29
 • lordsithlord
  #29
  Akkor feltennék egy kérdést: mire keressenek, ha pedofil oldalakat akarnak elfogni? Írják be a keresőbe, hogy gyerekpornó vagy pedofil filmek?

  És hogy a kérdésre is válaszoljak: totális ellenőrzésnél minden feltöltést is ellenőriznének, azaz az anyagokat még azelőtt elkaphatnák, hogy az kikerülne publikusan a netre.

  Ugyanakkor én is azt mondom, hogy ez a totális megfigyelés nem megoldás, mivel túlzott hatalmat ad emberek kezébe.

  A Google és a Facebook valóban sokmindent megvalósított, de még mindig messze állnak a teljes megfigyeléstől (kivéve persze ha valaki olyan ostoba, hogy mindent kikürtöl a nagyvilágba, lsd. Twitter és Facebook - hol, mikor, mit csinálok, mindehhez még a GPS adatok is). Ezek az adatok persze bármikor lekövetjetőek, de az emberek még segítenek is a különböző add-on-okkal, amik ezeket az adatokat simán kiközlik.
 • Amiga
  #28
  Rinyáltok itt a Nagy Testvérről, mikor azt a google és a facebook már régen megvalósította...
 • teccikérteni
  #27
  Mondjuk abban igaza van, hogy a politikusok képmutatóak (ő maga is): vagy csak nekem tűnik úgy, hogy a politika sohasem az igazi megoldást, a megelőzést akarja elérni, hanem mindig inkább a polgárok teljes ellenőrzését? Persze ha nem történnének ilyenek, akkor nem lenne mire hivatkozni, hogy miért van szükség az ehhez hasonló rendszerekre...
 • Rotyoka
  #26
  Nincs igaza.

  Védeni kell a gyereket?Állítólag vannak szülei meg vannak ilyen csodás gyerek védő programok amik letiltanak minden olyan tartalmat amit a szülők nem akarnak.

  Hol itt a probléma?
 • narumon
  #25
  "A gyermekek védelmében"

  Peerszeee peeersze, én meg most jöttem le a falvédőről. Véletlenül sem a totális megfigyelés miatt, ááá dehogy.
 • Caro
  #24
  Nincs igaza.
  Mennyiben segíti a gyermekek védelmét, hogy a teljes adatforgalmamat megfigyelik?
  Semmiben.
  Keressék ők az oldalakat, ha annyira akarják. Aki ilyen oldalakat látogat nem lesz annyira hülye, hogy le tudják követni.
  Másik dolog, pedig hogy vannak olyan eszközök, amiket elvből nem használunk. A teljes megfigyelés vastagon ezek közé tartozik. Ilyen mennyiségű információ, ha rossz kezekbe kerül, annak beláthatatlan következményei lehetnek.
 • lordsithlord
  #23
  Igaza is van, meg nem is.
  Abban igaza van, hogy a gyerekeket védeni kell, abban is, hogy a rendőröknek igen csekély eszközparkja van ehhez. Ugyanakkor ez a Nagy Testvér - rendszer nem megoldás, mert semmi nem biztosítja, hogy ténylegesen csak arra használják fel, amire készült. Márpedig egy ilyen rendszer könnyedén vezethet totális ellenőrzéshez (lényegében pont erről van szó, hiszen csak úgy szűrhető ki a pedofil tartalom, ha minden anyagot ellenőriznek).
 • Szecsi
  #22
  A kis [email protected] lehet tudja hogy ez baromsag, de igy lehet szavazatokhoz jutni. Rengetegen megkajaljak a kicsavart erveleset
 • HumaMage
  #21
  A cikk cime eléggé szenzációhajhász, nem csodálom, hogy mindenki egyből elküldi az annyába szegényt. :D

  Pedig mond okosat is: "Mi, politikusok alapvetően képmutatóak vagyunk, hiszen egyrészt azt mondjuk, hogy a pedofília borzasztó és harcolni kell ellene, másrészt viszont nem adjuk meg a rendőrségnek az ehhez szükséges eszközöket ahhoz. Az én előterjesztésem ennek a képmutatásnak vetne véget"

  Ez pl totál igaz. Az más kérdés hogy egy ilyen rendszer kiépitése technikailag finoman szólva is challenge.. Elég magas szénakazalban kell elég kicsike tűt keresni, nem irigylem azokat akiknek ez a munkájuk.. A totális kontroll helyett én a megfelelő információhálózat kiépitésével kezdeném, nem a blokkolással. Sokkal értelmesebbnek tartom, amikor egy ember el tudja dönteni hogy mire van szüksége, minthogy egy automatikus rendszer válogasson helyette. (és mielőtt a szemrehányás elérne, tudom, hogy ez utópia és az emberek in general hülyék mint a segg)
 • nlght
  #20
  azért jó hogy ilyen kijelentéseket tesznek, mert legalább kirajzolódik, hogy ki a segghülye/korrupt/báb politikus, az olasz nép se mind hülye, tudják hogy kire kell szavazni majd vagyis kire nem kell
 • sh4d0w808
  #19
  Anyádat figyeljék meg, amikor éppen egy lóval fajtalankodik...
 • Caro
  #18
  A jogászok nem így gondolják. Írnak majd egy paragrafust ami szerint a titkosítási eljárások használata magánszemélyek számára illegális, és akkor máris bűnöző vagy.
  Van a világon ahol van/volt ilyen!
  A magánszférához való jog nem (kellene hogy) alapvető emberi jog (legyen)???
 • Caro
  #17
  Ismerős ez a szöveg, "a mi érdekünkben".
  A mi érdekünkben az ilyen orwelli barmok jobb lenne ha inkább azonnal lemondanának.
  Hol védi a gyerekeket az, hogy az összes adatforgalmamat figyelik?
  Nem csoda ha nem fogják tudni (ők sem) megelőzni az államcsődöt, ha ilyenekkel foglalkoznak. Sajnos ezekből egyre inkább az az érzésem támad hogy a mai nyugatinak mondott civilizáció nagyon meg fogja érdemelni az összeomlást.
 • Mike at home
  #16
  jobbat tudok

  dugjunk mindenkit börtönbe, mert hátha pedofil

  vagy a gyerekeket tartsuk zárt helyen, ahol csak 18 évesen jöhetnek a napvilágra
 • Mike at home
  #15
  persze
  hát kinek a másnak a védelmében kellene totális kontrol alá vonni a netet, ha nem a gyermekek védelmében
  másik kedvencük a terrorizmus
 • Laza
  #13
  Ha ez a rendszer engem is megvéd minden káros befolyástól, csalástól és lopástól, vírustól, akkor jöhet ... de ilyen sohasem lesz.
 • Omega
  #12
  Sok cég használ rootkitet, csak ők titokban tartják, lehetne annyi esze ennek a fasznak is, hogy suttyomban kellene ezt csinálni.
 • gforce9
  #11
  Mintha lenne lehetőség "nem f*szokra" szavazni.... sose volt...
 • BrockSamson
  #10
  Inkabb minden ember vallara kene operalni egy webkamerat es nonstop menne mindenkinek a live streamje az EU szervereire. Persze csak gyermekeink vedelmeben.
 • hurkaur
  #9
  Jah, de ezeket a faszokat ugyancsak hulye faszoknak kellett oda be szavaznia..
 • asdasdasd
  #8
  Az a szomorú, hogy egy ilyen hülye, aki tegyük fel jószándékból kitalál egy ilyen ötletet, nem tudja átgondolni, hogy ez mivel járna, milyen következményei lennének, és milyen jogokat sért, miért nem lehet sem technikailag és sem elvi okok miatt megcsinálni.
  És egy ilyen fasz meg a tanácsadói, meg hülye haverjai akik nem mondják neki, hogy ilyennel ne húzd az időt, ott ülnek a parlamentben, ezek döntenek más értelmes kérdésekben is.
  És ott lesznek jövőre is...
 • hurkaur
  #7
  En eloszor teged ellenoriznelek (hint: analintrudert a seggedbe). Az utat szemelyszerint helyesnek itelnem, ha nem lenne szarral kikovezve..
 • Rotyoka
  #6
  anyád szeret?
 • Turmoil
  #5
  Totálisan be kellene fogni az ilyen Tiziano Mottik száját:)
 • kvp
  #3
  Ez egy alapvetoen hulye otlet. Egy sima syslog programrol van szo, ami kepes tobb gep naplozott forgalmat osszegyujteni. A gond ott van, hogy csak azt gyujti, amit onket kuldenek a kepek. Tehat aki normalis az nem kuld ilyen log-ot. Gyakorlatilag ennel meg a kinaiak is realistabbak es feltetetelezik, hogy a lakossag nem fog onket koorperalni, tehat ellensegesnek tekintik a lakossagot es a lakossag tulajdonaban levo hardvereket.

  A cikkben emlitett olasz meg jon es azt mondja, hogy minden keszulekbe tegyenek be egy naplozo programot, ami az eu szamara a halozaton keresztul naplozza a gep teljes tevekenyseget. Azon kivul, hogy a halozatok belefulladnanak az adatokba, a dologhoz az kellene, hogy minden kinai gyarto onkent naplozzon minden tevekenyseget az eu fele, azokat a gepeket is, amik nem az eu teruleten tartozkodnak, hanem mondjuk kinaban, mert mi van ha mondjuk valaki valamikor ide utazik vele es itt akarja hasznalni. Szoval vicces...
 • FoodLFG
  #2
  semjén zsolti 2 山(^.^)山
 • FunStyle
  #1
  "A Logbox néven kifejlesztett ellenőrzési technológiát minden olyan eszközre telepítenék, amely csatlakozhat a világhálóhoz"
  Hát persze :) Még jó, hogy ez nem így működik...