvegyek.
    Itt jön a gond....

Hol tud bejelentkezni az az user a myadminba, akit felvettem a bizonyos adatbázisokhoz?
    Mert alap esetben a myadminba történő belépéshez be kell lépni az a cpanelbe is....