16
avagy mire van igény
  • anomalia01
    Köszönöm szépen, még nem volt késő :)
    Nem csak maga az art-mozi haldoklik,hanem a multiplex moziknak is rendkívül alacson a kihasználtsága(kb. 20%). Ezzel szó nincs arról, hogy maga a filmipar lenne gondban, hiszen évről évre több film készül,csakhogy ezeket a legtöbben nem moziban nézik...de pl. a színházak sem tudnák fenntartani magukat, de őket jóval nagyobb aranyában támogatja az állam, mint az art-mozikat..
  • szucsy89
    Miért haldoklik? Pl. mert kevesen tudják, hogy egyáltalán mi is az. Én személy szerint eddig azt sem tudtam, hogy egyáltalán mi ez, pedig azért interneten naponta tájékozódok, és hát a fővásorban élem mindennapjaimat. Ha lesz rá lehetőségem, egyszer mindenképpen kipróbálom.

Ja, és kitöltöttem a kérdőívet, remélem már nem volt késő. :)
  • Xing
    +1
  • anomalia01
    Az art-mozi kifejezés tulajdonképpen a plázák megjelenésével jöttek létre, illetve az amerikai filmek "dönpingje" idején (kb. 1994)Mo-on. Attól art, hogy többségben art filmeket játszanak benne. Az art film besorolást, akkor kaphatja meg egy film, ha valamilyen nemzetiség kultúrális vonásait magában hordozza, vagy egy bizonyos kultúra tipikus jellemvonásait mutatja meg. Mo-on minden magyar film automatikusan art film besorolást kap.
    Bármilyen konkrét kérdésed vagy kérdéseid vannak szívesen válaszolok, de ez a valami a témáról elég tág.
    A kutatás kiindulópontja az volt, hogy 2011. januárjában megjelentek a hírek, miszerint megvonják az art-moziktól a támogatásokat...végül kaptak, de jóval kevesebbet, mint eddig. A vidéki art-mozik közül nem is egy kénytelen volt bezárni. Igaziból érdekelne, hogy mitől "haldoklik" a mozi, mint kultúrális forma és ha van rá igény, miért "haldoklik". A kutatás sok rétű, de ez lenne a fő kérdés.
  • tigeroo
    kész.

de mondjuk ha már burkoltan "kihasználsz" minket a topikban akkor linkelhettél volna valamit a témáról.
  • Loál János #11
    Nem mainstream filmeket adnak.
  • Frosty01
  • Desiderata #9
    mitől art mozi egy mozi?
  • anomalia01
    köszönöm szépen a segítséget :)
  • Loál János #7
    ogé
  • Lammer
    done...
  • karajjj
    ha már ilyen szépen megkértél, kitöltöttem
  • gercse
    szeretem a művészfilmeket, drámákat, kitöltöttem, sok sikert!
  • Redmer
    Bár még nem jártam art-moziban, azért kitöltöttem én is.
  • Zsolek123
    ha ezzel segítek, akkor szívesen.
  • anomalia01
    Kedves Mindenki!

Tudom, hogy senki sem azért fórumozik, hogy kérdőíveket töltögessen, én mégis szeretnék segítséget és kb. 5 percet kérni, mely elegendő a kitöltéshez! Nagyon fontos lenne!
    A válaszok egy art-mozikkal foglalkozó kutatáshoz jelentenének nagy segítséget!
    A kutatás elsődlegesen, arra keresi a választ, hogy van-e igény az art-mozikra, hogy hogyan és min lehetne és kellene változtatni és milyen lehetőségeket kellene kihasználni a sikeresség és a valódi funkció megőrzése érdekében.
    Természetesen bármilyen kérdést,észrevételt szívesen veszek!

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:
    Jeszenszki Klaudia

a link:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGJWLUF3NjdhUHA1eFVFRTIzTVQ0eFE6MQ