41
  • levente68
    Vagy az a szánalmas, mikor istenítenek valakit, aki attól oly messze van...
  • levente68
    Hát, én mint embert, sajnálom Steve Jobs-t.
    Nem jobban, mint egy ma éhenhaló afrikai kisgyereket.
    Azt viszont sajnálom, hogy rengeteg éhező meghal holnap is.
    Tehát, ha rajtam múlna, inkább a konzumidiótáktól búcsúznék.
    Egyet egy helyett...
    Aztán az állatokat is szeretném ily módon megmenteni.
    Milyen szép hely lenne ez a bolygó...

A 4S erősebb hardware-t kapott, frissebb oprendszert, meg egy programot - SIRI - , igen, az csak egy program, amit az Apple-re jellemző hányinger módon régi készülékre nem is akarnak adni. (valamint szintén nem saját ötlet)
    Ennyivel több, na jó, néhány apróság még. (pl. antenna, lol)
    A tökéletlenek meg képesek sorbaállni érte órákat, hogy az első, bugos cucc az övék legyen.
    Ők tudják...
    Nekem ráért a kiforrott készülék mindig készpénzben kifizetve, lehetőleg függetlenül és házhozszállítva.
    Én lehetek a hülye...
  • G_ArchAngel #39
    Mi 3 eve voltunk O2-nal, akkor meg kellett, mert meg frissek voltunk UK-ben (1 eves sem volt a bankszamlank).

Nem almodtam, megtortent. Lehet intelligensen is kommunikalni.
  • asgh
    "Mindenesetre nem igazan tudom megerteni miert ilyen fontos egy-egy termek azonnali megszerzese az embereknek"

Ez amolyan össznépi játék. Ugyanez van filmekkel, koncertekkel, stb. Vannak emberek, akiknek az a szórakozásuk, hogy megpróbálnak mindenképpen az elsők között hozzájutni valamihez. Ez amúgy lassacskán nálunk is divat lesz, lásd: Harry Potter könyvek éjféli vására, vagy a WoW kiegészítők megjelenésekor rendezett bulik.
  • asysoft
    "...nem azért terjedt így mert annyira meghatotta volna az embereket a szomorú hír."
    Gyanítom Steve Jobs halála miatt sem rendült meg minden hírszerkesztő, aki leközölte a hírt. Viszont sajnos tény, nagyobb "szenzáció", mert többen ismerik a nevét...

"...semmi olyan nincs rajta ami ne lenne igaz.
    Nem az igazságtartalomról van szó, hanem két elhunyt ember szembeállításáról. Különösen a "This man is worth the mourning of people, not..." mondat gyönyörű...
  • cateran
    "Ha szolgaltatotol veszed, akkor bankszamla kivonat, lakcimigazolas, utlevel vagy UK jogositvany kell, illetve egyeni elbiralas alapjan kauciot is kernek, foleg uj elofizetoktol."

1 nagy szart...hol almodtad? 3 honapja vettem 1 Samsung Galaxy s2-t elofizetessel (Three - The One elofizetesi modell) Bediktaltam az adataimat, volt 1 tesztutalas a bankszamlamrol (1 font, amit ott azonnal kp-ben vissza is adtak)es vihettem a telefont....1. elofizetesem es a Threenek a kozelebe sem mentem meg soha elotte...vadonatuj kuncsaft voltam...(ja, utlevel az tenyleg kellett:P)
  • DjDano
    Szerintem az a szánalmas amikor mások próbálják kicsinyíteni az érdemeit, ez tipikusan a lúzerek fegyvere...
  • narumon
    Szerintem a megfelelő forumokon fennt volt a halál híre, de lássuk be őszintén a max 2-3 db hozzászólás nem az amit utána még 1 hónapig kell ragozni...
  • narumon
    "Említhetném akár csak Dennis Ritchie-t is,róla valahogy elfeledkezett a világ,miközben az összes ma használatos rendszer alapjainak"

A nagy különbség ott van a két kép között: "Do you know who is this man?" Answer: Nope.
  • item
    "semmi köze az "elfeledkezésnek" az érdemekhez (egyébként sok portálon láttam a hírt).

Az ilyen képeket meg kifejezetten gusztustalannak tartom."

Sok portálon láttad,persze mert az egyik a másiktól vette át,mint friss hírt,de nem azért terjedt így mert annyira meghatotta volna az embereket a szomorú hír. Ezzel szemben az alma ceo sajnálatos halálának hírére a sajtó és a magukat nagy embernek képzelő vállalati fejesek,meg az amerikai elnök is mélyen megrendült.

A kép pontosan azt írja le amit fentebb megfogalmaztam,semmi olyan nincs rajta ami ne lenne igaz. Lehet,hogy látnok volt és reformokat is hozott a számítástechnikában,de túlságosan is felmagasztalták,mint egy istenséget. Ez a baj és emiatt születnek az ehhez hasonló képek is,az ebereket bántja a tudat,hogy a média és többi "nagy ember" sokszor túlzásokba esik.
  • asysoft
    "Sajnos a nagy elmék sosem kapták meg a kellő figyelmet."
    Kérdés, hogy vajon akarták-e... (Példaként említett Tesla pl tudtommal kifejezetten visszahúzódó volt.)
  • asysoft
    "mivel meghalt a ceo ezért tiszteletből vesznek egyet."
    Szerintem aki így indokolja meg, az előbb-utóbb úgyis beszerezte volna:)

Többihez:
    Steve Jobs előtérben volt, neve egybeforrt az Apple-lel, "legendássá vált" a hétköznapi ember számára, míg Dennis M. Ritchie mérnök volt, háttérben tevékenykedett, informatikában jártas embereken kívül más nem nagyon találkozhatott a nevével (de sajnos van egy olyan érzésem, hogy sok programozónak sem esne le rögtön, kiről is van szó) - semmi köze az "elfeledkezésnek" az érdemekhez (egyébként sok portálon láttam a hírt).

Az ilyen képeket meg kifejezetten gusztustalannak tartom.
  • item
    "Nezd, latom nem erted a vilagot magad korul meg."
    Értem én,sőt sajnos nap mint nap látom is,hogy milyenek az emberek.

"Az, hogy az IT vilag nem emlekezett meg rola (Index cimlapon is volt egyebkent), az szegyen, de a fogyasztoi tarsadalomtol nem kellene elvarnod."

Meglehet,de ha a média is többet foglalkozott volna vele,de ugye ez nem történt meg,akkor többet tudott volna róla az egyszerű egybites user is. Ezt is el lehetne magyarázni szép színes ábrákkal vagy látványos videókkal,de ez nem olyan menő dolog. Az összes nagy vállalati CEO is eláshatja magát, DR nélkül ők sem lettek volna sehol és nem érhettek volna el ilyen sikereket. Sajnos a nagy elmék sosem kapták meg a kellő figyelmet. pl Edison vs Tesla de sorolhatnám a többit is.
  • G_ArchAngel #28
    Nezd, latom nem erted a vilagot magad korul meg.
    Meghal egy tudos/mernok/programozo, aki feltalal egy olyan dolgot, amit egy szuk reteg tud megerteni, hozzajuk jut el, mig milliok csak egy telefont tartanak a kezukben, amirol annyit tudnak, hogy elektromossag kell hozza es egy program fut rajta. Illetve az a szemuveges sovany bacsi mutatta be, illetve az o cege gyartja es nagyon jol mukodo eszkoz.

Senkit nem fog erdekelni Volta, Faraday, Mr. Ritchie vagy Thales.
    Minthogy senki nem mond halat Csonkanak es Bankinak sem, hanem mindenkinek Ford es Benz jut eszebe az autokrol. Az osszetevok, megha letszuksegessek is, nem erdeklik a tomeget, mert lehet nem tudnak rola, lehet nem is ertik.

Az, hogy az IT vilag nem emlekezett meg rola (Index cimlapon is volt egyebkent), az szegyen, de a fogyasztoi tarsadalomtol nem kellene elvarnod.

A legegyszerubb pelda az lenne, hogy elgondolkodj egy popzenesz es egy zeneszerzo halala utani reakcion. Az elobbi semmit nem erne az utobbi nelkul, ha egyutt dolgoztak, de a rajongokat nem fogja erdekelni.
  • item
    "ps: Az apple valodi zsenije meg szerencsere megvan, Steve Wozniak-nak hivjak es o volt anno a feltalo a ceg mogott..."

• item
    Ezek szerint nem érted mit írtam. Az a baj,hogy az egyikről ódákat zengenek és bálványozzák,siratják,miközben a másik fontos elme csendben távozott. Ez a baj.
  • G_ArchAngel #25
    Feketet akartak, nem szines polokat.

A tobbi a 24-esben.
  • G_ArchAngel #24
    Thales kezdett eloszor kiserletezni az elektromossaggal.

Akkor innentol ot kellene tiszteni mindenki elott, ha mar kockulunk a gep elott, nem?
  • kvp
    "Nezd, tenyleg csak segiteni szeretnek rajtad; Az Apple Store-okban kulonbozo szinu polokban vannak a dolgozok, ebbol tudod meg - ha mar tapasztaltabb vasarlo vagy - hogy ki az aki csak elado es ki az aki tanacsot is tud adni komolyabb kerdesben (genuis). Kek, fekete a leggyakoribb, de lattam mar pirosat es zoldet is."

Igen, ezt hivjak ceges egyenruhanak es valoszinuleg ez az amit anno nem sikerult bevezetni a mernokoknel. A szinkodolas egyebkent a start trek tos mintajara van kialakitva. (a piros azert ritka mert a redshirt-ok fogyoeszkoznek szamitanak :-) )

Dennis Ritchie nelkul pedig nem hogy apple nem lenne, de bejott volna az ibm joslata, hogy az egesz foldon par tucat szamitogepnel tobbet nem lehet eladni. Az apple maniasok pedig ulnenek az icsoves iradio elott, mert mas nem nagyon lenne. (c nyelv->unix->internet->stb.) Az egesz onnan indult, hogy Brian Kernighan-nel eleguk lett abbol, hogy egy fejlesztes soran mindenki azon vitatkozott, hogy mi a kovetendo ut es hogyan kell valamit helyesen csinalni (lasd: multics). E helyett fogtak magukat es csinaltak egy olyan rendszert amiben barki azt keszithet amit akar es a rendszer ezt szabadsagot segiti. Ennek a neve lett szovicckent unix. A c nyelv neve pedig onnan jon, hogy a c a mar letezo b nyelv utan kovetkezett (lasd bcpl).

Ha valaki Dennis Ritchie emlekere venni szeretne valamit, akkor barmit vehet amiben szoftver van, mert jelenleg mar nem nagyon van olyan keszulek amiben ne lenne legalabb par sornyi c-s kod. Ez kb. olyan mint az elektromossag, senki nem gondol a feltalaloira, meg kevesebbet azokra a cegvezetokre akik anno divatba hoztak, de mindenki hasznalja. Ilyen nagy hatassal lenni az emberiseg fejlodesere szerintem sokkal tobbet jelent mint atmenetileg hiresnek lenni.

ps: Az apple valodi zsenije meg szerencsere megvan, Steve Wozniak-nak hivjak es o volt anno a feltalo a ceg mogott...
  • item
    Nekem az a furcsa,hogy sokan azt mondják,hogy amúgy nem vettek volna,de mivel meghalt a ceo ezért tiszteletből vesznek egyet. Nap mint nap halnak meg emberek,arra valahogy nem szokás áldozni,mármint arra,hogy ez kevésbé forduljon elő,de egy közel 200e Ft-os okostelefont minden további gondolkodás nélkül megvesznek. Említhetném akár csak Dennis Ritchie-t is,róla valahogy elfeledkezett a világ,miközben az összes ma használatos rendszer alapjainak(köztük az almásokénak is) egyik kifejlesztője volt,nélküle nem lett volna sem az osx sem az ios, és a többi rendszer sem. SJ nem mondom,hogy nem alkotott semmit,vagy tett jobbá,de DR nélkül az apple sem ért volna el ilyen sikereket,vagy tartana most ott ahol.

• G_ArchAngel #21
    Nezd, tenyleg csak segiteni szeretnek rajtad;
    Az Apple Store-okban kulonbozo szinu polokban vannak a dolgozok, ebbol tudod meg - ha mar tapasztaltabb vasarlo vagy - hogy ki az aki csak elado es ki az aki tanacsot is tud adni komolyabb kerdesben (genuis). Kek, fekete a leggyakoribb, de lattam mar pirosat es zoldet is.
    Alul barmit hordhatnak, lanyok sokszor nyomjak miniszoknyaban pl. Nincs haj es arcszorzet vagy ekszer korlatozas sem, mint mas cegeknel.

Elore is bocsanat az egyszerusitett csoportositasert a naciokat illetoen:
    A masik, hogy Magyaorszaggal ellentetben itt a legtobb munkanelkuli a feketek es feherek kozul kerul ki, mig a barnak (arabok es indiaiak - ennel a ket csoportnal annyi penz van, hogy a zsidok szegenyeknek tunnek mellettuk) es sargak kozott szinte nem letezik.
    iPhone-t es mas dragabb telefont fuggetlenul az vesz, akinek penze van ra, leszarjak, hogy segelybol, fosztogatasbol vagy munkabol van (no doubt, ez minden orszagra es cegre igaz). Ha szolgaltatotol veszed, akkor bankszamla kivonat, lakcimigazolas, utlevel vagy UK jogositvany kell, illetve egyeni elbiralas alapjan kauciot is kernek, foleg uj elofizetoktol.
    Ez annyit tesz, hogy pl. £100 volt amit ott kellett hagynunk, mikor uj elofizetok voltunk, de ez fedezte az elso 3 honapot es csak azutan kezdtuk fizetni a havidijat.

Ami a hozzad hasonlok sajnos nem latnak at, az eszkozok itt nem szamitanak statuszimbolumnak ezen a szinten, ahol mindenki szamara elerhetoek. Miert kellene valakinek felvagni egy ingyen elhozhato telefonnal?
    Vagy ha fuggetlenkent nezzuk, akkor 3 heti minimalber. Senkit nem erdekel, mert mindenkinek lehet.
    Az egyeduli dolog, ami miatt megerte nekik sorbanallni, hogy lett nekik es kimaradnak a varakozabol. Persze az okosabbja megrendelte, mert ingyen kiviszik mindenhova.

Szemely szerint en utalok sorban allni, ha muszaj egy kavezoban vagy postan, akkor megteszem, de egy telefonert, konyvert vagy szinhazjegyert, amit kesobb is megvehetek vagy megrendelhetem, nem fogok, nem fogom elitelni azt akinek ez fontos, mert a maganugye.
  • kvp
    Egy korabbi cikk irta az sg-n, hogy Jobs szeretett volna egy egyenruhat bevezetni az apple cegnel, de a fejlesztok ellenaltak. Az apple store-os eladok egyenruhaja valoszinuleg ugy nez ki, mint amilyet a fejlesztok visszadobtak. Ennel eredekesebb a belinkelt videokon a vasarlok etnikai osszetetele. Vagy nincs mar hagyomanyos europai szarmazasu angol angliaban vagy ott az iphone olyan mint nallunk a vastag aranylanc es csak egy adott reteget erdekel... (vagy esetleg a feherek csak dolgoztak eppen) Mindenesetre nem igazan tudom megerteni miert ilyen fontos egy-egy termek azonnali megszerzese az embereknek, amire a legtobb esetben meg szukseguk sincs.
  • tomboy013
    Szerintem van az a pénz =D
  • jaspercry
    Mint a gyerekek a cukrostál körül!
    Látom "jóléti" társadalmak valós értékrend helyett ...no de mindegy a gyogyszer már régen elgurult!
  • DjDano
    Nincs az a pénz amiért én hajlandó lennék sorba állni, legyen szó bármeliyk gyártók készülékéről... Sőt amennyibe kerül az Iphone4 elvárnám, hogy ingyen házhoz jöjjenek és díszdobozba csomagolva adják át :)
  • endale
    Ja-ja, emlékszem amikor 800-an álltak sorban a BMW kereskedés előtt az első nap :)
  • Papichulo
    Ahhoz kepest, hogy "szanalmas", eleg sok energiat fektetsz a postolasba es a relevans anyagok keresesebe/fogyasztasaba... :)

Ez gondolom a te olvasatodban viszont a masculanitas csucsa, ugye? :)
  • netperformer
    Pedig helytálló lenne ezt állítani. Ha azt mondom, hogy mindenki okos, aki apple terméket vesz az sokkal hülyébben hangzik xd
  • G_ArchAngel #13
    Meg sem nezem, van amit/akit meg az Apple-userek is szegyelnek...:/
  • FoodLFG
    Természetesen már h andrisnak is megvan. Szórakoztató videók következnek:
    http://handras.hu/?p=5198
    Tapsoljátok meg, biztos örülni fog... a loserje :D
  • FoodLFG
    Egyébként az utolsó kép nagyon üt. Tipikus ultra-kapitalista parasztvakítás. És ami még durvább, hogy ezt kurva sokan becumizzák, nem csak a norvég nő ott a képen.
    Szánalmas. De legalább van min röhögni. :D
  • FoodLFG
    Hát Japánban nem lesz slágertermék...
    http://youtu.be/JZ6zM4OfDH0
  • grebber
    De jó ezeknek kb mint nekünk egy kifli annyi ott a készülék nekünk meg 2 havi fizu :(
  • gombabácsi
    Amikor minden erdőt kipusztítottak és minden vizet beszennyeztek, rájönnek majd hogy az ifont nem lehet megenni.
    :)
  • AZTA
    A régi 5ös bwmt is lecserélték az újra a kedves szaró emberek :D
  • Andr0
    Azért ennyire nem jó.
  • tomboy013
    Jó az az Apple azért de szerintem felesleges lecserélni a 4-est egy 4S-re. Bár aki szarja a pénzt az miért ne tegye meg =D
  • Ferrer
    Tudjátok, hogy Apple párti vagyok. Ennek ellenére most mégis úgy gondolom, hogy nyomi, aki a 4S "újdonságai" miatt képes beállni egy hosszú sorba.
  • hurkaur
    binugzot es operat kihagytad, de amugy stimmel +1
  • narumon
    Na kíváncsi leszek mikor jön az első megmondó ember aki elmeséli, hogy mindenki hülye aki 4S-t vesz, sőt hülye az is aki apple terméket vesz, sőt hülye ha egyáltalán gondol rá, és hülye elfogult ha csak olvasott róla, és egyáltalán mindenki hülye aki okostelefont vesz, sőt az is hülye aki nem otthonról vezetékes telefonról intézi az ügyeit.......stb