22
  • socheater
    #22
    Ez a nem kell vírusirtó hozzáállás számomra legalább annyira érthetetlen, mint a nem kell SP1 meg SP2 oprendszer, mert minek! A sima kell, mert az nem akad, azon fut az X program! Zolizon meg csak pislogok. :)
  • Narxis
    #21
    Jó, mire rájössz, hogy vissza kéne imagelni a rendszered addigra 600-szor lopják el a jelszavaid és még arra is ideje lesz, hogy zombit csináljon a gépedből amivel aztán arra használják amire csak akarják. Spamküldésre vagy DDoS-olni valamilyen honlapot. A hozzád hasonlók miatt van annyi vírus és szemét a neten. Legalább egy ingyenes antivírust ne sajnál már, Avira Free vagy Avast Free nem fogja a géped, legalábbis ha az van ami az aláírásodban szerepel...
  • Narxis
    #20
    A trójai faló a legelterjedtebb típusa a vírusoknak, mindenképp felhasználó segítség kell a bejutásához a modern operációs rendszereken, a Malware Gen egy általános szignatúra, még az Avast által nem azonosított vírusra jelezhetett így.
  • Narxis
    #19
    Itt egy csokorra való.

    De egyszerűbb ha beírod Google-be, hogy facebook virus.

    Nincs facebookom, de úgy tudom még magán a faxebookon nincs vírus, csak eszköz a vírusok terjesztésére, arra viszont nagyon hatékony a töretlen népszerűsége és a sok tudatlan felhasználó miatt. Nem azért tudatlan valaki mert nem ismeri a vírusok fajtáit hanem mert mindenféle trükknek bedőlnek amivel magát a vírust juttatják a gépére. Lájkold ezt, lájkold azt, el se olvassa csak orrba-szájba lájkol.
  • Narxis
    #18
    Gondolkodás+integrált szoftvercsomagok=biztonságos PC.
  • gothmog
    #17
    Bármelyik, amit pédául az „Oszama bin Laden halála” (csak egy kodeket kell letölteni a lejátszáshoz, komolyan!) üzenőfali link mögött találsz. Jó tudom, ez nem az amit kérdeztél, de manapság ez a módi. Igaz a fb egyre hatékonyabban szűri már ezeket.
  • gothmog
    #16
    A trójai olyan szoftver, ami látszólag ártalmatlan -sőt újabban antivírus és antimalware szoftvernek álcázza magát- pedig igazából rosszindulatú. Általában a működését további malwarek letöltésével és telepítésével kezdi. (pl:WinAntivirus 2010-11-12 és így tovább, az a virtumonde nevű trójai) Épp ezért jellemző, hogy az ilyet a felhasználó maga telepíti a saját kis kezével, mosolyogva.
    Ami a felhasználó számára láthatatlanul települ az a Worm. Ami feltelepül és csak kéretlen reklámokkal bombáz, az az AdWare. Utóbbi lehet olyan, hogy csak zavaró, de komolyabb kárt nem csinál. És lehet, hogy csak ezt veszed észre.
    A sima vírus csinálja azt, hogy a számítógépen lehetőleg minél több futtatható állományhoz hozzáírja magát (fertőz) esetleg onnan kiindulva további gépekre is eljut, majd a végén működésképtelenné teszi a rendszert. Ezek egyre ritkábbak, mivel sokkal hasznosabb a fertőzött gépek erőforrásait kihasználni, mint működésképtelenné tenni azokat. Amelyiknek a rombolás a célja, (pl. stuxnet), az se úgy teszi, hogy egyből feltűnjön a gépkezelőknek.
    Na persze ez így nagyon zanza, és így nyilván pontatlan is, akkor majd jön valami antivírus expert, és kijavít.
  • gothmog
    #15
    Tudod, az úgy van ám, hogy a mai rosszindulatú programoknak (összefoglaló néven malware) már nem csak az a célja, hogy minél nagyobb számban terjedjen (lásd:vírus), hanem van olyan ami simán csak beépül a rendszeredbe, ha módja van rá, minél észrevétlenebbül, (lásd:worm), hogy aztán a géped erőforrásait mindenféle csúnya dologra használja (spamküldés, DDoS, stb), esetleg a személyes adataidat, kapcsolati listádat, bankszámla/paypal adataidat is ellopja, és ha nincs szerencséd, egész addig nem lesz tudomásod róla, hogy mi történik, amíg valamivel csúful rá nem baszol. De utána majd nyugtasson meg a gondolat, hogy akármikor „újraimagelheted” a rendszered.
    Azt azért elmesélhetnéd, hogy mint micsoda kampányolsz te itt a csupasz seggű nethasználat mellett. Netán érdeked fűződik az így netező felhasználók tömegéhez?
  • Robi546
    #14
    mindenki azt mondja hogy: trójai, trójait kaptam,küldök trójait a gépedbe. Mindenki csak ezeket mondja mert a "Trójai faló" a legerősebb vírus a világon. Ez nem igaz. Mivel egyszer is jelezte az avast hogy kaptam vírust, trójai volt szinte mindig csak azt kapok és nem lett tőle semmi baja a gépnek. Egyszer kaptam Malware Gent na az már artott neki. Nem tudom hogy mindenki miért fél annyira a trójai falóktól.
  • Armagedown
    #13
    Nevezzél meg egy vírust amit a fbról lehet összeszedni.
    esetleg még egy leírás is jó volna róla.köszi .
  • tricky
    #12
    jó nagy hülyeséget írtál, ha nem értesz hozzá akkor ne pattogjál, inkább tölts le minden vírust a gépedre és élvezd...
  • Rotyoka
    #11
    Jó nagy hülyeséget írtál mivel az alkalmazás nem kerül ki az oldalról, mivel semmit sem töltesz le de nembaj.
  • tricky
    #10
    elég ha felmennek a mai internetezők valamelyik közösségi oldalra és telepítenek valamilyen alkalmazást mint pl a fészbukon a sok barom játék és már is lesz számtalan kis vírus és trójai, persze ha van rendes vírusirtó, nem ingyenes, hanem a teljes változat, akkor talán kiküszöbölhetőek a vírusok...
  • Rotyoka
    #9
    Ahhoz hogy támadás érje a gépet nem kell kattintani sehova bedugod az UTP kábelt várzs 1 órát és fixen 1 támadás érte is a gépedet.
  • syn7h37ic
    #8
    Te tudod. De ne csodálkozz, ha már régóta botnetnek használják a gépedet. Ha nem tudod, mi a vírus, az elég nagy baj.
    Épp elég gépen kellett már nagytakarítást végeznem. Egy ingyenes vírusirtó és az online forgalmat ellenőrző szoftver a minimum szerintem. A mai gépeknek nem okozhat gondot a minimális erőforrás többlet, amit a program használ.
  • who am I 7
    #7
    majd az új "tervezet" megvédi őket.... itt
  • kvp
    #6
    Spam szurot szerintem telepitsen a webmail szolgaltato, egyebkent is latom mi a spam es mi nem. Virusvedelembol az ingyenesek kozott is van jo, erdemes megnezni mit ajanlanak a hozzaerto fuggetlen oldalak. Tuzfalbol a beepitett is jo, csak be kell kapcsolni es minden keretlen bejovo forgalmat blokkolni (erre a winodws beepitett tuzfala is jo w2k ota). A spyware es rootkit irto programokbol pedig szinte csak ingyenesek vannak amik tenyleg mukodnek is.

    Teljesitmeny szempontjabol erdemes a viruskeresot scan on close-ra allitani, tehat akkor ellenoriz egy uj file-t, amikor azt iras utan lezarjuk. Letoltes, masolas es kitomorites eseten ez tokeletes, mas modon meg nem nagyon kerulnek file-ok egy gepre. Ezen kivul lehetoleg friss szoftverrel kell menni, csak olyan oldalak iranyaba amik lehetoleg nem tartalmaznak tamado kodot. Es nem letolteni/rakattintani/stb. a gyanus dolgokra es nem szabad a gepet telepakolni mindenfele ismeretlen eredetu programmal vagy egyeb media file-lal. (ha mar mindenkeppen ingyen kell, akkor vannak biztonsagosabb forrasok is)

    Persze gondolkodas helyett vannak rendes integralt szoftvercsomagok is, de azok sem vedenek annyira mint a fent leirt hozzaallas. Arrol nem beszelve, hogy ujabban a windows-ba (pl. win7-be) mar be van epitve a legtobb funkcio.
  • Artyy
    #5
    Az igazat megvallva nem a szoftver nyújtotta védelem a lényeg, hanem az, hogy ki mire kattint, mit nyit meg, mit tölt le és milyen információkat oszt meg online. A haladóbbaknak a védelme szinte nem csinál semmit. A másik, hogy mindig is túl volt erőltetve a rémisztgetés a fizetős szoftver cégek javára.
  • Rotyoka
    #4
    A te gépeden se használni semmi privát adatos dolgot az fix
  • hurkaur
    #3
    Hat igen, teli van capaval az ocean..
  • Zoliz
    #2
    Én lexarom.
    Belecsapott a villám a Natolós routerembe és előtte se használtam se szoftveres tűzfalat most se, antivirusba bele is halnék, úgy visszafogna mindent.

    Ha nagyon lelassul a gépem majd visszaimagelem. Nem félek a virusoktól és direkt nem is védekezek. Eddig néhány nyertem IPAD-2-t ablakon kivül más bajom nincs és az se zavar, mert kinyomom. Ezek a virusok???? RÖHEJ
  • Rotyoka
    #1
    És minden 5. ember IE-t használ.

    Problem?