A S.T.A.L.K.E.R. 2 is az új DRM-et kapja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Világosan elmondták a GSC-sek, hogy EZ A DRM CSAK FELTEVÉS, ÉS A FACEBOOKOS VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN FÉLRETESZIK!!
Komolyan mondom, ennyi baromságot mint Tiborka és Viktorka összehoz...
Nem kell cikkeket írni, ha nem tudtok.
Link:
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Szerintem egy csomó vásárlótól szabadult meg a gsc.
Dehát ez stalker, úgyhogy még ez negyvenszer változhat..
Mert inkább ez a probléma.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
Mióta?
"Ha nem az autót lopod el, hanem letöltöd a tervrajzát valami oldalról, hogy otthon csinálj magadnak egyet, az nem lopás."
Amennyiben a tervrajz saját tulajdon és ellopják, majd felkerül a netre, akkor lopás. Ha tetszik neked, ha nem. Ha Te letöltöd a tervrajzot érett fejjel és használod (építesz belõle egyet, tovább adod stb.) bûnrészes vagy. Ha tetszik, ha nem.
"Hagyományos értelemben nem lesz vele senki megkárosítva, ha feltételezzük, hogy az illetõ így sem, úgy sem venné meg eredetiben."
Feltételezzük? Na itt is egy nagy baki a gondolkodásodban. Olyan nincs, hgoy feltételezed valakirõl, hogy megvette volna vagy sem az ellopott "autó" és ha nem tartod lopásnak, ha azt feltételezed, hogy nem vette volna meg. Ez nevetséges.
És bármennyire hihetetlen számodra van olyan, hogy szellemi tulajdon/jogtulajdon.
Tegyük fel szellemi képességeidet használod a munkahelyen és nem kapnál fizetést egyik hónapban.
Én bízom benne, hogy valóban kitalálnak egy olyan DRM-et, amit nem fognak feltörni vagy ha mégis annyi hátránya lesz az eredetihez képest, hogy a játékosok valóban megveszik azokat, melyekekel játszani akarnak.
Lássuk be, nem kell minden játékot megvenni csak mindenki mindennel játszani akar, mert telhetetlenek és ízlelés nélküli tömegfogyasztás van, csak nyelnek és nyelnek, nem élvezik ki az ízeket.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Ez a fajta árukapcsolás tök jól mûködõ dolog szolgáltatási területen, pl. az idegenforgalomban, vagy a vendéglátásban. De a szoftveriparban nem igazán.
Valahogy mindenki elsiklik a lényeg felett: ÚGYIS FELTÖRIK azt a k*rva védelmet.
Minek? Minek?
Az pedig, hogy pénzt ölnek bele, és szervereket lõnek fel emiatt..bláhh...ismerek egy olyan magyar alapítású céget, amelyik azt képzeli, képes lesz betörni a közösségi oldalak piacára, és iszonyat mennyiségû pénzt öl a projectbe. Ha most odamennék és megmondanám a CEO-nak, hogy ennyi erõvel a kukába is lapátolhatná a pénzt, nem érdekelné. Majd meglátja 😉
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
A letöltés nem lopás, ezt kellene felfogni egyeseknek, de szándékosan mossák össze a két dolgot. Persze csúnya dolog, meg ejnye-bejnye, de nem lopás. Hagyományos értelemben nem lesz vele senki megkárosítva, ha feltételezzük, hogy az illetõ így sem, úgy sem venné meg eredetiben. Ha nem az autót lopod el, hanem letöltöd a tervrajzát valami oldalról, hogy otthon csinálj magadnak egyet, az nem lopás.
Voltál fõiskolás? Szereztél jegyzetet, esetleg fénymásoltattál könyvet, hogy ne kelljen megvenned a könyvet? Ha igen, akkor loptál?
Nehogy már elkezdjük sajnálni a (valószínûleg milliomos) kiadókat, mert néhány csóró ingyen jut bizonyos szellemi termékhez. Én az éhezõket sajnálom, nem a kiadókat. És hálát adok a szerencsémnek, hogy nem afrikai éhezõnek születtem. (Persze az már más kérdés, hogy minek nemzenek utódokat, mikor nekik sincs mit enniük...)
Mivel értelmetlen errõl vitázni, mert úgyis mindenkinek megvan a prekoncepciója, a'sszem nem is reagálok ebben a témában többet.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
A nando által "warez-buzi"-nak nevezett egyének (döntõ többsége) pedig akkor sem venné meg eredetiben a játékot, ha nem lenne más lehetõségük, ergo nem károsítanak meg senkit sem. (Na erre tuti kapok csúnya válaszokat.😊) Esetleg 5 év múlva ezer forintért. Vagy elkérnék a haverjuktól azt amivel már nem játszanak...
"Warez-buzi"-k általában a csóró középosztálybeliek (mint én is) szoktak lenni -akiknek ugyan telik számítógépre és netre, de játékokra nem-, nem a gazdagok. A gond akkor van, ha "túl sok az eszkimó, és kevés a fóka", mert bevétel nélkül nincs játék sem.
Amúgy elég sz@r a netem, úgyhogy asszem kihagyom ezt a részt, pedig az egyik legjobb FPS volt az elsõ része.
Az élet egy sz@r játék, de a grafikája nagyon ott van. ;)
Õk csak a saját érdekeiket próbálják védeni. Ezzel kell szembenézni.
http://motionpicture42.freeblog.hu/
De nyilván meg vannak róla gyõzõdve, hogy ezzel a DRM-mel sem lesznek veszteségesek, mert amennyi régi játékost vesztenének miatta (ha veszítenek, de nem hiszem, hogy számottevõ veszteség származik ebbõl), annak a többszörösét nyerik azzal, hogy minden konzolon elérhetõ lesz, és gondolom sokkal populárisabb stílusú lesz maga a játék, mint anno a Shadow of Chernobyl-Clear Sky-Call of Pripyat volt. Másrészt mára ez egy jól bejáratott név (franchise) lett.
Szóval aki az új DRM miatt nem veszi meg, az gyakorlatilag tényleg jó magasról le van szarva...
Szóval a kijelentés, hogy "Folyamatos internetkapcsolatra nincsen szükség ahhoz, hogy tudjál játszani", sajnos ebben az esetben nem igaz. Innentõl pedig már felesleges kombinálni. Ami nem kötelezõ, és nem tetszik, azt nem csinálom, és nem érdekel. 😊
Egyébként értem mire gondolsz, és nagyjából egyetértek vele. De szerintem ha nem érné meg, akkor nem csinálnák. Gondolj bele, hogy mennyi pénzbe kerül fenntartani egy ilyen rendszert ellátó szerverparkot...
Álljon oda elénk a GSC representative, és mondja a pofánkba, hogy ha nem tetszik, nem kell megvenni a játékot. Kicsit abszurd a helyzet, nem?
Áramra szükség van ahhoz, hogy mûködjön a gép, és tudjál játszani. Ez fizika.
Folyamatos internetkapcsolatra nincsen szükség ahhoz, hogy tudjál játszani. Mégis belerakják ezt a remek feature-t a programba. Ez viszont értékesítési stratégia (akar lenni, de nem mûködik).
Ha ténylegesen elõsegítené az eladásokat, akkor megérteném a dolgot. De szám szerint 2 olyan program volt, ami hosszabb ideig húzta ezzel a fajta DRM-el, a Silent Hunter 5, és az Assassins Creed 2. Aki kalózkodni akar az meg úgyis kivár, a nagyobb cracker csapatok folyamatosan informálják a népet hogy mikorra várható a törés, és hogy éppen hol tartanak vele.
Valószínûleg az a halálra ítélt gondolatmenet áll az ilyen DRM mögött, hogy amíg nincs törés, addig a kalózok közül majd sokan úgyis megveszik a játékot, mert nem tudnak várni. Dehogynem.
Nekem a 4 év alatt, mióta van normális netem, soha nem volt vele semmi bajom. Vagyis egyszer 2 órára nem tudtam behozni külföldi oldalakat... 😊
Szóval ha szerinted van realitása az aggodalmaidnak, akkor miért nem mész tüntetni a GSC-hez, hogy mégis hogy képzelik, hogy a Stalker 2-höz elektromos áramra is szükség van... mert mi van, ha elmegy az áram, és nem fogsz tudni játszani. Pl. viharban nem csak a net mehet el, hanem az áram is (vagy pont azért megy el a net, mert nincs áram...)
Én ezt minden évszakban tucatszor - ha nem többször - átélem itt, a déli határszélen
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Más: tegyük fel hogy mobilnetet használok, mert a körzetemben nincsen normális kábeles megoldás (sok ilyen helyet tudok) a sávszélességemet a hazai mobilszolgáltatók 3G-hálózatának lefedettsége határozza meg. Ez utóbbiról azt kell tudni, hogy pl. a Vodafone 3G mobilnetje 5 percenként szakad meg Békásmegyer és Csillaghegy határán, pedig az még Budapest. Period.
Herceghalmon 0.4 MB a garantált le/feltöltése a Telenor mobilnetjének. Folytathatnám napestig. Most éppen normális netem van, de mi van, ha olyan helyre költözök, ahol nincs ilyen.
Nekem ez bõven elég. Egyébként pedig ha nem törnék fel ezt a DRM-et is maximum egy hónap leforgása alatt, akkor lenyelném a békát és elismerném, hogy van értelme. De feltörik, ahogy az összes eddigi hasonló elven mûködõ védelmet is.
Az eredeti példányt megvásárló felhasználóknak viszont képes kellemetlenséget okozni. Ergo nincs értelme.
A folyamatos áramellátás miatt nem aggódsz, amikor megtudod, hogy a játékokkal áram nélkül nem lehet játszani?
Vagy kéz nélkül. Az egeret kézzel kell megfogni. Mi van, ha egy kóborvarjú hazafelé lerágja a kezed? <#idiota>#idiota>
http://motionpicture42.freeblog.hu/
K. anyjukat! Eddig megvettem minden részt, de lehet ez lesz az 1. amit majd a netrõl rántok le problémamentes verzióban. Ha ez kell nekik...
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
De mondjuk a Stalkerrõl beszélünk, úgyis negyvenszer módosul még, majd ez az információ...