42
 • Kindle
  #42
  Nem tudja valaki, mikor jelenik meg pontosan Magyarországon?
 • ferkovacsics
  #41
  Üdv!

  Én most rendeltem meg az idealer.hu-tól, nagyon várom:-P

  Majd jól kipróbálom és megírom:-P
 • endrev
  #40
  Garou, neked tényleg 486SX-ed van?

  (A DX sokkal gyorsabb. 3D animációra is jobb.)
 • Garou
  #39
  Egy-másfél hónapja vettem egy Kindle olvasót. Napi 2-3 órát használom, és maximálisan meg vagyok vele elégedve minden téren. Egyszer sem töltöttem még, amikor kivettem a csomagból kb félig volt, másoltam rá pár könyvet, és még mindig megy.

  A "kis" kijelző sem probléma, nem zoom-olni kell bizonyos könyveknél, hanem elforgatod 90 fokot a képet, és annyi. Kicsit többet kell így lapozni, na bumm. De eddig egy ilyen könyvem van, aminél így használom.

  A szemnek sokkal jobb, mint a tablet. Kvázi mintha sima papírt olvasnál. Ezt aki veszi az tehát csak olvasásra vegye, ne netezni, mert elsősorban nem arra való. Ez egy hordozható könyvtár, minden másra ott a tablet.
 • valaé valaé ná
  #38
  3 éve van egy Pixelar HanLin olvasóm, na annak igazán durva az üzemideje. Több hónap volt az akksi fénykorában, 7000-8000 lapozás a PRC formátumoknál. Ráadásul úgy, hogy ki sem kellett kapcsolni, mindig az utolsó oldal volt rajta. Tavaly vettem Kindle3-at, azért az szebb és gyorsabb, de tényleg kisebb az üzemideje. Egy fél év múlva elővettem a régit, mert eltört a kindle kijelzője és még mindig nem merült le az öreg masina! Ráadásul cserélhető az akksija, valami nokia szerű szabványosnak tűnik.

  Nem tudja valaki, hogy félig törött kijelzőjű, de működőképes Kindle 3-at hogyan tudnék gazdaságosan javíttatni, vagy eladni ?
 • Kingfisher
  #37
  Egy hetet keveslem, hacsak nem intenzíven végigolvasod minden napod :) Nekem átlagos napi 4-5 óra olvasás mellett is simán kibír 2 hónapot az aksi. Hozzáteszem, hogy PDF-eket nem olvasok rajta, leginkább mobikat.
 • Sir Ny
  #36
  Nincs bekapcsolva. Nem használom a wifit.
 • Komolytalan
  #35
  Lehet bekapcsolva van a wifid, akkor sokkal gyorsabban merül. Amúgy Rejtő könyveket olvasgattam, mondjuk hagyományos méretben olyan 200-250 oldal/könyv, szóval tényleg nem hosszúak.
 • Sir Ny
  #34
  Elég rövid könyveket olvashatsz. Vagy nekem merül gyorsabban. Mondjuk így is kitart mondjuk egy hétig, de több hétig már nem.
 • Komolytalan
  #33
  "Tableteknél a használati idő órákban, e-readereknél napokban mérhető."
  Mondjuk azt hogy inkább hetekben, mondjuk egy Kindle-nél. Én elvittem nyaralásra, félig feltöltve, elolvastam 4 könyvet (mert végig esett az eső), és hazahoztam 1/4 töltöttségen. Mondjuk ha zoomolgat rajta az ember akkor gyorsabban merül, úgy talán 2 hetente is töltőre kell rakni.
 • Komolytalan
  #32
  Fűnyíróval ne mossál fogat. Az einkes reader az egy színes műanyag lap. A tabletek színes üveg mögötte meg egy lámpa. Ezek alapján gondold át, hogy ha sokat olvasol, akkor melyik mennyire b.ssza a szemed, és mennyire lehetetleníti el a használatukat a napfény.
 • Komolytalan
  #31
  Mondj egy másik tabletet, amin évi 70-80USD-ért annyi filmet nézel (legálisan) amennyit akarsz. Itt nem a hw a lényeg, hanem a szolgáltatás, amit mögé tolnak. És persze nem nekünk, hanem az amcsiknak.
 • Sir Ny
  #30
  Kindle-re van valami lynx/links/w3m vagy ilyesmi böngésző?
 • Magiszter
  #29
  Nem régen volt szerencsém használni egy Samsung Galaxy Tab 10.1-et. iPad-ot (első gen) is használtam már, de ha elém ráraknák a kettőt hogy válassz akkor tuti hogy a Samsung-ot választanám. Valahogy nekem jobban tetszettek a benne rejlő lehetőségek (androidos telefonom van, tehát nem vagyok pártatlan :D ). iPad is jó, meg mókás dolgok vannak rajta, de valahogy a Galaxy nagyobb szabadságérzet adott. 5 perc alatt feltettem rá pár zenét, 1 filmet, meg néhány doc fájlt egy szem adatkábellel. Marketből felmentek rá az ehhez szükséges programok másik 5 perc alatt és volt egy életképes, akár munkára is jó készülékem. iPad-nál ez kicsit hosszasabb és bonyolultabb folyamat lett volna.
 • sanyicks
  #28
  annyival drágább mi? gps kamera, giroszkóp mikrofon 300$? aha, jó ha van 50... összesen, amiből a gps 40.
 • asgh
  #27
  "ja apple-nek jobban megeri az ipad az biztos :) masnak tutira nem."

  Ja biztos azért fogy az iPad tízmillós nagyságrendben, mert az emberek csak azért vásárolnak, hogy az apple-nek jó legyen.
  Az iPad pont annyival tud többet a kidle fire-nál, mint amennyivel többe kerül. Ezért is nem tudott a droidos konkurencia megtapadni a pad piacon: ahhoz, hogy az iPad tudását és minőségét hozzák, ahhoz annyiért kell adni a terméket, amennyibe az iPad kerül.
  A HP TouchPad esete bebizonyította, hogy ha le tudnák tolni a droidos táblák árát az iPad-é felére úgy, hogy az nem megy a felhasználói élmény kárára, akkor igenis van esély a táblapiac bővítésére az alsó szegmensben. Ezzel próbálkozik most az amazon. Ja hogy nincs a kindle-ben GPS, kamera, giroszkóp, mikrofon? Akinek kell, az megveszi az iPad-ot 4-500USD körüli áron, akinek nem, annak jó lesz a kindle 200-ért. Szerintem ez így korrekt.
 • asysoft
  #26
  Én is naphosszat ülök monitor előtt, ezért is megváltás, ha legalább könyvet olvasnom nem így "kell" - szerintem határozottan érezni a különbséget.
 • H3nG
  #25
  Programozó vagyok :) bár még csak gyakornok^^
 • Ruley
  #24
  Szerintem a tablet vs. e-ink kérdésben nem is annyira az a fontos hogy milyen a szemnek, elvégre ha ezt olvasod, valószínűleg te is az a fajta ember vagy aki már órák óta ül a gép előtt, és még órákig ott is fog ülni. Egészen megszokhatóak a világítós monitorok, ha így vesszük.

  A fontosabb különbség inkább a töltési/lemerülési idő. Tableteknél a használati idő órákban, e-readereknél napokban mérhető.

  Papíron még azok az órák is jól hangzanak, "hű tovább bírja mint egy laptop!", azt hinnéd hogy "nem baj, úgysem egy adott napon fogok 7-8 órát olvasni", de a gyakorlatban ez mégis csak azt jelenti hogy folyamatosan a sarokban lévő kijelzőn kell tartani a szemed, emlékezni rá hogy minden 1-2 nap után este a töltőre tedd, taktikázni hogy ne ott merüljön le az öledben mikor pont kéne.

  Ehhez képest az e-reader olyan lassan merül le, hogy tényleg szinte könyvként, nem-elektronikus tárgyként lehet rá gondolni, amit mondjuk nyaralás alatt bevághatsz a hátizsákba, és viheted is bárhova, ahelyett anélkül hogy függőként tapadnál rá a konnektorra.
 • H3nG
  #23
  Legutobb kiprobáltam egy samsung galaxyt hogy mégis mien rajta olvasni de már a lapozás animácionál laggolt :/ bár lehet csak a felrakott program volt kókány.
  az a baj hogy érezzem a különbséget ahhoz jó pár órát olvasnom kéne :(
 • asysoft
  #22
  Ha olvasni akarsz, eInk-es kijelzőt ajánlok, messze kényelmesebb, mint egy akármilyen TFT. Ellenben böngészésre épp emiatt nem igazán használható, lassú a frissítése, és Kindle3-as "experimental" böngésző még nem teljes képernyő újrarajzolás miatt szellemképes is (no meg eszméletlenül lassú). Ráadásul ezzel nem is érhető el a Gmail teljes funkcionalitása, gtalk betöltődését nem volt türelmem kivárni (lehet nem is ment volna, több perc sem volt neki elég...
 • H3nG
  #21
  marad a tab. Olyan kérdésem lenne hogy 7v 10col? Ahogy nézegettem főleg 7 eseket ajánlják olvasásra. De szerintem csak kényelmesebb lenne a 10es valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalat?
 • 5c0rp330n
  #20
  kindle-kbol egyik eink-es cucc sem androidos, a bongeszo pedig nagyon alap igy sztem legfeljebb olyan szinten mehet rajta a gtalk hogy bongeszon at tudsz csetelni rajta. pl emailben szovegeket olvasni meg irni vegulis meg lehet vele, de tobbet ne varj tole. ez az uj tablet (fire) fog mar olyanokat is komolyabban tudni, az inkabb jo ezekre is, az eink-esek tenyleg olvasasra vannak.
 • Tetsuo
  #19
  Sok hordozhato telefon is tudja ezt a funkciot sot, telefonalni is lehet veluk. ;)
 • H3nG
  #18
  egy readert akarok mert nagyon sokat olvasok. De ha +20k ért már mailt checkelni meg gtalkozni is tudok... Csak még nem probáltam einkes kijelzőt de nagyon sok jot hallotam róla. Ezért szeretném inkább ezt. De sajnos azt nem tehetem meg hogy olvasni veszek egy ebookreadert ha meg gyorsan kell mailre válaszolnom és nem vagyok otthon akkor meg előkapok egy tab et...
 • Tetsuo
  #17
  Readert akarsz vagy tabletet? Ugyanis a ketto TELJESEN kulonbozo eszkoz.
  Egy Gtalk hal' Isten, nem mukodik a readeren! ;)
 • H3nG
  #16
  Valaki akinek van kindle-je megtudná mondani hogy a gtalk vagy esetleg az annak a böngészőböl használható verziója működik e?Keresgettem googlebe de elég ellentmondó az emberek véleménye :D

  Nagyon régóta szeretnék egy ebook readert venni de lehet mégis tab lesz belőle ha semmit nem támogat a kindle :(
 • Ruley
  #15
  Engem az nem érdekel hogy magyarországon mennyi, úgyis van már e-olvasóm, csak olyan szempontból érdekes a 79$ hogy a piacot még az eddiginél is jobban dominálni fogja vele.
 • Papichulo
  #14
  "Ez így igaz, az az USA és a reklám kedvezményes ár. 109$ + 20$ szállítás a legolcsóbb verzió ami ide jön. Ez a forint mélyrepülése mellett is kb. 28 ezer forint, ami azért még mindig jó ár egy e-inkes olvasóért."

  Ez igy igaz! :)
 • shaba23 #13
  jó nekem a touch 3g
 • hurkaur
  #12
  73 |\/|3gm0ndt4d
 • Tetsuo
  #11
  :) Eleg megnezni az angol honlapot.
  89 font a Kindle, 109 a keyboardos vagyis amit eddig is lehetett kapni.
  Vagyis nem sokat valtozott.
  Engem a tablet eleve nem erdekel. Nekem a Kindle marka eddig olvasot jelentett es vartam is ujabb termeket pl. nagyobb kijelzovel, mert a DX-et is csak USA-bol lehet hozatni es bizony mar jo regi a tipus.. :S

  Csupan egy olyan olvasot szeretnek, ami akkora mint egy atlagos konyv, pl. 38 sort tudjon megjeleniteni olvashato formaban. Efelett pedig jo lenne, kepletek, abrak pontos megjelenitese is, intelligens zoommal stb.
  Kicsit kellett volna csak fejleszteni, mert amugy a Kindle jo ergonomiaval rendelkezik... de az Amazon nem eziranyba ment el, hanem valami masfele. :S
 • WinG
  #10
  haha, nem.
 • Ersiman
  #9
  Ez így igaz, az az USA és a reklám kedvezményes ár. 109$ + 20$ szállítás a legolcsóbb verzió ami ide jön. Ez a forint mélyrepülése mellett is kb. 28 ezer forint, ami azért még mindig jó ár egy e-inkes olvasóért.
 • 5c0rp330n
  #8
  ja apple-nek jobban megeri az ipad az biztos :) masnak tutira nem.
 • Papichulo
  #7
  Nem akarom elvenni senki kedvet, de a $79-es Kindle-t nem nagyon fogjak direktben MO-ra kuldeni. Az a reklammal tamogatott ar, csak az USA piacra ervenyes.
 • Inquisitor
  #6
  Táblának elégég herélt, se GPS, se kamera, se giro, se 3G, se SD kártya foglalat.
  Mondjuk viszont pont ezért halál mindegy az OS rajta, hiszen a külső progik zöme kapásból nem fog menni rajta. Volt már hasonló próbálkozás emlékezetem szerint, ott pár nap alatt került friss, buherált OS a táblákra :)
  Ami nekem a hírből izgalmas, azok az új eBook cuccok meg az áraik. Olvasson világítós képernyőről aki vakulni akar.
  Ferrer 199USD-ből hány iPad-et kapok? :)
 • Ruley
  #5
  Az a 79$-os Kindle az szerintem nagyobb szám ebben a hírben mint a tablet: Az aztán meglepően olcsó a megszokotthoz képest, és ráadásul a lényeget tudja.

  A tabletben is leginkább a 200$ az érdekes, kíváncsi vagyok mi lesz ennek az eredménye.
 • Ferrer
  #4
  Ez jó kis ereader lesz. Ja izé, várjatok.. egy iPad akkor már jobban megéri :))
 • vejnemojnen
  #3
  http://ekonyvolvaso.blog.hu/2011/09/29/amazon_cunami
  http://ekonyvolvaso.blog.hu/2011/09/29/kindle_rendeles_ujratoltve

  20 usd a szállítás, mellyel két nap alatt megérkezik, nincs egyéb költség vele. Itthon mondjuk egy helyen láttam, kb 50e ft-ért... PDF-et tud olvasni, de ha A4-es méretre van a optimalizálva, akkor már túl kicsik a betűk, nehezen lesz olvasható, tapasztalataim szerint olya 25-30 sor/oldal még kényelmes a szemnek, ha ennél több, akkor bele kell zoomolni, de az a képernyőfrissítés miatt elég kényelmetlen. doc formátumot nem tud olvasni, de van a mobipocket, ami átkonvertál doc-t, pdf-t, txt-t, html-t prc formátumba, amit már tud a kindle értelmezni. Ha rádugod a gépre, sima usb drive-ként ismeri fel a win, bármit lehet rá tenni. Ha jól értelmeztem, akkor a kindle touch, és a touch 3g-t nem lehet magyarhonba rendelni, eddig.