45
 • Komolytalan
  #45
  Szerintem sok százaléka "kódolhat" - mármint gondolom a video encode-ra gondolsz - ha pl egy kamera képet akar továbbítani, és nem olyan fisi-fosi minőségben/raw közeli méretben ahogy jelenleg tudja tableten. De lehet még sok-sok CPU intenzív dolgoz felhozni (van már tabletes fotóbolt is, lol).

  Az egyszerű játékkal éppen csak annyi a gond, hogy az újabb, combosabb (értsd már talán veri az Atom procikat) ARM magok fogyasztanak ám rendesen. Vagyis lehet velük játszani, csak éppen pár óra alatt lekapják az aksit. Ha egész nap akarják használni, és élvezni az alacsony fogyasztás előnyeit, akkor marad az FB/gmail kliens.

  Sokan PC helyett vettek tabletet. Na ez kapufa volt. Kíváncsi leszek az a tömeg elmegy-e mégegyszer a boltba, hogy megvegye a második tabletjét.
 • Hoho
  #44
  Te pont olyan vagy, akik nem tudják mi kell az ->átlag<- embereknek, ezek mondták már az elején, hogy a tablet semmire sem jó, és senki sem fogja venni.
  Most kódolással jössz, szerinted a számítástechnikát használok hány százaléka kódol? Kit érdekel milyen gyorsan kódol(na) egy tablet? Az ->átlag<- ember böngészik, levelezik, chatel, esetleg néha egy-egy film, egyszerűbb játékok. Na meg a bekapcsolás/kikapcsolás. Ezek közül melyikhez lassú a tablet?
  Akiknek komolyabb felhasználás kell, azok nyilván nem tabletet fognak használni, de nem is netbookot.
 • Komolytalan
  #43
  Nem kell ahhoz pénzügyi gurunak lenni hogy tudja az ember, hogy a részvények értéke sosem tükrözi egy cég értékét. Aki ezt elhiszi, az nagyon naív. A tőzsde nem arról szól, hogy a reálfolyamatok hatásait érvényesítsük egy cég papírjainak értékében, hanem arról, hogy a reálfolyamatok hatásait a lehető legtöbbszörösére nagyítva nyereséget érjünk el a papírok adás-vételével. Ha egy befektetőnek éppen több pénze volt amikor az ARMról jött egy marginális jó hír - mondjuk meggyógyult a vezérigazgató torokgyíkja - akkor elindul a tőzsde, és emelkedik a papír 10%-ot. Közben meg a mérnökök ugyanúgy dolgoznak, és a vezér ugyanúgy lóf.szt se tesz hozzá a cég működéséhez, mint ahogy nem tett akkor sem amikor kórházba került (és emiatt 3%-ot esett a cég értéke, mert akkor éppen kisebb hal akart ezen szakítani).

  A tablet jelenleg úgy van pozicionálva mint a szórakozásra kitalált legjobb eszköz. Vagyis PC + konzol-gyilkos egy személyben. Aki tabletben érdekelt - akár szoftver, akár hardver, akár alkalmazás téren - e szerint van (túl)értékelve. Az egész tablet mizéria azon a hypeon alapul, méghozzá azon, hogy a tablet AZ ultimate otthoni szórakoztató központ. Ez a hype nem olcsó, de megéri a befektetést, mivel PCn, konzolon, stb sose volt ilyen mértékű a szoftver/tartalom vásárlás, mint tableten. Egyszerűen trendivé tették azt, hogy bitekért adjon a nép pénzt, és ezen cél szolgálatába állították a felhőzést, tabletozást, armozást - mindent. Nekem van egy olyan ideám, hogy az emberek azért nem teljesen tök hülyék - hosszú távon nem lehet letolni a torkukon, ami nekik alapvetően rossz. Vagyis a tablet mániának előbb vagy utóbb vége kell hogy szakadjon Aztán lehet nem lesz igazam.
 • coolbboy83
  #42
  Sajnos sem én sem te nem vagyunk SENKIK sem ahhoz, hogy eldöntsük, hogy az Intel 100x annyit ér, ahogyan te mondod... Ez egy piac, ahol a száraz adatok beszélnek.
  Ha ennyire el tudod dőnteni egy cég értékét, akkor repjegy és Wallstreet :-) menj oda melózni nekik.

  A Tablet az nem gyors, és nem is arra van.... Filmet nézni vonton, e-mailt küldeni, zenét halgatni, esetleg néhány doksit megnyitni megírni... ez a feladata jelenleg... ez egy egyzserű eszköz :-)

  A tőzsde nevű gyerekes játék, az egy érdekes felfogás - szerintem is egy játék, az érték és a pénz játéka :-)
 • Komolytalan
  #41
  Opensource legalább olyan nevetséges hívószó mint a web2. Egyetlen OS project se életképes, amibe nem tolják a multik a sok lóvét. Ott van pl. az opensource autó - arról se sokat lehetett hallani az elmúlt 5 évben. A processzortervezés is elég nagy gombóc ahhoz, hogy csak úgy megéljen a fejlesztők lelkesedéséből.
 • Komolytalan
  #40
  A részvény csak egy darab papír, amivel akiknek sok pénzük van szerencsejátékot játszanak a tőzsdén. Nézd meg mondjuk a Groupon vagy a Facebook piaci értékét mennyire becsülik. Vicc.
  Egy kb 120 millió fontos - legyen mondjuk 240 millió dolláros - nyereséget produkáló cég reális értéke az éves nyereség tízszerese, vagyis 2.4mrd USD. Egy centtel se ér többet. Az intel negyedéves profitja több több ennél (kb 3.5Mrd USD). Szóval nem 10x, hanem több mint 100x annyit ér az Intel mint az ARM - ha a reáleredményeket nézzük, és nem a tőzsde nevű gyerekes játékot.
 • Komolytalan
  #39
  Tablet gyors? Ne vicceljünk már. A tableten korlátozott az alkalmazások köre arra, amik gyorsan tudnak rajta futni. Keress már tabletre egy gyors video encodert mondjuk. Ja, hogy az ilyeneket majd felhőben kell tolni, előfizetésért. Jól van, fizess csak...
  A netbook halála nem a tablet volt, hanem az, hogy egy asztali oprendszert és annak asztali alkalmazásait rakták rá egy az egyben. A tablet meg 2 dolog miatt él:
  1. Gagyi, elavult hardware, amely előállítása olcsó, de jó pénzen lehet adni.
  2. Semmi értelmes nem működik rajta, ezért minden komolyabb dolgot (fizetős) felhőszolgáltatással lehet rajta futtatni.
 • coolbboy83
  #38
  Ez egy piac.. és az ARM ki fogja elégíteni, mert a befektetők azt akarják :-) és a technológia is azt kívánja majd.
  Készül egy opensource ARM rendszerük, amit mindenki szabadon fejleszthet... tehát a többiek is beszálhatnak majd, akár az AMD is.
 • coolbboy83
  #37
  Az ARM Holdings-ba számos befektető tolja bele a tőkét folyamatosan a fejlesztések miatt, most jött ki a 64bit-jük is sebtiben...
  Rosszúl tudod, mert van pénzük.... főleg az AMD-vel szemben...

  AMD market value: $ 4,106,512,080
  ARM market value: $ 13,065,268,680

  A meglévő Cash Flow is kábé a duplája... ez NASDAQ adat éppen ebben a percben, de érdemes utna nézni :-)

  Az Intel piaci értéke a durva, az majdnem 10x az ARM-nak... de az nyilvánvaló miért, az általad említett nyereség és az x86 piac 87 %-ának uralma...

  Ezzel szemben a P.A. Semi értéke 280 millio USD volt, és egy erősebb PowerPC-jük volt, mint a mostani i7, mielőtt az Apple megvette 2008-ban :-)

  Majd az ARM is megoldja szerintem ezt a problémát, érdemes időt hagyni nekik jóslatok helyett, amibe innen úgysem látunk bele... Nyilván oka van mindennek.
 • Hoho
  #36
  Meg lehetne már érteni a tablet filozófiáját : vékony, gyors, nem melegszik, csendes, sokáig bírja; addig a netbook vastag, lassú, melegszik, zajos, nem bírja olyan sokáig. Ezért pukkant ki a netbook lufi, és ezért nem fog a tableté. Valójában a tablet szorította ki a netbookot.
 • Komolytalan
  #35
  AMD is tervez, ARM is tervez. Azonban az AMD bérgyártat, majd értékesít, ARM meg licenszet ad el. Szóval míg az AMDnek lehetősége van processzoronként akár dollárokat is keresnie, addig az ARMnak marad a 4.4 cent.

  Egyébként ez a minimális profit gyakorlatilag garantálja azt, hogy az ARM nem igazán tud komoly architektúrát csinálni. Demóznak az alacsony fogyasztással, de miért is? Mert mással nem tudnak. RISC architektúrát építenek, de miért is? Mert CISCet nem tudnának.
  Az ARM procik teljesítménye a 10 évvel ezelőtti x86-ok környékén van (de inkább Duron, mint Athlon), és itt nem csak az órajelről meg a pár 100Mhz-s memória vezérlő sebességéről beszélek, hanem mondjuk egy SuperPi eredményről. A gond az, hogy az ARM, mint tervező konkrétan képtelen volna ettől többet kiköhögni, mert ahhoz több pénz kellene, ami meg neki nincs. Egy Duron szintjén nincs számukra más út, mint a több mag - amely ugye egy szükségmegoldás: egy gyors mag mindig sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint 2 lassú.
  Az ARM egyetlen szerencséje, hogy jelenleg a tabletek erősen túlértékeltek. Adnak egy gagyi CPU-t, még gagyibb GPU-t, egy pici kijelzőt, disket nem, és elkérnek érte annyit, mint egy notebookért. A kérdés az, hogy az emberek ezt meddig hajlandóak megfizetni. Amíg az átlagfelhasználó számára FB meg a youtube minden, addig az ARM arathat. De azért az elég meredek feltételezés, hogy ez hosszú távon így maradna.
 • coolbboy83
  #34
  Egyébként, én teszek rá milyen a proci benne - ha megfelel az eszköz a célnak, amire használom és hozza azt a teljesítményt ami kell.
 • coolbboy83
  #33
  Az Intel nyeresége elég nagy maradhat, amíg a desktop és server vonalakat ilyen jól tartja. Ez nem kérdéses.
  Teljesen más a fiskális gondolkodása, mint a Britt ARM -nak.

  Szerintem jó dolog egy tablet, de inkább ultrabook párti vagyok. Kihoznak majd mág jó dolgokat, ezel nem lesz gond.

  Az a 4 cent a licenszdíj, nem a processzor nyeresége - mert azt mások gyártják.
  Ők az egyetlenek, akik nem úgy fabless-ek mint a többiek... Csak 2 cégnek van saját jólfelszerelt üzeme, és az az Intel és az IBM... ők nem fabless-ek.

  A többiek bérgyártatnak...

  A netbook az mindig is egy szutyok kis hulladék volt szerintem... a tabletet talán sokan jobban kedvelhetik az egyszerűsége miatt, de komolyabb dolgokra az még nem az igazi... de nem is arra van.

  Azt hogy bedől e az a piac, még kár lenne előre megjósolni...
 • Komolytalan
  #32
  x86 mindig is a legtrágyább architektúra volt - ahogy a windows is a legtrágyább oprendszer - mégis piacvezető tudott maradni, míg a szuperjó konkurensek kihaltak, vagy megelégedtek a maguk 5% piaci részesedésével. Motorola 68xxx, Amiga mond valamit? És hol is van most?

  A másik az, hogy 4.4 cent bevétel procinként, az vicc. Az intel egy i7 procin nyereségként az ezerszeresét könyveli el. Biztos aggódnak az ARM miatt, hát persze. Ha akarna gyárthatna ARM procit - vagy akár ARM alapú, de erősen továbbfejlesztettet - , mert van pár gyára, meg mérnöke. Valahogy csak ki bírná köhögni azt a 4.4 centet is. Egyszerűen csak nem éri meg neki, mert a napi nyeresége több, mit amit az ARM egy év alatt összeizzad.

  Az tény, hogy hordozható kütyükbe az x86 nem jó, a nagy fogyasztás miatt. Az ARM jó, de nagyjából az is ott tart már, hogy mindenféle trükkökre készül hogy kordában próbálja tartani a fogyasztását (pl beraknak egy "buta" arm magot 2 "okos" mellé, és ha nem kell craft, akkor csak a buta működik. Ez hack, nem megoldás. Ez mutatja hogy az ARM architektúra is ott van, hogy ha gyorsabbat csinálnak, akkor már az 1 napos üzemidő se lesz meg. Arról ne is beszéljünk, hogy ez az egész okos hordozható izé - főleg a tablet vonal - lufi. A felhasználók nagy része megvesz 1-1 okos készüléket, aztán mikor rájön, hogy nem használja másra mint mondjuk mp3 lejátszásra, akkor következőt már nem fog venni. 1-2 év és összeomlik ez a piac, ahogy a netbook piac is összeomlott.
 • coolbboy83
  #31
  OFF !!!!!! AKármit írsz már senkit nem fog érdekelni !!!!! OFF !!!!
 • coolbboy83
  #30
  Mutass egy linket az Intel honlapján, hogy 5 és 6 Ghz CPU-ka gyárt .... Még az AMD 8 GHZ de nitrogénnel... az NEM A GYÁRTOTT SEBESSÉGE TE SZERENCSÉTLEN DROID !!!
 • coolbboy83
  #29
  Ne fogok veled leállni vitatkozni te tehetségtelen looser !! Egyébiránt szívesen találkozom veled és darabokra téplek, és annak itt mindenki örülni fog !! Te DROID !!!
 • coolbboy83
  #28
  És hordozd a buszon kézben a 4 karis gépedet !!!
 • Vers
  #27
  szerintem keress fel egy pszichologust, lelki serult vagy baratom
 • coolbboy83
  #26
  Menj és inkább fűtsd a lakásod 10000 ezer darab NV Teslával te nyomorult seggfej, minden fórum csak rajtad röhög !!!! Nem veszed észre magad, hogy egy pitlák kamugép vagy ???
 • coolbboy83
  #25
  A jó édes kurva anyád az elmeroggyant !! Egyébként hiába ugatsz az IBM Power7 leveri az Inteleket !!!
 • Vers
  #24
  te elmeroggyant az intel 5 ghz folott jaro processzorokat gyart , amik sima leggel mennek ennyit es ez akkormeg csak sandy bidge,az ivy bridge a 6ghz-et is eleri jovo ev elejen
  es akkor jossze te es ilyen arm szarokkal vagzalsz, amik alig utik el az 1 ghz-et
  viccess vagy nem mondom, pedig arrol nem is beszeltemmit muvel a pc ha beleteszel 4 darab csucs nvidia karit,igaz hogy veri az 1 kilowattot, de lenyom 1 millio ipadot :XD
 • coolbboy83
  #23
  Na én Offolok, nem fogok ilyeneken veszekedni... minden jót gyerekek.
  Az ARM-nak megjött a 64-bites cucca is :-) Like !!
 • coolbboy83
  #22
  ÉS mennyit zabál egy NVidia GPU egy PowerVR-hez képest ??? Nem baj, hogy nem oda lett kitalálva ? Te ekkora gyökér vagy ?
 • coolbboy83
  #21
  Na persze...tudjuk, minden rossz - még az Apple is :-) de nem baj, majd megtérek és használok Windowst, ha végre az Audio/Video alkalmazások lesznek oylan szinten és nem fagy szét egy 24 sávos audio recording :-)

  Tudjuk, hogy okosabb vagy 100 mérnöknél, és nem is értjük itt sokan - miért nem oktatod élőben ki őket, hogy hogyan építsenek számítógépet !!
 • sanyicks
  #20
  Ezeket a marhaságokat honnan szeded? most találod ki?
 • coolbboy83
  #19
  DE nyilván hülye egy olyan ember, aki 10 évet volt az Intelnél.... vagyis az ismerősöm 55 évesen.
 • coolbboy83
  #18
  Vers te inkább maradjál csöndben, mert te még a HWSW-n is össze-vissza kamuzól dolgokat, és leesik hamar mindenkinek, hogy neked nincs fingod róla !! Az x86 soha nem volt RISC alapú, talán nézz utána.

  Az amerikai ismerősöm CPU designer, hidd el tudja mit beszél - és sokmindent tőle tudok !! Ott tanulta a szakmát ahol ezt tudják is !!

  Az x86 zsákutca hosszútávon, ezt mindenki látja már... És igen az Intel a legnagyobb CPU gyártó, de a berendezéseit amivel gyárt mind az IBM fejleszti ki és gyárjtja le a Mitsubushi Electric Industries-sel karöltve... Tehát amikor az intel nanométer rekordot akar felállítani, akkor az egy sor új IBM licensz, de erről nyilván fingod nincs...
 • Vers
  #17
  az arm processzorok szarok, az intel cpu-khoz kepest nagyjabol 100-szor lassabbak, a hozzajuk csapott elavult grafikus aramkorok meg meg jobban , kb 350-szer lassabbak egy nvidia gpu-nal

  persze ipadba tokeletes ugysem tud futtatni semmi normalis programot a fingoappon kivul
 • Vers
  #16
  azt elfelejteted hozzatenni, hogy amikor ajnaroztam a celtt, az 2003-4 korul volt ,amikor is az ibm bemutatta a cellt, 100GB/sec -es memoria savszeleseggel 9 maggal,4+ Ghz-el
  csakhogy mikor viritani kellett es megjelent, negyedeltek a memoria savszelesseget, az orajel 3.2 lett es 9 mag helyett lett 6
  es az elmult 8 evben semmit nem fejlesztettek rajta holott mas ceg pl intel 1 evente ad ki ujabbat
  azota be is szuntettek a cell fejleszteset, megbukott architecturailag ,mivel a hulye bena programozok nem birtak vele, mondjuk nalam ez akkor nem volt szempont

  ez kielegiti a tudasvagyadat vagy csak fikaznin szeretsz?

 • chuky123
  #15
  Biztos nem vette be a gyógyszerét
 • sanyicks
  #14
  nem normális szegény, pár éve még arra verte magát hogy a cell mindent elver legalább 40 évig nem lesz olyan pc proci ami utóléri. Mostmeg szarozza (mert ugye a cell is powerpc). Összevissza beszél az aktuális dilijének megfelelően.
  Azt a "logikát" meg végképp nem értem hogy a rohamosan terjedő arm amire lassan már vinfos is hogy fog összeomlani.
 • Turmoil
  #13
  Azért az ARM chipeket leócskázni... Nem olyan rosszak azok, amint az eredményeik is mutatják.
 • Annorax
  #12
  kvp! Én is pont így gondoltam :-)
 • kvp
  #11
  Az x86 cisc utasitaskeszletet hasznal. Ezt forditja le a fetch soran a processzor risc utasitasokka, annyi kiegeszitessel, hogy a bonyolultabb utasitasokbol sok risc utasitas lesz es van egy mikroprogramozott terulet is. They egy modern x86-os cpu hardveresen emulal egy x86-os cisc-es gepet, risc-es magokra epitve.

  Az arm tiszta risc, minden esetleges emulacio teljesen szoftveresen fut. A powerpc a fentiek kevereke, mindket megoldasbol tartalmaz elemeket.

  Az x86-os vonal kezdi elveszteni a jelentoseget, mivel az uj windows-okat mar arm-ra is kiadjak es az uj programok kepesek lesznek mindket rendszeren futni. (1 binaris, tobb architektura, mint macos-nel vagy android alatt a multiplatformos nativ app-ok)

  Az amd bajban van, mert tervezokent nem tud beszallni az arm piacra, mert a tervezo az arm (es ezt nem adjak at), a gyarto meg az aki licenszeli. Gyartokent sem tud beszallni, mivel nincs sajat gyarto kapacitasa, tehat semmire sem menne egy licenszel. Az apple nem gyart es nem tervez sajat processzort, az arm aktualis csomagjat konfiguraljak at a sajat igenyeiknek, de tobbnyire csak kivesznek belole olyan dolgokat amire szerintuk nincs szukseg, ettol viszont egyszerubb es olcsobb lesz.
 • Annorax
  #10
  Szerintem meg nem véletlenül írták meg a win8-at Arm-re is.
 • Annorax
  #9
  Én is úgy tudom, hogy CISC. Legalábbis CISC alapú. De manapság már szerintem nem ilyen fekete-fehér ez az architektura, hogy egyértelműen a CISC kategóriába lehetne sotolni. Az eredeti CISC utasításkészlet már kiegészíti egy rakás fejlesztés (MMS,SSE,SSE2,SSE3,SSE4,3DNOW,x86-64). De valaki nagyokos biztos elmagyarázza itt, hogy mi a helyzet...
  Az ARM és az IBM "szarjai" viszont RISC-ek. És attól még lehetnek jók, mert a legtöbb PC-n "intel inside" van. Nem biztos, hogy az a legjobb,ami a legjobban el van terjedve. Láttunk már ilyet a történelemben (pl VHS, Windows...)
 • Shan
  #8
  Én úgy tudtam,hogy az x86 platform az CISC alapú...(Complex Instruction Set Computer)
 • Vers
  #7
  mit szakertesz olyan temaban amirol fingod sincs?
  az x86 architectura mar regota risc alapokon nyugszik, es igen az intel a legjobb processzorgyarto napjainkban, ezert is ez a termek talalhato meg az osszes pc-ben akar windows akar mac , az ibm szarjai sehol nincsenek , csak a pofajuk nagy
  az arm meg nem fogja az x86-ot kiirtani, mar csak azert sem mert az intel verhetetlen, meg a windows tobb millio programja is x86 alapu, egy fingoappokra fejlesztett ocska arm nem veheti fel a versenyt ezzel

  a windows 8 megjelenese utan az arm osszeomlasat fogod latni
 • coolbboy83
  #6
  Az AMD is majd megtér az ARM felé ha van esze a folyamatosan cserélődő brancsnak ott... sokkal jobban járnának hosszútávon az tuti, főként ha az x86 is fut még mellette nekik...