Értékes titán lelõhelyeket találtak a Holdon

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

van olyan... szojuzok, az is csak azért mert ócsóbb (volt?) mint a hidrogén és oxigén amit a legerõsebb rakétáknál használnak. Nagy rakétáknál használt egyéb hajtóanyagoknak sincs sok köze az olajhoz.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Az emelkedõ olajár emeli az egyéb energiaforrások árát is. A rakéta üzemanyag gyártás pedig energiaigényes folyamat, tehát drágulni fog egy-egy kilövés.
(Ha akarod részletezem neked miért drágul majd pl a szélenergia ha az olajár emelkedik.)

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

NEXUS6
Kedvesek amúgy az ápolók?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

így van, ha olajjal menne az még olcsóbb is lenne :)
az egész "civilizált" világ olajjal meg kb...

zsoltioregon
De ott építhetünk titánûrhajókat, amin lesz lákszoró és polaronággggyú :D

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Ugyan, az ûrsikló is 95-ös ólommentessel ment. <#idiota>

Komolyra fordítva a szót, tényleg van olyan rakéta-üzemanyag ami tartalmaz kerozint, de nem mind. Az üzemanyag inkább a logisztikában játszhat nagy szerepet, hiszen egy ûrprogramot mûködtetni kell, ami elég komoly logisztikai kihívást jelent itt a Földön, fõleg, hogy ezt olyan eszközökkel oldjuk meg aminek kõolaj alapú üzemanyag kell. De biztosra veszem, hogy ezt meg fogják tudni oldani akkor is, ha elfogy az üzemanyag. Már most keresik az alternatívákat, ha nem is találnak olyan megoldást ami olyan olcsón és hatékonyan teszi ezt lehetõvé mint a mai üzemanyag, akkor is lesz világméretû kereskedelem, csak esetleg kisebb mértékben. Legfeljebb másképp lesz megszervezve a megnövekedett költségek miatt. Mondjuk nem a világ másik felérõl hozzák át a vezérlõszámtógép processzorát.
ébredj már fel! Mi köze van az olajnak az ûrhajók üzemanyagához? :D

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

és mi lesz az ûrhajók üzemanyaga? meg ha már most brutál drága az ûrutazás, amikor van még olaj és olcsó is, akkor mi lesz 150-200 év múlva?

de inkább 20-30 év...

ébredjetek már fel :)

A lényeg az, hogy van értékes nyersanyag a Holdon, a hélium 3-on kívül is, amit egyszer lehet, hogy érdemes lesz kibányászni.
A "kár, hogy én már nem élem meg"-gel azt próbáltam kifejezni, hogy mostanában nem fogja megérni. De lejjebb is írtam, hogy 150-200 év múlva látom reálisnak, mikor már elég fejlett lesz a technológia, és elég szar lesz a helyzet itt a Földön, hogy megérje.
Molnibalage
Mitõl? Jelenleg, ha aranyrudakat hozhatnál haza vagy ipari gyémántot, még akkor sem érné meg. 1961-es dollárban került 24 milliárdba 400 kg holdkõzet hazahozása. Számold ki, hogy bárminek a bányászata mikor érén meg. Még atomermû üzemanyagcellát sem érnék meg készen onnan elhozni, egyedül a fúziós rekatorok lehetséges üzemanyaga az, ami pontenciálisan megéri nem sci-fiben gondolkodva...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerintem úgy 150-200 év múlva be fog indulni az ûrbányászat, de csak a Holdra és a Földközeli aszteroidákra fog korlátozódni.
Amíg nálunk van elég addig jah. Bár szerintem mire meglenne az a tech., hogy gazdaságosan lehessen "kintrõl" nyersanyagot hozni, lehet már nem is lesz rá szükség (megújulók stb.)
Zsolek123
szerintem onnan már nekik se nagyon éri meg lehozni

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Amíg a földön is van titán nem fogják a holdat bányászni. De ha elfogy kénytelenek lesznek kicsit távolabb menni

ha ez megnyugtat: senki se éri meg, ugyanis szinte biztos, hogy nem lesz :D

Na, a holdbányászat ötlete kezd egyre életképesebb lenni. Csak kár, hogy én már nem élem meg, mire elkezdik :(
Frosty01
azok az álcák, épp bújkálnak, várnak h optimus felrezurrektálja a sentinelt -.-"

practitioner of the forbidden arts of death

az jo:) legalabb nehez lesz megsemmisiteni. nekem ugyanis hianyozna.(tudom... nem titan, hanem erc) ha ezek utan kiderul, hogy a Fold szinaranybol van, akkor atvertek, de nagyon...
← ElőzőOldal 2 / 2